23 de març 2011

34 dies sense TV3

La indignació continua...
i les mobilitzacions també!
Castelló, 22/03/2011
Camps provoca un grup de manifestants a favor de TV3 a Castelló  www.vilaweb.cat
El comportament desafiant de Camps va sorprendre els polítics que l'esperaven, com el batlle de Castelló, Alberto Fabra; els consellers Vicente Rambla, Manuel Cervera i Trinidad Miró, i el president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra. Entre els manifestants per TV3 hi havia la diputada de les Corts Marina Albiol i el responsable d'Acció Cultural a Castelló, Toni Royo.
 El mateix president, que ahir va inaugurar el renovat Teatre del Raval de Castelló, es va encarar a l'entrada a un grup de cinquanta manifestants que li exigien la represa de les emissions de TV3. Quan va arribar al lloc, Camps va demanar als fotògrafs presents que li fessin fotos amb els concentrats, rere el cordó policíac, en actitud provocadora.

Ahir, Alacant per TV3.
Mig miler de persones es van aplegar ahir a Alacant, davant la Casa de les Bruixes, on hi ha la delegació de la Generalitat Valenciana a la ciutat. Els manifestants portaven pancartes i cartells reclamant poder veure TV3 i contra el president Camps

L'actor Xavi Castillo va llegir ahir un manifest a Alacant per recordar que fa més de mil dies que TV3 no es veu al sud del país.


Paral·lelament, a Alacant mig miler de persones es van concentrar rere una gran pancarta amb el lema 'Sí a TV3'. Entre els assistents hi havia la diputada del grup de Compromís Mireia Mollà, la vice-presidenta del Consell de la Joventut d'Alacant Alejandra Bou, Pasqual Mollà, Joan de Déu Martines, d'ERPV, Elena Candela, l'escriptor Carles Cortés i l'actor Xavi Castillo, que va ser l'encarregat de llegir el manifest de la concentració (vídeo), que va retratar la classe política valenciana amb una nitidesa extrema i arrencant els aplaudiments dels manifestants. En el seu parlament Castillo va recordar que ja fa més de mil dies que Alacant no veu TV3, atès que el repetidor de la Carrasqueta va ser el primer que va clausurar el govern de Camps.

Al final de l'acte la policia espanyola va provocar alguns dels assistents en identificar-los i després negar-se a respondre les seves preguntes argumentant que no els entenien perquè parlaven 'xinès'.
Editorial, EL TEMPS
www.eltemps.cat  01/03/2011
Heus aquí la paradoxa. 
El govern de la Generalitat s’ha extralimitat en les seves funcions i, al final, resulta que la persecució de Francisco Camps contra Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i la xarxa de repetidors de Televisió de Catalunya és, literalment, anticonstitucional. El fet, constatat en un informe de la Comissió del Mercat de Telecomunicacions (CMT), deixa al descobert l’operació política que hi va haver darrere la reforma legislativa que permetia d’aplicar unes sancions econòmiques desproporcionades. En resum, per a perseguir les estructures més actives del teixit associatiu valencià, el govern del PP no ha dubtat a atribuir-se unes competències que la Constitució espanyola del 78 reserva, exclusivament, a l’estat.

El cas és que el Partit Popular valencià ha entrat en una espiral embogida que li genera errors de càlcul successius i que, fins i tot, el fa caure en contradiccions flagrants, molt difícils de justificar políticament. Potser per això, la direcció estatal del PP veu amb molta aprensió la candidatura de Francisco Camps a la reelecció com a president de la Generalitat.
Camps ha perdut aquesta guerra. Però no solament ha estat derrotat per un document de la CMT, sinó, principalment, per la que ha estat la primera gran onada de solidaritat a través de la xarxa. Només de saber-se la notícia de l’apagada de TV3 al País Valencià, milers d’internautes s’implicaren en un moviment espontani que pretenia retornar a la situació anterior. Es van tancar diversos mitjans de comunicació i gran quantitat d’usuaris d’internet es van afegir a la protesta tancant blogs o retirant la fotografia pròpia del seu perfil al Twitter o al Facebook.
Feia molt de temps que no hi havia una mobilització conjunta de tantes persones de cap a cap dels Països Catalans, i encara menys tractant-se, en el fons, de defensar la llengua comuna. A més, una part d’aquesta gent també es va mobilitzar físicament a diverses ciutats arreu del territori.
En definitiva, aquest abús de poder per part del govern de Francisco Camps se li ha girat en contra, al capdavall. El president de la Generalitat ha acabat qüestionat, i això li ha arribat tant des de dalt (del govern de Madrid) com des de baix (col·lectius molt mobilitzats i una opinió política com a mínim perplexa).
Tot plegat hauria d’obrir un període de reflexió que permetés la reorientació de les polítiques culturals i nacionals de l’executiu del PP.

Agenda de MOBILITZACIONS:
Divendres 25 de març 
20:00h. Quartell (Camp de Morvedre).Concentració per TV3 a la plaça de l'Ajuntament. Convoca Esquerra Unida i el Partit Comunista de les Valls
Dissabte 2 d'abril
12:00h. Dènia (Marina Alta). Concentració per TV3 a la Glorieta del País Valencià.
19:00h.  Oliva (La Safor). Concentració per TV3 a la plaça de l'Ajuntament.

 ENQUESTA  VOTA!

FOTOGRAFIES                                                                                           
Visita de Camps a Ontinyent (21/03/2011)
Alacant, mobilització 22/03/2011
València, FALLES, 10/03/2011. Foto: Prats i Camps
MÉS FOTOS A:
VÍDEOS                                                                                             
TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV3TV

QUÈ PUC FER?
Ajudes als comptes: 2100-0700-12-0200294927 (i) 2077-0001-27-3103581289
Podeu presentar una queixa al Síndic de Greuges pel tancament de TV3:
Per a enviar la queixa heu d'anar a l’enllaç:
http://www.elsindic.com/va/presentar-una-queixa-sense-signatura-digital.html omplir les dades i adjuntar el següent document, ja que el text sencer no cap a l'espai de la queixa i de vegades dóna error.  http://dl.dropbox.com/u/2776616/QUEIXA%20PEL%20TANCAMENT%20DE%20LA%20 TV3.doc i pitjar el botó "Enviar".
Podeu votar a l’emquesta del diari Levante
Podeu recuperar una ràdio i televisió públiques i plurals:
Podeu escriure als diputats
Aquests són els correus electrònics dels diputats al Congrés per Castelló, els tres primers del PP i els dos darrers del PSOE. Us proposem que els envieu un correu per demanar-los que scolten l'opinió majoritària dels castellonencs i donen el seu suport a la Iniciativa Legislativa Popular Televisió sense fronteres, per a que TV3 i la resta de canals de la Corporació Catalana es puguen tornar a veure a Castelló el més ràpidament possible.

Catalunya Nord vol la TDT catalana

RECOMANACIONS

TV3 en directe per internet:
TV3 per iPhone:


La Xarxa Vives d’universitats rebutja el tancament de TV3
http://www.upc.edu/saladepremsa/al-dia/mes-noticies/la-xarxa-vives-d2019universitats-rebutja-el-tancament-de-les-emissions-de-tv3-al-pais-valencia

La Universitat de València per les emissions de TV3 http://acpv.cat/siatv3/arxius/UniversitatdeValencia.pdf


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada