16 d’abr. 2011

58 dies sense TV3

El País Valencià diu prou!
TOTHOM A LA MANIFESTACIÓ!
València, 16 d'abril
www.vilaweb.cat


Lluís Llach actuarà al final de la manifestació d'ACPV, que començarà a les sis de la vesprada · La manifestació d'avui culmina totes les mobilitzacions i actes fets a tot el país contra el cessament de les emissions de TV3
'Sí a TV3! Sí a la llengua! Sí a la transparència!' és el lema de la manifestació que avui recorrerà València, organitzada per Acció Cultural del País Valencià. La manifestació, que eixirà a les sis de la vesprada de les Torres de Quart (mapa), és part dels actes de la diada del 25 d'Abril, que recorda la derrota de la batalla d'Almansa del 1707; i culmina totes les mobilitzacions i actes fets a tot el país contra l'aturada de les emissions de TV3 al País Valencià.

L'ESTACA (Lluís llach)


L'avi Siset em parlava  
de bon matí al portal, 
mentre el sol esperàvem 
i els carros vèiem passar. 

Siset, que no veus l'estaca 
a on estem tots lligats? 
Si no podem desfer-nos-en 
mai no podrem caminar! 

Si estirem tots ella caurà 
i molt de temps no pot durar, 
segur que tomba, tomba, tomba, 
ben corcada deu ser ja. 

Si jo l'estiro fort per aquí 
i tu l'estires fort per allà, 
segur que tomba, tomba, tomba 
i ens podrem alliberar. 

Però Siset, fa molt temps ja 
les mans se'm van escorxant 
i quan la força se me'n va 
ella es més forta i més gran. 

Ben cert sé que està podrida 
i és que, Siset, pesa tant 
que a cops la força m'oblida, 
torna'm a dir el teu cant 

Si estirem tots ella caurà 
i molt de temps no pot durar, 
segur que tomba, tomba, tomba, 
ben corcada deu ser ja. 

Si jo l'estiro fort per aquí 
i tu l'estires fort per allà, 
segur que tomba, tomba, tomba 
i ens podrem alliberar. 

L'avi Siset ja no diu res, 
mal vent que se'l va emportar, 
ell qui sap cap a quin indret 
i jo a sota el portal. 

I, mentre passen els nous vailets, 
estiro el coll per cantar 
el darrer cant d'en Siset, 
el darrer que em va ensenyar. 

Si estirem tots ella caurà 
i molt de temps no pot durar, 
segur que tomba, tomba, tomba, 
ben corcada deu ser ja. 

Si jo l'estiro fort per aquí 
i tu l'estires fort per allà, 
segur que tomba, tomba, tomba 
i ens podrem alliberar.


La UE dóna suport a la recepció de TV3 al País Valencià 
Diu que és responsabilitat de les institucions de l'estat espanyol  www.vilaweb.cat
La vice-presidenta de la Comissió i responsable de Telecomunicacions,Neelie Kroes (compte de Twitter), ha donat avui suport a les emissions de TV3 al País Valencià, reconeixent 'el paper dels mitjans de comunicació a l'hora de fomentar la riquesa lingüística i la diversitat'. Amb tot, ha dit que la Unió Europea no té capacitat per intervenir-hi perquè no té competències en aquest àmbit. 'És una assumpte intern de l'estat espanyol', ha reblat.

La Comissió respon així a la interpel·lació de l'eurodiputat d'EsquerraOriol Junqueras, que considerava que la suspensió de les emissions de TV3 al País Valencià contravenia diversos aspectes de la normativa comunitària. En concret, l'obligació de respectar la diversitat cultural i lingüística de la Unió Europea (article 3.3 del Tractat de la UE), el dret a la llibertat d'informació i expressió (article 11 de la Carta de Drets Fonamentals) i el principi de lliure circulació de serveis de comunicació audiovisual (Directiva de Serveis de Comunicació).

'La Comissió està al corrent de la suspensió de les emissions de TV3 al País Valencià', ha dit Kroes, però ha puntualitzat que la normativa europea 'imposa als estats membres l'obligació de no restringir la recepció de les retransmissions procedents d'altres estats membres, però es refereix en la recepció de retransmissions internes dins d'un mateix estat'. 'La Comissió no té les competències jurídiques necessàries per poder intervenir en aquest cas', ha conclòs.


Punt de sortida: Torres de Quart

Repetim la història...
València, però ara: 16 d'abril de 2011

Tot a punt per la manifestació d'Acció Cultural a València

Trenta-set autobusos des del País Valencià i tretze des del Principat aniran a València · Des d'ahir ja es poden fer donacions via internet per a ajudar Acció Cultural a pagar les multes

Cinquanta autobusos portaran manifestants de tots els Països Catalans a la manifestació 'Sí a TV3, Sí a la llengua, Sí a la transparència' que demà recorrerà la capital valenciana. L'entitat organitzadora informarà dels horaris dels autobusos per telèfon (902 11 70 76) i per correu electrònic. La manifestació començarà a les sis de la vesprada a lesTorres de Quart i el cantant Lluís Llach hi farà una actuació especial.Acció Cultural del País Valencià va fer saber ahir que ja havia aconseguit, gràcies a les donacions, 80.000 euros per a pagar la multa de 800.000 euros que li ha imposat la Generalitat per haver emès TV3 al sud del país. Ara, a més, es poden fer donacions per internet amb targeta de crèdit. És un nou sistema que s'afegeix a la possibilitat d'ingressar diners als dos comptes oberts o de comprar bons d'ajut.

També es poden fer donacions als comptes 2100 0700 12 020029492 i 2077 0001 27 3103581289.

Així mateix, Andreu Alfaro, Miquel Barceló i Antoni Tàpies han encapçalatArt en Acció, una iniciativa d’una llarga llista d'artistes que han donat obra seva a ACPV perquè pugui vendre-la i recollir diners.
A banda, avui es faran tres concentracions contra el tancament de TV3. La primera, a les set de la tarda, a la plaça de l'Ajuntament de Sabadell (Vallès Oc.), la segona, a les vuit del vespre, a la plaça de l'Ajuntament de Corbera (Ribera Baixa), i la tercera, a la mateixa hora, a Manresa(Bages).

Tot a punt per a la manifestació en defensa de la llengua, les emissions de TV3 i "la transparència"  
Xavi, 15 abril de 2011
A les 18 h d'este dissabte arrancarà des de les torres de Quart de la ciutat de València la manifestació convocada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) sota el lema "Sí a la llengua. Sí a TV3. Sí a la transparència". La marxa, segons han destacat fonts de l'entitat, "culmina les 66 manifestacions i concentracions" que han tingut lloc a casa nostra arran del tancament dels repetidors que permetien la sintonització de la cadena catalana en terres valencianes.

El compositor vinarossenc Carles Santos obrirà la manifestació dirigint una banda de música, mentre que en l'acte final tindrà lloc la lectura del manifest per part de l'actriu Pepa López així com les actuacions musicals del xativí Feliu Ventura i el català Lluís Llach, que torna a pujar a un escenari, excepcionalment, com a mostra de solidaritat cap a ACPV.

La convocatòria compta amb el suport dels sindicats CCOO-PV, UGT-PV i Intersindical Valenciana, i les entitats Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Plataforma per la Llei de la Dependència, Escola Valenciana-Federació d'Associacions per la Llengua, Associació d'Actors i Actrius Professionals Valencians, Salvem el Cabanyal, Xúquer Viu, Ca Revolta, Societat Coral El Micalet i Col·lectiu contra la Corrupció. També s'espera la presència en la marxa de dirigents polítics de Compromís (BLOC-Iniciativa-Verds), Esquerra Unida, Esquerra Republicana i el PSPV-PSOE.

D'altra banda, cal recordar que ACPV du a terme una campanya per a captar fons a fi de pagar les multes imposades pel Consell, que ascendixen a la quantitat de 800.000 €. Podeu col·laborar-hi adquirint els bons d'ajut emesos per l'entitat o bé fent les vostres aportacions en els comptes corrents següents: 2100 0700 12 0200294927, 2077 0001 27 3103581289.

Jo també sóc valencià
Miquel Pairolí  www.avui.cat

Per fer propaganda de la manifestació que es farà demà a València en suport a Acció Cultural del País Valencià i contra el tancament de les emissions de TV3, aquests dies veiem anuncis en què diverses personalitats públiques pronuncien la frase “El País Valencià és el meu país”. No són pas valencians de naixement, sinó de sentiment, com Lluís Llach, que, per un conflicte similar al d'ara, va pronunciar la frase en els seus concerts finals a Verges. Podria subscriure-la plenament. Puc dir, per diversos motius, que el País Valencià és el meu país, sense caure en l'exageració ni en l'oportunisme. Per raons merament personals, que potser són les menors, com ara el fet que, al País Valencià, sempre m'hi he sentit a gust i ben acollit. Perquè tinc amics valencians, alguns de fa més de trenta anys i d'altres de més recents, amb qui m'entenc i percebo una especial complicitat. Amics de Pedreguer i de Vinaròs, d'Alacant i de Xàtiva, d'Oliva i de València. Més endins batega allò que un experimenta contemplant el paisatge del País Valencià –el que encara no ha arrasat l'especulació–, sentint les vocals clares i la música alegre de la seva antiga llengua, que és la nostra. 

Les certeses que dóna tot això, tan contràries a la doctrina oficial que ha empastifat el País Valencià aquests últims anys i que ha pretès convertir la mentida i la caricatura en veritat. Si al País Valencià la llum no tingués la intensitat que té, si els valencians no posseïssin l'esperit irònic i joiós que posseeixen, si el paisatge no fos tan bell, aquesta onada de falsedat i demagògia que ha cobert la societat valenciana els últims anys encara seria més viscosa i repugnant. Però la llum és impagable; la ironia, secular; i el país, esplèndid, i tot això dóna força per resistir, per combatre, per oposar-se a la nàusea que provoca aquesta cort de delinqüents i de traïdors que ara esprem el país com una taronja. Demà no seré pas als carrers de València, a la manifestació, sinó molts quilòmetres al nord, però tant se val, sapigueu que jo també sóc valencià.

Salvem Acció Cultural del País Valencià

Tal com deveu saber pels mitjans de comunicació, el govern de Francisco Camps ha aconseguit finalment, contra tota raó i amb legalitat més que dubtosa, tancar els repetidors de TV3 gestionats per Acció Cultural del País Valencià. Després de més de vint-i-cinc anys d’emissions, sempre plenes d’entrebancs, i després de quatre anys de persecució brutal, els valencians no poden veure TV3, simplement per l’obsessió malaltissa d’uns governants. No ha servit de res una Iniciativa Legislativa Popular, que resoldria defintivament el problema i que ha recollit més de 650.000 firmes. I no han servit de res les manifestacions i mobilitzacions en tants pobles i ciutats del País Valencià, on desenes de milers de ciutadans han expressat el seu desig i el seu dret a veure una televisió veïna i en la pròpia llengua. 
ara.cat
Però l’objectiu del PP i de Camps no és només el tancament de TV3, sinó un altre molt més sinistre i perillós: és enfonsar i destruir Acció Cultural del País Valencià, l’entitat cívica que al llarg de quaranta anys ha estat el centre promotor més important del redreçament nacional dels valencians. La brutalitat de les sancions imposades té aquesta finalitat, i no cap altra. Ara mateix ACPV, després d’haver pagat multes anteriors molt per damunt dels 100.000 euros, ha de fer front en pocs dies a noves multes acumulades que arriben a més de 800.000 euros, amb l’amenaça explícita de bloqueig econòmic complet, i embargament dels seus locals a València (Edifici Octubre) i en altres poblacions. 

La situació, doncs, és del tot desesperada, i només l’ajuda generosa de la més gran quantitat de persones podrà salvar in extremis la nostra supervivència. En tant que antic vicepresident i president d’ACPV, i com a membre de la directiva, m’he fet càrrec de demanar personalment a alguns amics i coneguts una aportació econòmica rigorosament necessària. Us ho demane directament, cordialment, i amb la convicció que sabreu entendre la urgència i la necessitat. Mai no havia fet una cosa així, però tampoc mai no ens havíem trobat en una situació equivalent. 

Amics i amigues, la meua demanda és molt directa i molt personal: feu la vostra aportació, si pot ser de 100 euros, o 200 o més, i potser que entre tots encara aconseguirem salvar-nos de la catàstrofe. Us demanaria de fer els ingressos, a nom d’Acció Cultural del País Valencià, a un dels comptes següents: 
La Caixa: 2100 0700 12 0200294927
Bancaixa: 2077 0001 27 3103581289 

Espere la vostra comprensió, i sobretot la vostra col·laboració, que és tan urgent i necessària com he intentat explicar-vos. 
Molt cordialment, 
Joan F. Mira 
Podeu consultar qualsevol dubte a Pilar Mollà: 96 315 77 99 extensió 209 /pilar@acpv.cat

Acció Cultural preveu que seran milers els castellonencs que aniran dissabte a la manifestació de València per TV3 
Hi ha organitzats autobusos des del Baix Maestrat, Els Ports, l'Alcalatén i l'interior de la Plana Baixa: La gent de les poblacions de la costa es desplaçarà en tren, tot i que alguns centres escolars de Castelló també han previst el seu desplaçament en autocars.
La delegació a Castelló d'Acció Cultural del País Valencià ha fet "una valoració molt positiva de la previsió d'assistència de gent de les comarques de Castelló a la gran manifestació en defensa de TV3 que tindrà lloc el proper dia 16 a València, a les 18 hores, des de les Torres de Quart, i amb l'actuació especial, en finalitzar, del cantant Lluís Llach, que torna després de cinc anys de silenci artístic per tal de donar suport a la nostra reivindicació de TV3 al País Valencià".

El Dijous Sant, Morella pregarà de nou per TV3
El Dijous Sant, és a dir, el proper 21 d’abril, Morella demanarà de nou veure TV3 a la comarca dels Ports en concret i arreu de la Comunitat Valenciana amb una concentració a la Placeta de l’Ajuntament a les vuit de la vesprada, una hora abans de la processó de la Confraria de Les Vestes.

La protesta, organitzada des de l’associació Els Ports En Moviment recupera l’esperit reivindicatiu a favor de la televisió autonòmica catalana, que durant més de 25 anys es va veure amb total llibertat a Morella i comarca i que, fa quasi un any i en ple auge de canals per l’arribada de la TDT, es va suprimir per ordre de la Generalitat Valenciana, qui defensa que són unes emissions il·legals i que no tenen espai a les ones per a continuar emitint.
Ja l’any passat es van fer dues concentracions en aquest mateix emblemàtic lloc de Morella, coincidint amb el tall a Morella -que arribava més de mig any abans de a la resta de la Comunitat-, però des d’aleshores no s’havia convocat cap altra protesta dins de les muralles.


Carlos Fabra pretén relaxar la vista amb el paisatge urbà de Morella
i es troba amb la pancarta que reivindica la senyal de TV3 (9/4/2011) 


Acció Cultural, els sindicats i les principals entitats cíviques valencianes convoquen la manifestació del dissabte 16 d’abril a València
S’espera una participació important en una manifestació que englobarà la reivindicació per TV3 i la llibertat d’expressió amb les lluites per la cultura, el territori, l’ensenyament públic i l’estat del benestar i el treball.

El mateix dissabte 16 pel matí tindrà lloc també un acte a Xàtiva, de commemoració del 25 d’Abril, davant el monument als maulets, que servirà també per convocar la manifestació de la vesprada. L’acte, convocat per la Comissió 25 d’Abril, integrada pel PSOE, EUPV i BLOC de la ciutat, comptarà amb el parlament d’un representant d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

D’altra banda, en passar la manifestació Acció Cultural haurà de continuar impulsant la campanya de recollida de diners per a fer front a la multa de 800.000 euros imposada pel Govern del Sr. Camps per les emissions de TV3, multa que de no pagar-se significaria l’embargament dels comptes i dels béns immobles i mobles de l’entitat, posant en perill el seu futur. És per això que l’entitat ha obert una campanya de recollida de diners amb bons d’ajut i comptes corrents on fer donacions. En el mateix sentit, els pintors Antoni Tàpies i Miquel Barceló i l’escultor Andreu Alfaro han fet una crida pública als artistes perquè donen obres d’art per a poder ser venudes amb l’objectiu d’ajudar a recollir fons per fer front a les multes.


TV3, la llengua i la transparència, clams de la marxa d'ACPV del 16 d'abril
Sindicats i entitats cíviques s'han sumat a la convocatòria · Lluís Llach actuarà al final de la manifestació
'Sí a TV3! Sí a la llengua! Sí a la transparència!' és el lema de la manifestació que recorrerà València dissabte, 16 d'abril, organitzada perAcció Cultural del País Valencià. La manifestació culminarà totes les mobilitzacions i actes fets a tot el país contra el cessament de les emissions de TV3 al País Valencià. ACPV va haver de tancar els repetidors assetjada per les multes de la Generalitat Valenciana.

La manifestació, que eixirà a les sis de la vesprada de les Torres de Quart, és part dels actes de la diada del 25 d'Abril, en record de la derrota de la batalla d'Almansa del 1707. També 'recull totes les inquietuds expressades per la situació econòmica, contra la corrupció, per l'ensenyament públic i el territori', com explica ACPV. D'aquí ve que s'hagin adherit a la convocatòria els sindicats CC OO, UGT i Intersindical Valenciana i entitats com Escola Valenciana, Ca Revolta, Salvem el Cabanyal, Col·lectiu contra la Corrupció...

Carles Santos dirigirà una banda de músics que obrirà la manifestació, i al final hi haurà l'actuació de Feliu Ventura, i l'actriu Pepa Lòpez llegirà el manifest. Tot seguit, hi haurà l'esperada actuació de Lluís Llach, que trenca, excepcionalment, la seva retirada, ara fa quatre anys. Llach ha precisat que el concert era una 'manera concreta de militar aquell dia en favor d'un dret fonamental' i que en cap cas no era un retorn a l'escenari: 'Abans de retirar-me havia manifestat que deixaria la porta oberta a tornar algun dia als escenaris. No és aquest el cas. En la defensa de quelcom que m'és tan essencial com la llibertat i la cultura, jo no torno d'enlloc perquè no m'he mogut mai del mateix lloc. Seré un més dels qui anireu a la manifestació, que en un moment determinat haurà de prendre la paraula.'

Quan s'acosta la data de la manifestació, ACPV fa saber que l'Ajuntament de València posa traves a l'organització del concert de Llach, al·legant dificultats tècniques. El portaveu de l'entitat, Toni Gisbert, ha insistit que no n'hi hauria d'haver: 'En qualsevol ciutat governada per un ajuntament amb un mínim sentit de la cultura hauria de ser un honor que Lluís Llach hi actuara gratuïtament, després de quatre anys d'haver-se retirat.'

Acció Cultural està organitzant autobusos per anar el dia 16 a València, a la mani de TV3 i l'actuació de Llach, des de localitats amb dificultat d'agafar el tren


Agenda de mobilitzacions:
Divendres 15 d'abril
NOU 19:30h. Sabadell (Vallès Occidental) 
Concentració en favor de TV3 al País Valencià
 a la plaça de l'Ajuntament. Convoca Omnium Cultural, la CAL i la Plataforma per la Llengua.
20:00h. Corbera (La Ribera Baixa)Concentració contra el tancament de TV3 a la plaça de l'Ajuntament. Convoca: Casal d'ACPV de Cullera, l'AJRB i els col·lectius locals del PSPV i EUPV de Corbera.
Pasqua reivindicativa a la comarca dels Ports:
VOLEM TV3  Del 21 al 24 d'abril de 2011
Morella, Cinctorres, Villores, La Mata i Forcall


ENQUESTA. VOTA!
Diari Levante www.levante-emv.com

FOTOGRAFIES 

València, FALLES, 10/03/2011. Foto: Prats i Camps

MÉS FOTOS A:

VÍDEOS


QUÈ PUC FER?

Ajudes als comptes: 2100-0700-12-0200294927 (i) 2077-0001-27-3103581289

Podeu presentar una queixa al Síndic de Greuges pel tancament de TV3:

Per a enviar la queixa heu d'anar a l’enllaç:
http://www.elsindic.com/va/presentar-una-queixa-sense-signatura-digital.html omplir les dades i adjuntar el següent document, ja que el text sencer no cap a l'espai de la queixa i de vegades dóna error.

Podeu recuperar una ràdio i televisió públiques i plurals

Podeu escriure als diputats
Aquests són els correus electrònics dels diputats al Congrés per Castelló, els tres primers del PP i els dos darrers del PSOE. Us proposem que els envieu un correu per demanar-los que scolten l'opinió majoritària dels castellonencs i donen el seu suport a la Iniciativa Legislativa Popular Televisió sense fronteres, per a que TV3 i la resta de canals de la Corporació Catalana es puguen tornar a veure a Castelló el més ràpidament possible.

Catalunya Nord vol la TDT catalana

TV3 per iPhone:


La Universitat de València per les emissions de TV3 http://acpv.cat/siatv3/arxius/UniversitatdeValencia.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada