12 d’abr. 2011

54 dies sense TV3

LA SOCIETAT VALENCIANA HA DE DIR PROU!
VALÈNCIA, 16 D'ABRIL DE 2011



Acció Cultural preveu que seran milers els castellonencs que aniran dissabte a la manifestació de València per TV3 
www.vilaweb.cat
Hi ha organitzats autobusos des del Baix Maestrat, Els Ports, l'Alcalatén i l'interior de la Plana Baixa: La gent de les poblacions de la costa es desplaçarà en tren, tot i que alguns centres escolars de Castelló també han previst el seu desplaçament en autocars.
La delegació a Castelló d'Acció Cultural del País Valencià ha fet "una valoració molt positiva de la previsió d'assistència de gent de les comarques de Castelló a la gran manifestació en defensa de TV3 que tindrà lloc el proper dia 16 a València, a les 18 hores, des de les Torres de Quart, i amb l'actuació especial, en finalitzar, del cantant Lluís Llach, que torna després de cinc anys de silenci artístic per tal de donar suport a la nostra reivindicació de TV3 al País Valencià"

El PP refagocita Unió Valenciana   
www.linformatiu.com
Davant la impossibilitat d'ensenyar cap aval d'haver portat a terme durant les últimes legislatures un valencianisme democràtic, el PP tornava ahir als símbols amb un acte al Puig en defensa de "las tradiciones valencianas" i en el qual la subordinació s’escenificà amb el mateix del líder d'Unió Valenciana rendit als desitjos de Camps, i amb la immolació definitiva de les sigles amb les quals Lizondo va fer la guerra al fantasma del "pancatalanisme".
La dreta, la dreta folklorista, la ultradreta...
TOTS ELS VOTS VAN AL MATEIX EMBUT
Miralles i Camps (Foto: l'informatiu.com)
Un diputat del PP català utilitza el dialecte valencià al Parlament per parlar de TV3
Enric Millo, tot i afirmar la unitat del català, ha dit que als valencians “no se'ls pot imposar que la llengua que parlen no és el valencià”. López Tena (SI) qualifica de “paròdia dialectal” la intervenció.
El portaveu parlamentari del PP de Catalunya, Enric Millo, ha utilitzat avui el dialecte valencià a la comissió d'assumptes institucionals del Parlament, en discutir sobre les emissions de TV3 a la Comunitat Valenciana, si bé ha deixat clar que és “la mateixa llengua” que el català.
Foto: elpunt.cat
En iniciar el seu torn de rèplica en la compareixença del portaveu del Govern, Francesc Homs, Millo ha demanat permís a la presidenta de la comissió, la socialista Marina Geli, per usar la variant lingüística valenciana, en un gest que ha causat sorpresa entre els altres diputats presents a la sessió.
“Vull utilitzar la llengua valenciana com a llengua d'ús en la meva intervenció, perquè considerem que és la mateixa llengua que el català”, ha dit Millo, nascut a Catalunya però amb “sang valenciana”, ja que els seus pares són originaris d'aquesta terra.

Millo ha reclamat “una miqueta més d'humilitat i de modèstia”, perquè “el principal problema d'alguns catalans és que es creuen superiors a la resta del món”, i ha dit que als valencians “no se'ls pot imposar que la llengua que parlen no és el valencià”.
Geli, com a presidenta de la comissió d'assumptes institucionals, no ha posat cap impediment a Millo perquè s'expressés en la variant valenciana: “Vostè s'ha expressat en les llengües oficials a Catalunya, per tant no tenim cap inconvenient, només faltaria, al contrari”.

Una mica molest pel fet que el gest de Millo es pogués interpretar com una negació de la unitat lingüística entre català i valencià, el secretari general d'ICV, Joan Herrera, també fill de valenciana, ha recalcat: “No fa falta ara que jo usi l'accent valencià que té la meva mare quan parla en català, perquè és la mateixa llengua”.

A continuació ha intervingut el diputat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) Alfons López Tena, d'origen valencià, que ha deplorat la “paròdia” dialectal utilitzada per Millo, al qual ha enumerat tots els errors gramaticals i de vocabulari en els quals ha incorregut en la seva breu intervenció en valencià.

“Dir-nos valencians és la nostra manera de ser catalans”, ha sentenciat López Tena.
El portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, ha posat la punta a aquest episodi, felicitant Millo perquè “amb la seva intervenció ha demostrat que el català i el valencià és una mateixa llengua, més enllà de les denominacions”.

Mònica Terribas: “No crec que abans del 22 de maig es resolgui res"
Les posicions estan enrocades. I ara a Camps li vénen eleccions. 
A TV3 hi ha d'haver publicitat.  www.avui.cat

Foto: Andreu Puig
Veurem TV3 al País Valencià? 
El govern central hauria de prendre decisions més fermes en aquest sentit. Si s'haguessin posat els mecanismes necessaris en el seu moment, aplicar la llei de l'audiovisual espanyola, que vol dir facilitar la reciprocitat entre territoris, ara seria més fàcil. Van dir allò que els governs dels territoris ja s'espavilarien. I ho van fer sabent que la relació del País Valencià amb la resta de territoris de parla catalana no ha estat mai fàcil.
Tan fàcil que seria.
Si és un tema de sentit comú! Com pot ser que dijous una persona que estava a Nova York pogués seguir l'entrevista amb el president de la Generalitat i que al País Valencià no ho poguessin veure. No té cap lògica ni és de sentit comú l'any 2011, quan estem rebent canals de tot arreu. No té cap sentit. L'única lògica és la de la confrontació política, purament política. I que al País Valencià la política passi per damunt dels interessos dels ciutadans, ni que només siguin els interessos d'algun miler, no té cap sentit.
La situació està enrocada?
Sí, i quan les posicions s'enroquen, és molt difícil desfer-les. I és evident que Francisco Camps és ara davant unes eleccions i que té un electorat que ja li va bé si no es veu TV3 al País Valencià. Veurem si després del 22 de maig les coses es veuen amb una altra perspectiva.
Per tant, no confia en cap solució imminent?
No. Desgraciadament, abans de les eleccions és impossible.
Si vols llegir l'entrevista completa: 

El Dijous Sant, Morella pregarà de nou per TV3
El Dijous Sant, és a dir, el proper 21 d’abril, Morella demanarà de nou veure TV3 a la comarca dels Ports en concret i arreu de la Comunitat Valenciana amb una concentració a la Placeta de l’Ajuntament a les vuit de la vesprada, una hora abans de la processó de la Confraria de Les Vestes.

La protesta, organitzada des de l’associació Els Ports En Moviment recupera l’esperit reivindicatiu a favor de la televisió autonòmica catalana, que durant més de 25 anys es va veure amb total llibertat a Morella i comarca i que, fa quasi un any i en ple auge de canals per l’arribada de la TDT, es va suprimir per ordre de la Generalitat Valenciana, qui defensa que són unes emissions il·legals i que no tenen espai a les ones per a continuar emitint.
Ja l’any passat es van fer dues concentracions en aquest mateix emblemàtic lloc de Morella, coincidint amb el tall a Morella -que arribava més de mig any abans de a la resta de la Comunitat-, però des d’aleshores no s’havia convocat cap altra protesta dins de les muralles.

Els Ports en Moviment demana TV3 davant dels polítics del PP www.comarquesnord.cat
Els Ports en Moviment ha aprofitat l’anunciada visita del president de la Generalitat Valenciana Francesc Camps a la ciutat de Morella per a fer-li saber que, ací, “Volem TV3″, amb una gran parcarta que s’ha possat a la façada de la Casa Ciurana, lloc on s’ha realitzat l’acte de presentació dels candidats populars a les eleccions del 22-M a la comarca dels Ports.

Encara que el president finalment no ha pogut assistir, segons s’apuntava per problemes de salut, s’ha reivindicat igualment que a la Comunitat Valenciana es recuperen les emissions del canal de televisió veí. Carlos Fabra i els alcaldables comarcals han vist el missatge. 
En resposta a la protesta, Carlos Fabra ha assegurat que “jo també vull Tv3, però que vaiguen a la Subdelegació a reclamar el múltiplex”, desentent-se del problema i culpant als socialistes del tall de l’autonòmica veïna.

Carlos Fabra pretén relaxar la vista amb el paisatge urbà de Morella
i es troba amb la pancarta que reivindica la senyal de TV3 (9/4/2011)
Polèmica a Gandia per la incorporació del GAV a les llistes municipals del PP
Xavi (09 abril de 2011) www.valencianisme.com

Segons revelava ahir el diari L-EMV, el candidat del Partit Popular a l'Alcaldia de Gandia, Arturo Torró, ha pactat la incorporació de l'organització d'extrema dreta anomenada Grup d'Acció Valencianista (GAV) dins de la candidatura amb què els populars concorreran a les pròximes eleccions municipals. Així, la presidenta local del col·lectiu ultraespanyolista, Lara Ramírez Pellicer, ocuparà el número 15 dins de les llistes.
D'acord amb les mateixes fonts, despús-ahir Torró i Ramírez van comparéixer junts davant dels mitjans de comunicació per a donar a conéixer l'acord. El dirigent popular, a més, va anunciar la incorporació de l'expresident d'Unió Valenciana a la Safor, Ximo Canet, mentre que sembla que de moment no hi ha un acord amb Coalició Valenciana perquè se sumen a la candidatura popular.

Per la seua banda, la presidenta del col·lectiu local del GAV va restar importància als incidents violents que ha protagonitzat l'organització ultraespanyolista a la capital de la Safor. Entre ells, destaquen els greus aldarulls durant el Correllengua de l'any 2008.
Eixa ocasió, durant el pas de la marxa cívica pels carrers del centre de Gandia un militant del GAV va llançar una pedra contra la regidora del BLOC a la població saforenca de l'Alqueria de la Comtessa Maite Peiró, cosa que li ha provocat una pèrdua parcial de visió en l'ull en què va rebre l'impacte.

Tot amb tot, Ramírez va recordar que malgrat que arran d'estos fets es van obrir diligències policials contra 12 militants d'esta organització d'extrema dreta espanyolista, cap d'ells no va ser condemnat per l'agressió.


Acció Cultural, els sindicats i les principals entitats cíviques valencianes convoquen la manifestació del dissabte 16 d’abril a València
S’espera una participació important en una manifestació que englobarà la reivindicació per TV3 i la llibertat d’expressió amb les lluites per la cultura, el territori, l’ensenyament públic i l’estat del benestar i el treball.

El mateix dissabte 16 pel matí tindrà lloc també un acte a Xàtiva, de commemoració del 25 d’Abril, davant el monument als maulets, que servirà també per convocar la manifestació de la vesprada. L’acte, convocat per la Comissió 25 d’Abril, integrada pel PSOE, EUPV i BLOC de la ciutat, comptarà amb el parlament d’un representant d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

D’altra banda, en passar la manifestació Acció Cultural haurà de continuar impulsant la campanya de recollida de diners per a fer front a la multa de 800.000 euros imposada pel Govern del Sr. Camps per les emissions de TV3, multa que de no pagar-se significaria l’embargament dels comptes i dels béns immobles i mobles de l’entitat, posant en perill el seu futur. És per això que l’entitat ha obert una campanya de recollida de diners amb bons d’ajut i comptes corrents on fer donacions. En el mateix sentit, els pintors Antoni Tàpies i Miquel Barceló i l’escultor Andreu Alfaro han fet una crida pública als artistes perquè donen obres d’art per a poder ser venudes amb l’objectiu d’ajudar a recollir fons per fer front a les multes.


TV3, la llengua i la transparència, clams de la marxa d'ACPV del 16 d'abril
Sindicats i entitats cíviques s'han sumat a la convocatòria · Lluís Llach actuarà al final de la manifestació
'Sí a TV3! Sí a la llengua! Sí a la transparència!' és el lema de la manifestació que recorrerà València dissabte, 16 d'abril, organitzada perAcció Cultural del País Valencià. La manifestació culminarà totes les mobilitzacions i actes fets a tot el país contra el cessament de les emissions de TV3 al País Valencià. ACPV va haver de tancar els repetidors assetjada per les multes de la Generalitat Valenciana.

La manifestació, que eixirà a les sis de la vesprada de les Torres de Quart, és part dels actes de la diada del 25 d'Abril, en record de la derrota de la batalla d'Almansa del 1707. També 'recull totes les inquietuds expressades per la situació econòmica, contra la corrupció, per l'ensenyament públic i el territori', com explica ACPV. D'aquí ve que s'hagin adherit a la convocatòria els sindicats CC OO, UGT i Intersindical Valenciana i entitats com Escola Valenciana, Ca Revolta, Salvem el Cabanyal, Col·lectiu contra la Corrupció...

Carles Santos dirigirà una banda de músics que obrirà la manifestació, i al final hi haurà l'actuació de Feliu Ventura, i l'actriu Pepa Lòpez llegirà el manifest. Tot seguit, hi haurà l'esperada actuació de Lluís Llach, que trenca, excepcionalment, la seva retirada, ara fa quatre anys. Llach ha precisat que el concert era una 'manera concreta de militar aquell dia en favor d'un dret fonamental' i que en cap cas no era un retorn a l'escenari: 'Abans de retirar-me havia manifestat que deixaria la porta oberta a tornar algun dia als escenaris. No és aquest el cas. En la defensa de quelcom que m'és tan essencial com la llibertat i la cultura, jo no torno d'enlloc perquè no m'he mogut mai del mateix lloc. Seré un més dels qui anireu a la manifestació, que en un moment determinat haurà de prendre la paraula.'

Quan s'acosta la data de la manifestació, ACPV fa saber que l'Ajuntament de València posa traves a l'organització del concert de Llach, al·legant dificultats tècniques. El portaveu de l'entitat, Toni Gisbert, ha insistit que no n'hi hauria d'haver: 'En qualsevol ciutat governada per un ajuntament amb un mínim sentit de la cultura hauria de ser un honor que Lluís Llach hi actuara gratuïtament, després de quatre anys d'haver-se retirat.'

Des d'Acció Cultural estem organitzant un autobús per anar el dia 16 a València, a la mani de TV3 i l'actuació de Llach, des de l'Alcora-Onda-Betxí, i un altre des de Sant Mateu-la Salzedella-les Coves. Les persones interessades han de trucar al 964242947

Agenda de mobilitzacions:
Divendres 15 d'abril
NOU 19:30h. Sabadell (Vallès Occidental) 
Concentració en favor de TV3 al País Valencià
 a la plaça de l'Ajuntament. Convoca Omnium Cultural, la CAL i la Plataforma per la Llengua.
20:00h. Corbera (La Ribera Baixa)Concentració contra el tancament de TV3 a la plaça de l'Ajuntament. Convoca: Casal d'ACPV de Cullera, l'AJRB i els col·lectius locals del PSPV i EUPV de Corbera.


ENQUESTA. VOTA!
Diari Levante www.levante-emv.com

FOTOGRAFIES 



Concentració a Oliva (2/4/2011)
València, FALLES, 10/03/2011. Foto: Prats i Camps

MÉS FOTOS A:

VÍDEOS


QUÈ PUC FER?

Ajudes als comptes: 2100-0700-12-0200294927 (i) 2077-0001-27-3103581289

Podeu presentar una queixa al Síndic de Greuges pel tancament de TV3:

Per a enviar la queixa heu d'anar a l’enllaç:
http://www.elsindic.com/va/presentar-una-queixa-sense-signatura-digital.html omplir les dades i adjuntar el següent document, ja que el text sencer no cap a l'espai de la queixa i de vegades dóna error.

Podeu recuperar una ràdio i televisió públiques i plurals

Podeu escriure als diputats
Aquests són els correus electrònics dels diputats al Congrés per Castelló, els tres primers del PP i els dos darrers del PSOE. Us proposem que els envieu un correu per demanar-los que scolten l'opinió majoritària dels castellonencs i donen el seu suport a la Iniciativa Legislativa Popular Televisió sense fronteres, per a que TV3 i la resta de canals de la Corporació Catalana es puguen tornar a veure a Castelló el més ràpidament possible.

Catalunya Nord vol la TDT catalana





TV3 per iPhone:


La Universitat de València per les emissions de TV3 http://acpv.cat/siatv3/arxius/UniversitatdeValencia.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada