8 d’ag. 2011

173 dies sense TV3 al País valencià

QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...

  tv3.cat


18 DIES DE PROMESA




Creixen les veus que demanen la dimissió de la directora de l'IVAML'Associació de Galeries d'Art del País Valencià se suma a la demanda · El govern defensa a Consuelo Císcar  www.vilaweb.cat

L'Associació de Galeries d'Art del País Valencià s'ha sumat com a firmantde la carta que tot un grup d'entitats del món de l'art van enviar al nou president de la Generalitat, Alberto Fabra, per demanar-li que faci dimitir o destitueixi la directora de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), Consuelo Císcar. Compromís i PSPV, els grups de l'oposició a les Corts, també es van afegir fa dies a les crítiques. Mentrestant, la consellera de cultura, Lola Johnson, va defensar la seva gestió. 


La carta ja la signaven l'Associació Valenciana de Crítics d'Art (AVCA), elConsejo de Críticos y Comisarios de Artes Visuales, Mujeres en las Artes Visuales, la Unión de Asociaciones de Artistas Visuales (UAAV), l'Associació Catalana de Crítics d'Art (ACCA) i Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló (AVVAC). Amb l'adhesió d'aquesta nova associació, més de dos mil cinc-cents professionals, representats mitjançant aquests grups, acusen Císcar de treballar segons els seus interessos i no pels dels ciutadans i de barrejar els diners públics amb els seus interessos privats.

vilaweb.cat

Císcar va contestar a les crítiques pocs dies després que es fes publica a carta. Va assegurar que res no era cert i va dir que aquest tipus d'acusacions s'han de fer en els jutjats. La directora es va remetre a un comunicat emès pel museu mateix en què s'assegurava que l'IVAM compleix la llei.
Davant d'aquestes respostes, Nacho París, president de l'Associació d'Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló, ha explicat a VilaWeb que no creuen que la solució hagi de ser la justícia perquè la vida política ja està prou judicialitzada i perquè ells el que constaten és que la seva gestió no beneficia el sector. 'Nosaltres no som notaris però sí que constatem la pèrdua de prestigi del centre. Queda molt lluny aquell temps en què l'IVAM era una referència en el circuit internacional de l'art modern' assegura París. 

El president de l'Associació Valenciana de Crítics d'Art, José Luis Pérez Pont, també ha dit a VilaWeb que ells parlen en termes de bones i males pràctiques i que és evident que ella té una actitud del tot poc ètica: 'Tenim un manual de bones pràctiques als museus i centres d'art i ella l'infringeix de dalt a baix'.
També en la línia de París, Pérez Pont és de l'opinió que ells no són jutjes ni advocats però que, com a especialistes en arts visuals, se senten prou legitimats com per dir que la gestió de Císcar es contraproduent. 
Tot i que no ha volgut dir noms, Pérez Pont assegura que coneix diversos casos de persones que en el moment de la roda de premsa o d'obrir el catàleg de l'exposició, s'han adonat que els han col·locat com a co-comissaris juntament amb Císcar, quan ella en realitat no ha fet res. 

Pel que fa als privilegis que Císcar dóna al seus fill, Pérez Pont diu: 'crida l'atenció que, degut a un conveni que beneficia al seu fill, en aquests moments hi hagi una exposició d'un jove portuguès. És impensable que n'hi haguès una d'un jove valencià. No dubto de la professionalitat del portuguès, només dic que seria impossible que un valencià amb aquesta edat i trajectòria exposés'.

La Generalitat defensa Císcar

Per la seva banda, la consellera de Cultura, Lola Johnson, ja hacontestat les crítiques contra Císcar i ha dit que gràcies a ella l'IVAMté més nom propi en el món de l'art, fins i tot en l'àmbit internacional. Va asseverar que l'acció de Ciscar està avalada per les xifres d'augment de donacions, exposicions i visitants.









edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir


QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...

 tv3.cat


17 DIES DE PROMESA




El PP valencià podria incloure imputats en les llistes del 20-N
La formació ja va participar en les autonòmiques amb càrrecs investigats en processos judicials, com ara Camps
05/08/11 - VALÈNCIA - TERE RODRÍGUEZ - www.elpuntavui.cat

El secretari general del PP del País Valencià, Antonio Clemente, va rebutjar pronunciar-se rotundament i clarament sobre si les candidatures que elaborarà el seu partit per a les eleccions generals del pròxim 20 de novembre inclouran imputats en processos judicials. Clemente es va limitar a dir que faran “la millor llista amb els millors candidats”.

Clemente va fer aquestes declaracions en la roda de premsa de després de la primera reunió del comitè de campanya de la formació valenciana, a la qual va assistir el president de la Generalitat, que també ho és del partit, Alberto Fabra.

http://3.bp.blogspot.com
Cal recordar que en les passades eleccions autonòmiques el PP va incloure diversos imputats que han aconseguit la condicions d'aforats, entre ells l'expresident Francisco Camps, l'exsecretari general de la formació Ricardo Costa i l'alcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo, entre d'altres. A aquests s'hi va afegir dimecres l'exalcalde de Torrevella Pedro Hernández Mateo, a qui se li imputen els delictes de prevaricació i de falsedat documental en l'adjudicació del contracte de recollida de residus del 2004.

Clemente va anunciar que la formació farà una campanya “austera”, i va instar els 135.000 militants del partit a “donar la mà almenys a 37 valencians”, que és la ràtio de ciutadans que hi ha per cada afiliat al PP valencià.




Catalans i occitans es retroben al Port de Salau
Aquest és el vint-i-tresè any que es fa la pujada al port per reivindicar la cultura occitano-catalana  -  vilaweb.cat


vilaweb.cat

Centenars de persones s'enfilen avui al Port de Salau, situat a 2.015 metres d'altitud. Els uns hi arribaran per la vessant nord, des d'Esterri d'Àneu (Pallars Sobirà), i els altres per la vessant sud, des de l'Areja (Coserans). Es tracta d'una excursió d'amistat i de reivindicació nacional(pdf.) dels pobles occità i català, organitzada pel Centre d'Agermanament Occitano-Català/Comitat d'Afrairament Occitanò-catalan (COAC). Fa vint-i-tres anys que té lloc aquesta trobada cada primer diumenge d'agost.

un cop dalt de la muntanya, comença la festa: seguint la tradició, els participants intercanvien productes de les dues terres, els catalans porten vi i els occitans, formatge, i es fa la tradicional hissada de banderes, acompanyada de discursos, danses i cants d'homenatge amb músics i grups folklòrics occitans i catalans. 

La ubicació d'aquest Port és molt simbòlica: es tracta d'un camí natural entre Occitània i Catalunya, que històricament ha servit per fer comerç i per connectar els dos pobles. Durant la guerra de 1936-1939 milers de republicans van passar-hi camí de l'exili. L'any passat la trobada va reunir unes vuit-centes persones.

Els qui pugen des d'Esterri d'Àneu ho tenen més fàcil, ja que només han de creuar una pista forestal, a uns quaranta-cinc minuts a peu del Port. Els que surten de Seix tenen, en canvi, més de dues hores i mitja de camí.










Revista EL TEMPS

16 d'abril de 2011
ELS DIES EN QUÈ EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
18 de juny de 2011

vilaweb.cat       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada