27 de març 2011

38 dies sense TV3

Desenes de milers de manifestants demanen la dimissió de Camps a València
60.000 persones, segons l'organització, van assistir a la marxa contra la corrupció
www.vilaweb.cat
Desenes de milers de persones, 60.000 segons l'organització, van marxar ahir pel centre de València en la manifestació contra la corrupció a les institucions del país, convocada pel Col·lectiu Contra la Corrupció i amb el lema 'NO volem un lladre de president'. Durant el recorregut, es van poder veure pancartes amb lemes com ara 'No a la corrupció, Camps dimissió' i es van sentir molts eslògans reclamant que el president dimiteixi, o altres, com ara 'T'estimo un ou, vull un vestit nou' o 'El president, a Picassent'. 

La manifestació va ser tan concorreguda, que quan la capçalera ja arribava al final, davant la seu del Palau de Justícia, els últims manifestants encara eren a tocar de la plaça de Sant Agustí, lloc de la sortida de la marxa. Al final, es va llegir el manifest, que proclama la 'defensa de la democràcia' al País Valencià i adverteix que aquest es troba 'assetjat pel càncer de la corrupció i l'abús de poder'. 
València, 26/03/2011  www.racocatala.cat
En aquest sentit, insisteix que la corrupció, 'lluny de ser un fet aïllat, ha esdevingut una pràctica sistemàtica amb els successius governs del PP'. El text denuncia la 'connivència de la Generalitat amb la trama de corrupció més gran que s'ha conegut en l'era democràtica' a l'estat, i lamenta que aquesta situació 'colapsa la vida pública, els recursos financers i el patrimoni natural i cultural'. 

El Col·lectiu contra la corrupció pregunta en el manifest pels sobrecostos de la Ciutat de les Arts i les Ciències, pel muntatge de la visita del Papa de Roma, pels beneficis de la Copa Amèrica i de la Fórmula 1, pel cas dels vestits i pel cas Brugal. Per als organitzadors, 'l'estat actual de les coses no hauria estat possible sense l'abús de poder basat en les majories absolutes del PP'. 'Volem unes institucions transparents i que el PP doni explicacions a la ciutadania i a l'oposició del finançament il·legal i sobre d'on són els nostres impostos', va dir la portaveu del col·lectiu organitzador, Reyes Matamales. A la manifestació, hi van assistir representants polítics, com el secretari general del PSPV, Jorge Alarte; el portaveu socialista a les Corts, Àngel Luna; el portaveu de Compromís, Enric Morera, i les diputades d'aquest grup Mònica Oltra i Mireia Mollà. 

Denúncia del PP 
El PP havia presentat una denúncia contra el col·lectiu per 'manifestació il·lícita i injúries greus amb publicitat contra l'autoritat en l'exercici del seu càrrec', però la jutgessa d'instrucció de València va desestimar la petició. 
"Contra la corrupció, Camps dimissió"
Desenes de milers de valencians (60.000 segons l'organització) han marxat aquest dissabte pels carrers de València contra la corrupció i per demanar la dimissió del president de la Generalitat, Francisco Camps. Ho han fet convocats pel "Col·lectiu contra la corrupció", sota el lema "Contra la corrupció, Camps dimissió", en el que ha estat la reedició de la manifestació que a les darreries de 2009 ja va reunir un volum de persones similars que van marxar sota el mateix lema. Com aleshores els manifestants han demanat la dimissió de Camps i han fet contínues referències als escàndols de corrupció que esquitxen el govern i el PP valencià, amb cartells i diferents lemes. El PP ha intentat prohibir la marxa amb una denúncia, al·legant que els convocants estaven cometent un delicte "per injúries greus amb publicitat contra l'autoritat en exercici", motiu pel qual demanaven la suspensió cautelar de la manifestació; el jutge però ha desestimat aplicar-hi cap mesura cautelar i ha permès la marxa. Fonts del Col·lectiu contra la corrupció han valorat la denúncia com a prova evident del "nerviosisme" de Camps i del PP valencià pels casos de corrupció i finançament il·legal "i davant l'evidència que tenim un president que ens ha mentit i no és digne dels valencians".
La marxa ha començat a les 6 de la tarda a la plaça de Sant Agustí i ha acabat davant la seu del Tribunal Superior de Justícia valencià, on s'ha llegit un manifest que denuncia que la corrupció al País Valencià "lluny de ser un fet aïllat o esporàdic, s'ha convertit amb els successius governs del PP en una pràctica sistemàtica". El text acaba demanant la dimissió de Camps "perquè la primera responsabilitat d'un president que ha mentit al poble, que està imputat en un cas arxidemostrat de suborn i que permet que al nostre país s'estenga el càncer de la corrupció és dimitir i no buscar la falsa absolució de les urnes". La dimissió seria "un primer pas per a la regeneració efectiva de la vida pública" considera el Col·lectiu, que també ha avisat que si bé la revolta "ha de guanyar al carrer" també ho ha de fer "a les urnes".

Els partits polítics de l'oposició valenciana s'han posat del costat de la manifestació, i hi han enviat representants, com el secretari general del PSPV-PSOE i candidat dels socialistes valencians a la Generalitat, Jorge Alarte, el candidat de la coalició Compromís i secretari general del Bloc, Enric Morera, la número dos d'aquesta llista i portaveu d'Iniciativa (IdPV), Mònica Oltra, i molts d'altres. La marxa també ha comptat amb el suport de desenes d'entitats

de la societat civil, com Acció Cultural del País Valencià (ACPV) o Ca Revolta.
Els treballadors de RTVV, professionals qualificats aliens a les polítiques de destrucció cultural i econòmica de la Generalitat,  també manifesten el seu malestar i demanen que no se'ls identifique amb la manipulació en la televisió autonòmica

Borratxera d'inauguracions
170 actos en 15 días. La prohibición legal de inaugurar obras a partir del martes, día en que entra en vigor el decreto de convocatoria de elecciones, ha provocado una actividad frenética en el Consell. Ni siquiera la grave dolencia de espalda que afecta al presidente le ha impedido recorrer de norte a sur la Comunitat Valenciana.
http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2011/03/27/empacho-inauguraciones/793627.html
Manifestació 16 d'abril
Fixeu-vos que finalment l'eixida de la manifestació és des de les Torres de Quart, igualment a les 18 hores. L'actuació de Llach serà en el mateix punt que acabarà la manifestació
Ajudes als comptes: 2100-0700-12-0200294927 (i) 2077-0001-27-3103581289

Agenda de MOBILITZACIONS:
Divendres 25 de març 
20:00h. Quartell (Camp de Morvedre).Concentració per TV3 a la plaça de l'Ajuntament. Convoca Esquerra Unida i el Partit Comunista de les Valls
Dissabte 2 d'abril
12:00h. Dènia (Marina Alta). Concentració per TV3 a la Glorieta del País Valencià.
19:00h.  Oliva (La Safor). Concentració per TV3 a la plaça de l'Ajuntament.
Divendres 8 d'abril  nou
20:00h. Dénia (Marina Alta).Concentració per TV3 a la Glorieta del País Valencià.
Dissabte 9 d'abril   nou 
12:00h. Pedreguer (Marina Alta)Manifestació per TV3 des de la Rodona del Sequier (Avda Constitució, cantonada C/Tirant lo Blanc). ConvocaCasal Jaume I de Pedreguer.
 ENQUESTA  VOTA!

FOTOGRAFIES                                                                                           
València, FALLES, 10/03/2011. Foto: Prats i Camps
MÉS FOTOS A:
VÍDEOS                                                                                             
TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV

QUÈ PUC FER?
Ajudes als comptes: 2100-0700-12-0200294927 (i) 2077-0001-27-3103581289
Podeu presentar una queixa al Síndic de Greuges pel tancament de TV3:
Per a enviar la queixa heu d'anar a l’enllaç:
http://www.elsindic.com/va/presentar-una-queixa-sense-signatura-digital.html omplir les dades i adjuntar el següent document, ja que el text sencer no cap a l'espai de la queixa i de vegades dóna error.  http://dl.dropbox.com/u/2776616/QUEIXA%20PEL%20TANCAMENT%20DE%20LA%20 TV3.doc i pitjar el botó "Enviar".
Podeu votar a l’emquesta del diari Levante
Podeu recuperar una ràdio i televisió públiques i plurals:
Podeu escriure als diputats
Aquests són els correus electrònics dels diputats al Congrés per Castelló, els tres primers del PP i els dos darrers del PSOE. Us proposem que els envieu un correu per demanar-los que scolten l'opinió majoritària dels castellonencs i donen el seu suport a la Iniciativa Legislativa Popular Televisió sense fronteres, per a que TV3 i la resta de canals de la Corporació Catalana es puguen tornar a veure a Castelló el més ràpidament possible.

Catalunya Nord vol la TDT catalana

RECOMANACIONS

TV3 en directe per internet:
TV3 per iPhone:


La Xarxa Vives d’universitats rebutja el tancament de TV3
http://www.upc.edu/saladepremsa/al-dia/mes-noticies/la-xarxa-vives-d2019universitats-rebutja-el-tancament-de-les-emissions-de-tv3-al-pais-valencia

La Universitat de València per les emissions de TV3 http://acpv.cat/siatv3/arxius/UniversitatdeValencia.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada