27 de maig 2011

100 dies sense TV3 al País Valencià


S'hi acosta el millor partit de l'any


Ofegant el català
Miquel Pairolí  27/05/2011  www.elpunt.cat

José Ramón Bauzá, que el mes entrant serà proclamat president de les Balears, va assegurar en la campanya electoral que, si guanyava, aboliria la immersió lingüística a les Illes. En nom de la llibertat, naturalment. En aquest cas, de la llibertat dels pares a elegir en quina llengua volen que s'escolaritzi els seus fills. No tenim cap dubte que Bauzá s'afanyarà a complir aquesta promesa. D'altres fa de mal dir, però sobre aquesta l'aposta és segura. Llavors, per rematar la feina, només falten unes quantes maniobres administratives i una d'aquelles campanyes de boca a orella –que el PP sap fer tan bé, per exemple en temes d'immigració– per convèncer els ciutadans que el mallorquí és un dialecte local i pagerol mentre que el castellà és un idioma universal. 

Només cal mirar què ha passat al País Valencià, que és el model de Bauzá. Quan el mal ja sigui fet, en el mapa espanyol només quedarà una excepció: Catalunya. I estem convençuts que l'atac contra la immersió lingüística a Catalunya serà una de les línies de força de la campanya del PP en les properes eleccions a Corts. I, si el PP guanya aquelles eleccions per majoria absoluta, és força probable que Artur Mas haurà de jugar fort en aquest camp, potser més que mai. El propòsit del PP és obvi: minoritzar, reduir, ofegar lentament la llengua catalana en benefici de l'espanyola. Situar el català en un pla secundari, poc rellevant socialment, que no faci nosa i que vagi sent arrossegat per aquesta dinàmica històrica vigent que afavoreix el gran sobre el petit, allò massiu sobre allò minoritari. El PP és un partit postfranquista, però no pot pas aplicar la barroeria del franquisme en aquesta matèria, que, parcialment, va fracassar. Ara els temps reclamen una política més subtil i més intel·ligent: asfixiar a poc a poc, amb les lleis i amb la manipulació sociològica. Sempre parlant de llibertat i de bilingüisme. Llibertat? No és un escarni sentir aquest concepte en boca de segons qui? Bilingüisme, quan el que es pretén és imposar una llengua i fer-ne desaparèixer una altra?




Quina obsessió... ara de guerra!
Fabra vol decorar Castelló amb un avió de guerra

El Bloc denuncia que l'alcalde, Alberto Fabra, vol ubicar un aeroplà nord-americà en una rotonda de la ciutat

El portaveu del Bloc a l'Ajuntament de Castelló de la Plana, Enric Nomdedéu, assegura que el consistori està negociant la cessió gratuïta d'una avió de guerra nord-americà, per a ubicar-lo en una rotonda de la ciutat. “Certament, ens sembla molt poc encertat situar un símbol militar com a element ornamental, tant per qüestions estètiques com filosòfiques”, ha expressat Nomdedéu.
El regidor nacionalista, que ha explicat que el trasllat es produiria des de la base aèria de Torrejón, insta l'equip de govern a no continua avant amb la proposta. “Situar símbols bèl·lics i d'exaltació de la guerra en via pública sembla més adient per a règims autoritaris que no en una democràcia com és la nostra”, ha subratllat.




Abuelo... que Franco ha muerto!


EL SENAT JA HA ESCOLTAT...
VOLEM TV3!
Eliseu Climent i Mercè Teodoro al Senat


Vilaweb ofereix informació detallada de la reclamació feta des del Senat 

El full de ruta d'ACPV


ACPV ha obert alguns fronts per aconseguir que TV3 es vegi al País Valencià i la reciprocitat. El primer front és el de la mobilització, durant quatre anys, pera arribar a tots els sectors civils i polítics. Un segon front ha estat de respondre amb arguments jurídics les posicions del govern valencià i qüestionar-ne les sancions imposades, que el Tribunal Suprem ha de dirimir. Finalment, l'entitat ha obert un front polític, que cercava una via positiva, i aquest ha estat el de la ILP: 'Segurament, sense totes les signatures recollides, ara no parlaríem de la compareixença al parlament espanyol', assegura Gisbert, que recorda que ACPV també ha hagut 'de respondre a les agressions de la Generalitat, les multes'.
Mercè teodoro, Miquel Bofill (Entesa) i Eliseu Climent 

El full de ruta d'ACPV assenyala també la campanya de recollida de donacions per a pagar les multes, que va a molt bon ritme (ja s'han pagat 200.000 euros i aviat es farà un nou pagament), i al mateix temps comencen les gestions per a garantir un tràmit parlamentari de la llei. 'S'obriria així una nova situació en què hauríem superat les agressions, hauríem demostrat el suport pràcticament unànime de la societat a TV3 i podríem fer una pressió social i política forta en favor no solament del tràmit parlamentari sinó del projecte de llei', diu Gisbert

ACPV reclama al govern espanyol que garanteixi les emissions de TV3 al País Valencià
 
Entesa, CiU i PP demanen a l'executiu un nou múltiplex que faci viable la reciprocitat  www.vilaweb.cat  26/05/2011

El president d'Acció Cultural del País Valencià, Eliseu Climent, i l'advocadessa de l'entitat, Mercè Teodoro, han comparegut al senat espanyol, a petició de l'Entesa Catalana de Progrés, per presentar i explicar la Iniciativa Legislativa Popular 'Televisió sense fronteres', avalada per 651.650 signatures. Climent ha demanat als governs valencià i espanyol que facin possible la reciprocitat de les emissions de TV3 i Canal 9 al País Valencià i Catalunya, i ha dit que ACPV tenia 'grans expectatives' al respecte, ja que 'en ple segle XXI ningú no entén que es posin tanques a la comunicació'.

Climent ha explicat que la ILP ha de permetre que 'no es repeteixi' la situació actual i que tots els territoris que comparteixen llengua, sigui el català, gallec o basc, puguin compartir també les emissions de les seves televisions públiques. 'En definitiva', deia a VilaWeb el portaveu d'ACPV, 'aquest projecte de llei reclama i implica una primera reforma del model d'estat, ni que siga petita, perquè insta al reconeixement de la realitat plurilingüística i pluricultural de l'estat'.

Climent ha defensat que els poder públics no impedeixin l'oferta comunicativa en la llengua pròpia i ha fet referència a les nombroses mobilitzacions contra el tancament dels repetidors de TV3 i a moviments com el de Sense senyal. Per la seva banda, Mercè Teodoro ha reclamat que s'apliquin els drets que recull la Carta Europea de les llengües regionals i minoritàries (pdf), de manera que si els governs autonòmics no es posaven d'acord, calia que el govern estatal hi intervingués i hi posés remei. Per aquest motiu, segons Teodoro, el govern espanyol hauria de preveure un nou múltiplex per tal de garantir els drets dels ciutadans.   


Els dos representants d'ACPV han comparegut a petició de l'Entesa Catalana de Progrés. El senador d'Esquerra Miquel Bofill ha insistit que la Generalitat Valenciana podia fer possible sense problemes la reciprocitat però que donava excuses per allargar la situació actual, en què 'no es respecta el dret dels valencians a rebre TV3'. Per això ha dit que la concessió d'un nou multiplex hauria d'anar condicionada de fer possible la reciprocitat. En el mateix sentit s'ha pronunciat la senadora de CiU Coralí Cunyat, que ha recordat que els governs espanyol i valencià justificaven les decisions en base a motius econòmics i tècnics quan en realitat eren marcades per criteris polítics, ja que el primer pot habilitar un nou multiplex i l'altre té espai radioelèctric suficient.

El diputat del PSOE Manuel Hurtado ha donat suport a les peticions de reciprocitat i ha assegurat que el govern valencià hauria de fer passos endavant per fer-la possible, i no 'tallar la llibertat d'expressió amb multes elevadíssimes'. Tanmateix, considera que la solució del conflicte no és pas un nou multiplex, sinó que aquesta ha de passar per un acord entre els dos governs que 'busquin les vies de l'entesa i es posin d'acord'.

Finalment, el diputat del PP José María Chiquillo ha justificat l'actitud del govern valencià i ha afirmat que l'executiu de Camps només s'havia limitat a 'aplicar' l'ordenament jurídic. Ha insistit que no hi havia cap ànim polític sinó 'l'exercici d'una potestat sancionadora'. A més, ha reiterat que el Ministeri d'Indústria hauria d'habilitar el tercer múltiplex per al País Valencià, cosa que faria 'tècnicament viable' la reciprocitat.



El portal www.3cat24.cat també ofereix la notícia...

clica-hi per llegir la informació completa






Compromís proposa al PSPV i a EUPV de blocar la renovació del consell d'administració de Canal 9www.vilaweb.cat
La coalició Compromís ha demanat públicament avui al PSPV i a EUPV de blocar a les corts la renovació del consell d'administració de RTVV, segons que ha explicat la diputada Mònica Oltra. Oltra recorda que calen dues terceres parts dels vots de la cambra i, per tant, els grups de l'oposició podrien forçar el PP a haver de negociar el director de l'ens i 'pactar una gestió democràtica'.
intersindical-rtvv.blogspot.com

'Es tracta que es compleixi el dret que tenen els ciutadans a una informació veraç i a uns mitjans de comunicació públics que reflestisquen la diversitat política i social que contribueix a conformar una opinió pública lliure', ha declarat Oltra.



La justícia investigarà el PP valencià per delicte electoral   www.elpunt.cat
Foto: EFE

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià investigarà un possible delicte electoral del PP en els comicis municipals i autonòmics de 2007 i de falsedat documental en les generals de 2008, i si la Generalitat Valenciana va prevaricar i va cometre suborn en contractes amb la signatura Orange Market.

Segons ha avançat el TSJ en el seu perfil de la xarxa social Twitter, la Sala civil i el Penal, en una interlocutòria de 62 pàgines, ha acordat assumir aquestes tres investigacions, procedents del TSJ madrileny, després de deliberar al llarg de quatre reunions des de la setmana passada.

El tribunal valencià decideix investigar, així, si el govern valencià va prevaricar i va cometre suborn en l'adjudicació a Orange Market –una de les empreses de la trama Gürtel, dirigida a València per Álvaro Pérez El Bigotes– dels contractes per al pavelló valencià en la fira Fitur en les edicions de 2005 a 2009.

No obstant això, la Sala ha acordat declarar-se no competent per a investigar a l'exdirector general de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), Pedro García, per suborn i prevaricació en els contractes relacionats amb la visita del Papa a València en 2006.

Tampoc es verificarà si es va cometre delicte en altres adjudicacions diferents a les de Fitur realitzades per la Generalitat.


El canal Super3 rep un Premi Civisme 2010
Premi Civisme 2010 per al canal Super3
Premi Civisme 2010 per al canal Super3 (tv3.cat)
Ha estat guardonat en la categoria de producció televisiva per la campanya "Fem un Salt". Segons el jurat, "s'ha valorat el fet que la iniciativa promogui que els socis del Club Super3 s'impliquin de forma activa en la defensa del medi ambient".  www.tv3.cat

El canal Super3 ha obtingut el Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació en la categoria de producció televisiva per la campanya "Fem un Salt". Segons el jurat, "s'ha valorat, entre d'altres aspectes, el fet que la iniciativa promogui que els socis del Club Super3 s'impliquin de forma activa en la defensa del medi ambient". El jurat també ha tingut en compte els 20 anys de trajectòria del Super3 "com a vehicle de difusió entre els més menuts de tota una sèrie de valors, com el respecte, la tolerància, la solidaritat, la salut i els bons hàbits, importants perquè el seu creixement es faci en un ambient saludable".

La cerimònia de lliurament dels Premis de Civisme 2010 va tenir lloc dilluns a la tarda al Palau de la Generalitat i va estar presidida pel conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries. Aquests guardons, convocats per la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família, tenen com a objectiu la promoció del civisme des de diferents àmbits d'actuació de la societat catalana.

En el seu conjunt, els Premis de Civisme pretenen potenciar tots els comportaments i les actituds fonamentats en la tolerància, l'educació, la solidaritat, la cultura, el progrés, la ciutadania, el patriotisme i tots els valors que estimulen i afavoreixen una bona convivència entre les persones i el respecte per la llibertat individual i col·lectiva.


clica-hi


AL TALL
Ací teniu el videoclip i la lletra íntegra
"ROMANÇ CONTRA CAMPS"
Déu em done inspiració
per a poder explicar 
la vida d’un pecador 
que duu la ruina al poble
governant amb confusió.

Francisco Camps és la fitxa;
de la Generalitat
es repenja i encapritxa
i gastant sense trellat 
al país ha fet la guitza.

Du dins el pap una idea
Camps procura a poc a poc
soterrar la nostra llengua 
i penjar-la en la paret 
del museu de la indecència.

Amb ràbia i obstinació
va empentant una campanya
de brutal persecució
a Acció Cultural que sempre
per la llengua ha fet un front.

TV3 tan apreciada 
que durant 26 anys 
amb València connectava
Francisco Camps l’ha tancat, 
assolant un pont de guaita. 

Televisió en valencià
Canal Nou va retirant-se 
i el doblatge s’ha tallat 
vulnerant els estatuts 
què per això cèntims no hi ha.

Van per milers els infants
que volen entrar a escola 
estudiant en valencià, 
però Camps no crea places
Què per això cèntims no hi ha. 

Disculpeu Francisco Camps,
si sou gent de bona traça 
i al cor guardeu pietat, 
però fugiu de votar-lo 
què ens durà calamitats.

Mai no ha volgut escoltar
a les víctimes del metro, 
uns innocents ciutadans
que clamen per que assumisca
la responsabilitat

La seua veu és somorta,
diu que dos i dos són tres
i una més que ell en reporta
per atendre els seus amics
i ofrenar a Espanya glòria. 

Xoriços i presidiaris 
són amics que ell ha triat
mentre va resant rosaris
i entre tots han convertit 
esta terra en un calvari.

Ell somriu d’orella a orella, 
i mentre somriu es riu, 
quan se n’ix per la portella 
dels perills que alguns judicis
el condemnen a la rella.

Vergonya per a València, 
proposar un encausat
a ocupar la presidència 
de la Generalitat 
és un càrrec de consciència.

Entre l’America’s Cup, 
una visita del Papa 
o la ciutat de les Arts 
i amb la cursa d’automòbils, 
la butxaca ens ha escurat.

Escoles en barracons, 
la sanitat va ofegant-se 
per manca de previsió, 
els vells i aquells que no es valen 
oblidats en un racó.

I la Generalitat
deu mes diners que divisa, 
tant que no poden pagar 
les empreses que l’atenen 
van caient en un forat.

Verge dels Desemparats, 
dóna senderi en les urnes 
i als valencians unitat 
amb tots els pobles que tenen 
la llengua en comunitat. 

Valencians i valencianes,
no voteu Francisco Camps
que vos farà eixir per cames
de la llengua que parleu
i la llar dels vostres pares.

Al Tall

Revista EL TEMPS

EL DIA QUE EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
16 d'abril de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada