21 de maig 2011

94 dies sense TV3 al País Valencià

JORNADA DE REFLEXIÓ


Arcadi Oliveres, 
"indignat" a TV3

 


Què passa si no votes?




Podeu ajudar de tres maneres:

Fent una donació per internet amb la targeta de crèdit

Agafant bons d'ajut (hi ha de 5, 10, 20, 30 i 50 euros, i podeu agafar-ne tants com vulgueu) a qualsevol Casal d'ACPV o a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània, OCCC (C/Sant Ferran, 12) de València, per a repartir-los i vendre’ls entre els vostres familiars i amistats.
Podeu fer una donació mitjançant un ingrés als comptes:

    • La Caixa - 2100 0700 12 0200294927
    • Bancaixa - 2077 0001 27 3103581289
Podeu explicar-ho als familiars i amistats perquè col·laboren en la venda de bons i en fer que més persones participen en la recollida d'aportacions per a fer front a les multes.

Si voleu més informació, podeu simplement contestar al correu comunicacio@acpv.cat o telefonar al vostre Casal o a l’OCCC (96 315 77 99 ext 209)
 




El 'Cant al Ras' aplega les millors propostes de la tradició musical valenciana

Catroze artistes i grups (o més) passaran per l'escenari a Massalfassar

Sense haver menester de variar res en l'organització, perquè el resultat sempre ha estat satisfactori, aquest dissabte torna a la plaça de l'Església de Massalfassar el 'Cant al Ras', la trobada de cant dedicada als repertoris de la tradició musical valenciana.

Els encarregats de posar-ho en solfa són la Colla de Dimonis de Massalfassar i l’Associació Cultural Tradició i Música 'Tramús'. Com en les catroze edicions anteriors, la festa comença amb un sopar popular amb productes de la terra, després del qual els cantadors van succeint-se per l'escenari. L'ordre de les actuacions no està previst, no hi ha programa tancat, perquè la participació és oberta i la inscripció es pot fins a la fi de la cantada.

De moment, els noms d'artistes ja confirmats són Trescant, Eva Dénia,Baladre de Muro, Isabel de Quart i Manolita, David Reig, Josep Aparicio 'Apa', Arrop i Talladetes, Benimaclet Folk, Pep Gimeno 'Botifarra', Jacint Hernández, Les Maedéus, Néstor Mont, Teresa Segarra i Urbàlia Rurana. I aquests, acompanyats de vora 500 persones que s'han apuntat al sopar i a la vetlada musical.

Cadascun dels participants farà dos temes, perquè l'organització vol que la festa tinga una durada prudent, encara que després de l'horari oficial la cantada sol continuar a peu d'escenari sense limitacions horàries ni artístiques concretes.

L’edició d’enguany servirà també per presentar el llibre d’Antoni Martínez Revert, 'Pep Gimeno Botifarra – La veu de la memòria', a càrrec del cantador biografiat i de l’autor del llibre.


Especial de TV3 per la F-1 a Montmeló


Les noves perles de la dreta 
 Ricardito Costa, al seu costat... Marx!



´The NY Times´ responsabiliza a Camps de los ´indignados´

El rotativo norteamericano asegura que el caso de Camps simboliza las frustraciones de unos ciudadanos que ven cómo un político acusado de 

corrupción accederá al poder

  www.levante-emv.com   20/05/2011





L.C.S., VALENCIA Las concentraciones de apoyo surgidas en las plazas de las principales capitales españolas están lejos de tener una única explicación. Son indignados, decepcionados por el sistema político al que acusan de corrupto. Eso es lo que transmiten y así lo ha entendido el New York Times desde la otra parte del Atlántico. 
tv3.cat
A 48 horas de las elecciones autonómicas y municipales, el importante rotativo norteamericano pone el caso de Francisco Camps y su supuesta implicación en Gürtel como el ejemplo perfecto para explicarle a sus lectores por qué la sociedad española ha salido a la calle. "Cientos de personas, en su mayoría jóvenes, han tomado las calles de Madrid, Barcelona y otras grandes ciudades esta semana, exigiendo el final de la corrupción de los partidos mayoritarios", cuenta en un artículo publicado hoy.

Así, el reportaje explica que algunos de los manifestantes centran sus protestas en la "lucha contra la corrupción", en referencia al movimiento 'No les votes', "cuyo manifiesto empieza avisando de que la 'corrupción en España ha alcanzado niveles alarmantes'".

Para el New York Times, el caso de Francisco Camps en la Comunitat Valenciana simboliza a la perfección las frustraciones de unos ciudadanos que ven cómo un político acusado de corrupción accederá con toda probabilidad al poder, beneficiado por un sistema político y de partidos que, dicen, favorece a los mayoritarios. "El domingo, Francisco Camps será previsiblemente reelegido como presidente de la Generalitat Valenciana", escribe el periodista Raphael Minder, que recuerda que "a finales de año, sin embargo, es probable que se vea en los tribunales afrontando cargos de soborno, como parte de una amplia investigación de corrupción que también afecta a varios políticos del Partido Popular".

El periódico neoyorquino apunta así mismo que "otros nueve destacados políticos del Partido Popular y que se presentan el domingo en Valencia están también siendo investigados o han sido acusados de corrupción". "Camps fue acusado de recibir trajes hechos a medida a cambio de garantizar la concesión de contratos públicos, junto con otras posibles acusaciones de financiación irregular que aún están siendo investigadas", explica el periodista que termina ironizando: "Camps y los suyos niegan cualquier comportamiento incorrecto".
lavanguardia.com

La Berlusconización de la política valenciana
El periodista reconoce que "por ahora las acusaciones de corrupción no han mermado las posibilidades de reelección de Camps" y compara al presidente del Consell con el primer ministro italiano: "Como Silvio Berlusconi, Camps se retrata a sí mismo como la víctima de una caza de brujas".

El diputado del PSOE por Valencia Ferran Bono, preguntado por Minder asegura que "mucha gente en Valencia habla de la 'berlusconización' de nuestra sociedad". "Mucha gente ha visto tantos escándalos políticos que los terminan banalizando, incluso algunos creen la teoría de la conspiración que Camps ha promovido", asume el político.

Finalmente, el reportaje detalla que "el caso Gürtel implica 120 millones de euros de dinero público malgastado por políticos, a cambio de recibir presuntas comisiones".


luis-viadel.blogspot.com
vicentgalduf | divendres, 20 de maig de 2011 - http://blocs.mesvilaweb.cat
El País avança hui que el TSJ valencià decideix encausar a la cúpula del PP de Camps. Traslladem conforme està publicat els trossos de text on se relacionen les persones implicades:

"En los delitos electoraleshabrían participado: Vicente Rambla(vicepresidente primero de la Generalitat);David Serra (vicesecretario de Organización del PP de la Comunidad Valenciana); Ricardo Costa (ex secretario general del PPCV); Yolanda García (tesorera del PPCV);Cristina Ibáñez (administradora del PP valenciano); Luis Bárcenas (extesorero del PP nacional); dos personas identificadas como El Príncipe y El Cantante; los cabecillas de la trama Francisco Correa, Pablo Crespo y Álvaro Pérez, El Bigotes, y varios de sus empleados, ylos gestores efectivos de ocho constructoras. Los presuntos delitos consistieron en que ocho constructoras hicieron aportaciones ilegales a las campañas del PP valenciano utilizando como vehículo a empresas de la trama.
En los delitos contra la Administración Pública(cohecho y prevaricación), la inhibición de Pedreira, así como Anticorrupción, señalaban que existían indicios de delito en la contratación de la trama con numerosas consejerías valencianas y con Canal 9. Se citaba a la presidenta de las Cortes valencianas y exconsejera de Turismo, Milagrosa Martínez; a su ex jefe de gabinete Rafael Betoret(a punto de sentarse en el banquillo con Camps en la causa de los trajes); a los "distintos cargos que intervinieron en la contratación, cuya concreta identificación queda parcialmente pendiente de investigar"; y a Pedro García, exdirector de Canal 9 y exresponsable de Comunicación en Presidencia de la Generalitat".


Camps alimenta el secessionisme lingüístic en plena campanya
El president de la Generalitat visita la seu de Lo Rat Penat i subratlla les importants subvencions que ha atorgat a l'entitat anticatalanista
Camps diu que l'associació manté “la flama d'allò valencià”
A l'acte acudeix el cardenal Ricard Maria Carles, exarquebisbe de Barcelona
Camps amb el president de Lo Rat Penat, Enric Esteve, i Ricard Maria Carles.  Foto: REDACCIÓ.

Si ahir dimarts va ser el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, el que davant de Mariano Rajoy va dir que al País Valencià “no es parla català”, hui ha sigut el mateix Francisco Camps l'encarregat d'enviar el missatge a la clientelaanticatalanista: amb el PP sempre hi haurà subvencions per al secessionisme.
Camps, en qualitat de president de la Generalitat, que no de candidat, ha visitat la seu de Lo Rat Penat, entitat combativa contra la unitat de la llengua que ni tant sols reconeix l'Acadèmica Valenciana de la Llengua, referendada oficialment.
El cap del Consell ha sigut molt poc subtil i ha recordat que el seu govern ha concedit 270.599,69 euros a Lo Rat Penat per restaurar l'antic palau d'Alaquàs, on s'allotja l'entitat.
Camps ha insistit encara més en la generositat de la Generalitat amb el blaverisme i ha apuntat que la conselleria de Cultura manté una línea nominativa anual per a Lo Rat Penat gràcies a la qual l'associació rebrà només en 2011 una subvenció de 46.870 euros.
El president ha lloat igualment la tasca de l'entitat secessionista que, segons ha dit, manté “la flama d'allò valencià”.
Curiosament a l'acte també ha acudit l'exarquebisbe de Barcelona, el cardenal valencià Ricard Maria Carles, que es va integrar lingüísticament a la perfecció en la societat catalana. Carles ha sigut l'encarregat de beneir la reforma del palau.

No callarem davant la manipulació permanent i dictatorial de RTVV...

La TV d'un govern en democràcia !!!


Prou d'eufemismes i de resignació.
Defensem la cultura autòctona
això és: en català.

Ací teniu la lletra íntegra de 'Romanç contra Camps':
ROMANÇ CONTRA CAMPS
Déu em done inspiració
per a poder explicar 
la vida d’un pecador 
que duu la ruina al poble
governant amb confusió.

Francisco Camps és la fitxa;
de la Generalitat
es repenja i encapritxa
i gastant sense trellat 
al país ha fet la guitza.

Du dins el pap una idea
Camps procura a poc a poc
soterrar la nostra llengua 
i penjar-la en la paret 
del museu de la indecència.

Amb ràbia i obstinació
va empentant una campanya
de brutal persecució
a Acció Cultural que sempre
per la llengua ha fet un front.

TV3 tan apreciada 
que durant 26 anys 
amb València connectava
Francisco Camps l’ha tancat, 
assolant un pont de guaita 

Televisió en valencià
Canal Nou va retirant-se 
i el doblatge s’ha tallat 
vulnerant els estatuts 
què per això cèntims no hi ha.

Van per milers els infants
que volen entrar a escola 
estudiant en valencià, 
però Camps no crea places
Què per això cèntims no hi ha. 

Disculpeu Francisco Camps,
si sou gent de bona traça 
i al cor guardeu pietat, 
però fugiu de votar-lo 
què ens durà calamitats.

Mai no ha volgut escoltar
a les víctimes del metro, 
uns innocents ciutadans
que clamen per que assumisca
la responsabilitat

La seua veu és somorta,
diu que dos i dos són tres
i una més que ell en reporta
per atendre els seus amics
i ofrenar a Espanya glòria. 

Xoriços i presidiaris 
són amics que ell ha triat
mentre va resant rosaris
i entre tots han convertit 
esta terra en un calvari.

Ell somriu d’orella a orella, 
i mentre somriu es riu, 
quan se n’ix per la portella 
dels perills que alguns judicis
el condemnen a la rella.

Vergonya per a València, 
proposar un encausat
a ocupar la presidència 
de la Generalitat 
és un càrrec de consciència.

Entre l’America’s Cup, 
una visita del Papa 
o la ciutat de les Arts 
i amb la cursa d’automòbils, 
la butxaca ens ha escurat.

Escoles en barracons, 
la sanitat va ofegant-se 
per manca de previsió, 
els vells i aquells que no es valen 
oblidats en un racó.

I la Generalitat
deu mes diners que divisa, 
tant que no poden pagar 
les empreses que l’atenen 
van caient en un forat.

Verge dels Desemparats, 
dóna senderi en les urnes 
i als valencians unitat 
amb tots els pobles que tenen 
la llengua en comunitat. 

Valencians i valencianes,
no voteu Francisco Camps
que vos farà eixir per cames
de la llengua que parleu
i la llar dels vostres pares.

Al Tall

Revista EL TEMPS

EL DIA QUE EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
16 d'abril de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada