27 de juny 2011

131 dies sense TV3 al País Valencià

QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...
 tv3.cat


Feliu Ventura,  un altre disc

Feliu Ventura citant Ovidi Montllor. I és que, després de cinc anys de no publicar cap disc, s'ha tancat a l'estudi per enregistrar les cançons d'un nou disc que sortirà a la tardor, 'Música i lletra'. 
www.vilaweb.cat


FESLLOCH! 2011


  
 
http://www.feslloch.com/Els dies 7, 8 i 9 de juliol la localitat de Benlloch (la Plana Alta) s’omplirà amb milers de persones que podran disfrutar de música, teatre, humor i moltes altres activitats culturals. La millor música en valencià del moment es completarà amb l’actuació de la banda New York Ska-Jazz Ensemble, que farà al festival una escala en la seua gira europea
La cinquena edició del Feslloch ja ha ho té tot a punt per rebre els milers de joves que cada any acudeixen a gaudir de la millor música en valencià a Benlloch (la Plana Alta). Aquesta cita, organitzada per Reviscola -l’entitat de joves d’Escola Valenciana-, l’Ajuntament de Benlloch, l’Associació Pitxurrull i el Benlloch CF, posa el punt i final a La Gira 2011 i esdevé un any més la principal cita anual de la música en valencià.
Enguany, el festival comptarà amb més de 30 actuacions musicals, que es desenvoluparan en tres escenaris diferents repartits per la localitat. El Feslloch començarà la nit de dijous 7 amb les actuacions d’Agraviats, Mugroman, Malagana, Tashkenti, Enderrocks, Skapats, Auxili, Nit de Grills i DJ Conill i Agossaes Life.
El divendres 8 seguirà amb les actuacions, de vesprada de La Petita Orquestra Peiotaire, Rafa Xambó, Arthur Caravan i Bertomeu i per la nit estaran actuant Obrint Pas, Sva-ters, Lilit i Dionís, Desgavell, Almorranes Garrapinyaes, Oprimits i La Kinky Band.
El darrer dia del festival, dissabte 9, les actuacions començaran també de vesprada amb Mi Sostingut, Arrap i El Trineu Tanoka, als que seguiran l’obra de teatre “Yes we Camps” de Purna Teatre. Després de sopar, el festival tancarà les seues portes fins l’any vinent amb els concerts d’Orxata Sound System, Aspencat, Rapsodes, Pepet i Marieta, Malnom, l’Orquestra La Pato i els convidats internacionals d’enguany, la New York Ska Jazz Ensemble, que faran una aturada a Benlloch dins de la seua gira europea per portar la seua mescla de ritmes jamaicans i jazz.
Molt més que actuacions musicals
Però el Feslloch no és tan sols un festival musical, ja que també és un punt de trobada de joves que arriben d’arreu de les comarques valencianes i que, a banda de la música, també poden gaudir de la zona d’acampada, la piscina, la natura i tot un seguit d’activitats durant el dia relacionades amb la cultura del País Valencià.
Hi haurà diferents tallers, exposicions i presentacions de documentals, a més d’activitats esportives i lúdiques com campionats de futbet, pilota valenciana, truc, guinyot i trivial, entre d’altres. Els assistents podran acudir amb els busos fletats per l’organització.

edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahirQUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...
 tv3.cat


El programa d'Emili Manzano s'acomiada avui al 33, després de més quatre anys en antena i 159 programes. TVC prepara un nou espai literari per a la tardor - www.avui.cat

Emili Manzano , en una imatge promocional dels inicis del programa, el 2007 Foto:TVC250 ajuntaments reivindiquen Sant Joan com la Festa Nacional dels Països Catalans
Òmnium Cultural ha fet arribar una moció als ajuntaments de tot el país per reivindicar la Diada de Sant Joan com la Festa Nacional dels Països Catalans. Més de 250 ajuntaments del país ja s'han adherit a la iniciativa.  www.cronica.cat

250 ajuntaments reivindiquen Sant Joan com la Festa Nacional dels Països Catalans
La moció proposada per Òmnium Cultural emplaça els ajuntaments del país a declara Sant Joan com la Festa Nacional dels Països Catalans. El text argumenta que els Focs de Sant Joan s’han celebrat des de fa segles als territoris de parla catalana, i que han contribuït com cap altra festa a transmetre les tradicions pròpies de la nostra nació.
Fins ara, més de 250 ajuntaments del país s’han adherit a la iniciativa d’Òmnium Cultural. En canvi, cap de les quatre capitals catalanes ha aprovat fins ara la moció. Òmnium explica que manté la campanya durant tot l’any per fer que la propera edició de la Flama del Canigó compti amb el suport de la majoria d’ajuntaments del país.


Més de 20 milions d'euros en un cap de setmana per a la Fórmula 1
Els comptes de la generalitat de Camps comencen a destapar els excesos i els luxes contra les necessitats. Durant el cap de setmana els valencians pagarem més de vint milions d'euros al cap de la fórmula 1, Bernie, malgrat que milers de valencians que depenen de la mateixa generalitat es quedaran sense cobrar la nòmina i l'extra de juny. ALBERT DASÍ - www.vilaweb.cat

adasi | males arts | dissabte, 25 de juny de 2011 | blogs.mesvilaweb.cat
Els comptes de la generalitat de Camps comencen a destapar els excesos i els luxes contra les necessitats. Durant el cap de setmana els valencians pagarem més de vint milions d'euros al cap de la fórmula 1, Bernie, malgrat que milers de valencians que depenen de la mateixa generalitat es quedaran sense cobrar la nòmina i l'extra de juny. Malgrat que hi ha centenars d'empreses que no cobren els deutes compromesos per falta de calaix, en sanitat i educació, per exemple, Camps continua augmentant la despesa en cotxes, en xiques, en tot allò que, segons ell i el Bernie, fa bonic en aquell aparador de circuit urbà: convertir la ciutat de valència en un putiferi hauria de ser un delicte, contra l'ètica, la moral i la dignitat. Sobretot quan es juga en favor de la ruïna dels valencians.

Tant se val que tinga la majoria, tenim un deute declarat de més de vint mil milions d'euros (20.000.000.000 euros), els valencians, i més de sis-cents mil desocupats, però juguem amb les cotxes, i tota aquella falla de malparits que s'enriqueixen malgrat tanta estretor com passem milions de valencians. Tot i la seua majoria democràtica (construïda amb diners corruptes, amb publicitat corrupta, i amb una televisió corrupta), tot plegat també hauria de ser penat, imputat, i castigat.Per què collons Alemanya ha de socórrer la resta de països pobres d'Europa –València l'és, un país pobre, que ix en l'estadística com un dels més pobres per culpa dels recursos malbaratats del pp i de la seua trama corrupta–, si aquests països i llogarets viuen de l'abús, la despesa supèrflua i l'excés provocat per mediocres de la política? La indignació no els hauria de deixar dormir, ni els caps de setmana que llueixen la cresta i el crostó (avui són totes les vedettes pels carrers de València, mamant del pot i fumant, o bebent, xicolate). Els malparits que els cremen per Sant Joan. I si ha passat, aprofiteu-se'n de la vuitava.
AL TALL

"ROMANÇ CONTRA CAMPS"

Déu em done inspiració
per a poder explicar 
la vida d’un pecador 
que duu la ruina al poble
governant amb confusió.

Francisco Camps és la fitxa;
de la Generalitat
es repenja i encapritxa
i gastant sense trellat 
al país ha fet la guitza.

Du dins el pap una idea
Camps procura a poc a poc
soterrar la nostra llengua 
i penjar-la en la paret 
del museu de la indecència.

Amb ràbia i obstinació
va empentant una campanya
de brutal persecució
a Acció Cultural que sempre
per la llengua ha fet un front.

TV3 tan apreciada 
que durant 26 anys 
amb València connectava
Francisco Camps l’ha tancat, 
assolant un pont de guaita. 

Televisió en valencià
Canal Nou va retirant-se 
i el doblatge s’ha tallat 
vulnerant els estatuts 
què per això cèntims no hi ha.

Van per milers els infants
que volen entrar a escola 
estudiant en valencià, 
però Camps no crea places
Què per això cèntims no hi ha. 

Disculpeu Francisco Camps,
si sou gent de bona traça 
i al cor guardeu pietat, 
però fugiu de votar-lo 
què ens durà calamitats.

Mai no ha volgut escoltar
a les víctimes del metro, 
uns innocents ciutadans
que clamen per que assumisca
la responsabilitat

La seua veu és somorta,
diu que dos i dos són tres
i una més que ell en reporta
per atendre els seus amics
i ofrenar a Espanya glòria. 

Xoriços i presidiaris 
són amics que ell ha triat
mentre va resant rosaris
i entre tots han convertit 
esta terra en un calvari.

Ell somriu d’orella a orella, 
i mentre somriu es riu, 
quan se n’ix per la portella 
dels perills que alguns judicis
el condemnen a la rella.

Vergonya per a València, 
proposar un encausat
a ocupar la presidència 
de la Generalitat 
és un càrrec de consciència.

Entre l’America’s Cup, 
una visita del Papa 
o la ciutat de les Arts 
i amb la cursa d’automòbils, 
la butxaca ens ha escurat.

Escoles en barracons, 
la sanitat va ofegant-se 
per manca de previsió, 
els vells i aquells que no es valen 
oblidats en un racó.

I la Generalitat
deu mes diners que divisa, 
tant que no poden pagar 
les empreses que l’atenen 
van caient en un forat.

Verge dels Desemparats, 
dóna senderi en les urnes 
i als valencians unitat 
amb tots els pobles que tenen 
la llengua en comunitat. 

Valencians i valencianes,
no voteu Francisco Camps
que vos farà eixir per cames
de la llengua que parleu
i la llar dels vostres pares.

Al Tall


Revista EL TEMPS
vilaweb.cat

ELS DIES EN QUÈ EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
16 d'abril de 2011
18 de juny de 2011

vilaweb.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada