30 de jul. 2011

164 dies sense TV3 al País Valencià

QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...

tv3.cat



9 DIES DE LA PROMESA



30/07/2011 - www.3cat24.cat

Foto: ACN
El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha alertat que hi ha un estat del benestar "tan absolutament tensat que si no es fan coses importants rebentarà i si ho fa pagaran justos per pecadors". El titular d'Economia ha remarcat que "les explosions mai són controlades". "Les parets cauen i toquen a tothom", ha alertat. Per això, ha apostat per "mantenir el nucli central que vol atendre totes les necessitats bàsiques amb el pressupost públic i totes les necessitats dels realment desfavorits".









EL GOVERN ESPANYOL AIXECA EL VETO A LA ILP “TELEVISIÓ SENSE FRONTERES”
dimecres, 27 de juliol de 2011 11:48
www.acpv.net
El projecte de llei entrarà a tràmit parlamentari en la sessió del Congrés del 13 de setembre
La via de solució positiva per a la censura de TV3 al País Valencià proposada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) continua avançant, segons el full de ruta dissenyat per l’entitat.
- Primer va ser la redacció d’un projecte de llei que proposara una solució possible, amb base legal i possibilitats tècniques i econòmiques realistes i factibles.
- Segon, dotar aquesta proposta en forma de projecte de llei del màxim suport social possible mitjançant una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que implicava una recollida d’un mínim de mig milió de signatures vàlides (l’objectiu va aglutinar els principals partits, associacions i entitats del país, fins al punt que no només es va assolir sinó que es va superar aquesta fita, bo i aconseguint 651.650 signatures vàlides).
- Tercer, aconseguir el tràmit parlamentari del projecte de llei.
Llegiu-ne més...




El restaurant elBulli tanca avui amb l'objectiu de reobrir el 2014 convertit en una fundació
www.vilaweb.cat
Foto: F.Guillamet
És difícil arribar a copsar avui la influència que Ferran Adrià ha tingut en la cuina internacional, al capdavant d'elBulli. Caldrà un temps per descobrir l'abast de la comesa. Però, sens dubte, la cuina de Ferran Adrià i tota la recerca que se'n deriva, és un dels espais d'avantguarda que han marcat les dues dècades que ens precedeixen, les del tombant de segle. Aquesta nit elBulli tanca definitivament com a restaurant per reobrir el 2014 convertit en una fundació. Adrià i el seu equip es preparen per continuar liderant l'avantguarda culinària del segle XXI.

Ferran Adrià ha revolucionat la cuina mundial. Té defensors i detractors de la seva cuina, però tots els restauradors han adoptat un munt de tècniques noves que Adrià i el seu equip han introduït. I els joves cuiners cerquen sense complexes la seva personalitat, la seva aportació singular, perquè són conscients que es formen en l'era Adrià, on la cuina creativa està normalitzada. Perquè la cuina creativa és una manera d'afrontar el dia a dia.

El Bullifoundation

La inquietud de Ferran Adrià no té aturador i per això l'etapa que va començar el 1987 i que durant tres dècades no ha deixat de revolucionar la restauració internacional, ara fa un salt endavant ambelBullifoundation. És un nou envit, ple de futur, de modernitat, de respecte al medi, de recerca i de talent. Les preguntes clau del nou projecte i la progressió arquitectònica i discursiva del nou edifici de la fundació a la cala Montjoi, obra d'Enric Ruiz-Geli, es poden seguir a la web d'elBulli.


Foto: F.Guillamet
La fundació no es proposa pas com una escola, sinó com un espai de creació. Cada any se seleccionaran quinze col·laboradors (cuiners, professionals de sala, sommeliers...), i cinc col·laboradors més d'unes altres disciplines creatives (dissenyadors, realitzadors audiovisuals, arquitectes…). Desapareixerà el concepte de restaurant, encara que s'hi servirà menjar, però sense regles fixes, i cada any serà diferent.

La inquietud, la recerca i l'excel·lència han marcat l'esperit d'elBulli des que Ferran Adrià i Juli Soler van tirar-lo endavant: amb un nou concepte de cuina, tancant el restaurant a l'hivern, creant un taller, eliminant la carta… (vídeo). També ara la fundació vol ésser innovadora, començant per un nou edifici sostenible i sensible al canvi climàtic. L'autor, Enric Ruiz-Geli, deixa clar que elBulli és dins el parc natural del Cap de Creus, i que el propòsit és de protegir, conservar i acréixer la biodiversitat. I assajarà una arquitectura que anomena de partícules. La innovació tecnològica del projecte anirà a càrrec de Telefónica i la Fundación Tecnalia Research & Innovation hi aportarà la recerca en matèria de sostenibilitat.


edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir 



QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...

tv3.cat

8 DIES DE LA PROMESA



TV3 s'acosta als valencians

El desbloqueig de la ‘Televisió Sense Fronteres' i l'adéu de Camps creen un escenari favorable al retorn del senyal

Manifestació a favor de les emissions de TV3 el passat abril a València Foto: JUAN NAVARRO.

Dos esdeveniments han capgirat sobtadament la polèmica per la supressió de les emissions de TV3 al País Valencià, interrompudes per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) el febrer passat davant les fortes sancions del govern valencià. D'una banda, el desbloquejament per part de l'executiu espanyol de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP)Televisió Sense Fronteres; i, de l'altra, la substitució de Francisco Camps per Alberto Fabra en la presidència de la Generalitat.
La ILP, que defensa el lliure intercanvi d'emissions televisives en territoris que comparteixen la mateixa llengua, va ser una iniciativa d'ACPV que va aconseguir el suport de 651.650 signatures a Catalunya i el País Valencià, però també a altres llocs de l'Estat. En un primer moment, l'entitat presidida per Eliseu Climent va topar amb l'oposició de la llavors vicepresidenta de Zapatero, la valenciana María Teresa Fernández de la Vega, que va fer servir la prerrogativa que té el govern espanyol per vetar qualsevol tramitació d'una ILP en el Congrés.
Només l'eixida d'aquesta de l'executiu espanyol i el nomenament com a ministre de la Presidència de Ramón Jáuregui ha permès reconduir la situació en benefici d'ACPV.
L'entitat valenciana confia ara que el Congrés prenga en consideració la proposta, en una primera instància, i que la convertisca en llei, posteriorment. Representants del PSOE i dels grups nacionalistes minoritaris, especialment de CiU i el PNB, han traslladat a ACPV la seua disposició a donar-hi suport. Ara bé, la possibilitat d'un avançament electoral a la pròxima tardor podria condicionar els terminis de la tramitació de la iniciativa o, fins i tot, frustrar-la, dins de l'actual legislatura.
En qualsevol cas, la llei orgànica que regula les ILP estableix que la dissolució de les cambres no fa decaure les propostes presentades, que no han de tornar a ser avalades per un altre procés de recollida de signatures.
Per una altra banda, Fabra ha reiterat la seua disposició a la reciprocitat entre Canal 9 i TV3. Ja ho va fer quan Camps va obligar ACPV a tancar les emissions, una decisió que va lamentar públicament quan era alcalde de Castelló. Però Fabra vol canalitzar aquesta reciprocitat arrancant al govern espanyol un nou múltiplex per al País Valencià. En tot cas, aquest territori disposa actualment de suficient espai radioelèctric per fer possible la reciprocitat des d'avui mateix.



VOLEM TV3



Zapatero anuncia eleccions anticipades pel 20 de novembre

Actualitzat a les 18:40 h   29/07/2011  -  www.3cat24.cat

El president espanyol ha esperat just abans de les vacances per resoldre una de les grans incògnites dels darrers mesos: la data de les eleccions. Després de tota mena de teories i especulacions polítiques, Zapatero ha marcat al calendari el diumenge 20 de novembre. Els comicis haurien estat al març si s'hagués esgotat la legislatura, tal com, una vegada rere l'altra, havia dit que faria. El president, però, assegura ara que aquesta era una decisió "pensada i madurada de fa temps" i justifica la data per culminar les reformes i perquè el nou govern pugui prendre decisions des de començament d'any.



Aplec

Els Ports es tornen a reivindicar amb l'Aplec d'Herbers<br/>

Els Ports es tornen a reivindicar amb l'Aplec d'Herbers

La 33a edició reclama la reposició de les emissions de TV3























Revista EL TEMPS


16 d'abril de 2011
ELS DIES EN QUÈ EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
18 de juny de 2011

vilaweb.cat    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada