1 de març 2011

12 dies sense TV3 1/3/2011



 NOU  Noves mobilitzacions per TV3 al País Valencià:
Dijous 3 de març
19:30h. Plaça de Sant Domingo. Ontinyent. Convoca Compromís per Ontinyent.

Divendres 4 de març
20:00h. Plaça Tirant lo Blanc. L'Alcúdia (Ribera Alta). Convoca Compromís per l'Alcúdia.

Dissabte 5 de març
18:30h. Plaça Major. Gandia. Convoca Coordinadora Sí a TV3.
NOU     VÍDEO AFICIONAT DE LA MANIFESTACIÓ DEL 26F A CASTELLÓ
Les opinions que poden escoltar-se al vídeo denoten el cansament que el poble arrossega i mostren una reivindicaciò unànim i molt explícita

ARTICLES i CRÒNIQUES  (1/3/2011)
NOU  El govern valencià admet ara la importància de les emissions de TV3
NOU  Castelló per TV3
http://www.facebook.com/group.php?gid=101973089841908



NOU  L’ASSEMBLEA DE PROFESSORS I PROFESSORES DE L’IES PARE VITÒRIA FA PALÉS EL SEU REBUIG AL TANCAMENT DE LES EMISSIONS DE TV3 AL PAÍS VALENCIÀ

L’Assemblea de Professors i Professores de l’IES Pare Vitòria vol fer palès el seu rebuig a la decisió del govern valencià de prohibir les emissions de TV3 al País Valencià. Aquesta assemblea considera la mesura un greu atac a la llibertat d’expressió dels valencians i valencianes, un absolut menyspreu a la llengua pròpia i la identitat que representa i un entrebanc més en el tortuós camí de la normalització lingüística.

Considera l’assemblea que d’acord amb el que aquest centre escolar ha defès durant molts anys (l’ensenyament en valencià i el reconeixement d’una identitat cultural i històrica pròpia), el fet abans esmentat representa un seriós retrocés en el procés de recuperació d’aquelles i dels usos públics de la nostra llengua.

Les emissions de TV3 han estat una eina important per oferir un model lingüístic vàlid durant gairebé tres dècades front a les agressions que ha patit la nostra llengua des de la televisió valenciana, que en tots els àmbits ha representat un model de fracàs  i manipulació pels diferents governs que l’han gestionada i convertida en un instrument al servei dels seus interessos de partit.

Per totes aquestes raons demanem l’immediat restabliment de les emissions de TV3 i, si tècnicament és possible, l’ampliació del nombre de canals en la nostra llengua. Solament així els ciutadans i ciutadanes d’aquest territori podran gaudir d’un ampli ventall de possibilitats informatives i d’oci en la nostra llengua, la qual cosa enriquirà la seua visió cultural dels territoris on la nostra llengua es parla.


                                                                 

Canal de TV dedicat al tancament de TV3 

ACPV estudia denunciar al parlament europeu l’apagada de TV3

Clam multitudinari a Castelló pel tancament de TV3


Al vídeo de l'enllaç següent, imatges de la gran mobilització i les declaracions de persones destacades de la vida civil i política, a més d'un fragment de la lectura del manifest, realitzada pel prestigiós sociolingüista i intel·lectual, Vicent Pitarch i Almela.
Manifestació multitudinària a Castelló per reclamar el dret a TV3
Castelló de la Plana respon a una manifestació massiva
La defensa de la recepció de TV3 aplega una gran gentada
TV3, in memoriam (Editorial revista El Temps)
Morella i Vinaròs per la TV3

QUÈ PUC FER?

Podeu presentar una queixa al Síndic de Greuges pel tancament de TV3: 
omplir les dades i adjuntar el següent document, ja que el text sencer no cap a l'espai de la queixa i de vegades dóna error. http://dl.dropbox.com/u/2776616/QUEIXA%20PEL%20TANCAMENT%20DE%20LA%20TV3.doc  i pitjar el botó "Enviar".


Podeu escriure als diputats
Aquests són els correus electrònics dels diputats al Congrés per Castelló, els tres primers del PP i els dos darrers del PSOE. Us proposem que els envieu un correu per demanar-los que scolten l'opinió majoritària dels castellonencs i donen el seu suport a la Iniciativa Legislativa Popular Televisió sense fronteres, per a que TV3 i la resta de canals de la Corporació Catalana es puguen tornar a veure a Castelló el més ràpidament possible.




RECOMANACIONS
TV3 en directe per internet:
TV3 per l'iPhone: 


1 comentari:

  1. Enhorabona a l'autor/a/s d'aquest magnífic blog.
    Si estirem tots, la censura caurà, i en poc de temps TV3 veurem... Ací la meua particular visió sobre la problemàtica de TV3 al País Valencià des que s'instal·laren els repetidors:
    http://desdevila-real.blogspot.com/2011/02/tv3-lombra-de-la-illegalitat-es.html

    ResponElimina