25 de maig 2011

98 dies sense TV3 al País Valencià

TORNEM A RECLAMAR LA ILP
NO DEFALLIREM!
Imatge corresponent a l'inici de la campanya (desembre 2009)



ACCIÓ CULTURAL EXPLICA DEMÀ AL SENAT EL PROJECTE DE LLEI PER LEGALITZAR TV3 AL PAÍS VALENCIÀ

El president i l’advocada d’ACPV, Eliseu Climent i Mercè Teodoro, compareixeran davant la Comissió de Cultura del Senat - ACPV

651.650 signatures –validades per l’Oficina del Cens Electoral- van donar el seu suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) “Televisió sense Fronteres”, superant de molt el mínim de mig milió de ciutadans demanats per la llei. Posteriorment, el projecte de llei impulsat per aquesta ILP va arribar a la Mesa del Congrés espanyol. Ara, passades les eleccions municipals i autonòmiques, s’inicien les gestions per a garantir el seu tràmit parlamentari. 
Foto: blogs.mesvilaweb.cat
En aquest sentit, demà dijous 26 de març, a les 9,30 h del matí, compareixeran davant la Comissió de Cultura del Senat el president i l’advocada d’ACPV, Eliseu Climent i Mercè Teodoro, per a explicar als senadors dels diferents grups parlamentaris el sentit del projecte de llei, el seu contingut i les raons que justifiquen la seua aprovació. 

La compareixença es produeix arran d’una iniciativa del grup de senadors de l’Entesa (i particularment dels senadors d’ERC Miquel Bofill, Josep Maria Esquerda i Pere Muñoz), que l’han sol·licitada perquè ACPV done resposta a les següents qüestions plantejades: 
Foto: comunicacio21.cat
1) la importància cultural que té la recepció universal de TV3, el Canal 9 i IB3, i en general de les emissions de televisió en la llengua pròpia i comuna de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià, en aquests territoris i en els altres amb qui comparteixen llengua i cultura; 

2) la història de la recepció de les emissions de TV3 al País Valencià i dels obstacles que ha trobat aquesta associació cultural a l’hora de mantenir els reemissors del senyal de TV3 al País Valencià fins al seu tancament; 

3) les mesures que proposa l’entitat que presideix per resoldre la situació. 
Pep Guardiola també signava la ILP
En un primer moment, el president i l’advocada d’ACPV contestaran les qüestions plantejades i exposaran el projecte de llei, i posteriorment tindrà lloc un debat obert amb els senadors en el que els representants d’ACPV contestaran les preguntes i els dubtes que se’ls plantegen. En acabar la sessió, el president i l’advocada d’ACPV atendran la premsa i faran un balanç de la compareixença i de l’inici de les gestions per a garantir el tràmit parlamentari de la ILP.


EL VEUREM PER TV3.CAT


Compromís proposa al PSPV i a EUPV de blocar la renovació del consell d'administració de Canal 9www.vilaweb.cat
La coalició Compromís ha demanat públicament avui al PSPV i a EUPV de blocar a les corts la renovació del consell d'administració de RTVV, segons que ha explicat la diputada Mònica Oltra. Oltra recorda que calen dues terceres parts dels vots de la cambra i, per tant, els grups de l'oposició podrien forçar el PP a haver de negociar el director de l'ens i 'pactar una gestió democràtica'.

intersindical-rtvv.blogspot.com

'Es tracta que es compleixi el dret que tenen els ciutadans a una informació veraç i a uns mitjans de comunicació públics que reflestisquen la diversitat política i social que contribueix a conformar una opinió pública lliure', ha declarat Oltra.



La justícia investigarà el PP valencià per delicte electoral   www.elpunt.cat
Foto: EFE

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià investigarà un possible delicte electoral del PP en els comicis municipals i autonòmics de 2007 i de falsedat documental en les generals de 2008, i si la Generalitat Valenciana va prevaricar i va cometre suborn en contractes amb la signatura Orange Market.

Segons ha avançat el TSJ en el seu perfil de la xarxa social Twitter, la Sala civil i el Penal, en una interlocutòria de 62 pàgines, ha acordat assumir aquestes tres investigacions, procedents del TSJ madrileny, després de deliberar al llarg de quatre reunions des de la setmana passada.

El tribunal valencià decideix investigar, així, si el govern valencià va prevaricar i va cometre suborn en l'adjudicació a Orange Market –una de les empreses de la trama Gürtel, dirigida a València per Álvaro Pérez El Bigotes– dels contractes per al pavelló valencià en la fira Fitur en les edicions de 2005 a 2009.

No obstant això, la Sala ha acordat declarar-se no competent per a investigar a l'exdirector general de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), Pedro García, per suborn i prevaricació en els contractes relacionats amb la visita del Papa a València en 2006.

Tampoc es verificarà si es va cometre delicte en altres adjudicacions diferents a les de Fitur realitzades per la Generalitat.



El canal Super3 rep un Premi Civisme 2010
Premi Civisme 2010 per al canal Super3
Premi Civisme 2010 per al canal Super3 (tv3.cat)
Ha estat guardonat en la categoria de producció televisiva per la campanya "Fem un Salt". Segons el jurat, "s'ha valorat el fet que la iniciativa promogui que els socis del Club Super3 s'impliquin de forma activa en la defensa del medi ambient".  www.tv3.cat


El canal Super3 ha obtingut el Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació en la categoria de producció televisiva per la campanya "Fem un Salt". Segons el jurat, "s'ha valorat, entre d'altres aspectes, el fet que la iniciativa promogui que els socis del Club Super3 s'impliquin de forma activa en la defensa del medi ambient". El jurat també ha tingut en compte els 20 anys de trajectòria del Super3 "com a vehicle de difusió entre els més menuts de tota una sèrie de valors, com el respecte, la tolerància, la solidaritat, la salut i els bons hàbits, importants perquè el seu creixement es faci en un ambient saludable".

La cerimònia de lliurament dels Premis de Civisme 2010 va tenir lloc dilluns a la tarda al Palau de la Generalitat i va estar presidida pel conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries. Aquests guardons, convocats per la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família, tenen com a objectiu la promoció del civisme des de diferents àmbits d'actuació de la societat catalana.

En el seu conjunt, els Premis de Civisme pretenen potenciar tots els comportaments i les actituds fonamentats en la tolerància, l'educació, la solidaritat, la cultura, el progrés, la ciutadania, el patriotisme i tots els valors que estimulen i afavoreixen una bona convivència entre les persones i el respecte per la llibertat individual i col·lectiva.





I NO PASSA RES...
Gatonera (Revista EL TEMPS)

Xavi Sarrià: 'Hi ha un País Valencià que cada vegada costa més d'amagar'
El músic valencià analitza els resultats electorals al País Valencià i valora el paper dels moviments socials   www.vilaweb.cat  XAVI SARRIÀ (cantant d'Obrint Pas)

El resultat de les eleccions al País Valencià comença a demostrar que hi ha un altre País Valencià i que, efectivament, hi ha més opcions més enllà dels gran partits. Per això cal trobar-li el costat positiu a aquestes eleccions: malgrat la nova victòria del PP, s'ha vençut el bipartidisme que històricament ha volgut potenciar l'espanyolisme. Un bipartidisme que, per cert, ha perdut 224.000 vots. Per fi, a les Corts valencianes hi hauran més formacions representatives del País Valencià que viu sota els grans titulars de premsa; un País Valencià que cada vegada costa més d'amagar.

Una altra de les conclusions positives és que, malgrat la criminalització constant, s'ha perdut la por del vot útil i s'ha normalitzat el discurs nacionalista d'esquerres entre la societat. En aquest sentit és molt cridanera la irrupció de Compromís a l'Ajuntament de València, amb prop d'un 10% dels vots, perquè demostra que el nacionalisme ha aconseguit arribar a les grans ciutats, una de les claus electorals del País Valencià, gràcies a un gir decidit cap a l'esquerra. 
Aquest és un dels indicatius del canvi de cicle que s'entreveu. Un canvi de cicle que serà protagonitzat pels joves nascuts després de la mort de Franco i que ja han crescut amb una mentalitat més desacomplexada respecte a la llengua i la identitat pròpia. Unes generacions que, d'altra banda, han començat a perdre la por de reclamar canvis socials radicals davant el futur negre a què s'enfronten, com demostra la multitudinària acampada que es viu a València.

Tot plegat està generant noves dinàmiques ben interessants. Més encara si en aquest context aconseguim multiplicar la capacitat de mobilització dels nostres moviments socials. Perquè si al País Valencià hem aconseguint transitar amb certa dignitat pel túnel a què ens ha condemnat el PP, és perquè hi ha una teranyina de col·lectius i entitats que han estat dinamitzant i transformant la realitat des de la base. Aquesta és la força del País Valencià que emergeix: la capacitat d'adaptar-se, resistir i crèixer en condicions adverses gràcies a milers de persones anònimes que batallen, amb tenacitat i constància, des de la barricada quotidiana.



Els treballadors de TV3 aproven rebaixar-se el sou
A Catalunya Ràdio, en canvi, s'ha rebutjat el preacord de conveni 
proposat per la direcció
www.ara.cat   20/05/2011

Un 63,37% dels treballadors de TV3 ha votat a favor de les propostes del preacord de conveni 2009-2012 pactat entre la direcció de la cadena i el comitè d'empresa. L'acord inclou una rebaixa del 5% del sou, però assegura a canvi el manteniment de tots els llocs de treball durant aquest any i el que ve. Un 34,11% dels treballadors de la televisió pública, en canvi, s'han mostrat contraris a la proposta. La participació al referèndum, que va començar ahir i s'ha tancat aquesta nit, ha pujat fins al 84,48%: han votat 1.589 dels 1.881 treballadors que podien fer-ho.

Ben diferent ha estat la situació a Catalunya Ràdio, on el comitè d'empresa ja havia advertit que el preacord de conveni 2010-2012 era, més aviat, una imposició de la direcció, i que no garantia l'estabilitat de la plantilla. A l'emissora pública s'ha imposat el no amb un 55,82% dels vots davant del 41% a favor del sí. La participació, en aquest cas, també ha estat molt elevada: han votat el 90% dels treballadors. 


AL TALL
Ací teniu el videoclip i la lletra íntegra
"ROMANÇ CONTRA CAMPS"
Déu em done inspiració
per a poder explicar 
la vida d’un pecador 
que duu la ruina al poble
governant amb confusió.

Francisco Camps és la fitxa;
de la Generalitat
es repenja i encapritxa
i gastant sense trellat 
al país ha fet la guitza.

Du dins el pap una idea
Camps procura a poc a poc
soterrar la nostra llengua 
i penjar-la en la paret 
del museu de la indecència.

Amb ràbia i obstinació
va empentant una campanya
de brutal persecució
a Acció Cultural que sempre
per la llengua ha fet un front.

TV3 tan apreciada 
que durant 26 anys 
amb València connectava
Francisco Camps l’ha tancat, 
assolant un pont de guaita. 

Televisió en valencià
Canal Nou va retirant-se 
i el doblatge s’ha tallat 
vulnerant els estatuts 
què per això cèntims no hi ha.

Van per milers els infants
que volen entrar a escola 
estudiant en valencià, 
però Camps no crea places
Què per això cèntims no hi ha. 

Disculpeu Francisco Camps,
si sou gent de bona traça 
i al cor guardeu pietat, 
però fugiu de votar-lo 
què ens durà calamitats.

Mai no ha volgut escoltar
a les víctimes del metro, 
uns innocents ciutadans
que clamen per que assumisca
la responsabilitat

La seua veu és somorta,
diu que dos i dos són tres
i una més que ell en reporta
per atendre els seus amics
i ofrenar a Espanya glòria. 

Xoriços i presidiaris 
són amics que ell ha triat
mentre va resant rosaris
i entre tots han convertit 
esta terra en un calvari.

Ell somriu d’orella a orella, 
i mentre somriu es riu, 
quan se n’ix per la portella 
dels perills que alguns judicis
el condemnen a la rella.

Vergonya per a València, 
proposar un encausat
a ocupar la presidència 
de la Generalitat 
és un càrrec de consciència.

Entre l’America’s Cup, 
una visita del Papa 
o la ciutat de les Arts 
i amb la cursa d’automòbils, 
la butxaca ens ha escurat.

Escoles en barracons, 
la sanitat va ofegant-se 
per manca de previsió, 
els vells i aquells que no es valen 
oblidats en un racó.

I la Generalitat
deu mes diners que divisa, 
tant que no poden pagar 
les empreses que l’atenen 
van caient en un forat.

Verge dels Desemparats, 
dóna senderi en les urnes 
i als valencians unitat 
amb tots els pobles que tenen 
la llengua en comunitat. 

Valencians i valencianes,
no voteu Francisco Camps
que vos farà eixir per cames
de la llengua que parleu
i la llar dels vostres pares.

Al Tall

Revista EL TEMPS

EL DIA QUE EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
16 d'abril de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada