18 de jul. 2011

152 dies sense TV3 al País Vlanecià





LA COMUNITAT HA FUNCIONAT A LA DERIVA DES DE LA IRRUPCIÓ DEL CAS GÜRTEL
A Camps se'l traga la terra
JUAN E. TUR. 
www.linformatiu.com
Després de dos anys amb l'acció de govern a mig gas per la imputació del president de la Generalitat en el cas Gürtel, la recentment estrenada condició d'acusat de Francisco Camps, amb el judici previst per al mes de novembre, pronostica quatre mesos de desgovern a la Comunitat Valenciana. Una situació que, sumada al fet simbòlic de la situació jurídica en què es troba, ha convidat a tots els actors de la vida política de les nostres terres, excepte els seus companys del Partit Popular, a demanar-li la seua immediata dimissió.



CANAL 9 GIRA LA NOTÍCIA DEL REVÉS






"Atac al català", a la portada de l''Avui'
www.ara.cat

El diari assenyala el PP, la sentència de l'Estatut i les polítiques d'educació al País Valencià i a les Balears com les principals amenaces. 'El País' evoca el final de cicle de Zapatero a l'editorial, destacat a la portada. El cas de les escoltes telefòniques il·legals al Regne Unit i la crisi dels mercats financers són els dos titulars destacats aquest dilluns
L'Avui obre l'edició d'aquest dilluns amb el titular “Atac al català” i assenyala el Partit Popular com a principal instigador de l'assetjament. El diari afegeix que a Catalunya la sentència de l'Estatut ha suposat l'enduriment de les hostilitats i al País Valencià i a les Balears perilla l'educació en català.


edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir



QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...
DE DILLUNS A DIVENDRES, AL 33
VOLEM TV3



Escola Valenciana prepara una 'gran manifestació' en defensa de l'ensenyament en català

La manifestació serà la tardor · Escola Valenciana ha assenyalat que molts regidors populars s'oposen al decret que deroga la línia en català

Escola Valenciana ha anunciat que convocarà una gran manifestació contra el decret de la conselleria d'educació del País Valencià que elimina les línies en català i proposa una única línea plurilingüe. Aquesta decisió del govern valencià suposaria l'eliminació de l'opció educativa de 230.000 famílies. Escola Valenciana ha assenyalat que aquesta nova protesta pretén mantenir l'èxit de les mobilitzacions de juny, que han aconseguit que el decret encara no s'hagi aprovat, tal i com pretén fer-ho el nou conseller d'educació, José Císcar.

Durant les tradicionals jornades d'estiu que organitza Escola Valenciana, l'associació explicarà els detalls del seu full de ruta per al proper curs escolar. L'entitat vol arribar a acords amb Císcar, 'sempre que es respecti el dret a estudiar en valencià de les 230.000 famílies que matriculen els seus fills anualment a les línies en valencià'. L'objectiu principal és la retirada del decret contra el valencià presentat per Font de Mora i assumit per Císcar. Escola Valenciana ha assenyalat que molts responsables locals i regidors populars també s'oposen al decret.


eltempir.cat

Manifest contra el decret de la Generalitat.
Vídeo: Lectura del manifest per part dels alumnes de l'Escola Gavina
VilaWeb TV: Un decret molt contestat (Àngel Martí (Escola Valenciana), M. José Navarro (FAPA-València) i Honorat Ros (Acadèmia Valenciana de la Llengua) critiquen l'esborrany de decret)
Editorial de Vicent Partal: 'Manifesteu-vos'




El PP fa pinya amb Camps i el PSOE apunta contra Rajoy

Alguns dirigents populars donen suport al president valencià, que continua sense pronunciar-se sobre l'obertura de judici oral. Els socialistes també censuren el silenci del número u del partit.

L'alcaldessa de València, Rita Barberà, va assegurar ahir als mitjans de comunicació que Francisco Camps està “patint molt” Foto: EFE.
Mentre el número ú dels populars, Mariano Rajoy, es manté en silenci, el seu nucli dur va voler fer costat ahir al president valencià, Francisco Camps, després que es confirmés que haurà d'anar a judici. La vicesecretària general del partit, Ana Mato, es va mostrar taxativa destacant l'“honradesa” del dirigent valencià, i recordant que fa ben poc els ciutadans li van reiterar el seu suport majoritari a les urnes. També el responsable econòmic del partit, Cristóbal Montoro, defensava la presumpció d'innocència de l'acusat.
I mentre Camps també calla, el seu conseller de Governació, Serafín Castellano, insistia que l'obertura de judici no canvia “res” pel que fa a la credibilitat i el lideratge del president. Més sentida encara, l'alcaldessa de València, Rita Barberá, destacava que, després d'haver passat una bona estona amb l'acusat, va constatar que està “patint molt” amb tot el procés. Això sí, la dirigent es va negar a respondre quan li van preguntar si hauria de dimitir. Aquesta qüestió no passa per alt a les files del PP, i més d'un dirigent voldria que Camps renunciés voluntàriament per no erosionar Rajoy.
Tasca de prevenció
En camp contrari, en el del PSOE, tot són crítiques. En el primer míting ja fora del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba es va referir de forma indirecta a Camps insistint que davant la corrupció cal una tasca de prevenció. “Quan la gent veu que un polític es corromp, el mal ja està fet”. El candidat del PSOE avisava que més enllà del càstig, però, hi ha d'haver una feina de vigilància. El dia anterior, Rubalcaba havia dit que no usaria el cas Camps i es va limitar a emplaçar a Rajoy a pronunciar-se.

Altres dirigents del PSOE, com l'andalús Gaspar Zarrías o el valencià Jorge Alarte, també van censurar el silenci “còmplice” del president del PP respecte al cas. Alarte va afegir que Rajoy ha de rellevar el valencià de les seves responsabilitats.





Ni una palabra sobre Camps

Mariano Rajoy ignora el anuncio de apertura de juicio al president valenciano, Francisco Camps, e insiste en pedir elecciones anticipadas.

PUBLICO.ES / AGENCIAS Madrid 17/07/2011 Vista de impresión

El presidente del PP, Mariano Rajoy, durante su intervención en el acto con alcaldes de Galicia.- Xoan Rey (EFE)

El presidente del PP, Mariano Rajoy, durante su intervención en el acto con alcaldes de Galicia.- Xoan Rey (EFE)

Mariano Rajoy, ha pronunciado hoy un discurso en su encuentro con alcaldes de su partido en municipios Gallegos pero sus silencios han sido más elocuentes que sus palabras.
El máximo responsable del Partido Popular no ha dicho ni una sola sola palabra sobre el presidente valenciano, Francisco Camps, quese sentará en el banquillo por recibir regalos de los responsables la 'trama Gürtel' y ha destinado sus palabras a pedir elecciones anticipadas.
La expectación por el acto de Rajoy de hoy residía en saber qué diría el mandatario conservador que aún no había pronunciado ni una palabra en público desde que el pasado viernes el Tribunal Superior de Justicia valenciano anunciase que Camps será juzgado por cohecho pasivo impropio.
Ayer en cambio fueron varios los miembros de su equipo que se lanzaron en defensa del presunto corrupto. La declaración de apoyo más destacada tuvo como protagonista a la número tres del PP, Ana Mato, quien definió a Camps como "una persona honrada" y subrayó que el partido "confía en él".  
El juez José Flors anunció el pasado viernes que Camps será juzgado por un presunto delito de cohecho impropio pasivo. Flor considera que hay pruebas suficientes para sentarle en el banquillo. Tendrá que pagar una fianza de 55.000 euros.
El presidente valenciano está acusado de recibir miles de euros en trajes de la trama corrupta 'Gürtel' que recibió millonarios contratos en la administración autonómica. El juez asegura que tales regalos "no pueden incardinarse en el marco de la adecuación social".
Hoy, el ministro de Fomento y portavoz del Gobierno, José Blanco, pidió explicaciones a Rajoy ante el caso porque, a su juicio, un partido que tiene "a buena parte de su cúpula en el banquillo de los acusados, como ocurre en la Comunidad Valenciana, no es un tema menor". Ante el silencio de los últimos días desde el PSOE se ha acusado al presidente del PP de ser cómplice de Camps. 

"Es mejor decir la verdad"

En su discurso Rajoy ha pedido una vez más elecciones anticipadas al Gobierno de Zapatero al que ha vuelto a calificar de Ejecutivo "provisional y en funciones" y al que ha acusado de"estropear España". En su opinión, en el país hay un "clamor" por el cambio político y cuanto más se retrase ese cambio peor será. 
Ha prometido un Gobierno "serio" y con "coraje" y con los "apoyos suficientes para dar la vuelta" a la "difícil" situación en la que se encuentra España, como los que le han mostrado esta mañana "los trescientos" candidatos que acompañaban a Alberto Núñez Feijóo.
"El PP tiene las ideas, las medidas, los programas, la decisión, el coraje..."
"El PP tiene las ideas, las medidas, los programas, la decisión, el coraje y va a tener los apoyos suficientes para darle la vuelta a esta situación", ha proclamado Rajoy durante el acto, celebrado en un hotel compostelano ante los 315 candidatos del PP en las pasadas elecciones municipales.
El presidente nacional del partido ha advertido de que España tiene "problemas muy serios" y ha subrayado que "es mejor decir la verdad", por lo que se ha comprometido además a plantear diagnósticos y reformas serias, que generen confianza para lograr un país "respetado" y que genere crecimiento y empleo.
 Durante su intervención, Rajoy ha perfilado las seis ideas en las que se basará su programa electoral, basado en la austeridad, para crear puestos de trabajo, reformar el sector público, fortalecer las instituciones, mantener el estado del bienestar, impulsar la proyección exterior de España y abordar el sistema educativo.









AL TALL

"ROMANÇ CONTRA CAMPS"


Déu em done inspiració
per a poder explicar 
la vida d’un pecador 
que duu la ruina al poble
governant amb confusió.

Francisco Camps és la fitxa;
de la Generalitat
es repenja i encapritxa
i gastant sense trellat 
al país ha fet la guitza.

Du dins el pap una idea
Camps procura a poc a poc
soterrar la nostra llengua 
i penjar-la en la paret 
del museu de la indecència.

Amb ràbia i obstinació
va empentant una campanya
de brutal persecució
a Acció Cultural que sempre
per la llengua ha fet un front.

TV3 tan apreciada 
que durant 26 anys 
amb València connectava
Francisco Camps l’ha tancat, 
assolant un pont de guaita. 

Televisió en valencià
Canal Nou va retirant-se 
i el doblatge s’ha tallat 
vulnerant els estatuts 
què per això cèntims no hi ha.

Van per milers els infants
que volen entrar a escola 
estudiant en valencià, 
però Camps no crea places
Què per això cèntims no hi ha. 

Disculpeu Francisco Camps,
si sou gent de bona traça 
i al cor guardeu pietat, 
però fugiu de votar-lo 
què ens durà calamitats.

Mai no ha volgut escoltar
a les víctimes del metro, 
uns innocents ciutadans
que clamen per que assumisca
la responsabilitat

La seua veu és somorta,
diu que dos i dos són tres
i una més que ell en reporta
per atendre els seus amics
i ofrenar a Espanya glòria. 

Xoriços i presidiaris 
són amics que ell ha triat
mentre va resant rosaris
i entre tots han convertit 
esta terra en un calvari.

Ell somriu d’orella a orella, 
i mentre somriu es riu, 
quan se n’ix per la portella 
dels perills que alguns judicis
el condemnen a la rella.

Vergonya per a València, 
proposar un encausat
a ocupar la presidència 
de la Generalitat 
és un càrrec de consciència.

Entre l’America’s Cup, 
una visita del Papa 
o la ciutat de les Arts 
i amb la cursa d’automòbils, 
la butxaca ens ha escurat.

Escoles en barracons, 
la sanitat va ofegant-se 
per manca de previsió, 
els vells i aquells que no es valen 
oblidats en un racó.

I la Generalitat
deu mes diners que divisa, 
tant que no poden pagar 
les empreses que l’atenen 
van caient en un forat.

Verge dels Desemparats, 
dóna senderi en les urnes 
i als valencians unitat 
amb tots els pobles que tenen 
la llengua en comunitat. 

Valencians i valencianes,
no voteu Francisco Camps
que vos farà eixir per cames
de la llengua que parleu
i la llar dels vostres pares.

Al Tall

Revista EL TEMPS

16 d'abril de 2011
ELS DIES EN QUÈ EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
18 de juny de 2011

vilaweb.cat    



VOLEM TV3
i un govern valencià digne!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada