17 d’abr. 2011

59 dies sense TV3

16-A
EL DIA QUE EL PAÍS VALENCIÀ VA DIR PROU 
I VA RECLAMAR LLIBERTAT I TV3
Encapçalament de la manifestació contra els abusos del govern valencià, per la recuperació de TV3, contra la corrupció, les limitacions a la democràcia, el dret a la llibertat i en favor de la cultura en valencià 16/04/2011 (Foto: Prats i Camps)
Torresde Serrans (VALÈNCIA). Les prohibicions i abús de poder de l'alcaldia de València no van poder impedir l'actuació de Lluís LlAch al final de la manifestació  16/04/2011 (Foto: Prtas i Camps)

Lluís Llach ha d’actuar des d’un camió perquè l’Ajuntament no permet la instal·lació d’un entarimat. 

La Diputació de València tampoc no deixa la plaça de bous per a l’actuació de Llach  
www.acpv.cat

La manifestació convocada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) a València ha reunit avui 100.000 persones, i ha estat la mobilització més multitudinària dels últims 25 d’abrils. Els valencians i valencians han respost així a la censura del Govern de Francisco Camps de TV3 i l’intent d’ofegament econòmic d’ACPV. La part negativa de la mobilització han estat els intents de les institucions governades pel PP de dificultar l’acte final, amb l’actuació de Lluís Llach: primer, l’organització havia demanat la plaça de bous per a l’actuació, però la Diputació va contestar negativament al·legant “problemes tècnics” i “la reforma de la plaça”; i després l’Ajuntament no ha permés la instal·lació d’un entarimat per a l’actuació, així que Llach s’ha vist obligat a actuar des d’un camió. Tot i això, la manifestació ha estat un èxit i ha millorat totes les expectatives, fins al punt que ha tingut dificultat per a iniciar el seu recorregut durant els primers 100 metres.
En la primera pancarta, amb el lema “Sí a TV3”, anaven els representants dels convocants de la manifestació:  
-Eliseu Climent, president d’ACPV
-Jose Manuel Fernandez Socuellamos, membre de la Junta Directiva de Federació Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. -Paco Molina, secretari general de CCOO-PV
-Conrado Hernàndez, secretari general UGT-PV
-Vicent Mauri, portaveu d’Intersindical Valenciana
-Àngel Martí, gerent d’Escola Valenciana-Federació d’Associacions per la Llengua, i Diego Gómez, d’EV
-Enric Garcia, vicepresident de la Societat Coral El Micalet
-Enric Valero, Ca Revolta
-Carme Insa, de la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència
-Maribel Domènech, portaveu de la Plataforma Salvem el Cabanyal
-Paco Sans, portaveu de Xúquer Viu
-Paco Gisbert, Associació d’Actors Professionals Valencians

A més, també hi era Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural (associació que junt amb ACPV i Obra Cultural Balear forma la Federació Llull).
En la segona pancarta, anaven els representants polítics, concretament:
-Carmen Ninet i Isabel Escudero, diputades a les Corts Valencianes pel Grup PSPV-PSOE
-Mònica Oltra, diputada a les Corts Valencianes pel Grup de Compromís
-Marga Sanz, diputada a les Corts Valencianes pel Grup d’EUPV
-Joan Ridao, secretari general d’ERC
-Uriel Beltran, diputat al Parlament de Catalunya per Solidaritat per la Independència
-Josep Guia, del PSAN
-Pura Peris, Els Verds del País Valencià
A més, també hi eren:
-Josep Ma. Àlvarez, secretari general UGT Catalunya
-Antoni Vives, regidor de CiU a l’Ajuntament de Barcelona
- Joan Francesc Mira, membre de la Junta Directiva d’ACPV
- Joan Marí, Corporació Catalana de Mitjans Àudiovisuals
-Josep-Lluís Carod-Rovira

Carles Santos al front de la Banda de Música de Bellreguard

En una tercera pancarta, anaven els representants de la Junta Directiva d’ACPV
Cal destacar per tant l’ample suport polític, sindical i associatiu a la convocatòria d’Acció Cultural, i la solidaritat mostrada amb els intents del Govern de Francisco Camps de censura i persecució política i econòmica, així com l’extraordinària resposta ciutadana, que ha desbordat totes les previsions i ha deixat xicotet el carrer Guillem de Castro, ja que la manifestació enllaçava les dues Torres de Quart i Serrans amb una densitat altíssima i a més la gent omplia els carrers laterals.
La participació de Carles Santos dirigint la Banda de Música de Bellreguard, l’actuació de Feliu Ventura i el parlament llegit per l’actriu Pepa López han completat el programa.
Notícies relacionades: 

Lluís Llach fotografiat per Feliu Ventura, 16/04/2011

Com en els bons vells temps del franquisme
Joan Garí (escriptor), 17/04/2011 www.ara.cat

La manifestació d’ahir a València era la culminació de més de 60 actes públics realitzats tot al llarg del País Valencià, en protesta per la decisió de Francisco Camps d’obligar a tallar el senyal de TV3. Acció Cultural del País Valencià, propietària de la xarxa de reemissors, es va veure obligada a clausurar-los el 17 de febrer davant l’amenaça de multes milionàries. Ara –després de 4 anys de persecució econòmica i política- arribava el moment de la revenja. Ahir a la vesprada, el que s’aplegà fou el bo i millor de la societat valenciana, aquells sectors que han mantingut viva la llengua contra vent i marea (sindicats, associacions, moviments cívics) i veien en TV3 un salconduit de modernitat i de dignitat nacional. 

La jornada començava, en realitat, a les 12 del matí. A aquesta hora, els escassos però obsessius dinosaures del grupuscle anticatalanista Coalició Valenciana es manifestaven a la plaça de Sant Agustí sota els lemes “Contra el ZParo”, “Contra la corrupció” i “Contra el catalanisme” (sic). A les sis de la vesprada, desenes de milers de persones s’aplegaven a les Torres de Quart –en el límit oest de la Ciutat Vella- per tres motius molt diferents (i molt més positius): en favor de la llengua catalana, en favor de TV3 i en favor d’un País Valencià sense corrupció ni autoritarisme. 
L’Ajuntament de Rita Barberà, com no podia ser altrament, ha posat obstacles per a la realització de l’acte fins a l’últim moment. Per a començar, no ha deixat alçar una tarima on poder realitzar amb normalitat el concert de Lluís Lach. El cantant de Verges tornava després de quatre anys de retir a dalt d’un escenari exclusivament per a protestar contra “una maniobra legal, que no legítima” (en les seues pròpies paraules) que busca destruir la infrastructura del valencianisme progressista. Llach s’ha vist obligat a fer-se escoltar a dalt d’un camió (sic), un robust DAF XF que ha posat la nota brasilera a la circumstància. 
El vehicle, amb el piano a dalt, precedí els manifestants –com una estranya metàfora mòbil- fins al final del recorregut, al davant de les torres de Serrans. Aquesta imatge, digna dels bons vells temps del franquisme o d’alguna de les performances de Carles Santos, ens retornava a un estat de coses que es creia superat amb la democràcia. Però tot és possible al país de Camps. 
La manifestació, fet i fet, s’ha desenvolupat amb normalitat. Els participants, amb pancartes i senyeres, han fet el seu camí i han passejat la seua indignació, mentre els timbals de Carles Santos, obrint la marxa, hi posaven el ritme amb les seues marxes mores. A l’altura de l’estàtua de Cervantes, al carrer Guillem de Castro, s’hi incorporà Josep Lluís Carod Rovira, que novament tornava a poder passejar per València (però no sol). Quan la plaça al davant de les torres de Serrans ja era plena, la multitud omplia tota l’avinguda que hi condueix. Una gentada impressionant: molta gent jove, però també vells militants, avesats a mil batalles. 

Aviat van començar les actuacions i els parlaments. Feliu Ventura feia de teloner. Les seues melodies tristes van donar pas al manifest de l’organització, llegit per Pepa López. Contra els qui volen convertir el País Valencià en “una platja bruta al servei de Madrid”, l’actriu va clamar: “Ens han tancat TV3 però la tornarem a obrir”. 
El plat fort, naturalment, fou l’actuació de Llach. Només cantà tres cançons: Abril 74, No abarateixis el somni i Silenci. Com va remarcar, foren creades per a lluitar contra els fatxes de llavors, però tenen plena vigència en la lluita contra els d’avui. Quan acabà, l’aire de les “primaveres lliures” planava en el cel net de València.
http://www.ara.cat/opinio/firmes/joan_gari/

R.Madrid 1 - Barça 1.  Un empat que silencia la Lliga

L'Associació Brot de Cultura de Montserrat commemora la Batalla d'Almansa amb la V Pujada al Portell

També va denunciar la persecució que està patint ACPV i reclama veure TV3 www.acpv.cat

El passat divendres 8 d'abril l'Associació Brot de Cultura de Montserrat va celebrar la V Pujada al Portell. És el quart any en què l’organització de la jornada corre a càrrec de l’associació. Al mateix temps aprofitaren també per denunciar la persecució econòmica contra Acció Cultural i per reclamar el retorn de les emissions de TV3 al País Valencià.


La UE dóna suport a la recepció de TV3 al País Valencià
Diu que és responsabilitat de les institucions de l'estat espanyol www.vilaweb.cat


La vice-presidenta de la Comissió i alhora responsable de Telecomunicacions, Neelie Kroes (compte de Twitter), ha donat avui suport a les emissions de TV3 al País Valencià, reconeixent 'el paper dels mitjans de comunicació a l'hora de fomentar la riquesa lingüística i la diversitat'. Amb tot, ha dit que la Unió Europea no té capacitat per intervenir-hi perquè no té competències en aquest àmbit. 'És una assumpte intern de l'estat espanyol', ha reblat.

La Comissió respon així a la interpel·lació de l'eurodiputat d'EsquerraOriol Junqueras, que considerava que la suspensió de les emissions de TV3 al País Valencià contravenia diversos aspectes de la normativa comunitària. En concret, l'obligació de respectar la diversitat cultural i lingüística de la Unió Europea (article 3.3 del Tractat de la UE), el dret a la llibertat d'informació i expressió (article 11 de la Carta de Drets Fonamentals) i el principi de lliure circulació de serveis de comunicació audiovisual (Directiva de Serveis de Comunicació).

'La Comissió està al corrent de la suspensió de les emissions de TV3 al País Valencià', ha dit Kroes, però ha puntualitzat que la normativa europea 'imposa als estats membres l'obligació de no restringir la recepció de les retransmissions procedents d'altres estats membres, però es refereix en la recepció de retransmissions internes dins d'un mateix estat'. 'La Comissió no té les competències jurídiques necessàries per poder intervenir en aquest cas', ha conclòs.Salvem Acció Cultural del País Valencià

Tal com deveu saber pels mitjans de comunicació, el govern de Francisco Camps ha aconseguit finalment, contra tota raó i amb legalitat més que dubtosa, tancar els repetidors de TV3 gestionats per Acció Cultural del País Valencià. Després de més de vint-i-cinc anys d’emissions, sempre plenes d’entrebancs, i després de quatre anys de persecució brutal, els valencians no poden veure TV3, simplement per l’obsessió malaltissa d’uns governants. No ha servit de res una Iniciativa Legislativa Popular, que resoldria defintivament el problema i que ha recollit més de 650.000 firmes. I no han servit de res les manifestacions i mobilitzacions en tants pobles i ciutats del País Valencià, on desenes de milers de ciutadans han expressat el seu desig i el seu dret a veure una televisió veïna i en la pròpia llengua. 
ara.cat
Però l’objectiu del PP i de Camps no és només el tancament de TV3, sinó un altre molt més sinistre i perillós: és enfonsar i destruir Acció Cultural del País Valencià, l’entitat cívica que al llarg de quaranta anys ha estat el centre promotor més important del redreçament nacional dels valencians. La brutalitat de les sancions imposades té aquesta finalitat, i no cap altra. Ara mateix ACPV, després d’haver pagat multes anteriors molt per damunt dels 100.000 euros, ha de fer front en pocs dies a noves multes acumulades que arriben a més de 800.000 euros, amb l’amenaça explícita de bloqueig econòmic complet, i embargament dels seus locals a València (Edifici Octubre) i en altres poblacions. 

La situació, doncs, és del tot desesperada, i només l’ajuda generosa de la més gran quantitat de persones podrà salvar in extremis la nostra supervivència. En tant que antic vicepresident i president d’ACPV, i com a membre de la directiva, m’he fet càrrec de demanar personalment a alguns amics i coneguts una aportació econòmica rigorosament necessària. Us ho demane directament, cordialment, i amb la convicció que sabreu entendre la urgència i la necessitat. Mai no havia fet una cosa així, però tampoc mai no ens havíem trobat en una situació equivalent. 

Amics i amigues, la meua demanda és molt directa i molt personal: feu la vostra aportació, si pot ser de 100 euros, o 200 o més, i potser que entre tots encara aconseguirem salvar-nos de la catàstrofe. Us demanaria de fer els ingressos, a nom d’Acció Cultural del País Valencià, a un dels comptes següents: 
La Caixa: 2100 0700 12 0200294927
Bancaixa: 2077 0001 27 3103581289 

Espere la vostra comprensió, i sobretot la vostra col·laboració, que és tan urgent i necessària com he intentat explicar-vos. 
Molt cordialment, 
Joan F. Mira 
Podeu consultar qualsevol dubte a Pilar Mollà: 96 315 77 99 extensió 209 /pilar@acpv.catEl Dijous Sant, Morella pregarà de nou per TV3
El Dijous Sant, és a dir, el proper 21 d’abril, Morella demanarà de nou veure TV3 a la comarca dels Ports en concret i arreu de la Comunitat Valenciana amb una concentració a la Placeta de l’Ajuntament a les vuit de la vesprada, una hora abans de la processó de la Confraria de Les Vestes.

La protesta, organitzada des de l’associació Els Ports En Moviment recupera l’esperit reivindicatiu a favor de la televisió autonòmica catalana, que durant més de 25 anys es va veure amb total llibertat a Morella i comarca i que, fa quasi un any i en ple auge de canals per l’arribada de la TDT, es va suprimir per ordre de la Generalitat Valenciana, qui defensa que són unes emissions il·legals i que no tenen espai a les ones per a continuar emitint.
Ja l’any passat es van fer dues concentracions en aquest mateix emblemàtic lloc de Morella, coincidint amb el tall a Morella -que arribava més de mig any abans de a la resta de la Comunitat-, però des d’aleshores no s’havia convocat cap altra protesta dins de les muralles.


Carlos Fabra pretén relaxar la vista amb el paisatge urbà de Morella
i es troba amb la pancarta que reivindica la senyal de TV3 (9/4/2011) 


En passar la manifestació Acció Cultural haurà de continuar impulsant la campanya de recollida de diners per a fer front a la multa de 800.000 euros imposada pel Govern del Sr. Camps per les emissions de TV3, multa que de no pagar-se significaria l’embargament dels comptes i dels béns immobles i mobles de l’entitat, posant en perill el seu futur. És per això que l’entitat ha obert una campanya de recollida de diners amb bons d’ajut i comptes corrents on fer donacions. En el mateix sentit, els pintors Antoni Tàpies i Miquel Barceló i l’escultor Andreu Alfaro han fet una crida pública als artistes perquè donen obres d’art per a poder ser venudes amb l’objectiu d’ajudar a recollir fons per fer front a les multes.

Agenda de mobilitzacions:
Pasqua reivindicativa a la comarca dels Ports:
VOLEM TV3  Del 21 al 24 d'abril de 2011
Morella, Cinctorres, Villores, La Mata i Forcall
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dijous 21 d'abril
Morella 
19:00hConferència “TV3, cosa de tots”. A càrrec d’Eliseu Climent
20:00h. Concencentració per TV3 a la porta de l'Ajuntament
Divendres 22 d'abril
Cinctorres
16:00hRoda la pilota per TV3. Partit de futbol triangular entre Morella CFVilafranca CFCE CinctorràEls Ports FC Juvenil. Abans del partit tindrà lloc una concentració per TV3
Dissabte 23 d'abril
La Mata
19:00h. Concencentració per TV3 al Placet de l'església
Diumenge 24 d'abril
Villores
19:00h. Concencentració per TV3 a la Plaça de l'Ajuntament
Forcall
20:00h. Concencentració per TV3 a la Plaça de la Vila

FOTOGRAFIES
El cantant Feliu Ventura, des de l'escenari improvisat
Manifestació Volem TV3, València 16/04/2011
La joventut reclama els seus drets
Manifestació Volem TV3, València 16/04/2011

Polítics imputats són presidents i diputats
Manifestació Volem TV3, València 16/04/2011

Valencians i valencianes reclamen el dret a veure TV3
Manifestació Volem TV3, València 16/04/2011

Manifestació Volem TV3, València 16/04/2011

València, Mascletà de FALLES, 10/03/2011. Foto: Prats i Camps

MÉS FOTOS A:

VÍDEOS

QUÈ PUC FER?

Ajudes als comptes: 2100-0700-12-0200294927 (i) 2077-0001-27-3103581289

Podeu presentar una queixa al Síndic de Greuges pel tancament de TV3:
Per a enviar la queixa heu d'anar a l’enllaç:
http://www.elsindic.com/va/presentar-una-queixa-sense-signatura-digital.html omplir les dades i adjuntar el següent document, ja que el text sencer no cap a l'espai de la queixa i de vegades dóna error.

Podeu recuperar una ràdio i televisió públiques i plurals
Podeu escriure als diputats
Aquests són els correus electrònics dels diputats al Congrés per Castelló, els tres primers del PP i els dos darrers del PSOE. Us proposem que els envieu un correu per demanar-los que scolten l'opinió majoritària dels castellonencs i donen el seu suport a la Iniciativa Legislativa Popular Televisió sense fronteres, per a que TV3 i la resta de canals de la Corporació Catalana es puguen tornar a veure a Castelló el més ràpidament possible.

Catalunya Nord vol la TDT catalanaTV3 per iPhone:


La Universitat de València per les emissions de TV3 http://acpv.cat/siatv3/arxius/UniversitatdeValencia.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada