10 de juny 2011

114 dies sense TV3 al País Valencià

ACPV paga 100.000 euros
de les multes de TV3

 
L’entitat proposa al Govern valencià que destine els diners recaptats per les multes a fomentar l’ensenyament en valencià

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha fet avui efectiu un pagament de 100.000 euros a la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació de la Generalitat Valenciana en concepte de tercer pagament de les dues multes imposades a l’entitat per les emissions de TV3. Hem de recordar que ACPV ja va fer un primer pagament de 130.000 € el passat 28 d’abril, i un segon de 70.000 € el 13 de maig. Per tant, amb aquest tercer pagament s’ha fet ja efectiu un total de 300.000 euros, que corresponen a una de les dues multes pendents. Faltaria per tant per pagar la segona multa –d’altres 300.000 euros- més els interessos corresponents.

ACPV vol agrair públicament l’esforç dels milers de ciutadans que estan fent donacions econòmiques solidàries per a fer front col·lectivament a la multa. Que en un context de crisi s’haja recollit ja una xifra tan important és tota una expressió de l’extraordinari suport social que ACPV està recollint, i una continuació de la mobilització que ens va portar a aconseguir que 651.650 persones signaren la ILP “Televisió sense Fronteres” i prop de 100.000 participaren en la multitudinària manifestació del 16 d’abril, després de prop de 70 concentracions i manifestacions durant dos mesos per tota la geografia valenciana.

En aquest sentit, cal ressenyar el ritme continuat de donacions: 100.000 euros en els 20 dies laborales que hi ha entre el darrer pagament –efectuat el 13 de maig- i aquest tercer, significa una mitjana d’una entrada de donacions per valor de 5.000 euros diaris.

D’altra banda, i davant l’anunci del Govern valencià d’acabar amb les anomenades “línies en valencià”, la qual cosa significaria un gravíssim atac a la llengua i a l’ensenyament de qualitat, ACPV proposta al president Camps que destine els diners recaptats per les multes imposades a la nostra entitat per les emissions de TV3 a mantenir les línies en valencià i ampliar-les. D’aquesta manera, tot i que som davant d’un càstig econòmic injust i absolutament desproporcionat a una associació cultural sense ànim de lucre, com a mínim el resultat d’aquest càstig revertiria positivament en la llengua i la formació dels futurs valencians.
ACPV


Les concentracions 
en defensa de la llengua
arreu del País Valencià

vídeo VilaWebTV


15.000 persones clamen 'Sí al valencià!' en la protesta contra el projecte de model educatiu únic
www.ara.cat - ACN
La concentració, convocada per Escola Valenciana, s'oposa a la proposta de línia única valencià-castellà-anglès que vol impulsar el govern de Francisco Camps

Foto: ACN

Milers de persones, unes 15.000 segons Escola Valenciana, s'han manifestat aquest dijous a la plaça de la Mare de Déu de València en protesta contra la proposta de model educatiu únic trilingüe valencià-castellà-anglès que projecta el govern de Francisco Camps. Sota el lema 'Sí al valencià!', els manifestants s'han oposat al projecte de noves línies d'ensenyament que suposarien l'eliminació de les actuals línies educatives en valencià. La marxa ha estat secundada per tots els líders dels partits de l'oposició. El president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha demanat el conseller que "retire el decret i encete un via de diàleg per arribar al consens amb tota la comunitat educativa".

QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...
tv3.cat


Edició d'ahir . - . - . - . - . - . - . - . - . - . -


AVUI TOCA PER LA LLENGUA
MOBILITZACIÓ !

                               ESTA VESPRADA A LES TRES CAPITALS DE PROVÍNCIA
UNA IMATGE DE LA CAPÇALERA DE LA MANIFESTACIÓ DE NOVEMBRE DE 2009. 
FOTO: L'INFORMATIU
Tot a punt per a donar suport a l'ensenyament en valencià
Alcant, Castelló i València acolliran les tres primeres grans concentracions per a exigir al Consell la retirada del nou decret pel que pretén eliminar les línies en valencià del model educatiu i imposar-ne un altre que no garateix el correcte ensenyament de la nostra llengua (i tampoc de l'anglés).



Dijous 9 de juny, CONCENTRACIONS: 

VALÈNCIA (19.00 h), Plaça de la Mare de Déu
CASTELLÓ (19.00 h), Carrer Major, 78
ALACANT (18.00 h) Carrer Carratalà, 47 


PROHIBICIÓ DEL DIA, tv3.cat


SÓN UNA PLAGA
Vicent Usó (escriptor) - 09/06/2011,  
El rastre de Clarisse - http://vicentuso.blogspot.com

Són una plaga que ha devastat el territori, que s'ha cruspit l'herba i els arbres i els ha substituït per mars i mars de formigó. Que, amb l'excusa del turisme, ha convertit milers de xicotets propietaris en cambrers amb cotxes de luxe que tenen pa i vi (fins i tot de primera qualitat) per al present però els fills dels quals no tindran res i hauran de fer de criats dels senyors de sempre. Que ha fet i desfet plans urbanístics al dictat dels constructors amics. Són una plaga que ha deixat les caixes de la hisenda pública completament buides, després de pagar-se festes amb cotxes velocíssims i misses públiques oficiades per antics militants del partit nazi, de concedir obres innecessàries a preus desorbitants, de fer-nos creure que vivíem en el país de les Meravelles quan, en realitat, els deutes se'ns anaven menjant. Són una plaga que ha desprestigiat els serveis públics per abaratir-ne el cost i vendre'ls a bon preu als amics i als familiars o per a anul·lar-los, si així ha convingut, i no els ha importat mai la qualitat de vida dels usuaris ni el benestar dels ciutadans, només els ha importat el benefici que podien traure. Són una plaga que no ha tingut cap escrúpol moral a desacreditar completament la democràcia, a reduir-la a un tràmit electoral que controlen a través de xarxes clientelars, lleis fetes a mida i complicitat dels mitjans amics, que són quasi tots. I han omplit sense pudor les llistes de candidats de gent amb comptes pendents amb la justícia i ens han fet creure que tots els polítics són com ells, uns aprofitats sense vergonya. Són una plaga que ha ocupat la televisió pública i l'ha convertida en un enginy odiós, en un panell publicitari permanent, en una televisió plena de noticiaris de ficció, en un exemple immillorable de la manca de pluralitat i vocació de servei públic.   

Però no n'han tingut prou i han comprat les voluntats de la major part dels mitjans de comunicació del país a base de publicitat institucional i concessions de llicències per a ràdio i televisió, que ara vomiten més publicitat infame, més ideologia feixista, més intolerància. I han tallat el senyal televisiu de l'únic mitjà que emetia en la llengua del país i l'han deixat a les fosques, sense notícies del que passa al carrer, presoners del missatger únic que parla per ells i repeteix i repeteix les consignes. Són una plaga que ara s'ha concentrat en l'escola i volen fer-la saltar pels aires, carregant-se les línies en valencià sense cap aval pedagògic, només perquè funcionaven bé, tot i el seu boicot permanent, i eren un exemple de dignitat i eficàcia; les volen suprimier perquè no suporten la pluralitat i volen imposar (amb l'excusa d'un cosmopolitisme que no es creu ningú) encara més la submissió del català, la progressiva substitució pel castellà en tots els àmbits. I no els importa ni la llibertat d'elecció dels pares que tan pregonen (però només cap a una banda) ni la qualitat de l'ensenyament ni res que no siguen els seus espuris interessos. Són una plaga que s'ha proposat arruinar el país i vendre'l a bocins o esmicolar-lo i oferir-lo, reduït per fi a no res, per a major glòria d'Espanya. Són una plaga.




AL TALL

"ROMANÇ CONTRA CAMPS"
Déu em done inspiració
per a poder explicar 
la vida d’un pecador 
que duu la ruina al poble
governant amb confusió.

Francisco Camps és la fitxa;
de la Generalitat
es repenja i encapritxa
i gastant sense trellat 
al país ha fet la guitza.

Du dins el pap una idea
Camps procura a poc a poc
soterrar la nostra llengua 
i penjar-la en la paret 
del museu de la indecència.

Amb ràbia i obstinació
va empentant una campanya
de brutal persecució
a Acció Cultural que sempre
per la llengua ha fet un front.

TV3 tan apreciada 
que durant 26 anys 
amb València connectava
Francisco Camps l’ha tancat, 
assolant un pont de guaita. 

Televisió en valencià
Canal Nou va retirant-se 
i el doblatge s’ha tallat 
vulnerant els estatuts 
què per això cèntims no hi ha.

Van per milers els infants
que volen entrar a escola 
estudiant en valencià, 
però Camps no crea places
Què per això cèntims no hi ha. 

Disculpeu Francisco Camps,
si sou gent de bona traça 
i al cor guardeu pietat, 
però fugiu de votar-lo 
què ens durà calamitats.

Mai no ha volgut escoltar
a les víctimes del metro, 
uns innocents ciutadans
que clamen per que assumisca
la responsabilitat

La seua veu és somorta,
diu que dos i dos són tres
i una més que ell en reporta
per atendre els seus amics
i ofrenar a Espanya glòria. 

Xoriços i presidiaris 
són amics que ell ha triat
mentre va resant rosaris
i entre tots han convertit 
esta terra en un calvari.

Ell somriu d’orella a orella, 
i mentre somriu es riu, 
quan se n’ix per la portella 
dels perills que alguns judicis
el condemnen a la rella.

Vergonya per a València, 
proposar un encausat
a ocupar la presidència 
de la Generalitat 
és un càrrec de consciència.

Entre l’America’s Cup, 
una visita del Papa 
o la ciutat de les Arts 
i amb la cursa d’automòbils, 
la butxaca ens ha escurat.

Escoles en barracons, 
la sanitat va ofegant-se 
per manca de previsió, 
els vells i aquells que no es valen 
oblidats en un racó.

I la Generalitat
deu mes diners que divisa, 
tant que no poden pagar 
les empreses que l’atenen 
van caient en un forat.

Verge dels Desemparats, 
dóna senderi en les urnes 
i als valencians unitat 
amb tots els pobles que tenen 
la llengua en comunitat. 

Valencians i valencianes,
no voteu Francisco Camps
que vos farà eixir per cames
de la llengua que parleu
i la llar dels vostres pares.

Al Tall


Revista EL TEMPS

EL DIA QUE EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
16 d'abril de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada