29 de març 2011

40 dies sense TV3

RTVV 1.099.000.000 € de deute que pagarem els valencians
La Fórmula 1 inicia la temporada a TV3 amb prop del 50% de quota

La transmissió, en directe i per TV3, del Gran Premi d'Austràlia va tenir 186.000 espectadors de mitjana.  http://www.tv3.cat

Hamilton, Vettel i Petrov, al podi d'Albert Park. (Foto: Reuters)Hamilton, Vettel i Petrov, al podi d'Albert Park. (Foto: Reuters)
La Fórmula 1 ha començat la temporada, a TV3, amb prop del 50% de quota. Segons dades de Kantar Media, la transmissió que TV3 va fer diumenge, en directe i a partir de les 08.00, de la cursa del Gran Premi d'Austràlia de Fórmula 1 va tenir 186.000 espectadors de mitjana i el 44,6% de quota. La transmissió va arribar a un màxim d'audiència de 271.000 espectadors i el 49,3% de quota a les 09.18. 

Aquesta transmissió de TV3, des del circuit de Melbourne, del Gran Premi d'Austràlia va doblar en audiència la feta per La Sexta, que va tenir 88.000 espectadors de mitjana i el 21,2% de quota.
La repetició, per TV3, de la transmissió de la prova, a partir de les 12.17, va tenir 241.000 espectadors de mitjana i el 20,2% de quota. En conjunt, les transmissions, de divendres a diumenge, dels entrenaments, lliures i oficials, del programa "La Fórmula" i de la cursa del Gran Premi d'Austràlia, pel canal Esport3 i per TV3, han tingut una audiència acumulada total d'1.628.000 espectadors (persones que en un moment o altre han seguit les transmissions un mínim d'un minut), amb una quota del 23,4%.  
Finalment, cal destacar que, amb l'audiència de la transmissió del Gran Premi, va ser líder de la jornada amb el 12,7% de quota i a 1,2 punts en relació amb Antena 3, la segona cadena classificada.

RTVV deu 1.099 milions d'euros www.elpais.com
Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) ha calcado en 2010, puesto que el Consell no le permitía aumentarla, la deuda que tenía a finales de 2009, situada en 1.099 millones de euros, según un comunicado que se ha enviado a los consejeros del ente de cara al consejo de administración convocado para mañana. Y ahora tiene previsto suscribir un crédito por un total de 32,48 millones de euros, según el consejero en representación del PSPV-PSOE Miguel Mazón, para incrementar su fondo social "o, lo que es lo mismo, para pagar nóminas y a algunos proveedores".

Foto: www.mindmillion.com
"Esto es una locura", explicó anoche Mazón, "para pagar gasto corriente a corto plazo nos estamos endeudando a largo plazo, es como pedir una hipoteca para pagar los gastos de escalera". El consejero argumenta estas frases en la propuesta que hará mañana el director general de RTVV, José López Jaraba.

Según esta, RTVV no puede endeudarse de forma que el saldo vivo de su deuda a 31 de diciembre de 2011 sea superior al de 2010. Por tanto, no puede pedir créditos por más dinero que las cuotas de amortización que vayan venciendo. En 2011 suman 43 millones, aunque en la nota se afirma que ha renegociado casi 11 con el BBVA, hecho del que no se ha informado hasta ahora al consejo. Por lo tanto, en 2011 vencen otros 32,48 millones. Y como no tiene dinero para pagar el vencimiento de dos créditos con el Dresdner Bank (11,8 millones) y el Dekabank Deutsche Girozentrales (20,6 millones), Jaraba pretende suscribir créditos nuevos por ese importe.

Fondo social
Sin embargo, cabe la posibilidad de que la Generalitat asuma la deuda de esas cuotas de amortización. Por ese motivo, el director de RTVV propone al consejo, en una redacción con dos posibilidades de confusa interpretación, solicitar un nuevo crédito por 32,48 millones para pagar las cuotas de amortización que vencen "o en su caso, con destino a incrementar el fondo social de RTVV", textualmente.

Miguel Mazón exigió ayer que le presenten la liquidación de 2010 de una empresa que se gasta 60 millones al año en intereses, mostró su indignación porque cree que "el futuro de RTVV pende de un hilo", afirmó que el dinero que pidan servirá para pagar facturas en los cajones y "llegar a junio" y habló de que la tele está en "liquidación, en fase concursal".

SHARE DE LES TELEVISIONS EN LA FÓRMULA-1 www.lavanguardia.es
Barcelona. (Redacción).- La final del Mundial de Formula 1, el Gran Premio de Abu Dabi, en el que un error de estrategia de la escuderia Ferrari Alonso arruinó las opciones de Fernando Alonso de conseguir otro mundial y dio el título a un jovencísimo y emocionadoSebastian Vettel (Red Bull) fue seguida por nueve millones de espectadores. 
Foto: www.ferrari.com
Así el domingo, 14 de noviembre, las retransmisiones de laSexta, TV3, Canal 9 y la Televisión Asturiana de esta carrera acapararon un 50% del share televisivo, convirtiéndose en la cuarta emisión deportiva más vista de la historia de la televisión en España, exceptuando las retransmisiones de partidos de fútbol. 

En la Sexta siguieron el Gran Premio de Abu Dhabi 7.436.000 espectadores (un share de 49,4%). El evento se convirtió así en la carrera de F1 más vista en la historia de laSexta, en la 3ª emisión más vista en su trayectoria y situó al canal líder por segundo día consecutivo. 
En TV3 la final fue seguida en Catalunya por 1.137.000 espectadores durante la carrera, un 43.5% de share. Los excelentes índices se mantuvieron con el post de la carrera, con 1.015.000 espectadores y un 38.6%. 
En la Comunidad Valenciana, Canal 9 tuvo una audiencia media de 15.8% y 240.000 espectadores. Por su parte TPA, en Asturias, tuvo un share de 38.9% y 141.000 espectadores. El domingo, el total de espectadores del Gran Premio de Abu Dhabi en las cuatro cadenas que efectuaron la retransmisión fue de 8.954.000 espectadores, con un share del 50%. En los entrenamientos del sábado, 13 de noviembre, laSexta tuvo una audiencia de 27.5% con 2.822.000 espectadores y TV3 de un 21.3% de share con un total de 370.000 espectadores. En Valencia los entrenamientos fueron seguidos por Canal 9 con un 9.7% de cuota de pantalla y 126.000n telespectadores.
Reivindicació de TV3 en les Festes de la Magdalena   www.vilaweb.cat
Des del primer moment de l'inici de les festes castellonenques, la reivindicació de la tornada del senyal de TV3 i de la resta de canals de la Corporació Catalana ha estat constant a la ciutat.
Foto: ACF
Es calcula que unes 500 banderoles amb el text "Volem TV3" s'han penjat ja en finestres i balcons de la ciutat, moltes d'elles amb un fons de senyera. Els adhesius amb el mateix text s'han repartit pofusament, i molts d'elles eren duts pels participants en la Cavalcada del Pregó --on, pel que hem pogut saber, es va intentar vetar-los per part de l'organització, sense massa èxit-- i també a la Romeria de les Canyes, des de Castelló a l'ermita de la Magdalena.  
Foto: ACF
També s'han pogut veure algunes pancartes grans de "Volem TV3", en punts estratègics d'aquestes desfilades festeres; possiblement s tractava de les mateixes que van ser utilitzades per a la gran manifestació de fa unes setmanes. I han estat instal.lats punts de repartiment i venda de tot aquest material per diferents llocs de la ciutat, com ara diumenge a l'avinguda Caputxins, al pas de la Romeria.

Igualment, diferents organitzacions polítiques han confeccionat material propi sobre el tema, com ara ERPV, que ha distribuït samarretes referides al.lusives, o el BLOC Jove, amb uns cartels que per una cara ratificaven l'exigència de "Volem TV3" i per l'altra anunciaven el concert de rock en català que aquest grup durà a terme divendres;, aquests cartells van ser enganxats per molta gent en la canya de la Romeria, i especialments a la Tornada, de manera que van ser vistos per molts dels espectadors congregats per a l'ocasió, que els van acollir sovint amb aplaudiments.
"La llibertat que ens pertoca
volem abans que res més
que som valencians de soca
i volem la TV3"
Cantat pel Grup El Millars a la plaça Major de Castelló, com a lletra de la Jota de Castelló, dilluns de Magdalena del 2011
Nova benderola per als balcons
els balcons també es manifesten!
De l'ús i abús de RTVV
www.rtvpublicaplural.org La Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) va començar les seues emissions l’any 1989 com a conseqüència de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana i perquè fóra representativa de la nostra societat en el seu conjunt i en la seua diversitat. En la Llei de Creació es fa referència explícita a la promoció i protecció de la llengua pròpia; a la veracitat, imparcialitat i objectivitat de les informacions; a la separació entre les informacions i les opinions, la identificació de les persones que les sustenten i la lliure expressió d’aquestes; a la protecció de la joventut i de la infantesa, tot evitant l’exaltació de la violència i l’apologia de fets i conductes atemptatòries contra la vida, la llibertat i la igualtat entre homes i dones. En la mateixa llei també s’estableix que la RTVV ha de garantir el respecte al pluralisme polític, cultural i lingüístic, religiós i social, així com al valor de la igualtat i a la resta de principis recollits en la Constitució, en l’Estatut d’Autonomia i en la legislació bàsica de l’Estat (capítol 1, art. 2). 

La ràdio i la televisió públiques valencianes incompleixen, des de fa prou de temps, tots i cadascun dels principis que acabem d’esmentar. El fet és tan sorprenent que seria massa suau dir que resulta intolerable per a la societat civil: a més, repugna la intel·ligència pel que suposa de provocadora gosadia mentidera, que desatén els principis més elementals de la convivència. En Canal 9 es parla bàsicament en castellà i a favor d’una sola tendència política: la del PP. 

Els professionals valencians del sector audiovisual han demostrat suficientment la seua capacitat, i malgrat això, sovint veuen com les seues propostes queden supeditades a programes de productores afins al PP. Ens trobem espais d’ínfima qualitat que exhibeixen models de comportament antisocials. 

Els treballadors de Canal 9 i Ràdio Nou, les associacions de periodistes i els sindicats fa temps que adverteixen sobre una política d’ocupació laboral arbitrària, que busca fer prevaler les fidelitats en perjudici de la qualitat del treball. Per altre costat, en el Consell d’Administració se senten veus cada vegada més alarmants sobre la dilapidació econòmica de RTVV. Mentre, els índexs d’audiència continuen baixant. 

Canal 9 és hui un instrument totalment al servici del Partit Popular i, quasi exclusivament, una font d’ingressos per a l’empresariat audiovisual afí a aquest grup polític: és prou mirar els telenotícies per comprovar que són el millor instrument de propaganda del partit governant a la Comunitat Valenciana. Per a la RTVV l’oposició senzillament no existeix, com no existeixen les polítiques que no siguen les del President Camps o les de les institucions que usdefruita el seu partit. 

El PP és ben conscient de la importància que té la televisió per tal de fer empassar els seus missatges i la seua propaganda no raonada a la societat valenciana. Un cos social que els convé acrític i manipulable com més millor. 

En conseqüència, el Partit Popular no ha volgut sentir les crítiques, i a hores d’ara pretén seguir fent la mateixa cosa sense reparar en danys ni en fraus: als treballadors, a l’erari públic i, per damunt de tot, a la ciutadania que té dret a ser informada veraçment i correctament per la televisió pública. 

Els ciutadans que hem promogut aquest manifest no som ingenus: coneguem la tendència dels polítics a usar els mitjans de comunicació –públics i privats– segons els seus interessos. Molta gent està desenganyada. Malgrat tot la democràcia i la nostra dignitat ciutadana exigeixen que fem front als abusos que ens afecten: al mal ús dels diners públics i a la utilització partidista, i en conseqüència fraudulenta, d’uns servicis públics de capital importància com són la ràdio i la televisió. 

Por tot això ens hem proposat actuar amb fermesa i demanar als nostres polítics que no permeten la continuïtat de la deterioració del principal mitjà de comunicació valencià. Volem veure més cares i escoltar més opinions en els nostres programes i informatius, i ja des de hui estarem vigilants i denunciarem davant l’opinió pública i els estaments corresponents les irregularitats que es cometen amb total impunitat. Per això demanem, també, la creació d’una Comissió d’Experts que estudie els problemes i promoga un pacte polític i social que permeta el compliment dels objectius que marca la llei i, igualment, l’arribada a una solució pactada del caos econòmic.
Com ja sabreu, Acció Cultural del País Valencià no ha pogut pagar la multa de 600.000 euros que li va imposar el Govern valencià per no tallar les emissions de TV3 al País Valencià dins del termini de pagament voluntari. Per això, a partir d'ara ha de suportar un recàrrec sobre aquest import que suposarà haver de pagar al voltant de 50 dies, quantitat que una entitat com la nostra sense ànim de lucre no pot assumir. 

És per això que necessitem el vostre ajut, ja que el temps se'ns acaba, i si no fem front al pagament s’iniciaria un procés d’embargament dels nostres comptes corrents i béns mobles i immobles. Us demanem, doncs, el vostre suport econòmic. Ens podeu ajudar de tres maneres:
1. Hi ha bons de 5, 10, 20, 30 i 50 euros, i podeu agafar-ne tants com vulgueu, a qualsevol Casal d'ACPV o a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània (C/Sant Ferran, 12) de València, per a repartir-los i vendre’ls entre els vostres familiars i amistats. 
2. Podeu fer donacions als comptes corrents:
2100 0700 12 0200294927
2077 0001 27 3103581289
3. Podeu explicar-ho als familiars i amistats perquè col·laboren en la venda de bons i en fer que més persones participen en la recollida d'aportacions per a fer front a les multes.
Si voleu més informació, telefoneu al vostre Casal o a l’OCCC (96 315 77 99 ext 209)

Agenda de MOBILITZACIONS:
Dissabte 2 d'abril
12:00h. Dènia (Marina Alta). Concentració per TV3 a la Glorieta del País Valencià.
19:00h.  Oliva (La Safor). Concentració per TV3 a la plaça de l'Ajuntament.
Divendres 8 d'abril  nou
20:00h. Dénia (Marina Alta).Concentració per TV3 a la Glorieta del País Valencià.
Dissabte 9 d'abril   nou 
12:00h. Pedreguer (Marina Alta)Manifestació per TV3 des de la Rodona del Sequier (Avda Constitució, cantonada C/Tirant lo Blanc). ConvocaCasal Jaume I de Pedreguer.
 ENQUESTA  VOTA!

FOTOGRAFIES                                                                                           
València, FALLES, 10/03/2011. Foto: Prats i Camps
MÉS FOTOS A:

QUÈ PUC FER?
Ajudes als comptes: 2100-0700-12-0200294927 (i) 2077-0001-27-3103581289
Podeu presentar una queixa al Síndic de Greuges pel tancament de TV3:
Per a enviar la queixa heu d'anar a l’enllaç:
http://www.elsindic.com/va/presentar-una-queixa-sense-signatura-digital.html omplir les dades i adjuntar el següent document, ja que el text sencer no cap a l'espai de la queixa i de vegades dóna error.  http://dl.dropbox.com/u/2776616/QUEIXA%20PEL%20TANCAMENT%20DE%20LA%20 TV3.doc i pitjar el botó "Enviar".
Podeu votar a l’emquesta del diari Levante
Podeu recuperar una ràdio i televisió públiques i plurals:
Podeu escriure als diputats
Aquests són els correus electrònics dels diputats al Congrés per Castelló, els tres primers del PP i els dos darrers del PSOE. Us proposem que els envieu un correu per demanar-los que scolten l'opinió majoritària dels castellonencs i donen el seu suport a la Iniciativa Legislativa Popular Televisió sense fronteres, per a que TV3 i la resta de canals de la Corporació Catalana es puguen tornar a veure a Castelló el més ràpidament possible.

Catalunya Nord vol la TDT catalana

RECOMANACIONS

TV3 en directe per internet:
TV3 per iPhone:


La Xarxa Vives d’universitats rebutja el tancament de TV3
http://www.upc.edu/saladepremsa/al-dia/mes-noticies/la-xarxa-vives-d2019universitats-rebutja-el-tancament-de-les-emissions-de-tv3-al-pais-valencia

La Universitat de València per les emissions de TV3 http://acpv.cat/siatv3/arxius/UniversitatdeValencia.pdf

1 comentari: