10 de maig 2011

82 dies sense TV3 al País Valencià


Tampoc podrem veure...
www.tv3.cat

El PP i el Polònia
Oriol Illa,  www.cronica.cat,  02/05/2011
 Llegeixo com Santi Rodríguez, portaveu del PP a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, demana extremar mesures contra el programa Polònia de la factoria d’en Toni Soler que emet TV3, amb l’argument que es critica massa el partit que ell representa. Aquesta petició la protagonitza un polític del mateix partit que governa al País Valencià i que ha decidit avortar les emissions de la cadena al sud del Principat. És una forma d’actuar que nega la crítica perquè molesta i qüestiona determinats comportaments absolutament inadmissibles –sobretot aquells relacionats amb la corrupció a Madrid i a València-.

Mal símptoma per la política és aquell que des de la pluralitat de pensament no admet la crítica i s’inflama quan un mateix és l’objecte d’aquesta crítica, alhora que resta impassible i condescendent, quan dia rere dia hem de contemplar la quantitat de programes que s’instal•len en la banalitat i només sembren llavors de mala educació, frivolitat i manipulació, com Sálvame Deluxe, El diario de Patricia o El gato al agua.
L’excusa, aparentment formal, que ho emeten cadenes privades no és més que el pretext d’aquell que s’inhibeix o ja li està bé el que es diu, es fa o s’insinua en aquests aparadors del mal gust. Des de quan el sector privat –sigui l’audiovisual o qualsevol altre- està al marge de la llei i dels principis democràtics? Quina diferència hi ha entre les televisions públiques i les privades alhora de respectar uns principis ètics que són de comú compliment? És la mentida sistemàtica més acceptable que la crítica cap els nostres? És l’insult més permès en democràcia que la pluralitat d’opinions? S’ha d’admetre com a vàlida l’exigència d’algú, que quan pot prohibeix la llibertat d’expressió de determinats mitjans audiovisuals?
El lliurepensament és sempre la primera víctima de l’autoritarisme camuflat entre la feble fauna d’una democràcia. Si qui avui es queixa del Polònia no estigués en una posició de minoria, tan aclamat programa tindria el mateix destí que ha tingut TV3 al País Valencià.


"Sólo faltó dar sobre con papeleta"
linformatiu.com

Factura para todos, propaganda para el PP
www.linformatiu.com Generalitat y Ayuntamiento patrocinan un congreso de nuevas tecnologías de la asociación de amas de casa Tyrius en plena campaña, y Francisco Camps y Rita Barberá lo convierten en su inauguración en un remedo de acto electoral del PP.
Taller de l'escultor Ripollés (Foto:noticies.sirius.cat)
Fabra es queda sense una part de la seua estàtua
El taller de l'artista Juan Ripollés ha sigut víctima d'un furt en què s'han endut algunes de les peces de l'escultura inspirada en el president de la Diputació de Castelló. Ha d'instal·lar-se en l'aeroport.
Taller de Ripollés amb parts de l'escultura de Fabra i la maqueta. Foto: REDACCIÓ.

La “desgràcia” sembla acarnissar-se amb el president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra. El líder del PP castellonenc de primer va inaugurar un aeroport on no aterraran avions fins a l'estiu. Després, la Junta Electoral Central va prohibir les visites guiades a les instal·lacions. I ara, part de le peces de l'estàtua inspirada en la seua persona, que ha de presidir la rotonda d'accés a l'aeròdrom. han desaparegut del taller de l'artista Juan Ripollés.
Segons ha informat Ripollés, els presumptes lladres van sostraure, ahir diumenge, un braç i tres dits de les mans de l'escultura, així com xapa verge sense manipular, cable de soldar i materials d'una nau que posseeix a Borriana. L'artista ha xifrat entre 36.000 i 40.000 euros el valor del material furtat, incloent-hi el material i la mà d'obra. L'artista ha subratllat la clara intencionalitat dels autors dels fets, ja que ha assegurat que és una “nau que està sempre tancada, molt discreta i sense cap identificació i que anteriorment era una fusteria”.

Al Tall a Twitter amb la nova cançó 'Romanç contra Camps'
Etiqueta: #novoteucamps · El vídeo de la cançó es podrà veure d'ací a pocs dies

El grup Al Tall ha preparat una cançó per a aquestes eleccions: 'Romanç contra Camps'. La lletra, ja la podeu llegir, i aviat en podreu mirar el vídeo a Facebook del grup. Però la cançó és una de les iniciatives d'Al Tall en aquesta campanya electoral. També ha obert un canal a Twitter i una etiqueta nova, #novoteucamps, amb el propòsit de discutir-hi les raons per a no votar l'actual president, Francisco Camps. De moment, i fa ben poc que ha començat a funcionar, l'etiqueta és prou activa i ja hi ha unes quantes piulades.

Ací teniu la lletra íntegra de 'Romanç contra Camps':
ROMANÇ CONTRA CAMPS
Déu em done inspiració
per a poder explicar 
la vida d’un pecador 
que duu la ruina al poble
governant amb confusió.

Francisco Camps és la fitxa;
de la Generalitat
es repenja i encapritxa
i gastant sense trellat 
al país ha fet la guitza.

Du dins el pap una idea
Camps procura a poc a poc
soterrar la nostra llengua 
i penjar-la en la paret 
del museu de la indecència.

Amb ràbia i obstinació
va empentant una campanya
de brutal persecució
a Acció Cultural que sempre
per la llengua ha fet un front.

TV3 tan apreciada 
que durant 26 anys 
amb València connectava
Francisco Camps l’ha tancat, 
assolant un pont de guaita 

Televisió en valencià
Canal Nou va retirant-se 
i el doblatge s’ha tallat 
vulnerant els estatuts 
què per això cèntims no hi ha.

Van per milers els infants
que volen entrar a escola 
estudiant en valencià, 
però Camps no crea places
Què per això cèntims no hi ha. 

Disculpeu Francisco Camps,
si sou gent de bona traça 
i al cor guardeu pietat, 
però fugiu de votar-lo 
què ens durà calamitats.

Mai no ha volgut escoltar
a les víctimes del metro, 
uns innocents ciutadans
que clamen per que assumisca
la responsabilitat

La seua veu és somorta,
diu que dos i dos són tres
i una més que ell en reporta
per atendre els seus amics
i ofrenar a Espanya glòria. 

Xoriços i presidiaris 
són amics que ell ha triat
mentre va resant rosaris
i entre tots han convertit 
esta terra en un calvari.

Ell somriu d’orella a orella, 
i mentre somriu es riu, 
quan se n’ix per la portella 
dels perills que alguns judicis
el condemnen a la rella.

Vergonya per a València, 
proposar un encausat
a ocupar la presidència 
de la Generalitat 
és un càrrec de consciència.

Entre l’America’s Cup, 
una visita del Papa 
o la ciutat de les Arts 
i amb la cursa d’automòbils, 
la butxaca ens ha escurat.

Escoles en barracons, 
la sanitat va ofegant-se 
per manca de previsió, 
els vells i aquells que no es valen 
oblidats en un racó.

I la Generalitat
deu mes diners que divisa, 
tant que no poden pagar 
les empreses que l’atenen 
van caient en un forat.

Verge dels Desemparats, 
dóna senderi en les urnes 
i als valencians unitat 
amb tots els pobles que tenen 
la llengua en comunitat. 

Valencians i valencianes,
no voteu Francisco Camps
que vos farà eixir per cames
de la llengua que parleu
i la llar dels vostres pares.

Al Tall

ACPV ja té 180.000 per a les multes per TV3

La Coalició Compromís repartirà bons d'ajuda entre els seus militants

Toni Gisbert, Joan Ribó, Mònica Oltra i Eliseu Climent.Foto: PRATS I CAMPS.

La campanya d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) de recaptacions d'aportacions populars per pagar les multes per les emissions de TV3 ha aconseguit de moment 180.000 euros –dels 800.000 que en necessita–, segons ha informat la mateix entitat.
“La campanya avança a bon ritme”, subratlla ACPV en una nota.
L'associació presidida per Eliseu Climent, rebrà igualment donacions la Plataforma Salvem el Cabanyal, Xúquer Viu i la Comissió de la Dignitat, entre altres.
Climent ha rebut hui dilluns als representants de la Coalició Compromís, Joan Ribó i Mònica Oltra, que s'han compromés a repartir bons d'ajuda entre els seus militants i simpatitzants.

La Plataforma Sense Senyal va aparéixer dalt dels escenaris per reivindicar TV3! Aquesta vegada fou al concert d'Obrint Pas, Orxata i Assekes d'Almussafes! SÍ A TV3!!!

Del drama a la comèdia

TV3 canvia de registre els dilluns a la nit amb la sèrie ‘Dues dones divines' protagonitzada per Rosa Maria Sardà i Verónica Forqué i que s'estrena avui

Piluca (Forqué) I Mimí (Sardà) protagonitzen aquesta comèdia de la cadena coproduïda amb Gestmusic i Flaix TV. Foto: TV3.

“En les sèries de TV3, feia molt de temps que no rèiem; pensem una mica massa i n'estem orgullosos, però està bé que amb el que està passant és imprescindible riure, que és molt saludable”. La directora de Televisió de Catalunya, Mònica Terribas incidia així en el canvi de registre de la franja dels dilluns a la nit de la cadena catalana: de Polseres vermelles –una sèrie amb molt contingut emocional– a Dues dones divines, (TV3, 22.40h) una comèdia estripada, tal com la
va definir el seu director, Pol Mainat que ha dirigit per primer cop a la seva mare, Rosa Maria Sardà, la gran protagonista de la comèdia juntament amb Verónica Forqué

Dagoll Dagom. El rock català tindrà el seu musical
Dagoll Dagom prepara l'espectacle 'Cop de Rock', amb què farà un repàs de la 'banda sonora' d'aquells anys prolífics per a la música rock feta en català. No es tracta d'una antologia, ha advertit el director de la companyia, Joan Lluís Bozzo, sinó d'una selecció de cançons que serveixen per construir una història.

16:56
04.05.2011 www.cronica.cat
Dagoll Dagom prepara l'espectacle "Cop de Rock", on s'explicarà la història un jove grup de rock a principis dels anys noranta que, en un segon acte, es troba a les acaballes del segle XX davant d'una "segona oportunitat". S'estrenarà l'11 de setembre al Teatre Victòria.
El director de Dagoll Dagom ha donat els detalls d'aquesta producció. Joan Lluís Bozzo ha reiterat que no es tracta d'una "antologia" del rock català, ni "un judici de quines són les cançons que queden i quines les que no". Són cançons, diu Bozzo, que "expliquen una història" i n'hi ha de més i de menys conegudes. A més, Bozzo ha admès que es tracta d'un tipus de musical que s'ha estilat en els darrers anys en el món anglosaxó i posteriorment a tot el món, conegut com a "juke box musical", que parteix de composicions ja fetes i tot sovint molt conegudes per crear l'espectacle. Tot i això, el director de la companyia ha expressat la seva seguretat que "es veurà la mà de Dagoll Dagom" en l'estil de l'espectacle.
Cop de rock és una coproducció de Dagoll Dagom, 3xtr3s, Ritme Dansa i Ten Produccions. L'espectacle repassa, en dues parts, moltes de les cançons del rock català, des dels seus orígens. Els Pets, Sopa de Cabra, Bars, Sau, Gossos... i un llarg etcètera de grups i cançons hi seran representades.




















AMB UNA DONACIÓ
POTS ACONSEGUIR L'ÀLBUM DIGITAL DEL 16A
ACPV HA PAGAT JA 130.000 EUROS DE LA MULTA PER LES EMISSIONS DE TV3
L’entitat ha recollit, a dia d’avui, 145.000 euros de donacions
El passat 28 d’abril, dijous, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va pagar 130.000 euros a la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació de la Generalitat Valenciana. Aquests diners són el primer pagament de les dues multes imposades a la nostra entitat per la mateixa Generalitat per les emissions de TV3 al País Valencià i que sumen un total aproximat de 800.000 euros (tenint en compte que es tracta de dues multes que sumen 600.000 euros, més els corresponents interessos i el 20% de recàrrec per no haver pogut pagar dins del termini de pagament dit voluntari).

Aquests 130.000 euros corresponen a les donacions realitzades per persones individuals, col·lectius i organitzacions en resposta a la crida realitzada per ACPV per fer front col·lectivament a una multa que entenem que és injusta i absolutament desproporcionada. Aquestes multes només busquen ofegar econòmicament la nostra entitat, davant del fet que, durant els darrers quatre anys, hem suportat la persecució política i econòmica a la qual ens ha sotmès el Govern del president Camps, mogut pel seu desig de censurar una televisió pública de qualitat i en català i, alhora, acabar amb l’entitat que significa un dic de contenció al seu autoritarisme.


EL DIA QUE EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
16 d'abril de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada