17 de març 2011

28 dies sense TV3

EL 17 DE FEBRER DE 2011 ENS VAN APAGAR LA SENYAL DE TV3.
CONTINUEM REIVINDICANT CADA DIA UN DRET CULTURAL DELS VALENCIANS
Llach aclareix que la seva actuació al concert a favor de TV3 no significa el seu retorn als escenaris
Mitjançant una comunicat, el cantant ha manifestat que la participació al concert en suport d'Acció Cultural del País Valencià és la seva manera "concreta" de militar a favor del dret de la llibertat d'expressió

amplia a: www.ara.cat 16/03/2011
Lluís Llach s'ha ofert a Eliseu Climent per fer un parèntesis en el seu comiat dels escenaris. LLUÍS LLACH
www.coveralia.com
Després que dilluns es fes públic que Lluís Llach participaria al concert que se celebrarà el 16 d'abril per reivindicar TV3 al País Valencià, les especulacions d'un hipotètic retorn del cantant als escenaris es van disparar. Per aclarir qualsevol malentès, Llach ha penjat un nota en la seva pàgina web on manifesta que l'actuació no serà "una tornada professional als escenaris, ni l'inici d'un retorn amb afany de continuïtat". El cantant explica que la decisió de sumar-se a aquest acte és la seva "manera concreta de militar aquell dia a favor d'un dret fonamental, que semblaria que amb l'ajut de les lleis es pot conculcar, com és el dret de la llibertat d'expressió".
http://www.ara.cat/cultura/Lluis_Llach-Accio_Cultural_del_Pais_Valencia-comunicat_0_445156116.html

Carles Santos 
obrirà lamanifestació a València
www.europapress.es

L'artista de Vinaròs Carles Santos obrirà una manifestació a favor de les emissions de TV3 a la Comunitat, que se celebrarà el pròxim 16 d'abril a València. En l'acte, el cantant Lluís Llach tornarà a oferir un concert, després d'haver-se acomiadat dels grans recitals, han informat fonts d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV).
www.elpais.com
   Santos obrirà la comitiva dirigint una banda de música com a "mostra de suport a la llibertat d'expressió i a Acció Cultural", han destacat les mateixes fonts.
   La participació del polifacètic creador castellonenc pretén donar-li "un caràcter festiu a la convocatòria malgrat la gravetat dels motius que la provoquen, i animar així els valencians i valencianes a participar", han explicat.
   Amb la doble adhesió dels dos coneguts artistes, la manifestació del 16 d'abril esdevé en una "mobilització de caràcter excepcional, donada la creixent degradació de la situació política al País Valencià i la preocupació entre sectors creixents de la societat valenciana".
   La protesta pretén ser "un crit d'alerta a favor de TV3, la llengua, l'ensenyament i el treball, així com a favor d'un projecte de País Valencià favorable als interessos de la majoria dels valencians", han afegit des de l'organització.
   ACPV ha recordat que al març de 2007 Lluís Llach va oferir el seu últim concert i, quatre anys més tard, ha decidit tornar a cantar per la "situació excepcional que patix la llibertat d'expressió, la llengua catalana i Acció Cultural del País Valencià, a causa de la política antivalenciana del Govern de Francesc Camps".
   L'actuació de Llach tindrà lloc en la manifestació del pròxim dissabte 16 d'abril a València i, per tant, a l'aire lliure, per la qual cosa serà una "oportunitat única" de sentir el cantant català, que no té previst fer cap altra actuació musical, han subratllat.

Eliseu Climent no pot pagar
L'amenaça d'embargament pesa sobre Acció Cultural del País Valencià, que reconeix que no podrà abonar les multes per emetre TV3 en el termini fixat                            
www.racocatala.cat
amplia a: www.avui.cat  Acció Cultural del País Valencià (ACPV) no té diners per pagar les dues multes de 600.000 euros –més interessos– per les emissions de TV3 en el termini establit per la Generalitat Valenciana, és a dir, abans del 20 de març, una circumstància que podria desembocar a la llarga en un embargament dels béns de l'entitat presidida per Eliseu Climent. 
“No podem pagar, són molts diners per a qualsevol i una bestialitat per a una associació cultural sense ànim de lucre com la nostra”, va reconèixer ahir el seu coordinador, Toni Gisbert, tot ratificant el que Climent va avançar dilluns en una entrevista al programa Àgora, de TV3.
Amb tot, ACPV no descarta pagar en les pròximes setmanes, encara que l'entitat no vol precisar de moment com ha pensat aconseguir els diners. En unes altres ocasions, l'associació ha recorregut a les derrames entre els socis o a les emissions d'abonaments.

El Síndic de Greuges arxiva les queixes pel tancament de TV3
www.valencianisme.com 09/03/2011

Segons la informació d'última hora a la qual ha tingut accés l'Oficina Valencianista d'Assessorament Legal (OVAL), el Síndic de Greuges ha notificat a alguns companys l'arxivament de les queixes enviades individualment davant del tancament dels repetidors de TV3 al País Valencià. L'organisme al·lega que segons la legislació vigent no es pot tramitar una queixa sobre un assumpte que siga, al mateix temps, objecte d'un procediment judicial


El 2012 tindrem TV3 al Catalunya Nord?
  
Catalunya Nord vol la TDT catalana
NOVETATS en les MOBILITZACIONS      per TV3 al País Valencià:
Dijous 17 de març
19:00h. Vila-real (la Plana Baixa). Casserolada, a la Plaça Major. 
A Vila-real VOLEM TV3 !
Divendres, 18 de març
22:00h. Vilafranca (Els Ports). Teleclub per TV3 a la Casa Social. Es projectaran un seguit de programes d’APM? i Polònia d’aquestes passades setmanes. En acabar les projeccions, s’encetarà un intercanvi d’opinions al voltant d’aquesta polèmica actuació de l’executiu de Francesc Camps. Organitza la Plataforma “Volem TV3 a Vilafranca”.
Dissabte 19 de març  nou ! 
12:00h.  Pedreguer (Marina Alta).Concentració per TV3 davant de l'ajuntament
Diumenge 20 de març  nou !           
De 10:00h a 14:30 hElx (Baix VInalopó). Pancarta a favor de TV3 al mercat Eco-rural a la partida de la Baia.
Dimarts 22 de març 
19:00h.  Alacant (Alacantí). Concentració per TV3 davant de la Casa de Bruixes (seu de la Generalitat Valenciana a Alacant). Convoca la Delegació d'ACPV a Alacant.
Divendres 25 de març   nou !  
20:00h. Quartell (Camp de Morvedre).Concentració per TV3 a la plaça de l'Ajuntament. Convoca Esquerra Unida i el Partit Comunista de les Valls
Dissabte 2 d'abril
 nou ! 12:00h. Dènia (Marina Alta). Concentració per TV3 a la Glorieta del País Valencià.
19:00h.  Oliva (La Safor). Concentració per TV3 a la plaça de l'Ajuntament.

 ENQUESTA 
           VOTA


FOTOGRAFIES                                                                                

Gandia, 5 de març de 2011 (Àlex Ruíz)
València, 10 de març de 2011 (Foto: Prats i Camps)
MÉS FOTOS A:
VÍDEOS                                                                                             
TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV

QUÈ PUC FER?

Podeu presentar una queixa al Síndic de Greuges pel tancament de TV3:
Per a enviar la queixa heu d'anar a l’enllaç:
http://www.elsindic.com/va/presentar-una-queixa-sense-signatura-digital.html omplir les dades i adjuntar el següent document, ja que el text sencer no cap a l'espai de la queixa i de vegades dóna error.  http://dl.dropbox.com/u/2776616/QUEIXA%20PEL%20TANCAMENT%20DE%20LA%20 TV3.doc i pitjar el botó "Enviar".
Podeu votar a l’emquesta del diari Levante
Podeu recuperar una ràdio i televisió públiques i plurals:
Podeu escriure als diputats
Aquests són els correus electrònics dels diputats al Congrés per Castelló, els tres primers del PP i els dos darrers del PSOE. Us proposem que els envieu un correu per demanar-los que scolten l'opinió majoritària dels castellonencs i donen el seu suport a la Iniciativa Legislativa Popular Televisió sense fronteres, per a que TV3 i la resta de canals de la Corporació Catalana es puguen tornar a veure a Castelló el més ràpidament possible.
barrachina@diputado.congreso.esandrea.fabra@diputada.congreso.esmurria@diputado.congreso.esantogarcia@diputada.congreso.es, susana.ros@diputada.congreso.es

Catalunya Nord 
vol la TDT catalana

RECOMANACIONS

TV3 en directe per internet:
http://www.tv3.cat/directes
TV3 per iPhone:

http://www.bitscatalans.com/2010/09/06/les-aplicacions-de-tv3-de-lapp-store/


  InfoMigjorn és un butlletí informatiu sobre llengua catalana que es distribueix gratuïtament quatre dies a la setmana: dilluns, dimarts, dimecres i dijous i on trobareu notícies de premsa, articles, ressenyes de llibres, informacions sobre seminaris, congressos, cursos, conferències, presentacions de llibres, publicacions de revistes, etc. Si voleu més informació sobre InfoMigjorn pitgeu la pestanya InfoMigjorn. Si voleu subscriure-vos a InfoMigjorn ompliu el formulari que trobareu pitjant la pestanya formulari d'alta. L’admissió és automàtica. http://www.migjorn.cat/

La Xarxa Vives d’universitats rebutja el tancament de TV3
http://www.upc.edu/saladepremsa/al-dia/mes-noticies/la-xarxa-vives-d2019universitats-rebutja-el-tancament-de-les-emissions-de-tv3-al-pais-valencia

El conseller d'Educació valencià diu que les escoles públiques "estan allà on no pot arribar la concertada"
http://www.youtube.com/watch?v=aC1xuIqN4hc&feature=player_detailpage

La Universitat de València per les emissions de TV3 http://acpv.cat/siatv3/arxius/UniversitatdeValencia.pdf


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada