2 d’abr. 2011

44 dies sense TV3

Rita dinamita !

TV3 en anglés?
www.cronica.cat  28/03/2011
Artur Mas ha dit que d'aquesta manera es compensaria el baix nivell que el conjunt de la societat catalana té en un idioma "indispensable" en l'era actual, però ha puntualitzat que no es faria de manera immediata a causa dels plans de reducció del dèficit i de les retallades a la televisió pública catalana. En aquest sentit, Mas també ha reiterat a Madrid la necessitat que Catalunya superi el dèficit fiscal del 9% que suposa 15.000 milions d'euros anuals i que fa que el país visqui per sota de les seves possibilitats, també en inversió. "A vegades els catalans tenim la sensació de ser els alemanys d'Espanya, ha manifestat.

El proper dissabte 16 d'abril tindrà lloc a València la manifestació amb motiu de la Diada Nacional del País Valencià. La marxa, organitzada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), compta, entre d'altres, amb el suport de les organitzacions que conformen la Federació Llull, és a dir, Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural.
La manifestació sortirà a les sis de la tarda, enguany des de les Torres de Quart, i estarà especialment dedicada a la supressió de Televisió de Catalunya al País Valencià per part de la Generalitat Valenciana comandada per Francisco Camps i el Partit Popular.
Acció Cultural del País Valencià donarà properament més informació sobre la marxa que ,com cada any, recorda la desfeta d'Almansa  el 25 d'abril de l'any 1707 en el marc de la Guerra de Successió, que va comportar la pèrdua dels drets i llibertats dels territoris dels Països Catalans sota administració espanyola.
Enguany, cal destacar l'obertura de la manifestació a càrrec del músic Carles Santos així com l'actuació que farà en Lluís Llach, que tornarà a cantar algunes cançons després de retirar-se ja fa 4 anys davant de la situació excepcional que pateix la llibertat d'expressió i la llengua catalana.
Des d'Òmnium Cultural organitzem autobusos des de diferents poblacions del país per tal de participar en la manifestació, amb arribada a València al migdia i tornada passada la mitjanit. Els desplaçaments no inclouen dinar.
A continuació, anirem actualitzant poblacions, horaris, preus i contactes per reservar plaça.

Barcelona
Sortida a les 9.00 h des de plaça Universitat.
Preu: socis 17 €  / no socis 22 €
Inscripcions al 93 319 80 50 o bé al correu electrònic territori@omnium.cat
Girona 
L' autocar sortirà de La Copa a les 8.00 hores. Estem acabant de concretar preus. Més informació a girona-catnord@omnium.cat
Igualada
Sortida a les 7h des de la Plaça Catalunya.
Al migdia, visita a un casal Jaume I i dinar. A la tarda, assistència a la manifestació
Inscripcions a igualada@omnium.cat , al cafè-bar l'Envelat (c. Òdena, 32) o bé al 628.05.42.01. Preu a acabar de determinar
Lleida
Estem acabar de concretar preus. Més informació a terresdeponent@omnium.cat
Manresa
La sortida serà a les vuit del matí del davant de l’institut Lluís de Peguera de Manresa i el preu és de 20 euros (15 per als socis). Per a informació i inscripcions cal adreçar-se a la Secretaria de la seu territorial o bé a bages@omnium.cat, fins al dia 11 d’abril (places limitades).
Per a la vigília, el divendres 15 d’abril, Òmnium Bages convoca una concentració a la plaça Major de Manresa, a les vuit del vespre, en suport de la manifestació de l’endemà.
Reus 
Sortida a les 9.00 h des del passeig Sant Jordi, davant el Casal d'Avis
Preu: socis 15 €  / no socis 20 €
Inscripcions  al 977 34 16 17 o  bé al correu electrònic elcamp-terresdelebre@omnium.cat
Tarragona
Sortida a les 9.30 h des dela plaça Imperial
Preu: Socis 15 €  / no socis 20€
Inscripcions  al 977 34 16 17 o  bé al correu electrònic  elcamp-terresdelebre@omnium.cat
Tortosa
Sortida a les 10.30 h des de plaça de Barcelona
Preu: socis 13 €  / no socis 18 €
Inscripcions  al 977 34 16 17 o  bé al correu electrònic elcamp-terresdelebre@omnium.cat
Vic

Sortida a les 9.00 h des de l'estació d'autobusos de Vic.
Preu: socis 18 € / no socis 23 €
Més informació i inscripcions (fins al dia 12 d'abril, places limitades) al 93 889 31 19  o bé al correu electrònicaltter@omnium.cat


La fiscalia aclareix que Camps no queda exclòs de la causa sobre el finançament del PP

vendedalt.blogspot.com
Diu que no queda fora de la causa, per més que el seu nom no aparegui en l'informe presentat al jutge. 
La fiscalia anticorrupció ha aclarit avui que el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, no quedava exclòs dels presumptes implicats en el finançament irregular del PP valencià, i que, per tant, podria haver comès delictes electorals, de falsedat documental i contra hisenda i l'administració pública. L'aclariment s'ha hagut de fer perquè en l'escrit que la fiscalia havia presentat al TSJ valencià no hi havia el nom del president. 
En una altra peça del cas Gürtel, el TSJ valencià continua endavant amb la causa oberta contra el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, l'ex-secretari general del PP i actual portaveu econòmic del grup popular a les Corts Valencianes, Ricardo Costa, l'ex-vice-president valencià, Victor Campos i l'ex-cap del gabinet de la conselleria de Turisme Rafael Betoret, acusats de presumpte suborn passiu impropi.


Els periodistes debaten sobre la TDT i el tancament de TV3
Denuncien la discrecionalitat del govern valencià en el repartiment de les llicències

31/03/11 20:00 - VALÈNCIA - avui.cat
La taula de “Les altres televisions”, moderada per Juli Esteve, ha estat marcada per la polèmica creada al voltant de les adjudicacions de la TDT a la Comunitat Valenciana, així com pel tancament de TV3, la necessitat d'un Consell de l'Audiovisual Valencià i el model de les televisions privades. Per la seua banda, Carlos López, Paco Piera i Empar Marco, de Tele5-Cuatro, Levante TV i TV3, respectivament, han coincidit en què la viabilitat de la televisió alternativa té la necessitat de tindre un públic darrere. 
www.avui.cat
“Si una cosa ha tingut la TDT és que ha servit per a tot el contrari del que realment es pretenia”, ha assegurat Juli Esteve. El que va ser director d'InfoTV, ha explicat com la seua televisió va quedar exclosa de la concessió de llicències, fet que l'ha obligada a emetre per Internet. Mentrestant, altres amb permís d'emissió no compleixen la llei. Juli Esteve i Paco Piera, director de Levante TV, han criticat que de les 42 llicències que s'han repartit al País Valencià, només tres no pertanyen ideològicament a l'òrbita del partit governant: Información TV, Comunicació d'Els Ports i Levante TV. 
Crisi en la professió
L'exdirector de l'edició valenciana d'El País, ha dit que li sembla “patètic” que els periodistes no hagen sabut transmetre a la societat la gran i greu crisi que pateix la professió, “quan estem farts de denunciar abusos i resulta que estem sistemàticament oprimits”.
Eixides professionals
A la taula de nous periodistes del Congrés s'ha transmés que, tot i l'actual crisi que afecta a la professió, hi ha esperança en el mercat laboral. La xerrada ha estat moderada pel professional de la informació Emili Piera, i els ponents, María Iranzo, contractada per Canal 9, i Héctor Sanjuán, periodista de El Mundo-CV, que formen part de la primera promoció de llicenciats en periodisme a la Universitat de València. Ambdós han incidit en la importància de fer pràctiques per a obrir-se camí.

En nom d'Andreu Alfaro, Miquel Barceló i Antoni Tàpies
AJUDEU ACCIÓ CULTURAL!! www.acpv.net
Acció Cultural del País Valencià és una associació cívica (fundada per Joan Fuster, Vicent Andrés Estellés, Andreu Alfaro, etc.) que, des de fa quaranta anys es dedica a la promoció de la llengua i la cultura catalanes al País Valencià.
www.acpv.net
Entre les múltiples activitats que realitza Acció Cultural, des de fa vint-i-sis anys gestiona també la xarxa de repetidors que permeten veure TV3 (la televisió pública catalana) a tot el País Valencià. Ara, aquestes emissions -en un atac contra la llibertat d'expressió i en contra de tota la legislació europea- han estat prohibides per ordre del govern valencià qui, a més, ha sancionat arbitràriament l'entitat amb diverses multes, l'última de les quals ascendeix a 800.000 euros (incloent-hi recàrrecs). Més enllà d'aquesta prohibició, la persecució contra ACPV només s'enten si el que busca és la destrucció total d'una entitat que és el nucli i l'emblema visible de tota una concepció de la cultura del nostre país.

L'entitat, en no poder fer efectives les multes esmentades, serà embargada i desmantellada, incloent-hi la seua seu, l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València, un centre capdavanter en la promoció de la llengua i la cultura catalanes al cor de la ciutat de València, que funciona des de fa cinc anys amb una programació oberta, moderna i internacional que inclou tots els camps de la nostra cultura: l'art, la ciència, el medi ambient, la literatura, la llengua, la història, la memòria històrica, etc.

Amb l'objectiu de poder fer front a aquesta situació i comptant amb la col·laboració de la nostra societat civil es posa en marxa una campanya en la qual volem implicar la comunitat artística del nostre país per tal que impulse la recollida dels fons necessaris -a través de la donació d'obres- per tal que Acció Cultural puga fer front a la multa. Pensem que el món de l'art ha de tornar a jugar el seu paper decisiu, com ha fet històricament tantes vegades.

Per tant, i en nom de la comunitat d'artistes de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears us demanem la vostra col·laboració en aquesta campanya per la llibertat d'expressió, per la nostra llengua i per les nostres llibertats civils. Andreu Alfaro Antoni Tàpies Miquel Barceló.
Comitè de suport:

Vicenç Altaió (director d'Arts Santa Mònica), Romà de la Calle (catedràtic de la Universitat de València), Joan Fontcuberta (president de l'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya), Guillem Frontera (escriptor), Daniel Giralt-Miracle (crític), Rosa Maria Malet (directora de la Fundació Miró), Ricard Mas (crític), Nacho París (president de l'Associació d'Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló), José Luis Pérez Pont(president de l'Associació Valenciana de Crítics d'Art), Agustín Pérez Rubio (director del MUSAC – Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y León), Damià Pons (gestor cultural), Cristina Ros (directora d'Es Baluard – Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma), Ricard Silvestre (crític)Vicent Todolí (exdirector de la Tate Modern)
CONTACTES:
Per a gestionar tant la donació com la compra d'obres podeu posar-vos en contacte amb Emili Payà o Lorena Tomàs.
Tel. (34) 96 315 77 99
La Cercavila per l'ensenyament en valencià eixirà del Parterre (pl. d'Alfons el Magnànim, València) a les 19.30 hores i ens portarà cap a Benimaclet per deixar-nos a les portes del concert de celebració dels 10 anys del CSB Terra, amb l'actuació de la Gossa Sorda i la presentació del nou disc d'Obrint Pas "Coratge".Agenda de MOBILITZACIONS:
Dissabte 2 d'abril
12:00h. Pedreguer (La Marina Alta). Concentració per TV3 davant l'Ajuntament. Convoca Casal Jaume I de Pedreguer. 19:00h. Oliva (La Safor). Concentració per TV3 a la plaça de l'Ajuntament. 
Dimarts 5 d'abril 
19.00 h. al Casal ACPV de Crevillent. Projecció de Llach. La revolta permanent.
Dimecres 6 d'abril
19:30h. Girona (El Gironés). Concentració per TV3 a la Plaça del Vi. Convoca: Omnium Girona,ADAC i Casal Independentista El Forn.
Divendres 8 d'abril
20:00h. Dénia (Marina Alta). Concentració per TV3 a la Glorieta del País Valencià.
Dissabte 9 d'abril
12:00h. Pedreguer (Marina Alta) Manifestació per TV3 des de la Rodona del Sequier (Avda Constitució, cantonada C/Tirant lo Blanc). Convoca Casal Jaume I de Pedreguer.


Crevillent
Llach. La revolta permanent
Dimarts 5 d'abril a les 19.00 h. al Casal ACPV de Crevillent. Projecció de Llach. La revolta permanent. 
El 3 de març de 1976 a Vitòria, en el transcurs d’una assamblea de treballadors, l’actuació policial va causar cinc morts i més de cent ferits de bala. Aquella mateixa nit, empès per la ràbia, Llach va composar la que seria una de les cançons més emblemàtiques d’aquells anys: “Campanades a morts”. Ara, trenta anys més tard, Lluís Llach torna a Vitòria per interpretar-la en un concert multitudinari en record de les víctimes del 3 de març. Un viatge en l’espai i en el temps conduit per la música i les paraules del propi Llach, on es creuen records autobiogràfics amb les imatges i els testimonis dels protagonistes d’aquells fets. Aquesta és la història d'una cançó, el retrat de la persona que la va escriure i la crònica dels fets que la van provocar. Un clam i una exigència de revolta permanent contra l’oblit

Convocan una fiesta 'rave' en el aeropuerto de Castelló
Más de 6.000 personas se citan a través de internet y Aerocas confía en que sea una broma - Animan a hacer barbacoas y comerse la "mona"

JORDI RUIZ CASTELLÓ. www.levante-emv.com
Las redes sociales vuelven a demostrar su poder de convocatoria. A través del facebook, un internauta ha promovido una fiesta rave en el aeropuerto de Castelló para el próximo 24 de abril a la que ya han confirmado que acudirán más de 6.000 personas. Y la cifra no para de aumentar. La sociedad pública Aerocas, propietaria de las instalaciones, confía en que todo se trate de una "broma", aunque advierte de que no permitirá un festejo de este tipo dentro del recinto aeroportuario.

www.informatiu.com
Un enlace de facebook convoca para el próximo 24 de abril a las 24:00 horas a la "gran fiesta inaugural y pública" del aeropuerto de Castelló, que se prolongará hasta la medianoche del día siguiente. El promotor se hace eco de las palabras del presidente de la diputación, Carlos Fabra, en las que manifestó su voluntad de que los ciudadanos puedan caminar por la pista antes de que la infraestructura entre en funcionamiento. "Aprovechemos la oportunidad que nos brindan Fabra y Camps para pasar una alegre jornada festiva en las instalaciones que amablemente nos ceden", señalan. Y hacen un llamamiento masivo: "Podemos hacer fiestas, barbacoas, discomóviles, empinar el catxirulo, menjar-nos la mona. Los que tengan equipos de música que los traigan, los que sean batuqueros que vengan a animar. Skaters, ciclistas, familias, domingueros, raverosÉ todos son bienvenidos, tenemos un aeropuerto para disfrutar".
Miles de internautas han leído la convocatoria. Más de 6.000 personas aseguran que acudirán a la fiesta y casi 2.000 afirman que tal vez lo hagan. Más de 30.000 aún no han respondido. 

Temor de Aerocas
La sociedad pública Aerocas es conocedora de la iniciativa. Su director general, Juan García Salas, entiende que "se trata de una broma". Por si no lo fuera, deja claro que no permitirán una concentración de este tipo "dentro del perímetro del aeropuerto" porque "podría causar un daño irreparable a la infraestructura". "Fuera de la valla, que hagan lo que quieran y será la Delegación del Gobierno la que responda", añade. 

"El aeropuerto es para aviones, no para carreras de bicicletas"
El presidente de la diputación y de Aerocas, Carlos Fabra, se refirió ayer, a preguntas de este diario, a las manifestaciones del presidente de Murcia, Ramón Luis Valcárcel, en las que manifestó que el nuevo aeropuerto que se está construyendo en su comunidad estará operativo en el plazo de un año, "con aviones, y no para pasear por ningún lado".
"Estoy absolutamente de acuerdo con él. Yo también he inaugurado un aeropuerto con aviones. Las gilipolleces las dicen ustedes", aseveró, en alusión a los medios de comunicación. Y precisó: "Yo he inaugurado un aeropuerto para aviones, o es que se cree que hemos inaugurado un aeropuerto para hacer carreras de bicicletas. Lo que pasa es que mientras se consiguen los permisos las personas pisarán las pistas que después no podrán pisar y conocerán la infraestructura más grande que se ha hecho en la provincia de Castelló".
Valcárcel hizo esas declaraciones el pasado lunes aludiendo de forma clara a la inauguración del aeropuerto de Castelló, aunque dijo que el de "Ciudad Real es otro caso".

BATAK guanya 3a edició d' AMPLIFICA´T

El grup de Granollers Batak es va proclamar dimarts 15 de març guanyador del concurs de música en català AMPLIFICA'T, que organitza Joves d'Acció, secció juvenil d'Acció Cultural del País Valencià.

BATAK és fusió, barreja de ritmes, amalgama de sons, mescla de sensacions. Des de la rumba al reggae passant pel folk i l’ska toquen la seua música com la senten per fer riure i ballar tot aquell qui els escolta.

L’any 2004 es varen ajuntar set músics, cadascú amb el seu estil i origen, amb la intenció de versionar música tradicional, però mica en mica les influències eren més importants fins al punt en què varen optar per fer els seus propis temes.

El segon guanyador de la tercera edició de l'AMPLIFICA'T ha estat Malnom, grup de rock de Vila-real, que tot i la seua curta trajectòria, gairebé un any, han estat nominats com a grup revelació als Premis Ovidi 2010 i ja estan a punt de publicar el seu primer disc, on fan mostra del rock contundent alhora que melòdic practicat per la banda.

A la final de València arribaren quatre grups: Batak, Malnom, Enderrocks i Inèrcia que juntament amb el grup convidat “La Troba kung-Fú” feren un gran concert per als més de 500 joves que van acudir.

Des de l'organització del concurs volem destacar l'èxit de participació tant de grups com de públic en la seua tercera edició, tenint en compte que l'única publicitat que es fa d'aquest és a través d'Internet i que és l'únic concurs de música per a grups joves dels Països Catalans que canten en català, podent-se presentar qualsevol grup d'aquest àmbit territorial. ENQUESTA. VOTA!
Diari Levante www.levante-emv.com

FOTOGRAFIES 
Concentració a Quartell (25/03/2011)
Concentració per TV3, Facultat Filologia de València
Pedreguer, 25/03/2010

Festes de la Magdalena 2011, Castelló

València, FALLES, 10/03/2011. Foto: Prats i Camps

MÉS FOTOS A:

VÍDEOS


QUÈ PUC FER?

Ajudes als comptes: 2100-0700-12-0200294927 (i) 2077-0001-27-3103581289

Podeu presentar una queixa al Síndic de Greuges pel tancament de TV3:

Per a enviar la queixa heu d'anar a l’enllaç:
http://www.elsindic.com/va/presentar-una-queixa-sense-signatura-digital.html omplir les dades i adjuntar el següent document, ja que el text sencer no cap a l'espai de la queixa i de vegades dóna error.

Podeu recuperar una ràdio i televisió públiques i plurals

Podeu escriure als diputats
Aquests són els correus electrònics dels diputats al Congrés per Castelló, els tres primers del PP i els dos darrers del PSOE. Us proposem que els envieu un correu per demanar-los que scolten l'opinió majoritària dels castellonencs i donen el seu suport a la Iniciativa Legislativa Popular Televisió sense fronteres, per a que TV3 i la resta de canals de la Corporació Catalana es puguen tornar a veure a Castelló el més ràpidament possible.

Catalunya Nord vol la TDT catalanaTV3 per iPhone:


La Universitat de València per les emissions de TV3 http://acpv.cat/siatv3/arxius/UniversitatdeValencia.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada