4 de jul. 2011

138 dies sense TV3 al País Valencià

QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...
tv3.cat


SENSESENYALSENSESENYALSENSESENYALSENSESENYALSENSESENYALSENSENALSENSESENYALSENSESENYALSENSESENYALSENSESENYALSENSESENYALSENSENALSENSESENYALSENSESENYALSENSESENYALSENSESENYALSENSESENYALSENS

Continua la febre prohibidora. Ara...
GANDIA TV

SOLIDARITAT AMB "GANDIA TV"
www.gandiatv.com


El PP tanca Gandia TV 'temporalment'
www.vilaweb.cat

El consell d'administració de la televisió pública local justifica la decisió per motius legals perquè cal crear un consorci comarcal de gestió. L'ajuntament diu que és inviable econòmicament. 
El nou batlle de Gandia, Arturo Torró (PP), estrena el càrrec amb un tancament que ja havia intentat la Generalitat, el de Gandia TV. La televisió pública local ha suspès 'temporalment' l'emissió per decisió del consell d'administració, controlat pel PP, que al·lega motius legals. El govern diu que cal esperar a tenir fets els nous estatuts del consorci comarcal amb l'incorporació de representants dels ajuntaments de Tavernes de la Valldigna i Oliva.
Al marge d'aquests arguments 'legals', l'ajuntament ha dit que 'és inviable que Gandia pugui pagar el cost d'aquesta televisió, que puja a 1,7 milions d'euros, especialment en temps de crisi'. El govern diu que 'ha decidit de prioritzar les polítiques socials'.
L'oposició ha reaccionat ràpidament al tancament. El representant socialista al consell d'administració de la televisió, Vicent Mascarell, diu que 'no hi ha arguments jurídics ni econòmics que justifiquin el tancament'. Mascarell diu que Gandia TV 'emet exercint el dret d'informar als ciutadans com a ens públic local i valencià, tal com marca la llei'.

Segon intent del PP. 
A final de 2010, el Consell va provar de tancar Gandia TV amb un ordre de tancament enviat al govern d'aleshores, en mans del PSPV, perquè, segons la Generalitat, el canal no tenia llicència d'emissió per TDT. La Conselleria de Justícia i Administracions Públiques amenaçava l'ajuntament amb sancions de seixanta mil euros a un milió, en cas que continués emetent. 
L'emissió de Gandia TV va ser boicotada també a final de l'any passat per interferències d'un senyal 'pirata' que, segons el govern local, s'emetia des de Tele 7, la televisió dirigida per Pepe Codina, un home pròxim al dirigent del PP i actual batlle de Gandia, Arturo Torró.



EL DECRET ANTIVALENCIÀ DE LES LLENGÜES A EUROPA
ESCOLA VALENCIANA TRASLLADA EL DECRET ANTIVALENCIÀ DE LA GENERALITAT, ERRÒNIAMENT ANOMENAT "PLURILINGÜE",  A LES INSTITUCIONS EUROPEES

Escola Valenciana trasllada a Europa el decret contra les línies en valencià
Escola Valenciana continua ferma en la defensa d'un model educatiu plurilingüe en valencià. L'entitat cívica ha dibuixat una estratègia en tres direcions: mobilització, acció legal i relacions institucionals. En el marc de la mobilització l'entitat cívica ha destacat que la contundent resposta ciutadana dóna els fruits i el procés d'aprovació del decret està estancat. En aquest sentit, Escola Valenciana ha destacat que de no retirar-se el decret la mobilització continurà a partir de setembre.

En el marc de la mobilització l'entitat cívica ha destacat que la contundent resposta ciutadana dóna els fruits i el procés d'aprovació del decret està estancat. En aquest sentit, Escola Valenciana ha destacat que de no retirar-se el decret la mobilització continurà a partir de setembre. En el marc de les relacions institucionals, l'entitat cívica ha anunciat hui que traslladarà al Consell d'Europa l'intent del Consell de suprimir les línies en valencià.
En concret, Escola Valenciana es reunirà demà a València amb experts del comité de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries.L'Alt Comissionat de les Llengües Regionals i Minoritàries ja ha reiterat el seu aval al model educatiu d'immersió lingüística en valencià com el més eficient per a la formació lingüística dels alumnes (informe del High level Group on Multilingualism Commission of the European Communities, 2007).

 


PARES, MARES, EDUCADORS...
MOBILITZEM-NOS !!!








edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir 

QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...
tv3.cat




AMENAÇA AMB TANCAR UN DELS EMBLEMES DE LA RECUPERACIÓ DE VELLUTERS
SERGIO MORENO. -
Després d'anys de problemes amb l'Ajuntament de València, que cada vegada els posava més traves, Ca Revolta va rebre ahir una notificació del consistori per a iniciar un procés de tancament. Segons l'Ajuntament, el centre no compleix amb la llicència que té assignada, però els seus promotors parlen d'una persecució que ve de lluny.




500 PERSONES "SÍ AL VALENCIÀ" 
A LA SAFOR www.acpv.cat

Convocades per la Plataforma per l'Ensenyament Públic de la Safor, unes 500 persones es van reunir dimecres 29 de juny a la vesprada davant de l'Ajuntament de Gandia per a dir "Sí al valencià, no a les retallades" 


Vicent Gràcia, d'Escola Valenciana, va ser l'encarregat de llegir el manifest. Gràcia va dir que "el sistema de línia única tal i com es planteja pel Consell no té precedents avaluats a nivell internacional i significa a la pràctica la pèrdua de capacitats lingüístiques dels alumnes", i va convidar "tota la societat valenciana a oposar-s'hi i fer sentir la seua veu a favor d'un model lingüístic de consens, fet amb criteris pedagògics i de qualitat i amb un paper protagonista del valencià a l'ensenyament com a garantia de plurilingüisme i oportunitats de futur. Sí al valencià, sí al plurilingüisme, sí a la qualitat!"




La sastressa de CampsLa sastressa de Camps

Potser veia venir que el 2011 li depararia molts grans moments, però no que seria l’any més important de la seua vida. Dolores Johnson Sastre, de mare valenciana i pare africà, nascuda el 1969 al cap i casal, és la nova consellera de Cultura, Turisme i Esports, a més de portaveu del govern de Francisco Camps. I per si no n’hi havia prou, la seua filla Sofía també se sent una reina: enguany és la fallera major infantil de la comissió Nord – Dr. Zamenhoff, la mateixa a què ella encara pertany i de què fou fallera major a l’exercici 1992-1993. El seu cadafal del 93 duia com a lema “La televisió”. Tot un presagi.
 Una empresa catalana llança el primer videojoc amb un superheroi gai
'Supergay & the Attack of his Ex–Girlfriends' està disponible per a iPhone, iPad i iPod Touch. L'estrena del videojoc coincideix amb el Dia Internacional de l'Orgull LBGT
Supergay & the Attack of his Ex–Girlfriends
L'empresa catalana Klicrainbowha llançat al mercat el primer videojoc que té com a protagonista un superheroi homosexual.
Supergay & the Attack of his Ex–Girlfriends (Supergai i l'atac de les seves exnòvies) té com a protagonista un científic idealista que treballa en una empresa de clonació amb fins humanitaris. El videojoc està desenvolupat en 2D i presenta 32 nivells de dificultat, cadascun dels quals presenta una historieta diferent en format de còmic animat.
Segons els creadors, la temàtica i l'estètica del videojoc s'inspiren en els còmics creats en la dècada dels setanta, que recollien l'herència de l'època daurada del gènere, entre el 1938 i el 1945. “Des de petit he estat molt influenciat pels còmics dels superherois de Marvel i DC Comics”, assegura Daniel Villanueva, productor i autor de la idea original del videojoc, que afegeix que l'heroi de Supergai s'enfronta a problemes humans i reals i transmet un missatge clar: Be Yourself(sigues tu mateix).
L'aplicació està disponible per als dispositius mòbils iPhone, iPad i iPod, a través de la botiga online d'Apple.
L'estrena del videojoc coincideix amb el Dia Internacional de l'Orgull LGBT, que se celebra cada 28 de juny des del 1969. La companyia ha penjat un vídeo a YouTube amb el tràiler del videojoc.





























L'Església edita una guia 'per deixar de ser gay'


Sota el títol 'Homosexualitat i Esperança', el Bisbat d'Alcalá pretén que aquells homosexuals que ho desitgin transformin les seves vides. El llibre també va dirigit als pares de persones homosexuals.  

L'Església edita una guia 'per deixar de ser gay'
01.07.2011  - Països Catalans  -  www.cronica.cat
La pàgina web del Bisbal d’Alcalá, diòcesi encapçalada per Juan Antonio Reig Plà, ha recomanat el llibre “Homosexualitat i Esperanza”, una guia dirigida a persones homosexuals que desitgin “canviar la seva evolució” o informar-se sobre el tema.
En el llibre, però, es remarca que cal recordar les premisses de l’Església Catòlia, per les quals, “gais i lesbianes han de ser acollits amb respecte , compassió i delicadesa, evitant tot signe de discriminació injusta”.
Segons s’explica en el llibre, l’orientació sexual de les persones “pot canviar en el transcurs de la vida. I és per això que en aquest volum es recullen alguns textos bíblics per corregir el comportament d’aquelles persones que mantinguin relacions amb persones del seu mateix sexe.
A més a més, a la web del Bisbat també hi podem trobar un enllaç de la Universitat de Navarra en què s’exposen diverses teories de l’Associació Mèdica Catòlica, que afirmen, per exemple, que l’homosexualitat pot venir donada per haver tingut pares alcohòlics.





















AL TALL

"ROMANÇ CONTRA CAMPS"

Déu em done inspiració
per a poder explicar 
la vida d’un pecador 
que duu la ruina al poble
governant amb confusió.

Francisco Camps és la fitxa;
de la Generalitat
es repenja i encapritxa
i gastant sense trellat 
al país ha fet la guitza.

Du dins el pap una idea
Camps procura a poc a poc
soterrar la nostra llengua 
i penjar-la en la paret 
del museu de la indecència.

Amb ràbia i obstinació
va empentant una campanya
de brutal persecució
a Acció Cultural que sempre
per la llengua ha fet un front.

TV3 tan apreciada 
que durant 26 anys 
amb València connectava
Francisco Camps l’ha tancat, 
assolant un pont de guaita. 

Televisió en valencià
Canal Nou va retirant-se 
i el doblatge s’ha tallat 
vulnerant els estatuts 
què per això cèntims no hi ha.

Van per milers els infants
que volen entrar a escola 
estudiant en valencià, 
però Camps no crea places
Què per això cèntims no hi ha. 

Disculpeu Francisco Camps,
si sou gent de bona traça 
i al cor guardeu pietat, 
però fugiu de votar-lo 
què ens durà calamitats.

Mai no ha volgut escoltar
a les víctimes del metro, 
uns innocents ciutadans
que clamen per que assumisca
la responsabilitat

La seua veu és somorta,
diu que dos i dos són tres
i una més que ell en reporta
per atendre els seus amics
i ofrenar a Espanya glòria. 

Xoriços i presidiaris 
són amics que ell ha triat
mentre va resant rosaris
i entre tots han convertit 
esta terra en un calvari.

Ell somriu d’orella a orella, 
i mentre somriu es riu, 
quan se n’ix per la portella 
dels perills que alguns judicis
el condemnen a la rella.

Vergonya per a València, 
proposar un encausat
a ocupar la presidència 
de la Generalitat 
és un càrrec de consciència.

Entre l’America’s Cup, 
una visita del Papa 
o la ciutat de les Arts 
i amb la cursa d’automòbils, 
la butxaca ens ha escurat.

Escoles en barracons, 
la sanitat va ofegant-se 
per manca de previsió, 
els vells i aquells que no es valen 
oblidats en un racó.

I la Generalitat
deu mes diners que divisa, 
tant que no poden pagar 
les empreses que l’atenen 
van caient en un forat.

Verge dels Desemparats, 
dóna senderi en les urnes 
i als valencians unitat 
amb tots els pobles que tenen 
la llengua en comunitat. 

Valencians i valencianes,
no voteu Francisco Camps
que vos farà eixir per cames
de la llengua que parleu
i la llar dels vostres pares.

Al Tall


Revista EL TEMPS

ELS DIES EN QUÈ EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
16 d'abril de 2011
18 de juny de 2011

vilaweb.cat 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada