26 de juny 2011

130 dies sense TV3 al País Valencià

QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...
 tv3.cat


El programa d'Emili Manzano s'acomiada avui al 33, després de més quatre anys en antena i 159 programes. TVC prepara un nou espai literari per a la tardor - www.avui.cat

Emili Manzano , en una imatge promocional dels inicis del programa, el 2007 Foto:TVC



250 ajuntaments reivindiquen Sant Joan com la Festa Nacional dels Països Catalans




Òmnium Cultural ha fet arribar una moció als ajuntaments de tot el país per reivindicar la Diada de Sant Joan com la Festa Nacional dels Països Catalans. Més de 250 ajuntaments del país ja s'han adherit a la iniciativa.  www.cronica.cat

250 ajuntaments reivindiquen Sant Joan com la Festa Nacional dels Països Catalans
La moció proposada per Òmnium Cultural emplaça els ajuntaments del país a declara Sant Joan com la Festa Nacional dels Països Catalans. El text argumenta que els Focs de Sant Joan s’han celebrat des de fa segles als territoris de parla catalana, i que han contribuït com cap altra festa a transmetre les tradicions pròpies de la nostra nació.
Fins ara, més de 250 ajuntaments del país s’han adherit a la iniciativa d’Òmnium Cultural. En canvi, cap de les quatre capitals catalanes ha aprovat fins ara la moció. Òmnium explica que manté la campanya durant tot l’any per fer que la propera edició de la Flama del Canigó compti amb el suport de la majoria d’ajuntaments del país.

















Més de 20 milions d'euros en un cap de setmana per a la Fórmula 1
Els comptes de la generalitat de Camps comencen a destapar els excesos i els luxes contra les necessitats. Durant el cap de setmana els valencians pagarem més de vint milions d'euros al cap de la fórmula 1, Bernie, malgrat que milers de valencians que depenen de la mateixa generalitat es quedaran sense cobrar la nòmina i l'extra de juny. ALBERT DASÍ - www.vilaweb.cat

adasi | males arts | dissabte, 25 de juny de 2011 | blogs.mesvilaweb.cat
Els comptes de la generalitat de Camps comencen a destapar els excesos i els luxes contra les necessitats. Durant el cap de setmana els valencians pagarem més de vint milions d'euros al cap de la fórmula 1, Bernie, malgrat que milers de valencians que depenen de la mateixa generalitat es quedaran sense cobrar la nòmina i l'extra de juny. Malgrat que hi ha centenars d'empreses que no cobren els deutes compromesos per falta de calaix, en sanitat i educació, per exemple, Camps continua augmentant la despesa en cotxes, en xiques, en tot allò que, segons ell i el Bernie, fa bonic en aquell aparador de circuit urbà: convertir la ciutat de valència en un putiferi hauria de ser un delicte, contra l'ètica, la moral i la dignitat. Sobretot quan es juga en favor de la ruïna dels valencians.

Tant se val que tinga la majoria, tenim un deute declarat de més de vint mil milions d'euros (20.000.000.000 euros), els valencians, i més de sis-cents mil desocupats, però juguem amb les cotxes, i tota aquella falla de malparits que s'enriqueixen malgrat tanta estretor com passem milions de valencians. Tot i la seua majoria democràtica (construïda amb diners corruptes, amb publicitat corrupta, i amb una televisió corrupta), tot plegat també hauria de ser penat, imputat, i castigat.Per què collons Alemanya ha de socórrer la resta de països pobres d'Europa –València l'és, un país pobre, que ix en l'estadística com un dels més pobres per culpa dels recursos malbaratats del pp i de la seua trama corrupta–, si aquests països i llogarets viuen de l'abús, la despesa supèrflua i l'excés provocat per mediocres de la política? La indignació no els hauria de deixar dormir, ni els caps de setmana que llueixen la cresta i el crostó (avui són totes les vedettes pels carrers de València, mamant del pot i fumant, o bebent, xicolate). Els malparits que els cremen per Sant Joan. I si ha passat, aprofiteu-se'n de la vuitava.




edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir



QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...
tv3.cat 


"Segle XX": el documental "Els Ciutadans K"
      DISSABTE 25, a les 17.45 h - www.tv3.cat
Un retrat de Jaroslaw i Lech Kaczynski, els dos germans bessons que, en aquell moment, eren el primer ministre i el president de la República de Polònia.

"Segle XX" emet el documental "Els Ciutadans K"
Joan B. Culla presenta "Els Ciutadans K"
Aquesta setmana a "Segle XX", els presentem un documental francès al qual esdeveniments posteriors a la seva elaboració han donat un interès i un valor afegits. Produït el 2007, porta per títol "Els Ciutadans K," i és un retrat de Jaroslaw i Lech Kaczynski, els dos germans bessons que, en aquell moment, eren el primer ministre i el president de la República de Polònia.

Nascuts a Varsòvia al juny de 1949, fills d'una família catòlica d'antics membres de la resistència patriòtica antinazi i anticomunista, van ser educats en aquest ambient i, tanmateix, el 1962 van protagonitzar un film infantil de producció oficial titulat "Els dos que van robar la lluna". Podríem dir que aquesta va ser la seva única connivència amb el règim comunista, perquè ja com a estudiants, després llicenciats i doctorats en Dret, es van enrolar en plataformes d'oposició a la dictadura: primer en el Comitè d'Autodefensa Obrera i, el 1980, en el sindicat lliure Solidarnosc.

Empresonats un any sota la llei marcial del general Jaruzelsky, el 1989 l'inici de la transició democràtica polonesa convertí els germans Kaczynski en senadors, i dos anys després en diputats. Membres del cos presidencial de Lech Walesa el 1991, l'afany dels bessons per depurar d'antics comunistes els aparells de l'Estat els portà a una ruptura total amb el premi Nobel i a una travessa pel desert polític que duraria fins a l'any 2000.

En aquesta darrera data, Lech Kaczynski va ser breument ministre, i el 2001 els dos germans van fundar la seva pròpia força política, el partit Dret i Justícia, de dreta catòlica, nacionalista i euroescèptica, que l'any següent catapultà Lech a l'alcaldia de Varsòvia. Gràcies a la popularitat guanyada en aquest càrrec, el 2005 es convertí en president de la República, mentre el seu partit era el més votat en les eleccions legislatives. Això últim va fer possible que, al juliol del 2006, Jaroslaw Kaczynski esdevingués primer ministre, donant lloc a una insòlita cohabitació institucional entre els dos bessons que duraria setze mesos, fins al novembre del 2007.

Derrotats en les immediates eleccions parlamentàries, Jaroslaw Kaczynski i el partit Dret i Justícia han restat des d'aleshores a l'oposició. El seu germà Lech, en canvi, va continuar com a polèmic i combatiu president de la República fins que, el 10 d'abril del 2010, un accident aeri li costà la vida a Smolensk, quan acudia amb gran part de la cúpula de l'Estat polonès a un acte d'homenatge a les víctimes de la matança de Katyn, el 1940. Des d'aleshores el germà supervivent, Jaroslaw, no ha parat d'intentar l'explotació política d'aquella tragèdia, ni d'insinuar una tèrbola conjura entre Rússia i els liberals polonesos per liquidar l'insubornable patriota que era Lech Kaczynski.





El negoci privat de Bernie Ecclestone aterra de nou este cap de setmana a València, on per quarta vegada consecutiva es resa perquè guanye un pilot nascut a Espanya, la dàrsena s'òmpliga de iots i la prova genere ingressos milionaris en la ciutat; tres coses que mai no han succeït. No obstant açò, l'empresari britànic cotinua fent negoci amb el seu circ, i els valencians no som les seues úniques víctimes: a Texas, on tampoc tenen diners per a pagar l'educació pública, també acaben de signar la prova per nou anys.




in secula seculorum...


Cospedal es carrega la figura del "Defensor del pueblo" a Castilla-LM
www.elpais.com


Cospedal anunció que "saneará y después privatizará" la radiotelevisión autonómica -una decisión que compete al Congreso de los Diputados, ya que el ente público está regulado en una ley nacional-, que cuesta 42 millones al año. Pero su propuesta estrella del día fue que terminará con las instituciones del Defensor del Pueblo, la Comisión Regional de Competencia y el Consejo Económico y Social, tres órganos consultivos de control del gobierno regional. La secretaria general de los populares puso también en cuarentena la existencia de la Sindicatura de Cuentas (uno de los organismos de los que más se fiaba el anterior Gobierno socialista de José María Barreda), hasta que se estudie su viabilidad.

A QUI SUPERVISAVA EL DEFENSOR DEL PUEBLO?



El Defensor del Pueblo de Castilla-La Mancha puede investigar los actos de los Organismos que dependan de la Administración Autónoma y los agentes de ésta (Consejerías, Delegaciones Provinciales, organismos autónomos, empresas públicas, hospitales y centros médicos públicos, centros docentes públicos, etc).

También puede supervisar la actuación de los Organismos que dependen de la Administración Local (Ayuntamientos, Diputaciones, empresas municipales), como contempla la Ley 36/85 de 6 de Noviembre, que regula las relaciones entre la Institución del Defensor del Pueblo Estatal y el resto de los comisionados o Defensores autonómicos.

Text extret del web oficial del Defensor del Peblo de Castilla-La Mancha: http://www.defensorclm.com

eltemps.cat


Paisajes de la historia  (TV2)
Emisión: Sábado, 25 Junio 2011 | 14:40 - 15:30h

En este programa: Los escándalos económicos del franquismo 'Los escándalos económicos del franquismo', un trabajo que revela, con imágenes cedidas por TVE y entrevistas exclusivas, el entramado económico que rodeó al régimen de Franco. El Caudillo incentivó y protegió especialmente la iniciativa privada en un momento de aislacionismo internacional.




AL TALL

"ROMANÇ CONTRA CAMPS"

Déu em done inspiració
per a poder explicar 
la vida d’un pecador 
que duu la ruina al poble
governant amb confusió.

Francisco Camps és la fitxa;
de la Generalitat
es repenja i encapritxa
i gastant sense trellat 
al país ha fet la guitza.

Du dins el pap una idea
Camps procura a poc a poc
soterrar la nostra llengua 
i penjar-la en la paret 
del museu de la indecència.

Amb ràbia i obstinació
va empentant una campanya
de brutal persecució
a Acció Cultural que sempre
per la llengua ha fet un front.

TV3 tan apreciada 
que durant 26 anys 
amb València connectava
Francisco Camps l’ha tancat, 
assolant un pont de guaita. 

Televisió en valencià
Canal Nou va retirant-se 
i el doblatge s’ha tallat 
vulnerant els estatuts 
què per això cèntims no hi ha.

Van per milers els infants
que volen entrar a escola 
estudiant en valencià, 
però Camps no crea places
Què per això cèntims no hi ha. 

Disculpeu Francisco Camps,
si sou gent de bona traça 
i al cor guardeu pietat, 
però fugiu de votar-lo 
què ens durà calamitats.

Mai no ha volgut escoltar
a les víctimes del metro, 
uns innocents ciutadans
que clamen per que assumisca
la responsabilitat

La seua veu és somorta,
diu que dos i dos són tres
i una més que ell en reporta
per atendre els seus amics
i ofrenar a Espanya glòria. 

Xoriços i presidiaris 
són amics que ell ha triat
mentre va resant rosaris
i entre tots han convertit 
esta terra en un calvari.

Ell somriu d’orella a orella, 
i mentre somriu es riu, 
quan se n’ix per la portella 
dels perills que alguns judicis
el condemnen a la rella.

Vergonya per a València, 
proposar un encausat
a ocupar la presidència 
de la Generalitat 
és un càrrec de consciència.

Entre l’America’s Cup, 
una visita del Papa 
o la ciutat de les Arts 
i amb la cursa d’automòbils, 
la butxaca ens ha escurat.

Escoles en barracons, 
la sanitat va ofegant-se 
per manca de previsió, 
els vells i aquells que no es valen 
oblidats en un racó.

I la Generalitat
deu mes diners que divisa, 
tant que no poden pagar 
les empreses que l’atenen 
van caient en un forat.

Verge dels Desemparats, 
dóna senderi en les urnes 
i als valencians unitat 
amb tots els pobles que tenen 
la llengua en comunitat. 

Valencians i valencianes,
no voteu Francisco Camps
que vos farà eixir per cames
de la llengua que parleu
i la llar dels vostres pares.

Al Tall


Revista EL TEMPS
vilaweb.cat

ELS DIES EN QUÈ EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
16 d'abril de 2011
18 de juny de 2011

vilaweb.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada