23 de jul. 2011

157 dies sense TV3 al País Valencià

QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI... 
tv3.cat


2 DIES DE LA PROMESA



L'adéu d'un sucursalista penós
VICENT PARTAL, director de Vilaweb - www.vilaweb.cat

Les darreres vint-i-quatre hores de Camps com a president de la Generalitat han estat un manual perfecte sobre ell mateix. Camps ens ha ensenyat totes les seues misèries polítiques i intel·lectuals. I les humanes també. Ens ha ofert un espectacle demencial que els valencians hem viscut amb vergonya aliena però també amb un cert alleujament perquè s'ha acabat una de les èpoques més fosques de la història del País Valencià. 

Camps és un personatge realment estrany. Sempre s'ha dit que la seua psicologia era de les més complexes imaginables i el seu comportament d'avui n'ha estat un repertori complet. Ara insinuant que acceptava ser culpable, ara retirant-se i traient pit per una innocència que ningú no creu. Ara convocant una roda de premsa i després impedint que les televisions emeteren en directe la declaració més important del seu mandat. 

elmundo.es
I quina declaració tan delirant i melodramàtica! Escoltar-lo era escoltar una persona que ha perdut el sentit de la realitat. Ha usat tots els tòpics, però en un discurs com el de dimissió això només ensenya, i despulla, totes les contradiccions d'un projecte que queda molt tocat. 

Perquè el seu ha estat sobretot el discurs d'un sucursalista menor, prescindible, que per una banda diu que ha fet del País Valencià el millor lloc del món i que està orgullós de representar el nostre poble, però per una altra dimiteix no per cap altra cosa que perquè un seu senyoret mane a Madrid. Amb la qual cosa ha demostrat de forma insuperable que el país del qual ha estat president per a ell, per als seus, simplement no val res. 
Ja ho sabíem. Però està bé que quede així de clar.



LA MÚSICA EN CATALÀ SONA EN SOLIDARITAT AMB LES MULTES PER TV3
divendres, 22 de juliol de 2011 - www.acpv.net
pancarta

La quarta edició del Jovestiu, organitzat per Joves d'Acció,
omple la Casa de la Cultura de Burjassot

Set hores de música i sis grups en català han omplert l'escenari de la Casa de la Cultura de Burjassot amb propostes musicals que han anat des de les canços d'Obrint Pas, que ha interromput la seua gira internacional per actuar de manera dessinterassada, fins el rap contudent de Los Chikos del Maíz que han aprofitat aquest festival solidari per presentar el seu darrer disc Pasión de Talibanes.





L¡ETIQUETATGE EN CATALÀ
ÉS OBLIGATORI DES D'AVUI ACATALUNYA
vilaweb.cat

El codi de consum que hi obliga s'aplica per primer cop de forma completa, després d'un any de marge d'adaptació

A partir d'avui, el govern podrà sancionar totes aquelles empreses que no compleixin el codi de consum (pdf), segons el qual tots els productes dirigits al consumidor han d'anar etiquetats, com a mínim, en català. Aquest codi va entrar en vigor l'any pasat, però el procés d'adaptació no ha acabat fns avui. Les empreses han tingt un marge d'un any per preparar els canvis i a partir d'avui, tots els productes dirigits al consumidor que no estiguin com a mínim en català poden ser sancionats.Al capítol VIII del codi, a l'article 128-1, la llei diu que els consumidors tenen dret a rebre, com a mínim en català, la publicitat, la informació de caràcter fix, la documentació sobre el producte i el seu maneig, les informacions contractuals de qualsevol tipus i les condicions d'ús, entre més. Per tant, equipara, per primera vegada, l'ús del català i el castellà en tots els àmbits de l'etiquetatge.

Una panera amb productes en català per al presidentTal i com apunta Plataforma per la Llengua, aquesta llei està sent incomplida per la gran majoria d'empreses que distribueixen productes a Catalunya. Per això, l'associació va fer arribar ahir al president de la Generalitat, Artur Mas, una panera amb productes correctament etiquetats en català per recordar al govern que a partir de'avui es podran sancionar totes aquelles empreses que no compleixin. La Plataforma va publicar un informe sobre l'incompliment de la normativa per part de les trenta marques més venudes.

L'entitat considera que la nova reglamentació ha de comportar un canvi substancial en el paisatge del mercat català, on la majoria de productes no s'etiqueten en llengua catalana.
Els consumidors catalanoparlants eren fins ara els únics de la Unió Europea que, tot i constituir un gruix tan important de parlants, no tenien una normativa d'etiquetatge que obligués a l'ús de la llengua catalana. En la resta de casos de llengües amb tants milions de parlants ja se n'havia regulat l'obligatorietat. Fins ara, només hi estaven obligats aquells productes catalans amb denominació d'origen o de qualitat.



edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir

1 DIA DE LA PROMESA
COM A PRESIDENT


VOLEM TV3!


Alberto Fabra exhibeix un canvi de tarannà respecte de Camps
Anuncia que farà públics els contractes de la trama Gürtel, que treballarà perquè es vegi TV3 i que rebrà les víctimes de l'accident del metro

El futur president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha volgut mostrar avui, només dos dies després de la dimissió de Camps, un tarannà prou diferent del seu predecessor; s'ha avingut a respondre totes les preguntes dels periodistes en un esmorzar informatiu, en què ha dit, entre més coses, que pensa fer públics tots els contractes entre la Generalitat i les empreses de la trama Gürtel i ha insistit que treballaria perquè TV3 es pugui veure al País Valencià i Canal 9 a Catalunya.

La situació de TV3
Fabra ha recordat el seu comentari a Facebook poc després de l'apagada de TV3 al País Valencià, en què deia que no entenia que no es pogués veure aquesta cadena. Avui ha reiterat que en aquell comentari va dir el que li semblava 'més sensat'. 'Es pot veure qualsevol televisió del món a l'ordinador i aquí no podem veure la televisió del costat', ha afegit l'encara batlle de Castelló. 'Jo crec que aquestes batalletes s'han d'acabar, hem de ser moderns, d'acord amb els temps en què som. Però, això sí, en igualtat de condicions', ha precisat, referint-se a la necessitat que el govern valencià pugui disposar del mateix nombre de canals que el català. 'Si per això s'ha de sol·licitar un múltiplex, que el doni el ministeri i no tinguin cap dubte que si el ministeri ens tracta igual que a Catalunya, aquí es veurà TV3 i a Catalunya, Canal9, perquè intentaré arribar a un acord amb el president de Catalunya', ha reblat. 
El model lingüístic
A Fabra també li han demanat per l'opinió sobre el projecte de model lingüístic criticat per la comunitat educativa perquè suposaria l'eliminació de les actuals línies en català. No ha aclarit si assumirà aquest model o no, i ha remarcat que el decret 's'ha d''explicar adequadament i ho anem a fer'.


eljueves.es



Alberto Fabra: «Lluitaré perquè TV-3 es pugui veure a València»

Divendres, 22 de juliol del 2011 -  www.elperiodico.cat  
El substitut Alberto Fabra, alcalde de Castelló i pròxim president valencià, dimecres.
Foto: Miguel Lorenzo - elperiodico.cat
ENTREVISTA TRADUÏDA PER "EL PERIÓDICO"-¿Quan i com va saber que serà el pròxim president de la Generalitat valenciana? 
-Va ser dimecres. Estava dinant amb la meva dona a Castelló i em va trucar Francisco Camps per comentar-m'ho. Va ser una sorpresa enorme, tot i que jo no volia que això es produís en unes circumstàncies així. La primera trucada telefònica que vaig fer va ser als meus pares per donar-los la notícia.
-La seva designació, ¿va sortir de Camps o de la direcció nacional del PP?
-El partit ha confiat en mi i li estic molt agraït. Pertanyo al PP des de jove i per a mi és un gran orgull representar el País Valencià.
-¿Tem que el recorregut judicial que encara li queda al cas Gürtel pugui solapar la seva gestió?
-Jo centraré la meva feina a aconseguir el millor per a la comunitat: reivindicar les grans infraestructures a fi de millorar la nostra competitivitat i intentar crear ocupació. Això serà el verdaderament important.
-¿Li passarà factura en les pròximes eleccions generals a Mariano Rajoy el suport inequívoc que ha brindat a Camps?
-Al contrari. A l'únic a qui li pot passar factura aquest assumpte és al PSOE, perquè malgrat els nombrosos casos que té oberts en l'actualitat, amb el Faisán, amb José Bono i amb els ERO d'Andalusia, ningú del PSOE ha dimitit. Camps ha sigut, i és, un gran polític i hem passat de veure com molts el criticaven a apreciar el gest que ha fet, renunciant al càrrec pel PP. Ha obtingut el millor resultat electoral i compta amb el recolzament de tots. El que ha fet el dignifica com a persona i com a polític.
-¿Segueix creient en la seva innocència?
-Segueixo creient en la seva innocència i li desitjo el millor. Tant a nivell personal com a nivell polític, perquè és una persona que ha pres una decisió molt difícil, que ha donat un clar exemple a tothom i que ha posat el llistó molt alt.
-¿Tem que es compliqui el panorama judicial i electoral per al PP valencià si segueix endavant el procés per finançament irregular?
-Com sempre, seguiré defensant que el PPCV té els comptes clars, auditats de forma interna i externa i presentats davant el Tribunal de Comptes i la Sindicatura.
-¿Farà algun canvi en el repartiment de carteres o mantindrà els mateixos consellers que en el seu moment va nomenar Camps?
-Crec que l'equip que va crear Camps és el millor equip, i per això cadascun dels consellers mantindrà la cartera que té assignada.
-¿Mantindrà la fermesa reivindicativa davant el Govern central que va mostrar el seu antecessor en parcel·les com l'AVE i el corredor mediterrani o serà més partidari d'evitar la confrontació?
-És clar que reivindicaré l'AVE, el corredor mediterrani i totes les infraestructures que considero que són fonamentals per al País Valencià. Vull una comunitat rica, desenvolupada, amb futur, on les persones visquin amb qualitat de vida i benestar social.
-¿Què pensa sobre la supressió de les emissions de TV-3 a València? ¿Té pensat fer alguna cosa per canviar la situació?
-Lluitaré perquè TV-3 es pugui veure al País Valencià i Canal 9 a Catalunya.




Cau Camps, la podridura continua
ANTONI RUBIO
22 juliol 2011  - www.linformatiu.com
La dimissió de Francisco Camps no és cap motiu d’alegria. Si la poma finalment ha caigut, no ha sigut perquè entre tots l’hem tombada, sinó perquè el nivell de podridura era de tal magnitud que ja no hi havia cap possibilitat de mantindre’s en la cistella sense contagiar-ne la resta. El mateix Camps, en un discurs d’acomiadament d’un perfil intel·lectual paupèrrim, ho va deixar caure: la seua eixida és el millor que li podia passar al PP. El partit s’estalvia el tràngol de tindre un president a la banqueta dels acusats o, pitjor encara, culpable d’un delicte de suborn i, a més a més, intentarà tancar la polèmica Gürtel, argumentant que Camps ja ha caigut.
Però la dimissió de Camps no és un punt i final, sinó un punt de partida. La caiguda del místic excap del Consell –algun fisonomista, psicòleg, psiquiatre o mèdium hauria d’interpretar i explicar el perquè del seu estrany somriure mentre dimitia- es convertirà en la bandera del PP per a dir que la corrupció ja no va amb ells. Però no és veritat. Ara, toca cridar als quatre vents que “el cas dels trages”, com eufemísticament ho titulava Canal 9, només és la punta de l’iceberg d’una trama corrupta que inclou el finançament il·legal del partit i el benefici particular amb diners públics d’una oligarquia de lladres de luxe. I, això, esquitxa tot el PP.
La primera cosa que cal recordar, de fet, és la campanya que el PPCV va encetar sota el lema “Todos con Camps”. Doncs bé, que siguen coherents i se’n vagen tots a sa casa ara mateix i que, quan condemnen Camps, l’acompanyen a Picassent
El nou president del País Valencià, per exemple, arriba ja empastifat al càrrec, tot i que la dreta mediàtica intentarà vendre’l com una mena d’albat, lliure de qualsevol pecat i totalment alié a les malifetes populars. Contra això, cal recordar que Alberto Fabra no és família de Carlos Fabra, imputat també per nombrosos delictes, però sí que ha crescut dins del PP de Castelló alletant-se de la seua mamella. Un pit flonjo i brut d’on sura una llet que corromp a qui la tasta.
Fabra, de qui ja circula una foto amb El Bigotes a l’esquena, ha arribat a la presidència de la Generalitat d’una forma ben poc democràtica i ja emprada anys enrere per Franco per a donar el poder a Joan Carles I, actual rei espanyol: va ser triat per 150 militants del PP, dins de la seu popular i a proposta del president dimissionari i pressumptament corrupte que, d’aquesta manera, ho deixa tot “atado y bien atado”. Cal pensar que, com el rei, Fabra deu haver jurat fidelitat a “los principios del Movimiento” i que tot continuarà com fins ara. A més, cal recordar que, a banda de ser proposat per Camps, entre els qui l’han triat hi ha gent com Ricardo Costa, imputat en totes les branques del cas Gürtel.
Així, doncs, res no canvia i tot continua fent olor de podrit a Dinamarca. O al carrer Quart i a la plaça de Manises. Manen els mateixos, amb els mateixos mètodes i amb l’ombra de Camps ben present. Per això, el cas Gürtel continua obert i el punt de mira no ha de deixar d’apuntar cap a una gent que està conduint al País Valencià a la ruïna pel camí del ridícul, el cinisme i la desvergonyiment.
La primera cosa que cal recordar, de fet, és la campanya que el PPCV va encetar sota el lema “Todos con Camps”. Doncs bé, que siguen coherents i se’n vagen tots a sa casa ara mateix i que, quan condemnen Camps, l’acompanyen a Picassent. Si no ho fan, l’obligació moral, política i social de la resta de valencians és recordar-los cada dia que són uns corruptes, que no els volem i que no pararem fins a fer-los fora de les institucions.

































































































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada