29 de jul. 2011

163 dies sense TV3 al País Valencià

QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...

tv3.cat

8 DIES DE LA PROMESA



TV3 s'acosta als valencians

El desbloqueig de la ‘Televisió Sense Fronteres' i l'adéu de Camps creen un escenari favorable al retorn del senyal


Manifestació a favor de les emissions de TV3 el passat abril a València Foto: JUAN NAVARRO.

Dos esdeveniments han capgirat sobtadament la polèmica per la supressió de les emissions de TV3 al País Valencià, interrompudes per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) el febrer passat davant les fortes sancions del govern valencià. D'una banda, el desbloquejament per part de l'executiu espanyol de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP)Televisió Sense Fronteres; i, de l'altra, la substitució de Francisco Camps per Alberto Fabra en la presidència de la Generalitat.
La ILP, que defensa el lliure intercanvi d'emissions televisives en territoris que comparteixen la mateixa llengua, va ser una iniciativa d'ACPV que va aconseguir el suport de 651.650 signatures a Catalunya i el País Valencià, però també a altres llocs de l'Estat. En un primer moment, l'entitat presidida per Eliseu Climent va topar amb l'oposició de la llavors vicepresidenta de Zapatero, la valenciana María Teresa Fernández de la Vega, que va fer servir la prerrogativa que té el govern espanyol per vetar qualsevol tramitació d'una ILP en el Congrés.
Només l'eixida d'aquesta de l'executiu espanyol i el nomenament com a ministre de la Presidència de Ramón Jáuregui ha permès reconduir la situació en benefici d'ACPV.
L'entitat valenciana confia ara que el Congrés prenga en consideració la proposta, en una primera instància, i que la convertisca en llei, posteriorment. Representants del PSOE i dels grups nacionalistes minoritaris, especialment de CiU i el PNB, han traslladat a ACPV la seua disposició a donar-hi suport. Ara bé, la possibilitat d'un avançament electoral a la pròxima tardor podria condicionar els terminis de la tramitació de la iniciativa o, fins i tot, frustrar-la, dins de l'actual legislatura.
En qualsevol cas, la llei orgànica que regula les ILP estableix que la dissolució de les cambres no fa decaure les propostes presentades, que no han de tornar a ser avalades per un altre procés de recollida de signatures.
Per una altra banda, Fabra ha reiterat la seua disposició a la reciprocitat entre Canal 9 i TV3. Ja ho va fer quan Camps va obligar ACPV a tancar les emissions, una decisió que va lamentar públicament quan era alcalde de Castelló. Però Fabra vol canalitzar aquesta reciprocitat arrancant al govern espanyol un nou múltiplex per al País Valencià. En tot cas, aquest territori disposa actualment de suficient espai radioelèctric per fer possible la reciprocitat des d'avui mateix.



VOLEM TV3



Zapatero anuncia eleccions anticipades pel 20 de novembre

Actualitzat a les 18:40 h   29/07/2011  -  www.3cat24.cat

El president espanyol ha esperat just abans de les vacances per resoldre una de les grans incògnites dels darrers mesos: la data de les eleccions. Després de tota mena de teories i especulacions polítiques, Zapatero ha marcat al calendari el diumenge 20 de novembre. Els comicis haurien estat al març si s'hagués esgotat la legislatura, tal com, una vegada rere l'altra, havia dit que faria. El president, però, assegura ara que aquesta era una decisió "pensada i madurada de fa temps" i justifica la data per culminar les reformes i perquè el nou govern pugui prendre decisions des de començament d'any.



Aplec

Els Ports es tornen a reivindicar amb l'Aplec d'Herbers<br/>

Els Ports es tornen a reivindicar amb l'Aplec d'Herbers

La 33a edició reclama la reposició de les emissions de TV3























edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir



QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...

tv3.cat


7 DIES DE LA PRMESA...



Núñez, condemnat a 6 anys de presó, 

pel "cas Hisenda"   WWW.3CAT24.CAT

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a sis anys de presó l'expresident del F. C. Barcelona i constructor Josep Lluís Núñez Clemente, així com també al seu fill. A més, hauran de pagar una multa de dos milions d'euros, segons consta a la sentència del "cas Hisenda". A més, l'excap de la Inspecció d'Hisenda a Catalunya Josep Maria Huguet ha estat condemnat a tretze anys i l'advocat Joan Josep Folchi a set anys i mig de presó i a pagar una multa de més de sis milions d'euros. Els jutges els han condemnat per suborn, prevaricació i falsedat documental, entre altres delictes. En canvi, l'empresari Javier de la Rosa i l'inspector d'hisenda Jorge Ollé han quedat absolts.

ara.cat


El Consell aprova el tancament de Ràdio i Televisió de Mallorca
El PP havia afegit a darrera hora un punt al ple per agilitar els tràmits
El Consell de Mallorca ha aprovat avui el procés de tancament de Ràdio i Televisió de Mallorca. Amb els dinou vots a favor dels consellers del PP i tretze en contra, els ddel PSIB i la coalició PSM-IV-EM, el ple ha donat el vist-i-plau a la proposta presentada a corre-cuita pel PP per declarar d'interès públic el començament dels tràmits per tancar Televisió de Mallorca i Ona Mallorca.

Aquesta suposarà la primera clausura d'una radiotelevisió pública al país, i deixarà al carrer 115 treballadors. El govern diu que el tancament de l'ens és una qüestió 'd'interès públic', i per aquest motiu el punt no ha passat per la comissió informativa. El conseller del PSM, Joan Font, ja va denunciar ahir aquest moviment i va dir que 'aquesta no és manera de fer les coses'.

La proposta d'acord afegida a l'ordre del dia incorporava un extens text que pretenia justificar el tancament. L'argument principal que esgrimeix és que es tanca la ràdio-televisió 'per evitar una duplicitat de serveis' ja que, segons el text, 'Mallorca disposa de dues ràdios i televisions públiques d'àmbit institucional: l'autonòmica, IB3, i la insular, RTVM'. L'altre argument és que el consell no pot assumir econòmicament l'ens, malgrat RTVM no tingui cap dèficit, fet que impossibilita que s'hi faci un ERO. El text fins i tot arriba a afirmar que RTV Mallorca té un ressò 'mínim'. En canvi, no diu res del cost que tindrà tancar l'ens comunicatiu. 

El PSIB ha xifrat el cost del tancament de Ràdio Televisió de Mallorca en 9 milions d'euros, mentre que el vicepresident de cultura de consell de Mallorca, Joan Rotger (PP) ha declarat que en valdrà 1,6 milions d'euros. Jaume Garau, conseller socialista, ha dit que el PP no està tenint en compte els costos de la rescissió dels contractes amb quaranta entitats amb les que treballava l'ens audiovisual, que provocarà que molta altra gent perdi la feina. Salom ha dit que el PP 'ha sigut valent' hal incloure aquesta proposta al seu programa electoral 'sense amagar-se'.


Revista EL TEMPS

16 d'abril de 2011
ELS DIES EN QUÈ EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
18 de juny de 2011

vilaweb.cat    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada