5 d’abr. 2011

47 dies sense TV3

CENTRE DE CULTURA "OCTUBRE", ACPV
El govern francès vol regularitzar les emissions de TV3 a la Catalunya del Nord
Els executius espanyol i francès ultimen un conveni d'intercanvi de freqüències que té el vistiplau del CAC
www.vilaweb.cat
El govern francès i l'espanyol ultimen els detalls d'un pacte d'intercanvi de freqüències de televisió i de ràdio que permetrà veure TV3 en condicions a Catalunya Nord. Segons que explica a la seva web el diputat nord-català François Calvet, membre del partit del govern francès, el contingut del tractat ha estat pactat entre els executius francès i espanyol però el vist-i-plau del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC).
El govern de Sarkozy ja ha enviat la proposta a l'executiu espanyol, segons que ha confirmat el ministre francès d'Afers Estrangers, Alain Juppé, en una carta adreçada a Calvet, i ara només cal que les dues parts l'aprovin.
Amb el canvi de l'analògic al digital, moltes llars nord-catalanes van deixar de rebre TV3, que es veia aamb dificultats perquè no hi havia cap freqüència pròpia autoritzada pels organismes reguladors francesos.

El conveni d'intercanvi de freqüències permetrà regular les emissions de TV3 i altres mitjans televisius i radiofònics. Hi ha previst que el conveni es faci efectiu en els mesos vinents, abans del novembre, que és quan es completarà l'apagada analògica a França.


La regulació de la recepció de TV3 és una demanda històrica a Catalunya Nord.

L'última petició, la va fer Calvet en una carta adreçada al ministre d'Afers Estrangers el gener passat. Juppé li va respondre el passat 24 de març, anunciant que el protocol acordat entre els dos estats ja estava redactat i en mans de l'executiu espanyol.

Junqueras es compromet a 'esgotar totes les vies' per salvar TV3 al País Valencià
L'eurodiputat presenta al Parlament Europeu la campanya 'Portem TV3 a Europa'
www.vilaweb.cat
L'eurodiputat d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha presentat al Parlament Europeu a Estrasburg la campanya 'Portem TV3 a Europa' amb l'objectiu que la Comissió Europea obligui el govern valencià a restablir el senyal de TV3. Junqueras creu que la suspensió de les emissions de TV3 al País Valencià contravenen diversos aspectes de la normativa comunitària i per això ha presentat una petició al Parlament Europeu i una reclamació al Defensor del Poble Europeu perquè demanin a l'executiu comunitari que actuï.

'Malgrat que la CE no és qui decideix la distribució de l'espai radioelèctric, sí que ha de vetllar perquè la distribució d'aquest espai compleixi la normativa general', diu Junqueras.
Segons un informe jurídic que ha encarregat Junqueras, la decisió del govern de Francisco Camps que impedeix als valencians rebre TV3 viola diverses normatives europees. Així, d'acord amb l'article 11.2 de la Carta de les Llengües Regionals o Minoritàries, els governs estan obligats a facilitar la recepció d'emissores de ràdio i de televisió provinents de territoris veïns.

A més, Junqueras recorda l'obligació de respectar la diversitat cultural i lingüística de la Unió Europea (article 3.3 del Tractat de la UE), el dret a la llibertat d'informació i expressió (article 11 de la Carta de Drets Fonamentals) i el principi de lliure circulació de serveis de comunicació audiovisual (Directiva de Serveis de Comunicació).

Junqueras, doncs, ha demanat a la Comissió Europea que obri una investigació la possible vulneració de la norma comunitària per part de la Generalitat valenciana i que emprengui les mesures necessàries perquè TV3 es pugui tornar a veure al País Valencià.





Agenda de MOBILITZACIONS:
Dimarts 5 d'abril 
19.00 h. al Casal ACPV de Crevillent. Projecció de Llach. La revolta permanent.
Dimecres 6 d'abril
19:30h. Girona (El Gironés). Concentració per TV3 a la Plaça del Vi. Convoca: Omnium Girona,ADAC i Casal Independentista El Forn.
Divendres 8 d'abril
20:00h. Dénia (Marina Alta). Concentració per TV3 a la Glorieta del País Valencià.
Dissabte 9 d'abril
12:00h. Pedreguer (Marina Alta) Manifestació per TV3 des de la Rodona del Sequier (Avda Constitució, cantonada C/Tirant lo Blanc). Convoca Casal Jaume I de Pedreguer.
NOU  
Divendres 15 d'abril
20:00h. Corbera (La Ribera Baixa)Concentració contra el tancament de TV3 a la plaça de l'Ajuntament. Convoca: Casal d'ACPV de Cullera, l'AJRB i els col·lectius locals del PSPV i EUPV de Corbera.


Crevillent
Llach. La revolta permanent
Dimarts 5 d'abril a les 19.00 h. al Casal ACPV de Crevillent. Projecció de Llach. La revolta permanent. 
El 3 de març de 1976 a Vitòria, en el transcurs d’una assamblea de treballadors, l’actuació policial va causar cinc morts i més de cent ferits de bala. Aquella mateixa nit, empès per la ràbia, Llach va composar la que seria una de les cançons més emblemàtiques d’aquells anys: “Campanades a morts”. Ara, trenta anys més tard, Lluís Llach torna a Vitòria per interpretar-la en un concert multitudinari en record de les víctimes del 3 de març. Un viatge en l’espai i en el temps conduit per la música i les paraules del propi Llach, on es creuen records autobiogràfics amb les imatges i els testimonis dels protagonistes d’aquells fets. Aquesta és la història d'una cançó, el retrat de la persona que la va escriure i la crònica dels fets que la van provocar. Un clam i una exigència de revolta permanent contra l’oblit

ENQUESTA. VOTA!
Diari Levante www.levante-emv.com

FOTOGRAFIES 
Concentració a Quartell (25/03/2011)
Concentració per TV3, Facultat Filologia de València
Pedreguer, 25/03/2010

Festes de la Magdalena 2011, Castelló

València, FALLES, 10/03/2011. Foto: Prats i Camps

MÉS FOTOS A:

VÍDEOS


QUÈ PUC FER?

Ajudes als comptes: 2100-0700-12-0200294927 (i) 2077-0001-27-3103581289

Podeu presentar una queixa al Síndic de Greuges pel tancament de TV3:

Per a enviar la queixa heu d'anar a l’enllaç:
http://www.elsindic.com/va/presentar-una-queixa-sense-signatura-digital.html omplir les dades i adjuntar el següent document, ja que el text sencer no cap a l'espai de la queixa i de vegades dóna error.

Podeu recuperar una ràdio i televisió públiques i plurals

Podeu escriure als diputats
Aquests són els correus electrònics dels diputats al Congrés per Castelló, els tres primers del PP i els dos darrers del PSOE. Us proposem que els envieu un correu per demanar-los que scolten l'opinió majoritària dels castellonencs i donen el seu suport a la Iniciativa Legislativa Popular Televisió sense fronteres, per a que TV3 i la resta de canals de la Corporació Catalana es puguen tornar a veure a Castelló el més ràpidament possible.

Catalunya Nord vol la TDT catalana



TV3 per iPhone:


La Universitat de València per les emissions de TV3 http://acpv.cat/siatv3/arxius/UniversitatdeValencia.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada