24 de maig 2011

97 dies sense TV3 al País Valencià

I NO PASSA RES...
Gatonera (Revista EL TEMPS)

Xavi Sarrià: 'Hi ha un País Valencià que cada vegada costa més d'amagar'
El músic valencià analitza els resultats electorals al País Valencià i valora el paper dels moviments socials   www.vilaweb.cat  XAVI SARRIÀ (cantant d'Obrint Pas)

El resultat de les eleccions al País Valencià comença a demostrar que hi ha un altre País Valencià i que, efectivament, hi ha més opcions més enllà dels gran partits. Per això cal trobar-li el costat positiu a aquestes eleccions: malgrat la nova victòria del PP, s'ha vençut el bipartidisme que històricament ha volgut potenciar l'espanyolisme. Un bipartidisme que, per cert, ha perdut 224.000 vots. Per fi, a les Corts valencianes hi hauran més formacions representatives del País Valencià que viu sota els grans titulars de premsa; un País Valencià que cada vegada costa més d'amagar.

Una altra de les conclusions positives és que, malgrat la criminalització constant, s'ha perdut la por del vot útil i s'ha normalitzat el discurs nacionalista d'esquerres entre la societat. En aquest sentit és molt cridanera la irrupció de Compromís a l'Ajuntament de València, amb prop d'un 10% dels vots, perquè demostra que el nacionalisme ha aconseguit arribar a les grans ciutats, una de les claus electorals del País Valencià, gràcies a un gir decidit cap a l'esquerra. 
Aquest és un dels indicatius del canvi de cicle que s'entreveu. Un canvi de cicle que serà protagonitzat pels joves nascuts després de la mort de Franco i que ja han crescut amb una mentalitat més desacomplexada respecte a la llengua i la identitat pròpia. Unes generacions que, d'altra banda, han començat a perdre la por de reclamar canvis socials radicals davant el futur negre a què s'enfronten, com demostra la multitudinària acampada que es viu a València.

Tot plegat està generant noves dinàmiques ben interessants. Més encara si en aquest context aconseguim multiplicar la capacitat de mobilització dels nostres moviments socials. Perquè si al País Valencià hem aconseguint transitar amb certa dignitat pel túnel a què ens ha condemnat el PP, és perquè hi ha una teranyina de col·lectius i entitats que han estat dinamitzant i transformant la realitat des de la base. Aquesta és la força del País Valencià que emergeix: la capacitat d'adaptar-se, resistir i crèixer en condicions adverses gràcies a milers de persones anònimes que batallen, amb tenacitat i constància, des de la barricada quotidiana.



Els treballadors de TV3 aproven rebaixar-se el sou
A Catalunya Ràdio, en canvi, s'ha rebutjat el preacord de conveni 
proposat per la direcció
www.ara.cat   20/05/2011

Un 63,37% dels treballadors de TV3 ha votat a favor de les propostes del preacord de conveni 2009-2012 pactat entre la direcció de la cadena i el comitè d'empresa. L'acord inclou una rebaixa del 5% del sou, però assegura a canvi el manteniment de tots els llocs de treball durant aquest any i el que ve. Un 34,11% dels treballadors de la televisió pública, en canvi, s'han mostrat contraris a la proposta. La participació al referèndum, que va començar ahir i s'ha tancat aquesta nit, ha pujat fins al 84,48%: han votat 1.589 dels 1.881 treballadors que podien fer-ho.

Ben diferent ha estat la situació a Catalunya Ràdio, on el comitè d'empresa ja havia advertit que el preacord de conveni 2010-2012 era, més aviat, una imposició de la direcció, i que no garantia l'estabilitat de la plantilla. A l'emissora pública s'ha imposat el no amb un 55,82% dels vots davant del 41% a favor del sí. La participació, en aquest cas, també ha estat molt elevada: han votat el 90% dels treballadors. 


ANÀLISI DELS RESULTATS ELECCIONS 2011

 Vilaweb TV - VÍDEO

ACPV VALORA MOLT POSITIVAMENT LA CONSOLIDACIÓ PARLAMENTÀRIA DE COMPROMÍS I EUPV

El resultat electoral confirma l’existència d’un ample espai social partidari dels valors de país i progrés i de fer front al PP
Acció Cultural del País Valencià (ACPV) valora molt positivament el definitiu allunyament del fantasma del bipartidisme que fa mesos semblava un perill ben real i possible: les Corts valencianes recolliran la pluralitat de la societat valenciana, malgrat l’obstacle de la barrera antidemocràtica del 5% per accedir-hi. En aquest sentit, la consolidació parlamentària de Compromís i EUPV és una magnífica notícia.

Els 175.087 ciutadans que han votat Compromís i els 144.201 que ho han fet per EUPV, més els 31.897 que han donat el seu vot als Verds i els 11.116 a ERPV, sumen 362.301 valencians i valencianes que constitueixen un ample espai electoral i social que aposta per una política d’afirmació clara i positiva dels valors de país i progrés, i que dóna el seu vot a formacions que han coincidit en el fet que la seua campanya era un clar fer front al PP.

D’aquesta manera, ACPV entén que s’ha confirmat electoralment l’emergència d’una realitat social que ja s’havia expressat en el mateix sentit, per exemple, durant la campanya per TV3 al País Valencià (només cal recordar els 253.000 valencians que van signar la ILP “Televisió sense Fronteres” -del total de 651.650 signants-, o la mobilització dels darrers 4 anys que s’ha sostingut i fins i tot ha crescut fins a donar lloc a la multitudinària manifestació del passat 16 d’abril), campanya que ha comptat amb el suport, precisament, de Compromís, EUPV, Verds i ERPV.

La conclusió, tant en l’àmbit cívic com en l’electoral, resulta clara: plantar cara a les polítiques del PP amb alternatives positives en el contingut i fermes en la forma compten amb un suport social creixent. Des d’aquesta base, doncs, és possible treballar per eixamplar encara més aquest espai social, i la nostra entitat es compromet des d’avui a continuar en aquesta línia, que és en definitiva la que hem impulsat ja fa anys.

En aquest sentit, ACPV fa una crida pública a la generositat de partits i associacions per aprofundir en les complicitats que ens uneixen i en els espais de trobada i acord que compartim, ja que, d’una banda, aquesta complicitat ens permetrà consolidar i fer créixer aquest espai social i, d’altra banda, el PP encara té una majoria social massa ampla com per perdre de vista que no ens podem permetre el luxe de menysprear cap aportació.


Escons als PAÏSOS CATALANS:
vilaweb.cat

"L'HORA DEL LECTOR" PLEGA 
Emili Manzano (tv3.cat)
www.ara.cat



Ací teniu la lletra íntegra de 'Romanç contra Camps':
ROMANÇ CONTRA CAMPS
Déu em done inspiració
per a poder explicar 
la vida d’un pecador 
que duu la ruina al poble
governant amb confusió.

Francisco Camps és la fitxa;
de la Generalitat
es repenja i encapritxa
i gastant sense trellat 
al país ha fet la guitza.

Du dins el pap una idea
Camps procura a poc a poc
soterrar la nostra llengua 
i penjar-la en la paret 
del museu de la indecència.

Amb ràbia i obstinació
va empentant una campanya
de brutal persecució
a Acció Cultural que sempre
per la llengua ha fet un front.

TV3 tan apreciada 
que durant 26 anys 
amb València connectava
Francisco Camps l’ha tancat, 
assolant un pont de guaita 

Televisió en valencià
Canal Nou va retirant-se 
i el doblatge s’ha tallat 
vulnerant els estatuts 
què per això cèntims no hi ha.

Van per milers els infants
que volen entrar a escola 
estudiant en valencià, 
però Camps no crea places
Què per això cèntims no hi ha. 

Disculpeu Francisco Camps,
si sou gent de bona traça 
i al cor guardeu pietat, 
però fugiu de votar-lo 
què ens durà calamitats.

Mai no ha volgut escoltar
a les víctimes del metro, 
uns innocents ciutadans
que clamen per que assumisca
la responsabilitat

La seua veu és somorta,
diu que dos i dos són tres
i una més que ell en reporta
per atendre els seus amics
i ofrenar a Espanya glòria. 

Xoriços i presidiaris 
són amics que ell ha triat
mentre va resant rosaris
i entre tots han convertit 
esta terra en un calvari.

Ell somriu d’orella a orella, 
i mentre somriu es riu, 
quan se n’ix per la portella 
dels perills que alguns judicis
el condemnen a la rella.

Vergonya per a València, 
proposar un encausat
a ocupar la presidència 
de la Generalitat 
és un càrrec de consciència.

Entre l’America’s Cup, 
una visita del Papa 
o la ciutat de les Arts 
i amb la cursa d’automòbils, 
la butxaca ens ha escurat.

Escoles en barracons, 
la sanitat va ofegant-se 
per manca de previsió, 
els vells i aquells que no es valen 
oblidats en un racó.

I la Generalitat
deu mes diners que divisa, 
tant que no poden pagar 
les empreses que l’atenen 
van caient en un forat.

Verge dels Desemparats, 
dóna senderi en les urnes 
i als valencians unitat 
amb tots els pobles que tenen 
la llengua en comunitat. 

Valencians i valencianes,
no voteu Francisco Camps
que vos farà eixir per cames
de la llengua que parleu
i la llar dels vostres pares.

Al Tall


CASTELLÀ... CLAR QUE SÍ
L’AJUNTAMENT D’ALACANT ha retolat l’exterior del NOVA ESTACIÓ D'AUTOBUSOS exclusivament en castellà, discriminant la llengua pròpia i oficial del País Valencià, el valencià. La Llei d'Ús del Valencià en el seu Títol Cinqué inclou la ciutat de d’ALACANT com de predomini lingüístic valencià, i esta mateixa llei en el seu article 15 atorga a la Generalitat competències en l'àmbit de la toponímia i la senyalització. Tal aspecte ve regulat en l'Orde d'1 de Desembre de 1993 de l'aleshores Conselleria d'Educació i Ciència que dicta que "el criteri d'ús de les llengües oficials a la Comunitat Valenciana en la senyalització de vies i servicis públics atendrà el predomini lingüístic establert en el títol cinqué de la LUEV". D'altra banda també establix que "la retolació dels noms dels òrgans de l'Administració de la Generalitat i de les institucions públiques que en depenen ha de ser en valencià i la retolació informativa i de les dependències en centres i servicis de l'Administració autonòmica haurà de ser en valencià".
Estació d'Autobusos nova d'Alacant, només en castellà.

És per això que exigisc a l’AJUNTAMENT D’ALACANT per vulnerar les normes en matèria de cooficialitat lingüística vigents al territori valencià, la retolació exterior de la NOVA ESTACIÓ D'AUTOBUSOS en valencià. 






El TSJ valencià “regala” a Camps unes eleccions tranquil·les

El tribunal no ha arribat a cap conclusió i ajorna fins la setmana que ve la decisió sobre si es considera competent o no per a investigar el finançament irregular del PP valencià. Segona jornada de deliberacions del TSJ valencià

Francisc Camps, en campanya. Foto: REUTERS.

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià continuarà la pròxima setmana deliberant sobre la inhibició parcial de les actuacions acordada pel jutge instructor del cas Gürtel a Madrid, Antonio Pedreira, en relació als presumptes delictes electorals i de finançament irregular, entre uns altres, després de no adoptar cap decisió hui divendres.
El ple de la sala, integrat pels magistrats Pilar de l'Oliva, Juan Climent, Juan Montero, José Flors i José Francisco Ceres, que actua com ponent, s'ha reunit per segona vegada -–després de fer-lo ahir, dijous– per a deliberar sobre si és competent o no a l'hora d'assumir la inhibició acordada al maig de 2010 i confirmada per la sala del TSJ madrileny el passat mes de març. En no arribar a una conclusió, es tornarà a reunir la pròxima setmana, segons han informat a Europa Press fonts del tribunal valencià.
Les deliberacions van començar ahir, quan el ponent d'aquesta causa, José Francisco Ceres, va exposar davant la resta de magistrats un esborrany amb les diferents qüestions a debatre. Després d'això, el ple haurà de reunir-se fins a arribar a acords definitius. Una vegada arribe aquest moment, Ceres –que seria l'instructor de la causa en el cas que la sala es declarara competent– recollirà totes les conclusions en altre text, que tornarà a exhibir a la resta de companys, per a després redactar la resolució definitiva, segons han assenyalat fonts judicials.
Pedreira esgrimia en la seua interlocutòria d'inhibició parcial que aquesta decisió estava encaminada a evitar la prescripció dels suposats delictes electorals que es desprenen dels informes sobre les preteses relacions entre empreses de Francisco Correa i l'Administració valenciana.
A més, hi afegia que la inhibició es realitzava davant la possibilitat que hi haguera una hipotètica connexió entre els presumptes delictes que s'investiguen al País Valencià –en relació amb el president de la Generalitat, Francisco Camps; el ex vicepresident del Consell Víctor Campos; l'exsecretari general del PPCV Ricardo Costa i l'ex cap de gabinet de Turisme Rafael Betoret– i els investigats en el TSJ de Madrid.
La inhibició davant la sala civil i penal del TSJ valencià no suposa prejutjar sobre la responsabilitat penal de les persones aforades i respon a la impossibilitat que el TSJ de Madrid iniciara procés algun contra aforats que no siguen d'aquella comunitat.

Revista EL TEMPS

EL DIA QUE EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
16 d'abril de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada