14 d’abr. 2011

56 dies sense TV3

14 d'abril (1931-2011)
El poble valencià farà del 16 d'abril un dia històric

Mobilització de país
L'ACPV pretén que la manifestació de dissabte per les emissions de TV3 al País Valencià sigui multitudinària i fa una campanya per trobar fons per pagar la multa.
14/04/2011   www.avui.cat

Foto: ACN
 “El País Valencià és el meu país”. Aquesta frase pronunciada per Lluís Llach en l'últim dels concerts que va fer a Verges i on avisava que les emissions de TV3 tenien els dies comptats, és el leitmotiv de la campanya que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha posat en marxa per exigir la represa de les emissions de TV3 al País Valencià. La frase és repetida en un vídeo per Els Amics de les Arts, l'actor Joel Joan i la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, i forma part de les iniciatives per incrementar la participació en la manifestació que es farà a València dissabte. Aquest serà el dia en què Llach, tot i que de manera puntual, tornarà als escenaris.

Foto: Dani Codina
 De fet, la campanya té dues vessants diferenciades. El primer objectiu: convertir la manifestació en multitudinària. Casals va avançar ahir en roda de premsa que a hores d'ara ja hi ha tancats vuit autobusos que sortiran des de Barcelona, Reus, Tarragona, Vic, Mataró i Girona. El segon objectiu és fer front a la multa de 800.000 euros que el govern de Francisco Camps ha imposat a ACPV per haver mantingut els repetidors que difonien el senyal de TV3. Pel que fa a la recaptació de fons, hi ha dues vies. D'una banda, la compra de bons de 5, 10, 20, 30 i 50 euros i, de l'altra, l'adquisició d'alguna obra donada per artistes –es pot consultar a www.acpv.cat/artenaccio–. ACPV té un mes i mig per a recaptar els diners, ja que d'altra forma li seran paralitzats els comptes bancaris i s'embargaran els seus béns.

El president d'ACPV, Eliseu Climent, va reiterar que les sancions de la Generalitat Valenciana són “arbitràries i desorbitades” però va advertir que la història de TV3 al País Valencià “no s'ha acabat”. La via judicial s'explorarà fins al final –Climent està convençut de guanyar a nivell europeu– i va recordar la mobilització tant ciutadana com institucional que hi ha hagut fins ara. Climent no es va contenir, i fins i tot va parlar de revolta ciutadana contra la finalització de les emissions de la televisió catalana. Una reacció que ha culminat amb la iniciativa legislativa popular que ha tingut més de 650.000 adhesions i que es discutirà, previsiblement, al juny. “La maniobra de Camps és clara, i persegueix eliminar una entitat sense ànim de lucre”, va concloure Eliseu Climent.

Tots els participants en la presentació d'ahir a la seu d'Òmnium Cultural de Barcelona van coincidir a qualificar d'atac a la llibertat i també al país la prohibició de les emissions. El president de l'Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, va insistir a titllar d'agressió a la llengua l'actitud del govern de Camps, i Vicent Partal, de Vilaweb, va destacar el nivell d'implicació de la societat catalana en el conflicte.No volen ni a Llach
L'Ajuntament de València planteja entrebancs tècnics per al concert reivindicatiu del senyal de TV3  07/04/2011  www.elpunt.cat

L'Ajuntament de València està posant entrebancs “des del punt de vista tècnic” a l'organitzadora –Acció Cultural del País Valencià (ACPV)– del concert de Lluís Llach amb què clourà la manifestació amb reivindicació de les emissions de TV3 al País Valencià, dissabte 16 d'abril a València.

“No ens estan facilitant les coses”, va assegurar ahir el coordinador d'ACPV, Toni Gisbert, sense voler especificar detalls. El consistori i l'entitat no es posen d'acord en el lloc on ha d'acabar la marxa, precisament on actuarà Llach. A hores d'ara, ACPV no pot precisar quin serà el recorregut de la manifestació.

En tot cas, Gisbert va assegurar que “no hi ha cap problema irresoluble”. De fet, l'entitat dóna per fet que el concert se celebrarà en qualsevol circumstància.

Gisbert va qualificar de “vergonyosa” i “ridícula” la posició del govern de l'alcaldessa Rita Barberá. “En qualsevol ciutat que estiguera governada per un ajuntament amb un mínim sentit de la cultura, seria un honor que Lluís Llach actuara de manera excepcional i gratuïta, quatre anys després d'haver-se retirat”, va dir.
www.racocatala.cat
Llach oferirà un breu recital acompanyat amb un piano. La infraestructura tècnica serà simple, ni tan sols hi haurà una sonorització especial. El músic ja ha advertit en el seu web que l'actuació no representa “una tornada professional als escenaris, ni l'inici d'un retorn”. El president d'ACPV, Eliseu Climent, va explicar que va ser ell qui es va posar en contacte amb Llach davant “l'agreujament de la situació” al País Valencià.

Per una altra banda, Gisbert va assenyalar que la recaptació de les donacions populars per pagar les multes per emetre TV3 “no va malament”. L'entitat necessita 800.000 euros per fer-hi front o serà embargada. ACPV també rebrà el suport d'artistes que cediran alguna de les seues obres, una iniciativa promoguda per Tàpies, Alfaro i Barceló.

NOVA CONCENTRACIÓ DE TREBALLADORS DE RTVV: ELS TREBALLADORS DENUNCIEN LA CENSURA EN RTVV DE LES TROBADES D’ESCOLA EN VALENCIÀ
per RTVV tenim futur el dimecres, 13 / abril / 2011
http://www.facebook.com/pages/RTVV-tenim-futur/171219856256689 

Burjassot, 12 d’abril de 2011
Un centenar de treballadors de RTVV hem tornat a concentrar-nos, com cada dimarts, a les portes del Centre de Producció de Programes de Burjassot per exigir que no caiguen sobre nosaltres les conseqüències de la mala gestió de la nostra empresa. Denunciem les retallades salarials i els abusos laborals i les amenaces al nostre futur laboral,. mentre els directius continuen malbaratant els diners de la casa. 

Exigim a José López Jaraba que complisca els acords salarials pactats en negociació col·lectiva i que acabe amb la política de la por sobre el futur laboral dels treballadors que ha instal·lat en l’empresa. 

Els treballadors hem denunciat també la falta de pluralitat en Canal 9 , un fet que ha sigut especialment greu este últim cap de setmana quan, una vegada mes, s’ha censurat tota la informació referent a les trobades d’Escoles en Valencià i l’homenatge que se li retia a Enric Valor. És lamentable el maltracte de RTVV a una de les iniciatives que més promou la nostra llengua, sobretot, quan un dels principals objectius de la creació de la nostra empresa va ser el foment del valencià. Els milers de persones que participaren en les trobades a Burjassot, l’Eliana, Novelda, Senija, Santa Pola, Sagunt i Llombia són també valencians i també contribueixen amb els seus impostos al sosteniment de la nostra empresa. Silenciar-los, com fa la direcció de López Jaraba, ens deslegitima davant d’una part important de la nostra societat i ens perjudica com a empresa. 

Els treballadors de RTVV continuem reclamant una televisió plural, de tots i per a tots, amb producció pròpia com a principal garantia del futur de les nostres empreses i del nostre futur laboral. 

Més de 90.000 persones diuen “Sí al valencià” en el segon cap de setmana de Trobades d'Escoles en Valencià
www.escolavalenciana.com  11/04/2011
Moixent, Burjassot, Senija, Llombai, Novelda, Santa Pola i l'Eliana viuen unes Festes per la Llengua multitudinàries en un ambient de festa i reivindicació. Escola Valenciana aprofita que han acudit representants de tots els partits polítics a les Trobades per traslladar-los que el valencià ha de seguir avançant a l'ensenyament i la societat.

El cap de setmana més intens de les Trobades d'Escoles en Valencià de 2011, amb set cites diferents, ha estat un èxit rotund de participació. Al voltant de 90.000 persones, entre pares, mares, xiquets i xiquetes, docents i altres assitents han omplert les localitats de Moixent (la Costera), l'Eliana (Camp de Túria), Burjassot (l'Horta Nord), Llombai (la Ribera), Senija (la Marina Alta), Novelda (les Valls del Vinalopó) i Santa Pola (el Baix Vinalopó i el Baix Segura) en un ambient festiu i de reivindicació de l'ensenyament en valencià i l'ús social de la llengua.
Les Trobades 2011 estan dedicades a Enric Valor, en el centenari del seu naixement, i porten com a lema "El valor del valencià". Per aquest motiu, molts dels nombrosos tallers, activitats i actuacions han estat dedicades a la figura i l'obra de l'escriptor de Castalla. La personalitat del rondallista i gramàtic ha planat durant tota la jornada a les set poblacions que acollien les Festes per la Llengua.

A més de l'esperit de Valor i l'estima per la llengua que va transmetre, les Trobades han estat un clam a favor de l'ensenyament en valencià i de la promoció social de la llengua per tindre un futur en valencià. La frase "Sí al valencià" s'ha repetit en els diversos discursos que han tingut lloc durant la jornada. Els representants de les diferents coordinadores comarcals d'Escola Valenciana han emplaçat les institucions a potenciar els programes d'ensenyament en valencià i d'immersió lingüística com a garantia de plurilingüisme i d'oportunitats de futur, donat que són els programes que millors resultats donen en el coneixement de les dues llengües oficials i de llengües estrangeres. Per aquesta raó Escola convida a pares i mares a matricular els seus fills en valencià per obrir-los la porta a les llengües i a les oportunitats.

El president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha estat present a la Trobada de la Marina Alta, a Senija. Vicent Moreno ha convidat als presents a "defensar amb més força que mai el model d'escola en valencià perquè és el nostre i és l'únic model que aconsegueix alumnes bilingües i facilita l'aprenentatge d'una llengua estrangera". Escola Valenciana ha intensificat els seues missatges a favor del sistema educatiu en valenicà després que el conseller d'Educació haja insinuat recentment la possibilitat de suprimir les línies en valencià. "Som conscients que a la Marina hi hauria una forta oposició de totes les forces polítiques de dur-se a terme aquesta nova ocurrència del conseller", ha afegit Moreno.

Nombrosos alcaldes i representants de tots els partits polítics de les comarques on se celebraven les set Trobades han donat suport i participat en els actes i han demostrat un cop més que el valencià, tal i com ha afirmat Vicent Moreno, "no té color polític".

Més de 90.000 assistents
El segon cap de setmana de Trobades ha estat el més intens, amb set festes per la llengua, i també el més multitudinari. En total han assistit i participat a les activitats més de noranta mil persones.
racocatala.cat
La Trobada més nombrosa ha estat, com és habitual, la de la Ribera, amb entre 25 i 30 mil assistents que han pràcticament col·lapsat la localitat de Llombai amb tallers, actuacions musicals, danses i altres activitats.
També multitudinària ha estat la festa per la llengua de Burjassot, a l'Horta Nord, amb al voltant de 15.000 assistents. Moixent, a la Costera, ha aplegat també unes 13.000 persones. Al seu torn, la xicoteta localitat de Senija, a la Marina Alta, ha vist com més de 10.000 persones omplien de gom a gom el seu nucli urbà.
La Trobada del Camp de Túria, que ha tingut lloc a l'Eliana, ha congregat més de 9.000 persones a les activitats organitzades, mentre que Novelda ha vist com eren al voltant de 7.000 els participants a la seua Festa per la Llengua. A Santa Pola l'assistència també ha estat massiva amb més de 6.000 persones.

En definitiva, les set trobades del cap de setmana han estat una demostració col·lectiva d'estima per la llengua i de reconeixement del valor de valencià, com resa el lema d'enguany d'aquestes festes per la llengua.

La direcció del PP desautoritza Camps pel veto informatiu
El PP valencià demana a la junta electoral que no permeti a les televisions de referir-e als seus candidats com a 'encausat' i que no utilitzi termes com corrupció
www.vilaweb.cat
elpunt.cat
La denúncia del PP valencià a la junta electoral perquè els mitjans de comunicació no puguin utilitzar termes com 'encausats', 'implicats' i 'corrupció' per referir-se als seus candidats encausats no ha estat ben rebut per la direcció del PP espanyol. El secretari de comunicació del PP, Esteban González Pons, ha declarat avui a Telecinco que la llibertat de premsa era sagrada i que calia preservar-la. Ara, també ha afegit, referint-se a Camps, al dret de qualsevol ciutadà de presentar-se a les eleccions.
El secretari general del PP valencià, Antonio Clemente Oliver, va enviar una demanda a la junta electoral del País Valencià perquè algunes televisions no poguessin referir-se als candidats del PP com a encausats, ni que es fessin servir el terme 'corrupció' en les peces informatives sobre el partit. Clemente Oliver es referia específicament a quatre televisions espanyoles: Telecinco, TVE, Cuatro i la Sexta. 
El PP diu que la utilització d'aquesta terminologia vulnera el principi de neutralitat informativa en època electoral, i vol que la prohibició es faci efectiva immediatament. El cas ha passat a la junta electoral espanyola.

Salvem Acció Cultural del País Valencià

Tal com deveu saber pels mitjans de comunicació, el govern de Francisco Camps ha aconseguit finalment, contra tota raó i amb legalitat més que dubtosa, tancar els repetidors de TV3 gestionats per Acció Cultural del País Valencià. Després de més de vint-i-cinc anys d’emissions, sempre plenes d’entrebancs, i després de quatre anys de persecució brutal, els valencians no poden veure TV3, simplement per l’obsessió malaltissa d’uns governants. No ha servit de res una Iniciativa Legislativa Popular, que resoldria defintivament el problema i que ha recollit més de 650.000 firmes. I no han servit de res les manifestacions i mobilitzacions en tants pobles i ciutats del País Valencià, on desenes de milers de ciutadans han expressat el seu desig i el seu dret a veure una televisió veïna i en la pròpia llengua. 
ara.cat
Però l’objectiu del PP i de Camps no és només el tancament de TV3, sinó un altre molt més sinistre i perillós: és enfonsar i destruir Acció Cultural del País Valencià, l’entitat cívica que al llarg de quaranta anys ha estat el centre promotor més important del redreçament nacional dels valencians. La brutalitat de les sancions imposades té aquesta finalitat, i no cap altra. Ara mateix ACPV, després d’haver pagat multes anteriors molt per damunt dels 100.000 euros, ha de fer front en pocs dies a noves multes acumulades que arriben a més de 800.000 euros, amb l’amenaça explícita de bloqueig econòmic complet, i embargament dels seus locals a València (Edifici Octubre) i en altres poblacions. 

La situació, doncs, és del tot desesperada, i només l’ajuda generosa de la més gran quantitat de persones podrà salvar in extremis la nostra supervivència. En tant que antic vicepresident i president d’ACPV, i com a membre de la directiva, m’he fet càrrec de demanar personalment a alguns amics i coneguts una aportació econòmica rigorosament necessària. Us ho demane directament, cordialment, i amb la convicció que sabreu entendre la urgència i la necessitat. Mai no havia fet una cosa així, però tampoc mai no ens havíem trobat en una situació equivalent. 

Amics i amigues, la meua demanda és molt directa i molt personal: feu la vostra aportació, si pot ser de 100 euros, o 200 o més, i potser que entre tots encara aconseguirem salvar-nos de la catàstrofe. Us demanaria de fer els ingressos, a nom d’Acció Cultural del País Valencià, a un dels comptes següents: 
La Caixa: 2100 0700 12 0200294927
Bancaixa: 2077 0001 27 3103581289 

Espere la vostra comprensió, i sobretot la vostra col·laboració, que és tan urgent i necessària com he intentat explicar-vos. 
Molt cordialment, 
Joan F. Mira 
Podeu consultar qualsevol dubte a Pilar Mollà: 96 315 77 99 extensió 209 /pilar@acpv.cat

Acció Cultural preveu que seran milers els castellonencs que aniran dissabte a la manifestació de València per TV3 
Hi ha organitzats autobusos des del Baix Maestrat, Els Ports, l'Alcalatén i l'interior de la Plana Baixa: La gent de les poblacions de la costa es desplaçarà en tren, tot i que alguns centres escolars de Castelló també han previst el seu desplaçament en autocars.
La delegació a Castelló d'Acció Cultural del País Valencià ha fet "una valoració molt positiva de la previsió d'assistència de gent de les comarques de Castelló a la gran manifestació en defensa de TV3 que tindrà lloc el proper dia 16 a València, a les 18 hores, des de les Torres de Quart, i amb l'actuació especial, en finalitzar, del cantant Lluís Llach, que torna després de cinc anys de silenci artístic per tal de donar suport a la nostra reivindicació de TV3 al País Valencià".

El Dijous Sant, Morella pregarà de nou per TV3
El Dijous Sant, és a dir, el proper 21 d’abril, Morella demanarà de nou veure TV3 a la comarca dels Ports en concret i arreu de la Comunitat Valenciana amb una concentració a la Placeta de l’Ajuntament a les vuit de la vesprada, una hora abans de la processó de la Confraria de Les Vestes.

La protesta, organitzada des de l’associació Els Ports En Moviment recupera l’esperit reivindicatiu a favor de la televisió autonòmica catalana, que durant més de 25 anys es va veure amb total llibertat a Morella i comarca i que, fa quasi un any i en ple auge de canals per l’arribada de la TDT, es va suprimir per ordre de la Generalitat Valenciana, qui defensa que són unes emissions il·legals i que no tenen espai a les ones per a continuar emitint.
Ja l’any passat es van fer dues concentracions en aquest mateix emblemàtic lloc de Morella, coincidint amb el tall a Morella -que arribava més de mig any abans de a la resta de la Comunitat-, però des d’aleshores no s’havia convocat cap altra protesta dins de les muralles.


Carlos Fabra pretén relaxar la vista amb el paisatge urbà de Morella
i es troba amb la pancarta que reivindica la senyal de TV3 (9/4/2011) 


Acció Cultural, els sindicats i les principals entitats cíviques valencianes convoquen la manifestació del dissabte 16 d’abril a València
S’espera una participació important en una manifestació que englobarà la reivindicació per TV3 i la llibertat d’expressió amb les lluites per la cultura, el territori, l’ensenyament públic i l’estat del benestar i el treball.

El mateix dissabte 16 pel matí tindrà lloc també un acte a Xàtiva, de commemoració del 25 d’Abril, davant el monument als maulets, que servirà també per convocar la manifestació de la vesprada. L’acte, convocat per la Comissió 25 d’Abril, integrada pel PSOE, EUPV i BLOC de la ciutat, comptarà amb el parlament d’un representant d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

D’altra banda, en passar la manifestació Acció Cultural haurà de continuar impulsant la campanya de recollida de diners per a fer front a la multa de 800.000 euros imposada pel Govern del Sr. Camps per les emissions de TV3, multa que de no pagar-se significaria l’embargament dels comptes i dels béns immobles i mobles de l’entitat, posant en perill el seu futur. És per això que l’entitat ha obert una campanya de recollida de diners amb bons d’ajut i comptes corrents on fer donacions. En el mateix sentit, els pintors Antoni Tàpies i Miquel Barceló i l’escultor Andreu Alfaro han fet una crida pública als artistes perquè donen obres d’art per a poder ser venudes amb l’objectiu d’ajudar a recollir fons per fer front a les multes.


TV3, la llengua i la transparència, clams de la marxa d'ACPV del 16 d'abril
Sindicats i entitats cíviques s'han sumat a la convocatòria · Lluís Llach actuarà al final de la manifestació
'Sí a TV3! Sí a la llengua! Sí a la transparència!' és el lema de la manifestació que recorrerà València dissabte, 16 d'abril, organitzada perAcció Cultural del País Valencià. La manifestació culminarà totes les mobilitzacions i actes fets a tot el país contra el cessament de les emissions de TV3 al País Valencià. ACPV va haver de tancar els repetidors assetjada per les multes de la Generalitat Valenciana.

La manifestació, que eixirà a les sis de la vesprada de les Torres de Quart, és part dels actes de la diada del 25 d'Abril, en record de la derrota de la batalla d'Almansa del 1707. També 'recull totes les inquietuds expressades per la situació econòmica, contra la corrupció, per l'ensenyament públic i el territori', com explica ACPV. D'aquí ve que s'hagin adherit a la convocatòria els sindicats CC OO, UGT i Intersindical Valenciana i entitats com Escola Valenciana, Ca Revolta, Salvem el Cabanyal, Col·lectiu contra la Corrupció...

Carles Santos dirigirà una banda de músics que obrirà la manifestació, i al final hi haurà l'actuació de Feliu Ventura, i l'actriu Pepa Lòpez llegirà el manifest. Tot seguit, hi haurà l'esperada actuació de Lluís Llach, que trenca, excepcionalment, la seva retirada, ara fa quatre anys. Llach ha precisat que el concert era una 'manera concreta de militar aquell dia en favor d'un dret fonamental' i que en cap cas no era un retorn a l'escenari: 'Abans de retirar-me havia manifestat que deixaria la porta oberta a tornar algun dia als escenaris. No és aquest el cas. En la defensa de quelcom que m'és tan essencial com la llibertat i la cultura, jo no torno d'enlloc perquè no m'he mogut mai del mateix lloc. Seré un més dels qui anireu a la manifestació, que en un moment determinat haurà de prendre la paraula.'

Quan s'acosta la data de la manifestació, ACPV fa saber que l'Ajuntament de València posa traves a l'organització del concert de Llach, al·legant dificultats tècniques. El portaveu de l'entitat, Toni Gisbert, ha insistit que no n'hi hauria d'haver: 'En qualsevol ciutat governada per un ajuntament amb un mínim sentit de la cultura hauria de ser un honor que Lluís Llach hi actuara gratuïtament, després de quatre anys d'haver-se retirat.'

Acció Cultural està organitzant autobusos per anar el dia 16 a València, a la mani de TV3 i l'actuació de Llach, des de localitats amb dificultat d'agafar el tren


Agenda de mobilitzacions:
Divendres 15 d'abril
NOU 19:30h. Sabadell (Vallès Occidental) 
Concentració en favor de TV3 al País Valencià
 a la plaça de l'Ajuntament. Convoca Omnium Cultural, la CAL i la Plataforma per la Llengua.
20:00h. Corbera (La Ribera Baixa)Concentració contra el tancament de TV3 a la plaça de l'Ajuntament. Convoca: Casal d'ACPV de Cullera, l'AJRB i els col·lectius locals del PSPV i EUPV de Corbera.


ENQUESTA. VOTA!
Diari Levante www.levante-emv.com

FOTOGRAFIES 

València, FALLES, 10/03/2011. Foto: Prats i Camps

MÉS FOTOS A:

VÍDEOS


QUÈ PUC FER?

Ajudes als comptes: 2100-0700-12-0200294927 (i) 2077-0001-27-3103581289

Podeu presentar una queixa al Síndic de Greuges pel tancament de TV3:

Per a enviar la queixa heu d'anar a l’enllaç:
http://www.elsindic.com/va/presentar-una-queixa-sense-signatura-digital.html omplir les dades i adjuntar el següent document, ja que el text sencer no cap a l'espai de la queixa i de vegades dóna error.

Podeu recuperar una ràdio i televisió públiques i plurals

Podeu escriure als diputats
Aquests són els correus electrònics dels diputats al Congrés per Castelló, els tres primers del PP i els dos darrers del PSOE. Us proposem que els envieu un correu per demanar-los que scolten l'opinió majoritària dels castellonencs i donen el seu suport a la Iniciativa Legislativa Popular Televisió sense fronteres, per a que TV3 i la resta de canals de la Corporació Catalana es puguen tornar a veure a Castelló el més ràpidament possible.

Catalunya Nord vol la TDT catalana

TV3 per iPhone:


La Universitat de València per les emissions de TV3 http://acpv.cat/siatv3/arxius/UniversitatdeValencia.pdf


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada