22 de març 2011

33 dies sense TV3

Vilawebtv pregunta a diferents persones del món polític, cultural i social d'Alacant les seues raons per a reivindicar que es continue veiem la televisió pública catalana al País Valencià.


Escola Valenciana reclama que RTVV siga democràtica
L'entitat s'ha sumat a la concentració que cada setmana fan els treballadors de l'ens públic. Recorden que els directius no van replegar el premi atorgat a “Babaclub” compartit amb TV3.

Federació Escola Valenciana s'ha sumat a la concentració que, cada dimarts, fan els treballadors de RTVV a les portes del centre de treball de Burjassot per a reclamar que es pose fi als abusos laborals i es garantisca el futur de la radiotelevisió pública i el seu servei als valencians. 

El portaveu d'Escola Valenciana, Àngel Martí, ha recordat el paper fonamental que té l'ens en la promoció de la llengua pròpia, tal com li reconeix la Llei de creació. En eixe sentit, ha lamentat l'episodi protagonitzat per l'actual direcció de RTVV, que no va arreplegar el passat 4 de març a Alcoi el premi que Escola Valenciana ha atorgat al programa infantil Babaclub per l'us social del valencià. “Un acte de menyspreu a Escola Valenciana, que només es pot explicar per la visió sectària de la nostra direcció, però també cap als propis treballadors ja que els ha privat del reconeixement social que mereix la seua feina quan, justament, compleix els objectius de servei públic que ha de tindre RTVV”, indiquen en un comunicat. 

Martí també ha explicat que traslladaran les reivindicacions dels treballadors d'una televisió democràtica, amb futur i sense abusos laborals i en valencià en les diferents Trobades d'Escoles Valencianes que esta primavera se celebraran per tot el País Valencià.

La TV3, el País Valencià (i nosaltres de fons) 
Guillem Frontera (13/03/2011)
La radiografia de la situació en la qual s'ha d'entendre la prohibició de veure TV3 al País Valencià no podia ser si no de Joan Francesc Mira. El lector d'aquest escrit és, més que convidat, comminat a cercar l'article que publicava ahir al diari Avui amb el títol "Una vella obsessió, una mala olor", un text que hauria de ser llegit a les escoles d'un país com el nostre, on sembla que, en tantes coes, anem darrere del País Valencià. 


Joan Francesc Mira té una mirada panoràmica i el bisturí més fi ara mateix de la nostra cultura. Així, crida a consulta tots els elements de han tengut algun pes en l'actual situació, i el primer personatge que ha d'esmentar en el repàs de la lluita d'un cert valencianisme centrada en la qüestió de TV3 és Joan Lerma: recordi's que aquest senyor era -o deu ser encara- del PSOE, i que ocupà el càrrec de president de la Comunitat valenciana de 1983 a 1995, creant les condicions necessàries perquè després passàs el que ha passat: Zaplana i Camps. Del Joan Clos ministre i del seu camarada José Montilla, el millor que en pot ressaltar és la passivitat. És clar que d'Eduardo Zaplana, aquell polític "honestíssim", i de Francisco Camps, es veu obligat a dir-ne coses una mica més gruixades, com també de la valenciana Fenández de la Vega: però tot plegat es resumeix en "el vell anticatalanisme espanyol, en la seua miserable i patètica versió valenciana". 

El context: quan li pregunten si és vera tot això que es diu del País Valencià, Joan F. Mira els contesta: "La veritat completa és molt pitjor: la majoria de valencians viuen en un món de falsedats brillants, en una societat d'espectacles inútils i caríssims que afalaguen vanitats estúpides, de fracassos profunds en economia, finances, política, moral pública, ètica i estètica". 

Allò que la majoria de valencians han aconsguit per una acció decidida, nosaltres ho podem obtenir gràcies a la nostra mestria per organitzar l'omissió. Cert que si a València s'ha tengut l'ajuda impagable dels socialistes, aquí la cosa ha estat més suau. Hi ha en el PSOE illenc algunes branques no agressivament jacobines, en general procedents del PSIB o del PSM, o de l'entorn de l'OCB, que adesiara s'han d'avergonyir del compotament d'alguns camarades però que, diríem, per entendre'ns, han aconseguit contenir corrents que haurien pogut esdevenir torrentades de calamitats. 
Aquí els avanços de cap a la valencianització ja han donat els seus primers fruits. El que s'anuncia des del PP no és si no una ofensiva a gran escala per assolir l'estat de coses que Joan F. Mira resumeix amb tanta precisió. De moment, hi ha hagut amenaces contra la llengua que després s'han tàcticament aigualit, però que continuen penjant damunt dels nostres caps. La promesa de supressió de TV Mallorca té tot l'aire d'una revenja contra uns serveis informatius exemplars i contra una programació de proximitat, amb errors, sens dubte, però sensiblement atenta a la gent amb cap i cor. El pretext de l'estalvi és massa genèric per ser convincent: ni la història del país ni, sobretot, la dels governs del PP avalen una retallada tan rigorosa i nociva per a la informació, la llengua i la cultura. 
Fan bé les formacions d'esquerra de sumar forces, perquè sense elles no hi haurà manera de contrarestar l'armada d'una dreta que vol aprofitar aquesta oportunitat per arrasar i sembrar de sal els territoris on pot créixer encara la consciència de país.

Reivindicacions ciutadanes a la visita de Camps a Ontinyent

Xavi Castillo serà l'encarregat de llegir el manifest a favor de TV3 a Alacant
____________________________________________
L'actor alcoià tancarà la concentració, que es farà el proper dimarts 22 de març, per a reclamar el retorn del senyal de la televisió pública catalana al País Valencià. Alacant duu ja 1.192 dies sense TV3 

www.benetusser.net

L'acte està convocat a partir de les 19 hores davant la seu del Govern valencià a la capital alacantina, la coneguda com a Casa de les Bruixes al passeig de Federico Soto,10

www.vilaweb.cat
La Plataforma Sensesenyal de L'Alacantí continua els preparatius per a la concentració del proper dimarts 22 de març de la que este dimarts hem conegut noves dades, com per exemple, el nom de la persona encarregada de llegir el manifest en favor de la recepció de TV3 al País Valencià i que no serà altre sinó l'alcoià Xavi Castillo. Sense dubte l'actor amb més carisma dels que es poden trobar avui dia als escenaris del País Valencià, capaç de fer riure a gent de totes les edats, a l'hora que denuncia les barbaritats amb les que els governants populars ens obsequien sistemàticament i que li han valgut diferents formes de censura i boicot per part de les institucions valencianes.
Castillo llegirà el manifest al finalitzar la concentració que la Plataforma ha convocat davant la seu del Govern Valencià i que conta amb el suport de partits, sindicats i entitats d'Alacant.

El manifest cada dia rep majors mostres de suport, precisament la setmana en la que està previst que els diferents partits, sindicats, així com entitats i associacions facen públic el seu suport al mateix.
Els convocadors han fet una crida a tothom per a que s'imprimeixen els cartells i els pengen arreu, als llocs de treball, als portals, bars o botigues per tal de donar la major difusió possible a la concentració.


MOBILITZACIONS per TV3 al País Valencià:
Dimarts 22 de març 
19:00h.  Alacant (Alacantí). Concentració per TV3 davant de la Casa de Bruixes (seu de la Generalitat Valenciana a Alacant). Convoca la Delegació d'ACPV a Alacant.  Xavi Castillo llegirà el manifest a favor de TV3
Divendres 25 de març   nou !  
20:00h. Quartell (Camp de Morvedre).Concentració per TV3 a la plaça de l'Ajuntament. Convoca Esquerra Unida i el Partit Comunista de les Valls
Dissabte 2 d'abril
 nou ! 12:00h. Dènia (Marina Alta). Concentració per TV3 a la Glorieta del País Valencià.
19:00h.  Oliva (La Safor). Concentració per TV3 a la plaça de l'Ajuntament.

 ENQUESTA 
           VOTA


FOTOGRAFIES                                                                                
Mercat Eco-rural del Camp d’Elx (20/03/2011)
València, FALLES, 10/03/2011. Foto: Prats i Camps
MÉS FOTOS A:
VÍDEOS                                                                                             
TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV

QUÈ PUC FER?

Podeu presentar una queixa al Síndic de Greuges pel tancament de TV3:
Per a enviar la queixa heu d'anar a l’enllaç:
http://www.elsindic.com/va/presentar-una-queixa-sense-signatura-digital.html omplir les dades i adjuntar el següent document, ja que el text sencer no cap a l'espai de la queixa i de vegades dóna error.  http://dl.dropbox.com/u/2776616/QUEIXA%20PEL%20TANCAMENT%20DE%20LA%20 TV3.doc i pitjar el botó "Enviar".
Podeu votar a l’emquesta del diari Levante
Podeu recuperar una ràdio i televisió públiques i plurals:
Podeu escriure als diputats
Aquests són els correus electrònics dels diputats al Congrés per Castelló, els tres primers del PP i els dos darrers del PSOE. Us proposem que els envieu un correu per demanar-los que scolten l'opinió majoritària dels castellonencs i donen el seu suport a la Iniciativa Legislativa Popular Televisió sense fronteres, per a que TV3 i la resta de canals de la Corporació Catalana es puguen tornar a veure a Castelló el més ràpidament possible.

Catalunya Nord vol la TDT catalana

RECOMANACIONS

TV3 en directe per internet:
http://www.tv3.cat/directes
TV3 per iPhone:

http://www.bitscatalans.com/2010/09/06/les-aplicacions-de-tv3-de-lapp-store/


La Xarxa Vives d’universitats rebutja el tancament de TV3
http://www.upc.edu/saladepremsa/al-dia/mes-noticies/la-xarxa-vives-d2019universitats-rebutja-el-tancament-de-les-emissions-de-tv3-al-pais-valencia

La Universitat de València per les emissions de TV3 http://acpv.cat/siatv3/arxius/UniversitatdeValencia.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada