22 de juny 2011

126 dies sense TV3 al País Valencià

QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI... 

Els actors Marc Marginet, Dídac Flores i David Moreno
tv3.cat

"La Trinca: biografia no autoritzada" és una comèdia musical de ficció, amb guió de Joaquim Oristrell i Manuel Iborra, on els protagonistes són Dídac Flores, Marc Marginet, i David Moreno, els finalistes del concurs televisiu de TV3 "Buscant La Trinca", que fan de Josep Maria Mainat, Toni Cruz i Miquel Àngel Pasqual, respectivament.



CAMPS PREMIA LA DIRECCIÓ
DE CANAL 9 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


De Canal 9 al Consell, un trànsit natural

El nomenament de Lola Johnson fa palès els vincles entre el govern i la televisió autonòmica

www.elpunt.cat    21/06/11 VALÈNCIA - REDACCIÓ
Lola Johnson, la nova portaveu del govern valencià i consellera de Turisme, Cultura i Esports, s'hi incorpora després del seu pas per la direcció de la branca televisiva de Radiotelevisió Valenciana (RTVV).
Les constants acusacions de manipulació a l'ens públics tenen un argument més des d'ara. El pas de Canal 9 al Consell és un trànsit natural.
De fet, la coordinadora d'Esquerra Unida, Marga Sanz, ha assegurat que el nomenament de Johnson “presagia la continuació de l'estratègia d'opacitat” del PP.





'Esperem que el nou conseller òbriga el diàleg i recapacite'
El gerent d'Escola Valenciana comenta el nomenament de José Císcar, nou conseller d'Educació

El nou conseller d'Educació, José Císcar, el coneixem de fa anys perquè va ser batlle de Teulada (Marina Alta) i sabem que és coneixedor de l'ensenyament en valencià i de l'èxit d'aquest model educatiu. Mentre ell va ser batlle de Teulada, hi vam fer les Trobades d'Escola Valenciana i sempre va ser receptiu a l'ensenyament en valencià. Com a batlle va respectar i valorar el model actual.

Com a nou conseller, Císcar ha de retirar el decret de Font de Mora i obrir una taula de diàleg amb el sector. Esperem que aporte el seu tarannà dialogant i favorable a la conselleria. La setmana vinent tindrà la primera oportunitat de demostrar el canvi en una taula sindical que es farà el 29 de juny. A més, també rebrà l'informe de les universitats valencianes que és un rebuig contundent del model proposat pel seu antecessor.

Císcar ha de recapacitar sobre què ha passat i adonar-se que no hi ha cap institució, fora del Consell, que considere oportú d'impulsar el nou model proposat per Font de Mora, que implicava posar fi al valencià a l'escola. Esperem, doncs, que el nou conseller òbriga el diàleg i recapacite.Àngel Martí, gerent d'Escola Valenciana 


 LA PERSONA FORTA
DEL NOU GOVERN CAMPS


Oltra: 'Queda clar que Sánchez de León serà la substituta de Camps quan haja de deixar la presidència'  www.vilaweb.cat

EUPV qualifica el nou Consell de caòtic i, el PSPV, de cínic

La portaveu adjunta de Compromís a les corts, Mònica Oltra, ha considerat avui que 'queda clar que la vice-presidenta i consellera de Presidència, Paula Sánchez de León, serà la substituta de Camps quan haja de deixar el càrrec per problemes judicials.' És una més de les crítiques de l'oposició a la composició del nou govern valencià que entre ahir i avui no han parat de succeïr-se.

'Camps ha volgut apartar del Consell els que seran els seus companys de cadira als judicis', ha dit Oltra, que ha dit que els nous consellers són el que eren la segona fila dels anteriors. 'Si dels consellers que teníem no se'n podia esperar gaire res, dels de segona fila encara en podem esperar menys'.

La portaveu del grup d'EUPV, Marga Sanz, per la seva banda, ha qualificat el nou govern de caòtic i ha dit que el repartiment de competències i departaments és un 'totum revolutum'. Sanz considera que Camps ha dissenyat un nou govern amb personatges directament dependents del president 'perquè ningú no li faci ombra'. 'És una situació molt preocupant', ha reblat.

El diputat del PSPV en la Comisión de control a RTVV, Josep Moreno, ha criticat amb especial contundència la fusió de les conselleries de Cultura i Turisme i el nomenament de Lola Johnson, actual directora de Canal 9, com a portaveu del Consell, que ha qualificat de cínic. 'Amb aquest gest Camps recupera el ministeri d'Informació i Turisme que va crear Franco per a Manuel Fraga', ha reblat.

El nomenament de Johnson va ser ahir, de fet, va generar ahir crítiques de tota l'oposició. Enric Morera, portaveu de Compromís a les corts, va dir que esperava que Johnson abandonés 'les polítiques de manipulació i d'apartheid de les indústries culturals valencianes que ha dut a terme a Canal 9; altrament no hi haurà res a gestionar, perquè haurà liquidat la cultura i els creadors'.

Per Marga Sanz, que la directora de Canal 9 sigui la portaveu del Consell li fa preveure 'la continuació de l'estratègia d'opacitat i manipulació: mentre al carrer la gent demana transparència, Camps confia la comunicació de les seves decisions a qui no ha tingut gens de vergonya a l'hora d'aplicar la més basta manipulació partidista en un mitjà de comunicació'.






POETES PEGOLINS PER LA LLIBERTAT

El passat 12 de juny va tindre lloc al Casal Cultural de Pego l'acte "Poetes Pegolins per la llibertat". L'acte, que va comptar amb l'actuació dels artistes de Pego, Tomàs Llopis,Salvador Bolufer, Carles Siscar, Xavi Morant i Josep Nadal, a més de realitzar-se en suport d'Acció Cultural va servir també per denunciar l'últim atac contra la nostra llengua del Govern de Camps que suposarà l'aprovació del decret de plurilingüisme de Font de Mora.Al finalitzar l'acte es va llegir un comunicat en el qual, a banda d'agrair la col·laboració dels artistes i dels assistents es va encoratjar tothom per continuar treballant per la nostra cultura, llengua i dignitat.


edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir


Economia
"Valor afegit" parla de la indústria discogràfica
Dimarts, 22.25, al 33 El funcionament de la indústria discogràfica sense discos, a "Valor afegit" Deu anys de revolució a internet han acabat ensenyant noves maneres d'espavilar-se i guanyar-se la vida en la difícil indústria musical. El programa "Valor afegit" parla de com s'ho fa aquesta indústria per guanyar diners sense gairebé vendre discos.
tv3.cat

Troba'ns a Facebook
                                  Complement social de Facebook
tv3.cat



El grotesc parany del decret del plurilingüisme

Alícia Marqués - www.levante-emv.com

Desde la Coordinadora de Dinamització Lingüística del País Valencià volem expressar la nostra indignació per l´esborrany del decret de plurilingüisme del conseller d´Educació. El nostre col·lectiu, com a professionals de la llengua, ens reconeixem, igual com el senyor Font de Mora, partidaris entusiastes d´un nou marc educatiu plurilingüe que garantisca plenament que l´alumnat valencià finalitze l´educació obligatòria amb uns nivells òptims de capacitat lingüística, no sols en la llengua pròpia, sinó també en la llengua cooficial i en altres llengües estrangeres.Però la situació evident de precarietat que pateix el nostre sistema educatiu públic des de fa molts anys ens fa pensar que la pretesa injecció extraordinària d´anglés en el currículum educatiu no és més que un romanç, una altra ocurrència del senyor conseller, que (igual que amb el xinés mandarí) només pretén embolicar la troca. Perquè no cal tindre una vista privilegiada per a constatar la situació de complet abandó a què la Conselleria d´Educació ha sotmés durant un bon grapat d´anys tota la xarxa de l´educació pública, no sols quant a les deficiències estructurals que s´hi perpetuen de forma indefinida, sinó també quant a la retallada incessant de recursos humans (baixes que no es cobreixen, reducció o supressió de personal especialitzat com ara logopedes o els mateixos mestres d´anglés). És en aquest marc educatiu on el senyor conseller té previst implantar el seu flamant pla plurilingüe, amb la dotació econòmica i el personal capacitat corresponents? Més prompte ens sembla una broma de mal gust.
martaortells.blogspot.com

L´anglés esdevé només un pretext embolcallat de modernor perquè el castellà desplace el valencià de bona part de les assignatures que fins ara ha vehiculat als centres amb línia en valencià. L´oposició real que se´ns presenta és la de sempre: castellà versus valencià; o dit d´una altra manera: allí on hi havia dos barracons, en deixarem un sol. Les tècniques i tècnics lingüístics som conscients que una mesura de caire polític que equipara la presència del castellà amb la del valencià en l´ensenyament ens aboca a la desaparició del valencià a llarg termini, per la senzilla raó que la nostra llengua es troba en una clara situació de desavantatge en la distribució dels àmbits d´ús de caràcter formal respecte del castellà en la nostra societat. I és que per a la nostra classe política no ha passat desapercebut que els darrers 25 anys de línies en valencià ens han deixat com a herència l´únic àmbit on la normalització lingüística ha esdevingut real, en gran part gràcies a l´esforç i al voluntarisme que les comunitats educatives i les associacions de pares i mares de l´alumnat hi han hagut d´invertir; tot això en una societat on la màxima responsable de vetlar per la llengua pròpia és la que s´esforça de forma reiterada a invisibilitzar-la en els àmbits prestigiosos.Plurilingüismes d´aquesta mena, no, gràcies.







AL TALL

"ROMANÇ CONTRA CAMPS"


Déu em done inspiració
per a poder explicar 
la vida d’un pecador 
que duu la ruina al poble
governant amb confusió.

Francisco Camps és la fitxa;
de la Generalitat
es repenja i encapritxa
i gastant sense trellat 
al país ha fet la guitza.

Du dins el pap una idea
Camps procura a poc a poc
soterrar la nostra llengua 
i penjar-la en la paret 
del museu de la indecència.

Amb ràbia i obstinació
va empentant una campanya
de brutal persecució
a Acció Cultural que sempre
per la llengua ha fet un front.

TV3 tan apreciada 
que durant 26 anys 
amb València connectava
Francisco Camps l’ha tancat, 
assolant un pont de guaita. 

Televisió en valencià
Canal Nou va retirant-se 
i el doblatge s’ha tallat 
vulnerant els estatuts 
què per això cèntims no hi ha.

Van per milers els infants
que volen entrar a escola 
estudiant en valencià, 
però Camps no crea places
Què per això cèntims no hi ha. 

Disculpeu Francisco Camps,
si sou gent de bona traça 
i al cor guardeu pietat, 
però fugiu de votar-lo 
què ens durà calamitats.

Mai no ha volgut escoltar
a les víctimes del metro, 
uns innocents ciutadans
que clamen per que assumisca
la responsabilitat

La seua veu és somorta,
diu que dos i dos són tres
i una més que ell en reporta
per atendre els seus amics
i ofrenar a Espanya glòria. 

Xoriços i presidiaris 
són amics que ell ha triat
mentre va resant rosaris
i entre tots han convertit 
esta terra en un calvari.

Ell somriu d’orella a orella, 
i mentre somriu es riu, 
quan se n’ix per la portella 
dels perills que alguns judicis
el condemnen a la rella.

Vergonya per a València, 
proposar un encausat
a ocupar la presidència 
de la Generalitat 
és un càrrec de consciència.

Entre l’America’s Cup, 
una visita del Papa 
o la ciutat de les Arts 
i amb la cursa d’automòbils, 
la butxaca ens ha escurat.

Escoles en barracons, 
la sanitat va ofegant-se 
per manca de previsió, 
els vells i aquells que no es valen 
oblidats en un racó.

I la Generalitat
deu mes diners que divisa, 
tant que no poden pagar 
les empreses que l’atenen 
van caient en un forat.

Verge dels Desemparats, 
dóna senderi en les urnes 
i als valencians unitat 
amb tots els pobles que tenen 
la llengua en comunitat. 

Valencians i valencianes,
no voteu Francisco Camps
que vos farà eixir per cames
de la llengua que parleu
i la llar dels vostres pares.

Al Tall


Revista EL TEMPS
vilaweb.cat

ELS DIES EN QUÈ EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
16 d'abril de 2011
18 de juny de 2011

vilaweb.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada