15 de maig 2011

85 dies sense TV3 al País Valencià


ACPV VA PAGAR DIVENDRES PASSAT 70.000 EUROS DE LA MULTA DE TV3
Diumenge, 15 de maig de 2011 12:00
Amb els 130.000 ja pagats fa 15 dies, ja sumen 200.000 euros pagats 
Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha pagat avui 70.000 euros a la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació de la Generalitat Valenciana en concepte de segon pagament de les dues multes imposades a la nostra entitat per les emissions de TV3. D’aquesta manera, ACPV ja ha pagat, fins ara, un total de 200.000 euros (sumant als 70.000 d’avui els 130.000 pagats el passat 28 d’abril).
Els 70.000 euros corresponen a donacions individuals i col·lectives. Cal destacar el fet que aquests diners s’han recollit en només 15 dies (10 dies si comptem només els laborables, que són els que tenen lloc les donacions, a una mitjana per tant de 7.000 euros al dia). El ritme de recollida de donacions és, per tant, extraordinari, i més si tenim en compte el context de crisi econòmica, i a hores d’ara continua, i la nostra entitat manté el compromís d’anar realitzant pagaments a mesura que vaja ingressant les donacions.
La campanya de recollida de donacions està superant fins i tot les expectatives més optimistes, ja que haver arribat als 200.000 euros en tant poc de temps és sens dubte una fita important, assolida gràcies a l’extraordinària resposta de centenars de ciutadans i col·lectius compromesos amb la llibertat d’expressió, la pluralitat informativa, la llengua i la cultura. ACPV vol agrair a totes les persones i col·lectius que han realitzat donacions o que pensen fer-les el seu esforç per a poder fer front col·lectivament a una multa desproporcionada i injusta que no aconseguirà l’objectiu que busca, que és ofegar la nostra entitat i així posar fi al principal dic de contenció de l’autoritarisme del president Camps.
Però tot i la fita assolida d’haver arribat ja als 200.000 euros de donacions, ACPV manté la crida a continuar la campanya, ja que encara resten dos terços de les multes originàries (que sumen 600.000 euros) per pagar més els interessos corresponents.

El Barça campió lidera la jornada

L'especial "Esport Club", emès per TV3 tot just es va acabar el partit contra el Llevant, va ser el programa més vist a Catalunya, amb una mitjana de 726.000 espectadors i el 23,3% de quota. A més, la programació especial que van fer TV3 i Esport3 va tenir una audiència acumulada de 2.385.000 persones.

Els jugadors del Barça celebren eufòrics el títol de Lliga. (Foto: EFE)
Els jugadors del Barça celebren eufòrics el títol de Lliga. (Foto: EFE)
El "Barça campió de la Lliga" va despertar l'interès dels espectadors i va liderar la jornada de dimecres. Segons dades de Kantar Media, l'edició especial del programa "Esport Club", emès per TV3 tot just es va acabar el partit contra el Llevant, va ser el programa més vist a Catalunya, amb una mitjana de 726.000 espectadors i el 23,3% de quota.

Aquest especial es va començar a emetre a les 21.45, amb una durada de 110 minuts, i va arribar a un màxim d'audiència a les 22.17, amb 1.120.000 espectadors i el 33,7% de quota. En aquell instant, l'entrenador Pep Guardiola estava valorant el triomf en roda de premsa.

D'altra banda, cal destacar que el programa de tertúlia "Efectivament", que es va emetre per TV3 a partir de les 23.40, amb 93 minuts de durada, va tenir una mitjana de 164.000 espectadors, amb el 10% de quota. El programa va ser emès també a partir de les 23.57 pel canal Esport3, amb una mitjana de 33.000 espectadors i el 2,2% de quota.

En conjunt, la programació especial sobre el Barça campió que TV3 i el canal Esport3 van emetre dimecres a la nit, a partir de les 21.45 i fins a quarts de dues de la matinada, va tenir una audiència acumulada total de 2.385.000 persones, amb el 34,2% de quota

PREMSA i MITJANS DIGITALS EN CATALÀ, SOLIDARIS AMB ACPV, PUBLIQUEN AVUI UN EDITORIAL

Internet, solidària amb Acció Cultural del País Valencià
www.vilaweb.cat  11/05/2011
Uns quants mitjans de comunicació publiquem avui un editorial conjunt cridant els internautes perquè ajudin a pagar les multes per TV3.

Alguns mitjans de comunicació, entre els quals VilaWeb, El TempsAvui,el PuntEl 9 NouDirecte.cat i Diari de Balears, publiquem avui uneditorial conjunt de suport a Acció Cultural del País Valencià i, seguint la crida feta per ÒmniumObra Cultural Balear i la Fundació puntcat, invitant els internautes a fer una donació solidària per contribuir a pagar les multes imposades a ACPV per haver distribuït el senyal de TV3 al País Valencià.

Aquest editorial conjunt té un ampli ressó entre els blocaires, molts dels quals el reprodueixen, com és el cas de Chào ông Viêt NamGemma Pasqual EscrivàDes de Llíria cap a ÍtacaFrancesc VilaCamins d'independència.

El 28 d’abril proppassat Acció Cultural del País Valencià va pagar 130.000 euros a la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació de la Generalitat Valenciana. Aquests diners són el primer pagament de les dues multes que li ha imposat la Generalitat per les emissions de TV3 al País Valencià, i que pugen a uns 800.000 euros (tenint en compte que són dues multes que sumen 600.000 euros, més els interessos corresponents i el 20% de recàrrec per no haver pogut en el termini de pagament 'voluntari').

Segons ACPV, aquests 130.000 euros són de donacions d'individus, col·lectivitats i organitzacions en resposta a 'la crida per a encarar col·lectivament una multa injusta i absolutament desproporcionada'. Segons l'entitat, aquestes multes 'només pretenen ofegar econòmicament la nostra entitat, en vist que, aquests darrers quatre anys, hem suportat la persecució política i econòmica a què ens ha sotmès el govern del president Camps'.


Crida desesperada

Acció Cultural del País Valencià demana col·laboració econòmica urgent per fer front a les multes imposades pel govern de Camps per les emissions de TV3

Eliseu Climent (ACPV) i Muriel Casals (Òmnium) en la manifestació per TV3 a València, el 16 d'abril Foto: ACN.
ACPV no espera cap ajuda directa del govern d'Artur Mas, tot i les bones relacions
Acció Cultural del País Valencià (ACPV) viu moments crítics precisament l'any que celebra el seu 40 aniversari. Entre la darreria de maig i la primeria de juny, l'entitat presidida per Eliseu Climent ha de reunir, sota amenaça d'embargament, 800.000 euros per pagar dues multes imposades per la Generalitat Valenciana per les emissions de TV3. L'associació ha emès bons d'ajuda i ha obert dos comptes per recaptar els diners de les sancions amb aportacions populars. Fins ara, només n'ha aconseguit 180.000 euros.
La gran majoria d'aquestes contribucions provenen del País Valencià, malgrat que unes altres iniciatives promogudes per ACPV han trobat en Catalunya el territori més receptiu, com ara amb motiu de la recollida de signatures de la ILP Televisió Sense Fronteres.
Tot i l'emergència del moment i les bones relacions que ACPV ha mantingut amb els diferents governs de la Generalitat de Catalunya –traduïdes en importants subvencions–, l'entitat no espera cap ajuda directa del govern d'Artur Mas en aquesta conjuntura. “El govern català encara no ha fet ni els pressupostos”, va justificat ahir el coordinador d'ACPV, Toni Gisbert, preguntat per aquest diari.
L'entitat ha recorregut a unes altres vies de finançament a partir de les quals espera un “augment substancial” de les aportacions, especialment de la crida llançada a associacions, partits i sindicats. També hi ha instat els artistes que col·laboren mitjançant la donació d'obres. Fins i tot, s'ha posat a la venda un àlbum fotogràfic amb imatges de la manifestació del 16 d'abril, la de l'actuació de Llach.
ACPV tem per la seua desaparició, un fet que, si es produís, “seria molt greu”, segons Gisbert. “Afectaria no només la llengua i la cultura, sinó la defensa dels valors democràtics”, va afegir el coordinador de l'entitat.
D'altra banda, el portaveu del govern català, Francesc Homs, va admetre ahir que la relació amb la Generalitat Valenciana “s'ha refredat” després del tancament de les emissions de TV3.

Editorial conjunt de la premsa

Diversos mitjans de Catalunya, entre els quals es troben l'Avui i El Punt, publiquen en les seues edicions digitals i de paper d'avui un editorial conjunt en què es demana “una donació solidària” a favor d'ACPV per fer front al pagament de les multes per les emissions de TV3 al País Valencià. La iniciativa està promoguda per la Federació Llull, que agrupa, a més d'ACPV, Òmnium Cultural i l'Obra Cultural Balear, i la Fundació Puntcat.
Repetidor de La Drova (la Safor)
Foto: José Soler (ara.cat)
  

Campanya popular per pagar la multa derivada dels repetidors de TV3 al País Valencià

Acció Cultural lidera la iniciativa per tal de fer front als prop de 800.000 euros imposats pel govern de Francisco Camps
Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha posat en marxa una campanya de suport popular. L'objectiu és fer front als 800.000 euros de multa a què s'enfronta per haver facilitat l'emissió de TV3 en territori valencià. L'organització ofereix diverses vies per fer les donacions, tal com informa la sevaweb, que passen des del donatiu a l'adquisició de bons a preus simbòlics.

Les sancions corresponen a les multes imposades per la Generalitat Valenciana a l'entitat pel fet d'haver cedit els seus repetidors a TV3, que no té llicència per emetre al País Valencià. Les dues Generalitats han negociat diverses vegades la reciprocitat, però l'executiu de Camps sempre ha condicionat el seu sí a l'obtenció d'un múltiplex nou per a la comunitat. Actualment els diferents repetidors han deixat de prestar el servei, davant la impossibilitat de l'entitat d'anar acumulant més sancions administratives.

A més de posar en marxa la col·lecta, l'entitat ha subministrat un article que diversos mitjans impresos i digitals del país reproduïm de manera conjunta. En aquest escrit s'explica com la situació a què s'ha arribat és conseqüència d'una "persecució política i econòmica" del govern de Camps.
"TV3 ÉS NOSTRA, LA VOLEM I LA RECUPERAREM"
clica per veure el vídeo: http://www.vilaweb.tv/?video=6775
Unamulta contra tots: en solidaritat amb Acció Cultural
Vicent Partal (Director) www.vilaweb.cat
El 17 de febrer Acció Cultural del País Valencià (ACPV) es va veure obligada a suspendre les emissions de TV3 al País Valencià, després de vint-i-sis anys. En tots aquests anys TV3 havia esdevingut una oferta televisiva normal al País Valencià, i s'hi havia distingit per la qualitat i com una de les poques ofertes audiovisuals en català. 

Malgrat això, el president Francisco Camps va decidir, ara fa quatre anys, d'obrir un seguit d’expedients administratius contra l’entitat responsable d’aquestes emissions, Acció Cultural, que s’ha traduït en una llarga persecució política i econòmica. El mes d’octubre de l'any passat ACPV ja va haver de pagar 126.943,90 euros per satisfer una primera multa, i ara n'ha de pagar dues més, que sumen vora 800.000 euros (dels quals ja n’ha pagats 130.000), una quantitat absolutament desproporcionada per a una associació cultural sense ànim de lucre, la continuïtat de la qual pot posar en perill. 

Durant aquests quatre anys Acció Cultural ha coordinat l’amplíssim suport a TV3 de País Valencià, fins a l’èxit de la manifestació de València del 16 d’abril proppassat. També cal recordar les 651.650 signatures de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) 'Televisió sense Fronteres' per a legalitzar la recepció de totes les televisions en català al conjunt del domini lingüístic, i que ara pot entrar a tràmit parlamentari al Congrés espanyol. 

Tant el projecte de llei impulsat per la ILP com el recurs que Acció Cultural ha presentat al Tribunal Suprem poden acabar donant la raó a l’entitat en aquest conflicte artificial; però, de moment, Acció Cultural ha de pagar les multes que encara té pendents, si no vol que li embarguin els comptes corrents i béns mobles i immobles. En aquesta greu situació, el nostre deure és de contribuir a pagar col·lectivament una multa que, en realitat, castiga tots els qui creiem en la pluralitat informativa i en la llibertat d’expressió. Per això, avui uns quants mitjans publiquem aquesta crida pública perquè feu una donació solidària a Acció Cultural. De la mateixa manera que junts vam aconseguir les 651.650 signatures per la ILP, junts hem de reunir els diners necessaris per a assegurar la continuïtat d’Acció Cultural.


UNA MULTA CONTRA TOTS: EN SOLIDARITAT AMB ACCIÓ CULTURAL
11 de maig de 2011   www.acpv.cat

El passat 17 de febrer, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) es va veure obligada a cessar les emissions de TV3 al País Valencià, després de 26 anys. Durant aquest temps, TV3 havia esdevingut una oferta televisiva normalitzada al País Valencià, on s’ha distingit per la seua qualitat i pel fet de ser una de les poques ofertes audiovisuals en català.

Malgrat això, el president Francisco Camps va decidir, ara fa quatre anys, obrir una sèrie d’expedients administratius contra l’entitat responsable d’aquestes emissions, Acció Cultural, cosa que s’ha traduït en una llarga persecució política i econòmica. El passat mes d’octubre, l’entitat ja va haver de pagar 126.943,90 euros per satisfer una primera multa, i ara s’enfronta a dues multes més que sumen vora 800.000 euros (dels quals ja n’ha pagat 130.000), una quantitat absolutament desproporcionada per a una associació cultural sense ànim de lucre la continuïtat de la qual pot posar en perill.

Durant aquests quatre anys, Acció Cultural ha fet patent l’amplíssim suport a TV3 al País Valencià, fins a arribar a l’èxit de la manifestació del passat 16 d’abril a València. En aquest sentit, cal també recordar les 651.650 signatures recollides perla IniciativaLegislativaPopular (ILP) “Televisió sense Fronteres” per legalitzar la recepció de totes les televisions en català en el conjunt del domini lingüístic, i que ara podria entrar a tràmit parlamentari al Congrés espanyol.

Tant el projecte de llei impulsat per la ILPcom el recurs que Acció Cultural ha presentat davant el Tribunal Suprem poden acabar donant la raó a l’entitat en aquest conflicte artificial; però, de moment, Acció Cultural ha de pagar les multes que encara té pendents si no vol patir l’embargament dels seus comptes corrents i béns mobles i immobles. Davant aquesta greu situació, el nostre deure és col·laborar a fer front col·lectivament a una multa que en realitat és contra tots els que creiem en la pluralitat informativa i la llibertat d’expressió. Per això, avui, diferents mitjans publiquem aquesta crida pública perquè feu una donació solidària a Acció Cultural (www.acpv.cat): així com junts vam aconseguir les 651.650 signatures per ala ILP, junts hem de reunir els diners necessaris per garantir la continuïtat d’Acció Cultural.
Notícies relacionades: Vilaweb - Avui - Mediterraneo - Regió7 - Diari de Girona - Ara -Nació Digital


Al Tall a Twitter amb la nova cançó 'Romanç contra Camps'
Etiqueta: #novoteucamps · El vídeo de la cançó es podrà veure d'ací a pocs dies

El grup Al Tall ha preparat una cançó per a aquestes eleccions: 'Romanç contra Camps'. La lletra, ja la podeu llegir, i aviat en podreu mirar el vídeo a Facebook del grup. Però la cançó és una de les iniciatives d'Al Tall en aquesta campanya electoral. També ha obert un canal a Twitter i una etiqueta nova, #novoteucamps, amb el propòsit de discutir-hi les raons per a no votar l'actual president, Francisco Camps. De moment, i fa ben poc que ha començat a funcionar, l'etiqueta és prou activa i ja hi ha unes quantes piulades.


Ací teniu la lletra íntegra de 'Romanç contra Camps':
ROMANÇ CONTRA CAMPS
Déu em done inspiració
per a poder explicar 
la vida d’un pecador 
que duu la ruina al poble
governant amb confusió.

Francisco Camps és la fitxa;
de la Generalitat
es repenja i encapritxa
i gastant sense trellat 
al país ha fet la guitza.

Du dins el pap una idea
Camps procura a poc a poc
soterrar la nostra llengua 
i penjar-la en la paret 
del museu de la indecència.

Amb ràbia i obstinació
va empentant una campanya
de brutal persecució
a Acció Cultural que sempre
per la llengua ha fet un front.

TV3 tan apreciada 
que durant 26 anys 
amb València connectava
Francisco Camps l’ha tancat, 
assolant un pont de guaita 

Televisió en valencià
Canal Nou va retirant-se 
i el doblatge s’ha tallat 
vulnerant els estatuts 
què per això cèntims no hi ha.

Van per milers els infants
que volen entrar a escola 
estudiant en valencià, 
però Camps no crea places
Què per això cèntims no hi ha. 

Disculpeu Francisco Camps,
si sou gent de bona traça 
i al cor guardeu pietat, 
però fugiu de votar-lo 
què ens durà calamitats.

Mai no ha volgut escoltar
a les víctimes del metro, 
uns innocents ciutadans
que clamen per que assumisca
la responsabilitat

La seua veu és somorta,
diu que dos i dos són tres
i una més que ell en reporta
per atendre els seus amics
i ofrenar a Espanya glòria. 

Xoriços i presidiaris 
són amics que ell ha triat
mentre va resant rosaris
i entre tots han convertit 
esta terra en un calvari.

Ell somriu d’orella a orella, 
i mentre somriu es riu, 
quan se n’ix per la portella 
dels perills que alguns judicis
el condemnen a la rella.

Vergonya per a València, 
proposar un encausat
a ocupar la presidència 
de la Generalitat 
és un càrrec de consciència.

Entre l’America’s Cup, 
una visita del Papa 
o la ciutat de les Arts 
i amb la cursa d’automòbils, 
la butxaca ens ha escurat.

Escoles en barracons, 
la sanitat va ofegant-se 
per manca de previsió, 
els vells i aquells que no es valen 
oblidats en un racó.

I la Generalitat
deu mes diners que divisa, 
tant que no poden pagar 
les empreses que l’atenen 
van caient en un forat.

Verge dels Desemparats, 
dóna senderi en les urnes 
i als valencians unitat 
amb tots els pobles que tenen 
la llengua en comunitat. 

Valencians i valencianes,
no voteu Francisco Camps
que vos farà eixir per cames
de la llengua que parleu
i la llar dels vostres pares.

Al Tall

ACPV ja té 180.000 per a les multes per TV3

La Coalició Compromís repartirà bons d'ajuda entre els seus militants

Toni Gisbert, Joan Ribó, Mònica Oltra i Eliseu Climent.Foto: PRATS I CAMPS.

La campanya d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) de recaptacions d'aportacions populars per pagar les multes per les emissions de TV3 ha aconseguit de moment 180.000 euros –dels 800.000 que en necessita–, segons ha informat la mateix entitat.
“La campanya avança a bon ritme”, subratlla ACPV en una nota.
L'associació presidida per Eliseu Climent, rebrà igualment donacions la Plataforma Salvem el Cabanyal, Xúquer Viu i la Comissió de la Dignitat, entre altres.
Climent ha rebut hui dilluns als representants de la Coalició Compromís, Joan Ribó i Mònica Oltra, que s'han compromés a repartir bons d'ajuda entre els seus militants i simpatitzants.

La Plataforma Sense Senyal va aparéixer dalt dels escenaris per reivindicar TV3! Aquesta vegada fou al concert d'Obrint Pas, Orxata i Assekes d'Almussafes! SÍ A TV3!!!

Del drama a la comèdia

TV3 canvia de registre els dilluns a la nit amb la sèrie ‘Dues dones divines' protagonitzada per Rosa Maria Sardà i Verónica Forqué i que s'estrena avui

Piluca (Forqué) I Mimí (Sardà) protagonitzen aquesta comèdia de la cadena coproduïda amb Gestmusic i Flaix TV. Foto: TV3.

“En les sèries de TV3, feia molt de temps que no rèiem; pensem una mica massa i n'estem orgullosos, però està bé que amb el que està passant és imprescindible riure, que és molt saludable”. La directora de Televisió de Catalunya, Mònica Terribas incidia així en el canvi de registre de la franja dels dilluns a la nit de la cadena catalana: de Polseres vermelles –una sèrie amb molt contingut emocional– a Dues dones divines, (TV3, 22.40h) una comèdia estripada, tal com la
va definir el seu director, Pol Mainat que ha dirigit per primer cop a la seva mare, Rosa Maria Sardà, la gran protagonista de la comèdia juntament amb Verónica Forqué

Dagoll Dagom. El rock català tindrà el seu musical
Dagoll Dagom prepara l'espectacle 'Cop de Rock', amb què farà un repàs de la 'banda sonora' d'aquells anys prolífics per a la música rock feta en català. No es tracta d'una antologia, ha advertit el director de la companyia, Joan Lluís Bozzo, sinó d'una selecció de cançons que serveixen per construir una història.

16:56
04.05.2011 www.cronica.cat
Dagoll Dagom prepara l'espectacle "Cop de Rock", on s'explicarà la història un jove grup de rock a principis dels anys noranta que, en un segon acte, es troba a les acaballes del segle XX davant d'una "segona oportunitat". S'estrenarà l'11 de setembre al Teatre Victòria.
El director de Dagoll Dagom ha donat els detalls d'aquesta producció. Joan Lluís Bozzo ha reiterat que no es tracta d'una "antologia" del rock català, ni "un judici de quines són les cançons que queden i quines les que no". Són cançons, diu Bozzo, que "expliquen una història" i n'hi ha de més i de menys conegudes. A més, Bozzo ha admès que es tracta d'un tipus de musical que s'ha estilat en els darrers anys en el món anglosaxó i posteriorment a tot el món, conegut com a "juke box musical", que parteix de composicions ja fetes i tot sovint molt conegudes per crear l'espectacle. Tot i això, el director de la companyia ha expressat la seva seguretat que "es veurà la mà de Dagoll Dagom" en l'estil de l'espectacle.
Cop de rock és una coproducció de Dagoll Dagom, 3xtr3s, Ritme Dansa i Ten Produccions. L'espectacle repassa, en dues parts, moltes de les cançons del rock català, des dels seus orígens. Els Pets, Sopa de Cabra, Bars, Sau, Gossos... i un llarg etcètera de grups i cançons hi seran representades.




















AMB UNA DONACIÓ
POTS ACONSEGUIR L'ÀLBUM DIGITAL DEL 16A
ACPV HA PAGAT JA 130.000 EUROS DE LA MULTA PER LES EMISSIONS DE TV3
L’entitat ha recollit, a dia d’avui, 145.000 euros de donacions
El passat 28 d’abril, dijous, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va pagar 130.000 euros a la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació de la Generalitat Valenciana. Aquests diners són el primer pagament de les dues multes imposades a la nostra entitat per la mateixa Generalitat per les emissions de TV3 al País Valencià i que sumen un total aproximat de 800.000 euros (tenint en compte que es tracta de dues multes que sumen 600.000 euros, més els corresponents interessos i el 20% de recàrrec per no haver pogut pagar dins del termini de pagament dit voluntari).

Aquests 130.000 euros corresponen a les donacions realitzades per persones individuals, col·lectius i organitzacions en resposta a la crida realitzada per ACPV per fer front col·lectivament a una multa que entenem que és injusta i absolutament desproporcionada. Aquestes multes només busquen ofegar econòmicament la nostra entitat, davant del fet que, durant els darrers quatre anys, hem suportat la persecució política i econòmica a la qual ens ha sotmès el Govern del president Camps, mogut pel seu desig de censurar una televisió pública de qualitat i en català i, alhora, acabar amb l’entitat que significa un dic de contenció al seu autoritarisme.


EL DIA QUE EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
16 d'abril de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada