9 de juny 2011

113 dies sense TV3 al País Valencià

AVUI TOCA PER LA LLENGUA
MOBILITZACIÓ !

                               ESTA VESPRADA A LES TRES CAPITALS DE PROVÍNCIA
UNA IMATGE DE LA CAPÇALERA DE LA MANIFESTACIÓ DE NOVEMBRE DE 2009. 
FOTO: L'INFORMATIU
Tot a punt per a donar suport a l'ensenyament en valencià
www.linformatiu.com
Alcant, Castelló i València acolliran les tres primeres grans concentracions per a exigir al Consell la retirada del nou decret pel que pretén eliminar les línies en valencià del model educatiu i imposar-ne un altre que no garateix el correcte ensenyament de la nostra llengua (i tampoc de l'anglés).Dijous 9 de juny, CONCENTRACIONS: 

VALÈNCIA (19.00 h), Plaça de la Mare de Déu
CASTELLÓ (19.00 h), Carrer Major, 78
ALACANT (18.00 h) Carrer Carratalà, 47 


PROHIBICIÓ DEL DIA, tv3.cat


SÓN UNA PLAGA
Vicent Usó (escriptor) - 09/06/2011,  
El rastre de Clarisse - http://vicentuso.blogspot.com

Són una plaga que ha devastat el territori, que s'ha cruspit l'herba i els arbres i els ha substituït per mars i mars de formigó. Que, amb l'excusa del turisme, ha convertit milers de xicotets propietaris en cambrers amb cotxes de luxe que tenen pa i vi (fins i tot de primera qualitat) per al present però els fills dels quals no tindran res i hauran de fer de criats dels senyors de sempre. Que ha fet i desfet plans urbanístics al dictat dels constructors amics. Són una plaga que ha deixat les caixes de la hisenda pública completament buides, després de pagar-se festes amb cotxes velocíssims i misses públiques oficiades per antics militants del partit nazi, de concedir obres innecessàries a preus desorbitants, de fer-nos creure que vivíem en el país de les Meravelles quan, en realitat, els deutes se'ns anaven menjant. Són una plaga que ha desprestigiat els serveis públics per abaratir-ne el cost i vendre'ls a bon preu als amics i als familiars o per a anul·lar-los, si així ha convingut, i no els ha importat mai la qualitat de vida dels usuaris ni el benestar dels ciutadans, només els ha importat el benefici que podien traure. Són una plaga que no ha tingut cap escrúpol moral a desacreditar completament la democràcia, a reduir-la a un tràmit electoral que controlen a través de xarxes clientelars, lleis fetes a mida i complicitat dels mitjans amics, que són quasi tots. I han omplit sense pudor les llistes de candidats de gent amb comptes pendents amb la justícia i ens han fet creure que tots els polítics són com ells, uns aprofitats sense vergonya. Són una plaga que ha ocupat la televisió pública i l'ha convertida en un enginy odiós, en un panell publicitari permanent, en una televisió plena de noticiaris de ficció, en un exemple immillorable de la manca de pluralitat i vocació de servei públic.   

Però no n'han tingut prou i han comprat les voluntats de la major part dels mitjans de comunicació del país a base de publicitat institucional i concessions de llicències per a ràdio i televisió, que ara vomiten més publicitat infame, més ideologia feixista, més intolerància. I han tallat el senyal televisiu de l'únic mitjà que emetia en la llengua del país i l'han deixat a les fosques, sense notícies del que passa al carrer, presoners del missatger únic que parla per ells i repeteix i repeteix les consignes. Són una plaga que ara s'ha concentrat en l'escola i volen fer-la saltar pels aires, carregant-se les línies en valencià sense cap aval pedagògic, només perquè funcionaven bé, tot i el seu boicot permanent, i eren un exemple de dignitat i eficàcia; les volen suprimier perquè no suporten la pluralitat i volen imposar (amb l'excusa d'un cosmopolitisme que no es creu ningú) encara més la submissió del català, la progressiva substitució pel castellà en tots els àmbits. I no els importa ni la llibertat d'elecció dels pares que tan pregonen (però només cap a una banda) ni la qualitat de l'ensenyament ni res que no siguen els seus espuris interessos. Són una plaga que s'ha proposat arruinar el país i vendre'l a bocins o esmicolar-lo i oferir-lo, reduït per fi a no res, per a major glòria d'Espanya. Són una plaga.Edició d'ahir - . - . - . - . - . - . - . - . - . - .El PP ultrapassa la línia
Revista EL TEMPS, 7 de juny de 2011
Editorial  - EL TEMPS, 7 de juny de 2011
La Generalitat Valenciana, en un nou atac a la llengua, ha anunciat que aprovarà un model educatiu que eliminarà la possibilitat d’estudiar íntegrament en català, amb el sistema conegut com a línia en valencià.
Des que es va adoptar aquest model, es va fer evident que no era l’òptim per a una societat, com la valenciana, que havia de recuperar l’estatus oficial de la seua llengua i promoure’n l’ús social. No és l’òptim perquè és opcional –la qual cosa no permet una igualtat formativa universal– i perquè les imperfeccions que presenta sempre han perjudicat l’opció en català: si l’administració volia, no s’hi destinaven prou mestres amb competència lingüística en l’idioma propi i, d’aquesta manera, l’ensenyament íntegre en la llengua del país era impossible a molts llocs; si hi mancava un sol alumne per a omplir un grup de línia en valencià, es descartava aquesta possibilitat, i s’hi imposava la línia en castellà, etcètera. 
El model, per tant, acaba prioritzant l’ensenyament en espanyol i això envia, des de l’administració, un missatge molt clar a la població: l’espanyol és la primera llengua; el català, l’opcional. Diuen els sociòlegs que el bilingüisme és impossible: una de les dues llengües sempre hi ix perdent, la llengua minoritzada, i l’altra és la que manté el prestigi: la que hom fa servir per a adreçar-se a l’administració; la que l’administració fa servir per a adreçar-se a tothom. Si, a més, el president de la Generalitat la fa servir habitualment en compte de l’altra, el missatge és clar i evident. 
Tot i això pot passar, com ha passat al País Valencià aquests darrers vint anys, que la demanda de l’ensenyament en aquesta llengua minoritzada no pare de créixer. Pot passar que la llengua minoritzada, sobretot si és la pròpia d’aquest país, siga l’opció per a moltíssims alumnes –i les seues famílies– que volen estudis en la seua llengua. Perquè és la seua llengua. 
La resposta de l’administració a aquesta inesperada i, per a ells, inexplicable tenacitat d’una comunitat lingüística a sobreviure és canviar el model i aplicar-ne un altre en què la diglòssia siga encara més eficient, tot i anar maquillada amb una barroera capa de cosmopolitisme. El conseller valencià del ram, Alejandro Font de Mora, ha optat per un model trilingüe importat de Galícia amb el qual, teòricament, s’estudia un terç del currículum en espanyol, un terç en anglès i un terç en català. Igualtat per a totes tres llengües, diuen ells. Però si el bilingüisme trepitja la llengua minoritzada, què no pot arribar a fer el trilingüisme?
La decisió és un atac claríssim a la llengua, i a tots els qui la parlen. Després de prohibir les emissions de TV3 –la televisió del bocí de país que sí que ha optat per dignificar i oficialitzar la llengua compartida–, el PP pretén reblar el clau.MOBILITZEM-NOS 
CONTRA L'AGRESSIÓ AL VALENCIÀ!Dijous 9  CONCENTRACIONS
VALÈNCIA (19.00 h), Plaça de la Mare de Déu
CASTELLÓ (19.00 h), Carrer Major, 78
ALACANT (18.00 h) Carrer Carratalà, 47


forafontdemora.org
No t'oblidarem...!
INFORMA'T. Clica-hi

Solidaritat amb ACCIÓ CULUTRALJuan Cotino presidirà les Corts i Font de Mora deixarà el govern<br/>

Juan Cotino presidirà les Corts i Font de Mora deixarà el govern

El polèmic conseller d'Educació serà el vice-president primer de la cambra · Rafael Blasco repetirà com a portaveu
L'actual conseller de Medi Ambient en funcions, Juan Cotino, serà el nou president de les Corts Valencianes. Ho ha anunciat el Comitè Executiu del PP, que s'ha reunit aquesta tarda per definir el repartiment de noves responsabilitats a partir de la sessió constitutiva de demà de les Corts. El conseller d'Educació en funcions, Alejandro Font de Mora, serà el vice-president primer i la consellera de Benestar Social, Angélica Such, assumirà el càrrec de secretària de la cambra. +
Sessió de constitució de les Corts Valencianes (9.6.2011).
AL TALL


"ROMANÇ CONTRA CAMPS"
Déu em done inspiració
per a poder explicar 
la vida d’un pecador 
que duu la ruina al poble
governant amb confusió.

Francisco Camps és la fitxa;
de la Generalitat
es repenja i encapritxa
i gastant sense trellat 
al país ha fet la guitza.

Du dins el pap una idea
Camps procura a poc a poc
soterrar la nostra llengua 
i penjar-la en la paret 
del museu de la indecència.

Amb ràbia i obstinació
va empentant una campanya
de brutal persecució
a Acció Cultural que sempre
per la llengua ha fet un front.

TV3 tan apreciada 
que durant 26 anys 
amb València connectava
Francisco Camps l’ha tancat, 
assolant un pont de guaita. 

Televisió en valencià
Canal Nou va retirant-se 
i el doblatge s’ha tallat 
vulnerant els estatuts 
què per això cèntims no hi ha.

Van per milers els infants
que volen entrar a escola 
estudiant en valencià, 
però Camps no crea places
Què per això cèntims no hi ha. 

Disculpeu Francisco Camps,
si sou gent de bona traça 
i al cor guardeu pietat, 
però fugiu de votar-lo 
què ens durà calamitats.

Mai no ha volgut escoltar
a les víctimes del metro, 
uns innocents ciutadans
que clamen per que assumisca
la responsabilitat

La seua veu és somorta,
diu que dos i dos són tres
i una més que ell en reporta
per atendre els seus amics
i ofrenar a Espanya glòria. 

Xoriços i presidiaris 
són amics que ell ha triat
mentre va resant rosaris
i entre tots han convertit 
esta terra en un calvari.

Ell somriu d’orella a orella, 
i mentre somriu es riu, 
quan se n’ix per la portella 
dels perills que alguns judicis
el condemnen a la rella.

Vergonya per a València, 
proposar un encausat
a ocupar la presidència 
de la Generalitat 
és un càrrec de consciència.

Entre l’America’s Cup, 
una visita del Papa 
o la ciutat de les Arts 
i amb la cursa d’automòbils, 
la butxaca ens ha escurat.

Escoles en barracons, 
la sanitat va ofegant-se 
per manca de previsió, 
els vells i aquells que no es valen 
oblidats en un racó.

I la Generalitat
deu mes diners que divisa, 
tant que no poden pagar 
les empreses que l’atenen 
van caient en un forat.

Verge dels Desemparats, 
dóna senderi en les urnes 
i als valencians unitat 
amb tots els pobles que tenen 
la llengua en comunitat. 

Valencians i valencianes,
no voteu Francisco Camps
que vos farà eixir per cames
de la llengua que parleu
i la llar dels vostres pares.

Al Tall


Revista EL TEMPS

EL DIA QUE EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
16 d'abril de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada