17 de juny 2011

121 dies sense TV3 al País Valencià

DESPRÉS DEL 16-A PER TV3...
ARA MOBILITZEM-NOS EL 18-J
PER L'ENSENYAMENT PÚBLIC
I EN VALENCIÀ...
DISSABTE 18 DE JUNY
                   a les 18 h. a la P. SANT AGUSTÍ (València)


Dissabte hem de tornar a dir: Sí al Valencià. Escola Valenciana, en el marc de la Plataforma per l'Ensenyament Públic, convoca a la manifestació del proper dissabte a València. La manifestació se centra en la reivindicació del model educatiu en valencià i en la protesta per les retallades a sistema públic.



MANIFEST:

Benvolgudes companyes, benvolguts companys:
La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic convoca una MANIFESTACIÓ per un ensenyament públic de qualitat, contra les retallades i en defensa de l'ensenyament en valencià. 
Tots i totes som conscients de les últimes agressions a l'escola pública. 
Totes i tots sabem que cal plantar cara a aquesta Conselleria entestada a devaluar l'educació valenciana.
Tots i totes rebutgem la cessió de sòl públic per a empreses privades.
Totes i tots volem que l'alumnat valencià estudie en unes condicions dignes, amb les instal·lacions adequades, amb el professorat necessari i sense increments de ràtios.
I a més, després de les últimes ocurrències de Font de Mora, amb l'anunci de l'inici del seu pla de fals plurilingüisme - un pla que suposa un atac al gran consens que suposà el disseny de les línies en valencià, que ens vol enganyar amb l'ensenyament en anglés però sense la formació necessària per al professorat i que suposarà una reducció en el nombre d'aules - la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic ha decidit convocar una manifestació el dissabte 18 de juny.
Sabem que les retallades en professorat afectaran directament la qualitat de l'ensenyament, ja que tenim constància que es fusionaran grups de valencià amb grups de castellà, s'incrementaran les ràtios en totes les etapes, continuaran desapareixent els professors de compensatòria i els de suport, tot açò unit a la falta de places escolars en molts centres, cosa que obligarà, una vegada més, a crear unitats en espais comuns o a instal·lar algun barracó al pati (si és que encara hi cap) i crearà greus problemes organitzatius en els centres.Per tots aquestos motius i perquè no renunciem a la consecució d'una escola pública, valenciana i de qualitat. 
Per un ensenyament públic de qualitat.No a les retallades, sí al valencià! 
 
US ESPEREM el DISSABTE 18 DE JUNY
                   a les 18 h. a la P. SANT AGUSTÍ (València)


intersindical.org



VICENT PITARCH

“És una trampa ignominiosa”

Entrevista de Núria Cadenes a El Temps 1409




ALFONS ESTEVE

Monolingüisme per decret

Opinió d'Alfons Esteve a El Temps 1409






VICENT BROTONS

Un decret ben poc plurilingüe i etnocida

Opinió de Vicent Brotons a El Temps 1409




La immersió en valencià millora els resultats de l'anglès

La conselleria d'Educació ho reconeix en un informe propi

Escola Valenciana demana Camps per carta la retirada del projecte de decret sobre plurilingüisme


Concentració de fa una setmana contra el projecte de decret plurilingüe. Foto: JOSÉ CUÉLLAR.

Escola Valenciana ha enviat una carta al president de la Generalitat, Francisco Camps, en què li exposa “les línies claus d'oposició al projecte” pel que es pretenen eliminar les línies en valencià. L'entitat ha divulgat igualment un informe elaborat per la conselleria d'Educació que conclou que els alumnes que estudien en immersió lingüística en valencià i introdueixen l'anglés des dels 3 anys són els que obtenen millors resultats.
L'estudi, elaborat per l'Institut València de l'Avaluació i Qualitat Educativa i basat en els programes plurilingües posats en funcionament des de 1998, analitza en 13 centres les diferències entre dos models: el Programa d'Immersió Lingüística Enriquit (PILE) i el Programa d'Incorporació Progressiva Enriquit (PIPE), actualment en aplicació en una quarta part dels centres d'educació infantil (434 centres). El PILE aposta des dels tres anys pel valencià com a llengua vehicular i la introducció de l'anglés, ajornant la incidència del castellà al cicle de primària.
“L'avaluació, basada en la competència dels alumnes en comprensió oral, expressió oral, coneixements culturals, lectura i escriptura, és aclaparadora: els alumnes que comencen a estudiar vehicularment en la llengua minoritària, en aquest cas el valencià, obtenen millors resultats”, assenyalen des d'Escola.
Per una altra banda, en la carta enviada a Camps, l'entitat assenyala: “Divergim substanciament en el procés, nosaltres volem un equilibri de les llengües en el resultat final, en l'aprenentatge, el decret pretén un tractament equilibrat de les llengües en l'horari d'ensenyament”.

VOLEM TV3

edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir

EL TEMPS (Núm. 1409)

LA PROHIBICIÓ DEL DIA...
tv3.cat

ACCIÓ CULTURAL SE SUMA A LA CONVOCATÒRIA DE MANIFESTACIÓ PER L'ENSENYAMENT PÚBLIC, DE QUALITAT I EN VALENCIÀ
dijous, 16 de juny de 2011
ACPV
L'entitat participarà en la manifestació de dissabte vinent amb pancarta pròpia
Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va participar en la roda de premsa que ahir dimecres 15 de juny va fer la Plataforma per l’Ensenyament Públic a la seu de FAPA per a presentar la manifestació del pròxim 18 de juny a València.


LA MANIFESTACIÓ 
PER L'ENSENYAMENT EN VALENCIÀ
ESCALFA MOTORS

La comunitat educativa es manifesta demà 
contra la supressió de la línia en català a les escoles
Demà a la tarda una manifestació convocada per la comunitat educativa valenciana recorrerà els carrers de València per reclamar, de nou, un ensenyament públic, de qualitat i en català. El president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, remarca a VilaWeb la importància de la manifestació de demà i l'ampli suport que ha rebut la convocatòria, dels sindicats UGT, CC OO i la Intersindical Valenciana, de la FAPA i Escola Valenciana i de tots els partits excepte el PP. 'Tots junts per dir al govern que s'esquivoca', diu.

'És un recordatori que ho fa malament, però tot i així continuem oferint diàleg', explica Moreno, que recorda que encara no hi ha hagut manera de parlar amb el govern, malgrat la propostade model educatiu que va presentar Escola Valenciana fa mesos. Segons Moreno, la manifestació de demà suposarà un punt d'inflexió, i assegura que si el govern 'no canvia d'actitud' i continua sense ni tan sols voler parlar amb la comunitat educativa, a principi del curs vinent reprendran les mobilitzacions. 
Així, la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic ha fet una crida a mestres, pares, mares, sindicats i entitats de defensa de l'escola pública perquè participin en aquesta marxa contra 'la continuació de les retallades aplicades als centres d’ensenyament públic en nombre de grups, plantilles i recursos; davant la no-retirada de la proposta de cessió de sòl escolar públic a entitats privades, i per l’agressió que suposa la destrucció de les línies en valencià a l’ensenyament'.El pla de la conselleriaLa conselleria d'Educació diu que ha començat a tramitar l'esborrany del decret que regularà el nou model d'ensenyament trilingüe, i que el decret preveu dos programes que s'implantaran progressivament en un període màxim de sis cursos.La conselleria proposa un programa plurilingüe inicial (PPI) obligatori, consistent en un repartiment equilibrat de català i castellà i d'una tercera llengua, preferentment l'anglesa; també incentiva l'opció voluntària d'un programa plurilingüe avançat (PPA).L'aplicació mínima del PPA consisteix a fer una àrea no lingüística (en total, n'hi ha sis) en la tercera llengua, preferentment l'anglès. L'aplicació màxima consisteix a fer en anglès tres àrees (en total, n'hi ha nou): la d'anglès i dues de no lingüístiques; i les sis àrees restants s'han de fer en català i en castellà, equilibradament. O sia, a raó d'un 33% per llengua. A més, el model trilingüe de màxims s'aplicaria idènticament a l'educació secundària.

El text ja s'ha enviat al Consell Escolar del País Valencià, òrgan que haurà de fer-ne un dictamen, als representants dels alumnes, dels pares, als sindicats i a la patronal educativa, al Consell Jurídic Consultiu (CJC) i a les entitats interessades, com l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), el Consell Valencià de Cultura (CVC) i les organitzacions empresarials.El decret haurà de passar per les taules de negociació: taula tècnica, taula sectorial, taula de pares, taula d'alumnes, patronal, Consell Escolar i Consell Jurídic Consultiu..., i el text definitiu s'ha d'aprovar amb vista a aplicar-lo al curs 2012-2013.


AL TALL

"ROMANÇ CONTRA CAMPS"



Déu em done inspiració
per a poder explicar 
la vida d’un pecador 
que duu la ruina al poble
governant amb confusió.

Francisco Camps és la fitxa;
de la Generalitat
es repenja i encapritxa
i gastant sense trellat 
al país ha fet la guitza.

Du dins el pap una idea
Camps procura a poc a poc
soterrar la nostra llengua 
i penjar-la en la paret 
del museu de la indecència.

Amb ràbia i obstinació
va empentant una campanya
de brutal persecució
a Acció Cultural que sempre
per la llengua ha fet un front.

TV3 tan apreciada 
que durant 26 anys 
amb València connectava
Francisco Camps l’ha tancat, 
assolant un pont de guaita. 

Televisió en valencià
Canal Nou va retirant-se 
i el doblatge s’ha tallat 
vulnerant els estatuts 
què per això cèntims no hi ha.

Van per milers els infants
que volen entrar a escola 
estudiant en valencià, 
però Camps no crea places
Què per això cèntims no hi ha. 

Disculpeu Francisco Camps,
si sou gent de bona traça 
i al cor guardeu pietat, 
però fugiu de votar-lo 
què ens durà calamitats.

Mai no ha volgut escoltar
a les víctimes del metro, 
uns innocents ciutadans
que clamen per que assumisca
la responsabilitat

La seua veu és somorta,
diu que dos i dos són tres
i una més que ell en reporta
per atendre els seus amics
i ofrenar a Espanya glòria. 

Xoriços i presidiaris 
són amics que ell ha triat
mentre va resant rosaris
i entre tots han convertit 
esta terra en un calvari.

Ell somriu d’orella a orella, 
i mentre somriu es riu, 
quan se n’ix per la portella 
dels perills que alguns judicis
el condemnen a la rella.

Vergonya per a València, 
proposar un encausat
a ocupar la presidència 
de la Generalitat 
és un càrrec de consciència.

Entre l’America’s Cup, 
una visita del Papa 
o la ciutat de les Arts 
i amb la cursa d’automòbils, 
la butxaca ens ha escurat.

Escoles en barracons, 
la sanitat va ofegant-se 
per manca de previsió, 
els vells i aquells que no es valen 
oblidats en un racó.

I la Generalitat
deu mes diners que divisa, 
tant que no poden pagar 
les empreses que l’atenen 
van caient en un forat.

Verge dels Desemparats, 
dóna senderi en les urnes 
i als valencians unitat 
amb tots els pobles que tenen 
la llengua en comunitat. 

Valencians i valencianes,
no voteu Francisco Camps
que vos farà eixir per cames
de la llengua que parleu
i la llar dels vostres pares.

Al Tall


Revista EL TEMPS

EL DIA QUE EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
16 d'abril de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada