10 d’abr. 2011

52 dies sense TV3

Finestra del Centre d'Estudis dels Ports (Morella)
Mònica Terribas: “No crec que abans del 22 de maig es resolgui res"
Les posicions estan enrocades. I ara a Camps li vénen eleccions. 
A TV3 hi ha d'haver publicitat.  www.avui.cat

Foto: Andreu Puig
Veurem TV3 al País Valencià? 
El govern central hauria de prendre decisions més fermes en aquest sentit. Si s'haguessin posat els mecanismes necessaris en el seu moment, aplicar la llei de l'audiovisual espanyola, que vol dir facilitar la reciprocitat entre territoris, ara seria més fàcil. Van dir allò que els governs dels territoris ja s'espavilarien. I ho van fer sabent que la relació del País Valencià amb la resta de territoris de parla catalana no ha estat mai fàcil.
Tan fàcil que seria.
Si és un tema de sentit comú! Com pot ser que dijous una persona que estava a Nova York pogués seguir l'entrevista amb el president de la Generalitat i que al País Valencià no ho poguessin veure. No té cap lògica ni és de sentit comú l'any 2011, quan estem rebent canals de tot arreu. No té cap sentit. L'única lògica és la de la confrontació política, purament política. I que al País Valencià la política passi per damunt dels interessos dels ciutadans, ni que només siguin els interessos d'algun miler, no té cap sentit.
La situació està enrocada?
Sí, i quan les posicions s'enroquen, és molt difícil desfer-les. I és evident que Francisco Camps és ara davant unes eleccions i que té un electorat que ja li va bé si no es veu TV3 al País Valencià. Veurem si després del 22 de maig les coses es veuen amb una altra perspectiva.
Per tant, no confia en cap solució imminent?
No. Desgraciadament, abans de les eleccions és impossible.
Si vols llegir l'entrevista completa: 

El Dijous Sant, Morella pregarà de nou per TV3
www.comarquesnord.cat
El Dijous Sant, és a dir, el proper 21 d’abril, Morella demanarà de nou veure TV3 a la comarca dels Ports en concret i arreu de la Comunitat Valenciana amb una concentració a la Placeta de l’Ajuntament a les vuit de la vesprada, una hora abans de la processó de la Confraria de Les Vestes.

La protesta, organitzada des de l’associació Els Ports En Moviment recupera l’esperit reivindicatiu a favor de la televisió autonòmica catalana, que durant més de 25 anys es va veure amb total llibertat a Morella i comarca i que, fa quasi un any i en ple auge de canals per l’arribada de la TDT, es va suprimir per ordre de la Generalitat Valenciana, qui defensa que són unes emissions il·legals i que no tenen espai a les ones per a continuar emitint.
Ja l’any passat es van fer dues concentracions en aquest mateix emblemàtic lloc de Morella, coincidint amb el tall a Morella -que arribava més de mig any abans de a la resta de la Comunitat-, però des d’aleshores no s’havia convocat cap altra protesta dins de les muralles.

Els Ports en Moviment demana TV3 davant dels polítics del PP www.comarquesnord.cat
Els Ports en Moviment ha aprofitat l’anunciada visita del president de la Generalitat Valenciana Francesc Camps a la ciutat de Morella per a fer-li saber que, ací, “Volem TV3″, amb una gran parcarta que s’ha possat a la façada de la Casa Ciurana, lloc on s’ha realitzat l’acte de presentació dels candidats populars a les eleccions del 22-M a la comarca dels Ports.

Encara que el president finalment no ha pogut assistir, segons s’apuntava per problemes de salut, s’ha reivindicat igualment que a la Comunitat Valenciana es recuperen les emissions del canal de televisió veí. Carlos Fabra i els alcaldables comarcals han vist el missatge. 
En resposta a la protesta, Carlos Fabra ha assegurat que “jo també vull Tv3, però que vaiguen a la Subdelegació a reclamar el múltiplex”, desentent-se del problema i culpant als socialistes del tall de l’autonòmica veïna.

Carlos Fabra pretén relaxar la vista amb el paisatge urbà de Morella
i es troba amb la pancarta que reivindica la senyal de TV3 (9/4/2011)
Polèmica a Gandia per la incorporació del GAV a les llistes municipals del PP
Xavi (09 abril de 2011) www.valencianisme.com

Segons revelava ahir el diari L-EMV, el candidat del Partit Popular a l'Alcaldia de Gandia, Arturo Torró, ha pactat la incorporació de l'organització d'extrema dreta anomenada Grup d'Acció Valencianista (GAV) dins de la candidatura amb què els populars concorreran a les pròximes eleccions municipals. Així, la presidenta local del col·lectiu ultraespanyolista, Lara Ramírez Pellicer, ocuparà el número 15 dins de les llistes.
D'acord amb les mateixes fonts, despús-ahir Torró i Ramírez van comparéixer junts davant dels mitjans de comunicació per a donar a conéixer l'acord. El dirigent popular, a més, va anunciar la incorporació de l'expresident d'Unió Valenciana a la Safor, Ximo Canet, mentre que sembla que de moment no hi ha un acord amb Coalició Valenciana perquè se sumen a la candidatura popular.

Per la seua banda, la presidenta del col·lectiu local del GAV va restar importància als incidents violents que ha protagonitzat l'organització ultraespanyolista a la capital de la Safor. Entre ells, destaquen els greus aldarulls durant el Correllengua de l'any 2008.
Eixa ocasió, durant el pas de la marxa cívica pels carrers del centre de Gandia un militant del GAV va llançar una pedra contra la regidora del BLOC a la població saforenca de l'Alqueria de la Comtessa Maite Peiró, cosa que li ha provocat una pèrdua parcial de visió en l'ull en què va rebre l'impacte.

Tot amb tot, Ramírez va recordar que malgrat que arran d'estos fets es van obrir diligències policials contra 12 militants d'esta organització d'extrema dreta espanyolista, cap d'ells no va ser condemnat per l'agressió.


Acció Cultural, els sindicats i les principals entitats cíviques valencianes convoquen la manifestació del dissabte 16 d’abril a València
S’espera una participació important en una manifestació que englobarà la reivindicació per TV3 i la llibertat d’expressió amb les lluites per la cultura, el territori, l’ensenyament públic i l’estat del benestar i el treball.
Acció Cultural ha presentat avui en roda de premsa la convocatòria de la manifestació que el proper dissabte 16 d’abril recorrerà València amb el lema “Sí a TV3! Sí a la llengua! Sí a la transparència!”. La manifestació eixirà a les 18 h de les Torres de Quart.
La manifestació del proper dissabte 16 d’abril culmina la sèrie de mobilitzacions que han tingut lloc des de que el passat 17 de febrer ACPV es va veure obligada a cessar les emissions de TV3 al País Valencià sota l’amenaça de noves multes per part del Govern valencià. En els dos mesos que han transcorregut, hem comptabilitzat 66 concentracions i manifestacions en tota la geografia valenciana, de manera que les principals ciutats del País han protagonitzat mobilitzacions per TV3, totes elles multitudinàries i amb un espectre social i polític molt ample i divers.

Però la manifestació del proper 16 d’abril també recull totes les inquietuds expressades per les mobilitzacions de les darreres setmanes per la situació econòmica, contra la corrupció, per l’ensenyament públic o pel territori, fet que s’ha traduït en l’adhesió a la convocatòria dels sindicats i les principals entitats cíviques (a més d’Acció Cultural, la manifestació és convocada pels sindicats CCOO-PV, UGT-PV i Intersindical Valenciana, i les entitats Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana,Plataforma per la Llei de la Dependència, Escola Valenciana-Federació d’Associacions per la Llengua, Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians, Salvem el Cabanyal, Xúquer Viu, Ca Revolta, Societat Coral El Micalet i Col·lectiu contra la Corrupció.


Acció Cultural vol també posar aquesta manifestació en la perspectiva dels més de 4 anys que dura la persecució econòmica i política del Govern de Francisco Camps contra la nostra entitat, des de que el gener del 2007 ens va obrir el primer expedient administratiu per les emissions de TV3. En aquest temps, hem aconseguit una mobilització ciutadana importantíssima que no només no s’ha reduït, sinó que ha augmentat, provocant esquerdes en el propi partit del Sr. Camps (només cal recordar els pronunciaments favorables a TV3 i a la ILP d’institucions valencianes governades pel PP tan importants com la Diputació de Castelló) i en el TSJ (sentència 170/2011 de 8 de febrer sobre els repetidors de Llosa de Ranes i Alginet que va provocar per primera vegada la divisió de la sala per la meitat), i de fet s’espera una assistència massiva a la mobilització del proper dissabte 16, així com la presència de personalitats del món de la cultura i de la política.
Pel que fa al programa de la manifestació, Carles Santos obrirà la manifestació dirigint una banda de música, mentre que l’acte final serà protagonitzat pel cantant xativí Feliu Ventura (que cantarà dues cançons), l’actriu Pepa López (que llegirà el manifest) i el cantant Lluís Llach, que ha trencat la seua retirada musical ara fa 4 anys per oferir una actuació especial en el punt de finalització de la manifestació, a l’aire lliure.

El mateix dissabte 16 pel matí tindrà lloc també un acte a Xàtiva, de commemoració del 25 d’Abril, davant el monument als maulets, que servirà també per convocar la manifestació de la vesprada. L’acte, convocat per la Comissió 25 d’Abril, integrada pel PSOE, EUPV i BLOC de la ciutat, comptarà amb el parlament d’un representant d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

D’altra banda, en passar la manifestació Acció Cultural haurà de continuar impulsant la campanya de recollida de diners per a fer front a la multa de 800.000 euros imposada pel Govern del Sr. Camps per les emissions de TV3, multa que de no pagar-se significaria l’embargament dels comptes i dels béns immobles i mobles de l’entitat, posant en perill el seu futur. És per això que l’entitat ha obert una campanya de recollida de diners amb bons d’ajut i comptes corrents on fer donacions. En el mateix sentit, els pintors Antoni Tàpies i Miquel Barceló i l’escultor Andreu Alfaro han fet una crida pública als artistes perquè donen obres d’art per a poder ser venudes amb l’objectiu d’ajudar a recollir fons per fer front a les multes.


TV3, la llengua i la transparència, clams de la marxa d'ACPV del 16 d'abril
Sindicats i entitats cíviques s'han sumat a la convocatòria · Lluís Llach actuarà al final de la manifestació
'Sí a TV3! Sí a la llengua! Sí a la transparència!' és el lema de la manifestació que recorrerà València dissabte, 16 d'abril, organitzada perAcció Cultural del País Valencià. La manifestació culminarà totes les mobilitzacions i actes fets a tot el país contra el cessament de les emissions de TV3 al País Valencià. ACPV va haver de tancar els repetidors assetjada per les multes de la Generalitat Valenciana.

La manifestació, que eixirà a les sis de la vesprada de les Torres de Quart, és part dels actes de la diada del 25 d'Abril, en record de la derrota de la batalla d'Almansa del 1707. També 'recull totes les inquietuds expressades per la situació econòmica, contra la corrupció, per l'ensenyament públic i el territori', com explica ACPV. D'aquí ve que s'hagin adherit a la convocatòria els sindicats CC OO, UGT i Intersindical Valenciana i entitats com Escola Valenciana, Ca Revolta, Salvem el Cabanyal, Col·lectiu contra la Corrupció...

Carles Santos dirigirà una banda de músics que obrirà la manifestació, i al final hi haurà l'actuació de Feliu Ventura, i l'actriu Pepa Lòpez llegirà el manifest. Tot seguit, hi haurà l'esperada actuació de Lluís Llach, que trenca, excepcionalment, la seva retirada, ara fa quatre anys. Llach ha precisat que el concert era una 'manera concreta de militar aquell dia en favor d'un dret fonamental' i que en cap cas no era un retorn a l'escenari: 'Abans de retirar-me havia manifestat que deixaria la porta oberta a tornar algun dia als escenaris. No és aquest el cas. En la defensa de quelcom que m'és tan essencial com la llibertat i la cultura, jo no torno d'enlloc perquè no m'he mogut mai del mateix lloc. Seré un més dels qui anireu a la manifestació, que en un moment determinat haurà de prendre la paraula.'

Quan s'acosta la data de la manifestació, ACPV fa saber que l'Ajuntament de València posa traves a l'organització del concert de Llach, al·legant dificultats tècniques. El portaveu de l'entitat, Toni Gisbert, ha insistit que no n'hi hauria d'haver: 'En qualsevol ciutat governada per un ajuntament amb un mínim sentit de la cultura hauria de ser un honor que Lluís Llach hi actuara gratuïtament, després de quatre anys d'haver-se retirat.'

Llum verda a la ultradreta i la seva marxa contra TV3 i ACPV el 16 d'abril
ACPV es veu obligada a canviar el recorregut de la manifestació a favor de les emissions de TV3 donat que el govern espanyol ha autoritzat les del GAV i Coalició Valenciana, que ho van demanar abans.  www.racocatala.cat
Foto: justomedio.com
El Grup d'Acció Valencianista (GAV), grupuscle violent de la ultradreta espanyolista valenciana amb nombroses condemnes, juntament amb el partit blavero Coalición Valenciana (CV), han aconseguit el seu objectiu: contraprogramar al mateix lloc i mateixa hora la manifestació convocada el 16 d'abril per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) al centre de València, per donar suport a les emissions de TV3. La delegació del govern espanyol ha confirmat el permís a CV per manifestar-se a les 12 del migdia a la plaça de Sant Agustí acabant a plaça Amèrica, i un altre al GAV a les 6 de la tarda amb el mateix recorregut, segons ha informat el diari Levante. Per això ACPV haurà de modificar el recorregut de la seva marxa, que començarà a les torres de Quart per finalitzar a un lloc que encara està per decidir, que serà també on hi actuarà el cantautor català Lluís Llach. 
I és que ACPV va anunciar la convocatòria de la seva manifestació abans d'obtenir el permís corresponent de la delegació espanyola a València, donat que només es pot demanar amb 1 més d'antelació i mancaven dos dies per aquest mes natural. Per això el president de CV, García Sentandreu (que també és adjunt al president del GAV), va esperar a primera hora del 16 d'abril per demanar els permisos necessaris per dur a terme tres manifestacions (per cobrir tot el dia) amb el recorregut clavat al que volia demanar ACPV, fet que ha motivat que quan ACPV ha demanat el seu permís se li ha denegat perquè l'espai estava ocupat per les 3 marxes espanyolistes.

El més probable a part és que el GAV finalment no es concentri a la tarda -que és la marxa que hauria "molestat" ACPV- sinó que la ultradreta marxarà conjuntament a la manifestació del matí del 16 d'abril, donat que totes dues entitats comparteixen dirigents i estructura (el president del GAV, Manuel Latorre, és alhora el vicepresident de CV). Els lemes de les marxes de la ultradreta són "No a TV3, no al catalanisme" i "Contra el ZParo la corrupción y el catalanismo, en defensa de lo nostre".

Barberá entrebanca l'actuació de Lluís Llach a València
El músic té previst actuar a favor de TV3 al País Valencià en finalitzar la manifestació del 16 d'abril, organitzada per ACPV. L'entitat valenciana assegura que, malgrat les dificultats, hi haurà concert.  6/4/2011 www.elpunt.cat
foto: www.elpais.com

L'Ajuntament de València, governat pel PP de Rita Barberá, està dificultant l'obtenció de les autoritzacions per a l'actuació de Lluís Llach –en ple carrer– a favor de TV3, amb motiu de la celebració de la tradicional manifestació per commemorar la derrota de la Batalla d'Almansa (25 d'abril de 1707), el dissabte 16 d'abril. Acció Cultural del País Valencià (ACPV), organitzadora de l'acte, només ha concretat que el consistori no està d'acord amb el lloc on es pretén que cante Llach, en acabar la marxa.
Amb tot i això, el coordinador de l'entitat, Toni Gisbert, ha mostrat la seua confiança que l'actuació serà una realitat. “En qualsevol ciutat amb un mínim de cultura seria un honor que Llach actuara de manera desinteressada quatre anys després de la seua retirada”, ha apuntat Gisbert. ACPV ha explicat que el cantautor, que actuarà acompanyat només per un piano, no ha volgut desvelar quin serà el repertori del concert. Llach ja ha advertit en el seu web que es tracta d'un concert puntual, no de l'inici de cap represa de la seua carrera.

Foto: Josep Losada
La manifestació, que canvia el seu recorregut tradicional, començarà a les Torres de Quart –ACPV no vol revelar encara on ha previst que acabe– i tindrà com a lema Sí a TV3! Sí a la llengua! Sí a la transparència!

Cal recordar que l'Ajuntament de València també va posar entrebancs a la realització d'un acte a favor de l'ensenyament públic en valencià el passat cap de setmana, així com a la concentració mensual de l'associació de víctimes de l'accident del metro –ocorregut el 3 de juliol de 2006 a València– a la plaça de la Mare de Déu.

El Consell admite que no puede sancionar a repetidores pero multa a los de TV3 con 900.000 eurosPresidencia eximió a una empresa en 2009 de cesar sus emisiones porque "se limita a prestar servicios de telecomunicaciones"  
SERGI PITARCH.  www.levante-emv.com
El Consell eximió en 2009 a una empresa de que finalizara sus emisiones de TDT y, por tanto, de poder ser multada porque "se limitaba a prestar servicios de telecomunicaciones" y no de televisión local "para cuya explotación tiene competencias la Generalitat". La empresa alegó que el Consell no tiene potestad para sancionar a los propietarios de los repetidores ya que, "según la Comisión Nacional del Mercado de Telecomunicaciones", es el Estado la única administración que puede hacerlo.

Esta argumentación es la misma que ha utilizado Acció Cultural del País Valencià (ACPV) en sus argumentaciones, pero al contrario que a la firma eximida, se le continuaron mandando requerimientos de cierre de emisiones de TV3 acompañados de multas coercitivas, hasta que las sanciones han superado los 900.000 euros, poniendo en peligro la propia supervivencia de la organización.
En la resolución de 15 de junio de 2009 a la que ha tenido acceso Levante-EMV, la Dirección General de Promoción Institucional admite que "no existe responsabilidad" en las emisiones de tarot y brujería por las que había pedido el cierre de los repetidores a la mercantil denunciada. En los antecedentes, el instructor del expediente sancionador 1/09 TV diferencia entre "empresa que presta servicio de televisión" y "operador de telecomunicaciones". Para los primeros asegura que es competencia de la Generalitat el otorgamiento de sanciones, pero para los segundos reconoce no tener responsabilidad. Y es en ese punto donde tanto la empresa como ACPV centraron sus argumentaciones para no ser sancionados.
La firma eximida de las multas adujo, según la resolución, "que es un operador de telecomunicaciones que presta a terceros el servicio de transmisión de señales audiovisuales" por lo que "su actuación no está bajo el control de la Generalitat sino de la Comisión del Mercado de Telecomunicaciones". Este argumento es calcado al que utilizó ACPV para no cesar las emisiones de TV3. De hecho, en su recurso de casación ante el Tribunal Supremo se declaran como meros "transportadores de señal" sin ninguna intervención "en el servicio de emisión de televisión puesto que no es creadora, autora ni responsable de los contenidos, ni de la línea editorial de Televisión de Catalunya".
En ese sentido, en el apartado de los Fundamentos de Derecho de la resolución del Consell, el instructor del expediente asegura que la mercantil "no presta el servicio de televisión local para cuya explotación se requiere la concesión cuyo otorgamiento es competencia de la Generalitat sino que se limita a prestar servicios de telecomunicaciones a un tercero; lo que le excluye cualquier responsabilidad por los hechos investigados en este expediente". De hecho, esta firma continúa en la actualidad transportando el señal de televisiones de tarot, brujería y porno nocturno por varios canales de la TDT valenciana.

Reconocimiento
Es la primera vez que una resolución oficial de la Generalitat reconoce que no puede sancionar el transporte de señal de TDT, es decir, a los propietarios de los repetidores. Aun así, la Comisión del Mercado de Telecomunicaciones ya avisó que son competencia estatal, como publicó este periódico y como argumenta la empresa eximida.
Por otra parte, el último recurso de ACPV ante el TSJ dividió al alto tribunal valenciano con dos votos contrarios que argumentaban que la Generalitat no tiene competencias para cerrar los repetidores. Dos de los cinco magistrados de la sala -Carlos Altarriba y Estrella Blanes- emitieron un voto particular en el que advertían de que el auto "no distingue entre los servicios de emisiones y los de transporte de la señal", de modo que "castiga unos hechos que no están tipificados". Aclararon que ACPV no realizaba ningún tipo de emisión ni es operador de televisión, sino que transportaba la señal al territorio valenciano. Además, los dos jueces estimaron que la sanción impuesta por la sección primera es "arbitraria y desproporcionada". Asimismo incidieron en que la fundación "no tiene ánimo de lucro ni perjudica a otras televisiones".
Pese a toda esta argumentación, las multas administrativas han continuado y el TSJ ha dado la razón al Consell, por lo que el pleito está en el Tribunal Supremo. Si ACPV no paga en los próximos días los 900.000 euros de sanción sus bienes serán embargados.

Un diputado del PP pide hablar valenciano en el Parlament
El portavoz parlamentario del PP de Cataluña, Enric Millo, utilizó ayer el valenciano en la comisión de asuntos institucionales del Parlament, al discutir sobre las emisiones de TV3 en la Comunitat Valenciana, si bien dejó claro que es "la misma lengua" que el catalán.
Al iniciar su turno de réplica en la comparecencia del portavoz del Govern, Francesc Homs, Millo pidió permiso a la presidenta de la comisión, la socialista Marina Geli, para usar la variante valenciana.
"Quiero utilizar la lengua valenciana como lengua de uso en mi intervención, porque consideramos que es la misma lengua que el catalán", dijo Millo, nacido en Cataluña pero con "sangre valenciana", ya que sus padres son de la C. Valenciana.
Millo reclamó "un poquito más de humildad y de modestia", porque "el principal problema de algunos catalanes es que se creen superiores al resto del mundo", y aseveró que a los valencianos "no se les puede imponer que la lengua que hablan no es el valenciano".
Geli, como presidenta de la comisión de asuntos institucionales, no puso ningún impedimento a Millo para que se expresara en la variante valenciana: "Usted se ha expresado en las lenguas oficiales en Cataluña, por lo tanto no tenemos ningún inconveniente". 


Des d'Acció Cultural estem organitzant un autobús per anar el dia 16 a València, a la mani de TV3 i l'actuació de Llach, des de l'Alcora-Onda-Betxí, i un altre des de Sant Mateu-la Salzedella-les Coves. Les persones interessades han de trucar al 964242947

Agenda de mobilitzacions:
Divendres 15 d'abril
NOU 19:30h. Sabadell (Vallès Occidental) 
Concentració en favor de TV3 al País Valencià
 a la plaça de l'Ajuntament. Convoca Omnium Cultural, la CAL i la Plataforma per la Llengua.
20:00h. Corbera (La Ribera Baixa)Concentració contra el tancament de TV3 a la plaça de l'Ajuntament. Convoca: Casal d'ACPV de Cullera, l'AJRB i els col·lectius locals del PSPV i EUPV de Corbera.


ENQUESTA. VOTA!
Diari Levante www.levante-emv.com

FOTOGRAFIES 

Concentració a Oliva (2/4/2011)
València, FALLES, 10/03/2011. Foto: Prats i Camps

MÉS FOTOS A:

VÍDEOS


QUÈ PUC FER?

Ajudes als comptes: 2100-0700-12-0200294927 (i) 2077-0001-27-3103581289

Podeu presentar una queixa al Síndic de Greuges pel tancament de TV3:

Per a enviar la queixa heu d'anar a l’enllaç:
http://www.elsindic.com/va/presentar-una-queixa-sense-signatura-digital.html omplir les dades i adjuntar el següent document, ja que el text sencer no cap a l'espai de la queixa i de vegades dóna error.

Podeu recuperar una ràdio i televisió públiques i plurals

Podeu escriure als diputats
Aquests són els correus electrònics dels diputats al Congrés per Castelló, els tres primers del PP i els dos darrers del PSOE. Us proposem que els envieu un correu per demanar-los que scolten l'opinió majoritària dels castellonencs i donen el seu suport a la Iniciativa Legislativa Popular Televisió sense fronteres, per a que TV3 i la resta de canals de la Corporació Catalana es puguen tornar a veure a Castelló el més ràpidament possible.

Catalunya Nord vol la TDT catalana



TV3 per iPhone:


La Universitat de València per les emissions de TV3 http://acpv.cat/siatv3/arxius/UniversitatdeValencia.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada