1 de juny 2011

105 dies sense TV3 al País Valencià

ELS ABUSOS DEL GOVERN VALENCIÀ
ATRAUEN L'ATENCIÓ 
DE LES TELEVISIONS ESPANYOLES
Mònica Oltra, ahir, amb Buenafuente (La Sexta)


                          FOTO: L'INFORMATIU
Camps tria l'ensenyament en valencià com a primera víctima de la nova legislatura
Tan sol una setmana després de revalidar en les urnes el govern autonòmic a la Comunitat Valenciana, Francisco Camps, en boca del que amb ell ha estat un dels membres del Consell més criticats en la passada legislatura, Alejandro Font de Mora, anunciava la seua primera gran mesura del seu nou govern: l'eliminació de les línies d'ensenyament en valencià. Un anunci que, al marge de l'atemptat al principal senyal d'identitat cultural del nostre poble, més que una simple notícia semblava una venjança per les crítiques de la comunitat educativa a la seua gestió. I un avís a navegants.
JUAN E. TUR. 31 maig 2011,  www.linformatiu.com


El nou atac al valencià del govern Camps posa a la ciutadania en peu de guerra
www.linformatiu.com
El 9 de juny. La data encara no és definitiva, però ara per ara és la proposta d'Escola Valenciana a la comunitat educativa, partits polítics, entitats cíviques i ciutadania, per a manifestar en els carrers el rebuig a la proposta d'eliminar les línies en valencià del programa educatiu a la Comunitat Valenciana anunciat ahir en el Consell. Un anunci, que, malgrat l'oposició frontal de tots els actors de la societat civil valenciana que s'han manifestat sobre el tema, no ha propiciat que ningú isca des de la Generalitat a modificar-ho gens ni mica.





CLICA-HI PER AMPLIAR LA INFORMACIÓ


Camps
Alfred Bosch - 01/06/2011 - www.avui.cat

wilaweb.cat
Mai no seràs tan fort com ara, ja t'entenc. Has reeditat la majoria absoluta a les Corts Valencianes, i tens màniga ampla. El PP ha escombrat a tot el país, i saps que és el millor moment per enllestir la feina bruta. Saps que amb el cas Gürtel al clatell, les alegries a casa del ric poden durar poc. També veus que quan manin els teus a Madrid caldrà temperar alguns hàbits, i potser fins i tot s'hauran de negociar algunes coses amb els catalans, com li va passar al dissortat Zaplana, pobre noi, oi?

Però això de la llengua i l'escola, home... Vols dir que calia? Elimineu la immersió lingüística, que mai no ha generat cap problema, i que al capdavall se segueix en menys de la meitat dels col·legis. Si hi ha hagut queixes, pel que jo sé, han estat dels pares que no aconseguien fer entrar els seus fills en una línia en valencià. Hi havia més demanda que no pas oferta. Solució del PP valencià? Suprimim tota l'oferta.

Has demostrat que el que us fa nosa és que existeixi una llengua pròpia. Les llengües tossudes no us agraden, Francisco Camps. Suposo que ja heu calculat el risc i el voleu córrer, però vaja, no sé si existeix la impunitat en matèria de lingüicidis. D'entrada, el nacionalisme valencià ja ha obtingut resultats rècord, i promet convertir-se en una oposició molt més dura que el PSOE. L'haureu fabricat i nodrit vosaltres. Fins ara pensava que el valencià no tenia futur; ara mateix penso que gràcies a les teves agressions, té certes esperances. De vegades contra el PP es viu millor, certament.


QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...
TV3.CAT

Reaccions:


Edició d'ahir . . . . . . . . . . . . . . . . 

SUBHASTA SOLIDÀRIA
                      PER A MÉS INFORMACIÓ,  CLICA-HI



  EL FORENSE dimarts, 31 de maig de 2011

Font de Mora vol acabar amb les línies en valencià

Pas a pas va estretint-se la corda per ofegar la nostra llengua i acabar amb les vel·leïtats de la Llei d'Ús i Ensenyament del valencià, amb l'aplaudiment de tot l'ensenyament privat, siga o no concertat. Sols s'ha de vorer l'absència de línies en valencià. Els pares valencians d'aquests centres estan ajudant al soterrament de la seua llengua. Però aquesta mesura - bomba té una espoleta d'efecte retardat: carregar-se a Escola Valenciana, l'organització escolar mes forta i combativa, millor organitzada i real oposició a la Conselleria d'Educació.El forense Font de Mora vol testificar la defunció del català a l'escola i a tot el País Valencià .
Versió per imprimir (format PDF) - blogs.mesvilaweb.cat


Què tenim prohibit avui a TV3...


Gemma Pasqual: 'Tornen a obrir el conflicte de la llengua per desviar l’atenció del finançament il·legal del PP'
L'escriptora Gemma Pasqual apunta a un intent del Consell de deixar sense senyal l’ensenyament en català i apagar Escola Valenciana  - vilaweb.cat

Si fa uns quants mesos van deixar sense senyal TV3 i van ofegar de multes ACPV, ara toca deixar sense senyal l’ensenyament en català i apagar Escola Valenciana. I per signar l’acta de defunció del català qui millor que qui va ser director de l’Institut Anatòmic Forense de València, Alejandro Font de Mora, conseller d’educació i responsable que el fracàs escolar al País Valencià siga de vora el 40%? Com va dir l’Ovidi: 'Hi ha gent a qui no agrada que es parle, s’escriga o es pense en català. És la mateixa gent a qui no agrada que es parle, s’escriga o es pense.'

El forense ha explicat que la conselleria prepara un esborrany, que preveu una sola línia d’ensenyament i, per tant, elimina els programes lingüístics existents. Com diuen ells 'muerto el perro se acabó la rabia'. Ensenyament en castellà i folcloritzar el valencià, com van fer els seus avantpassats, perquè 'España es una y no 51', però per a això no necessitem generalitat, ni consellers, ni Canal 9; estirant molt, un governador civil i poca cosa més.

L’acta de defunció de les autonomies, no la signaran mai, perquè, si no, s’acaben els cotxes oficials, els càrrecs, els virreis, els vestits jaqueta i les bosses de Louis Vuitton, s’acaba la Fórmula 1, perquè ja tenim el 'Gran Premio de España' a Montmeló, i els 'eventos' i els ambaixadors de figuretes de porcellana a Nova York, s’acaben les visites del papa a 'provincias' i els 'amiguitos del alma'.

Van valents perquè les urnes han parlat, han tornat a revalidar la majoria absoluta, i el PSOE ja no el veuen com una amenaça; més, saben que sempre ha estat un bon aliat en qüestions d’estat. Ara l’enemic a vèncer és un altre, volen tornar a obrir el conflicte de la llengua per desviar l’atenció del cas Gürtel i del finançament il·legal del PP.

Gandhi va dir que 'de primer t’ignoren, després se te'n riuen, després t’ataquen i, finalment, guanyes'. Fem cas de Fuster i afegim uns grans parèntesis entre l’atac i la victòria: 'Si no emprenyem, no ens faran cas. Hem d’exigir el català com a llengua pròpia dels catalans, amb tots els efectius culturals administratius, polítics.' Indignem-nos i, com va dir el poeta, cridem qui som i que tothom ho senti. I en acabat, que cadascú es vesteixi com bonament li plagui, i via fora!, que tot està per fer i tot és possible!

Edició d'ahir . . . . . . . . . 




ACPV DENUNCIA LA POLÍTICA ANTIVALENCIANA DEL PRESIDENT CAMPS I EL CONSELLER FONT DE MORA


La insistència en aquesta línia política farà augmentar la mobilització ciutadana i l’erosió electoral del PP

L’anunci fet avui pel Conseller d’Educació Font de Mora d’eliminar les anomenades “línies en valencià” en l’ensenyament públic significa una nova agressió a la llengua i la cultura dels valencians. Amb aquesta mesura, el President Camps i el Conseller Font de Mora insisteixen en la línia política que ha provocat una creixent mobilització ciutadana i la primera erosió electoral del PP en unes eleccions autonòmiques, una línia caracteritzada per la censura, l’autoritarisme i el més profund antivalencianisme.

En una Europa cada vegada més globalitzada i plurilingüe, pretendre tancar televisions públiques o acabar amb l’ensenyament en llengua pròpia són mesures que van contra la direcció de la història i contra l’opinió majoritària de la societat. A més, en el nostre cas, són iniciatives que ataquen també la qualitat: tothom sap que TV3 és la televisió de més qualitat en la nostra llengua, com també ho són les anomenades “línies en valencià” dins del conjunt de l’ensenyament.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) entén que el Conseller encara és a temps de rectificar i no aplicar una mesura que sap que provocarà el rebuig de la comunitat educativa i dels sectors socials compromesos amb la llengua i la cultura i amb un ensenyament de qualitat i, conseqüentment, tensió social i mobilització ciutadana.

Per tot això, ACPV insta al Conseller i al President a no executar l’amenaça i, contràriament, a fer una aposta clara i decidida a favor de l’ensenyament en català, públic i de qualitat, atenent als criteris i propostes dels professionals del sector educatiu i a l’exigència de promoció de la llengua pròpia dels valencians.
L'EDUCACIÓ AL PAÍS VALENCIÀ
La Generalitat Valenciana eliminarà les línies en valencià de l'ensenyament
ACN - València - ara.cat
El conseller d'Educació vol garantir la mateixa proporció d'assignatures impartides tant en valencià, com anglès i castellà en una proporció del 33%


Diego Gómez: 'És una estratègia del PP per liquidar les llengües minoritzades'
L'ex-president d'Escola Valenciana demana sortir al carrer amb contundència
No és una decisió sols de Font de Mora, és una decisió amb càrrega política que ve no només de Camps, sinó de la FAES. És una estratègia dissenyada pel Partit Popular a nivell espanyol per liquida les llengües minoritzades i les llengües pròpies i per anar minant la visió nacionalista. I açò ho fan a Galícia, ho volen fer al País Valencià, ho faran a les Illes i forcen el tema a Catalunya.. És la política dissenyada pel senyor Aznar i per la FAES.

I evidentment Font de Mora passarà a la història com el conseller més nefast que haja tingut mai el País Valencià: com a conseller que es va inventar la ciutadania en anglès, la incorporació del xinès i que ara es burla dels valencians i de la recuperació i de la normalització lingüística de la nostra llengua, i a més en un període en què és conseller en funcions. I açò ni ho ha pactat, ni ho ha raonat, sinó que és una qüestió que ve per nassos imposada des de Madrid. 

El PP ha agafat força electoral i política. El conseller ja havia fet unes declaracions anteriorment dient que no eren rentables econòmicament les línies en valencià i que s'havia de revisar el model i ha introduït models d'incorporació trilingües i plurilingües, enfrontant el tema de l'anglès amb el del coneixement en valencià, ha anat tancant les subvencions per a l'escola en valencià i la normalització i ara ha arribat el moment de rematar. 

S'haurà d'eixir al carrer amb contundència i dir que l'escola en valencià és de tots i que el model que venim desenvolupant des de fa més de vint-i-cinc anys ha donat uns resultats excel·lents, ha apaivagar el conflicte lingüístic i ha donat suport a que hi haja una realitat de normalització de la llengua que els valencians hem estat patint des de fa més de tres-cents anys. El model que hi ha és el que fa complir la llei i que els xiquets i xiquetes tinguen un domini de les dues llengües. I s'haurà de reforçar el model.


FRANCO: "inteligente i moderado"
El Diccionario Biográfico Español, pagat amb diners públics, lloa la figura de Franco.

Un diccionari pagat amb diners públics lloa la figura de Franco
30.05.2011 - Europa - www.cronica.cat
Segons informa el diari Público, la ressenya sobre Francisco Franco és obra d’un historiador vinculat a la Fundación Francisco Franco. El text assegura que era un “gobernante católico, inteligente y moderado”. També explica que “pronto se hizo famoso por el frío valor que sobre el campo de batalla desplegaba”.
Segons l’autor de la ressenya, Franco també era un gran estratega militar, que fins i tot va donar consells al president dels Estats Units: “Demostró su capacidad militar recomendándole salir de una guerra que no podía ganar".
El PP va perdre per culpa del Prestige
El diccionari, que ha costat 6’4 milions d’euros pagats de fons públics, realça les polítiques econòmiques de l’era Aznar, però en canvi només dedica una línia de text a l’atemptat de l’11-M: “En un clima social traumático, tras el atentado terrorista del 11-M, el Partido Popular pierde las elecciones del 14 de marzo de 2004”. No hi ha cap referència a la manipulació per part del Govern espanyol ni les manifestacions de milers de persones.
També s’explica que “el aprovechamiento, desde la oposición socialista, del hundimiento del petrolero Prestige" va ser un dels motius de la derrota del PP.

Més informació:


clica-hi

Prop de 700.000 catalans pendents de la festa blaugrana per TV3
La rua dels jugadors del Barça pels carrers de Barcelona i la festa posterior al Camp Nou va ser un dels programes més vistos diumenge a Catalunya. 692.000 catalans van estar-ne pendents a través de la transmissió que va fer-ne TV3 sota el títol La llegenda continua. 

 Foto: Jordi Pizarro (ara.cat)

La televisió catalana va aconseguir d'aquesta manera un 29,3% de sharemitjà durant les més de tres hores i mitja que va durar la celebració (des de les 17.30 fins a les 21.07).
Evidentment, però, les dades d'audiència de la festa blaugrana va quedar molt lluny dels registres espectaculars de la final de dissabte, que va superar el 75% de quota entre TV3 i La 1 de TVE.



AL TALL
Ací teniu el videoclip i la lletra íntegra


"ROMANÇ CONTRA CAMPS"
Déu em done inspiració
per a poder explicar 
la vida d’un pecador 
que duu la ruina al poble
governant amb confusió.

Francisco Camps és la fitxa;
de la Generalitat
es repenja i encapritxa
i gastant sense trellat 
al país ha fet la guitza.

Du dins el pap una idea
Camps procura a poc a poc
soterrar la nostra llengua 
i penjar-la en la paret 
del museu de la indecència.

Amb ràbia i obstinació
va empentant una campanya
de brutal persecució
a Acció Cultural que sempre
per la llengua ha fet un front.

TV3 tan apreciada 
que durant 26 anys 
amb València connectava
Francisco Camps l’ha tancat, 
assolant un pont de guaita. 

Televisió en valencià
Canal Nou va retirant-se 
i el doblatge s’ha tallat 
vulnerant els estatuts 
què per això cèntims no hi ha.

Van per milers els infants
que volen entrar a escola 
estudiant en valencià, 
però Camps no crea places
Què per això cèntims no hi ha. 

Disculpeu Francisco Camps,
si sou gent de bona traça 
i al cor guardeu pietat, 
però fugiu de votar-lo 
què ens durà calamitats.

Mai no ha volgut escoltar
a les víctimes del metro, 
uns innocents ciutadans
que clamen per que assumisca
la responsabilitat

La seua veu és somorta,
diu que dos i dos són tres
i una més que ell en reporta
per atendre els seus amics
i ofrenar a Espanya glòria. 

Xoriços i presidiaris 
són amics que ell ha triat
mentre va resant rosaris
i entre tots han convertit 
esta terra en un calvari.

Ell somriu d’orella a orella, 
i mentre somriu es riu, 
quan se n’ix per la portella 
dels perills que alguns judicis
el condemnen a la rella.

Vergonya per a València, 
proposar un encausat
a ocupar la presidència 
de la Generalitat 
és un càrrec de consciència.

Entre l’America’s Cup, 
una visita del Papa 
o la ciutat de les Arts 
i amb la cursa d’automòbils, 
la butxaca ens ha escurat.

Escoles en barracons, 
la sanitat va ofegant-se 
per manca de previsió, 
els vells i aquells que no es valen 
oblidats en un racó.

I la Generalitat
deu mes diners que divisa, 
tant que no poden pagar 
les empreses que l’atenen 
van caient en un forat.

Verge dels Desemparats, 
dóna senderi en les urnes 
i als valencians unitat 
amb tots els pobles que tenen 
la llengua en comunitat. 

Valencians i valencianes,
no voteu Francisco Camps
que vos farà eixir per cames
de la llengua que parleu
i la llar dels vostres pares.

Al Tall

Revista EL TEMPS

EL DIA QUE EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
16 d'abril de 2011






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada