7 d’abr. 2011

49 dies sense TV3

Roda de premsa manifestació 16 d'abril 2011
ACPV

Abans de les municipals serà difícil negociar l'emissió de TV3 al País Valencià

Homs diu que el govern donarà suport a ERC per aconseguir a Europa la reciprocitat
Foto: vilaweb TV
El secretari general de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha admès en la seva compareixença a la comissió d'Afers Institucionals del Parlament que veu difícil arribar a un acord de reciprocitat de TV3 i Canal 9 en la reunió entre els presidents Francisco Camps i Artur Mas del proper 20 d'abril. 'A partir del 22 de maig serà molt més senzill', ha dit Homs. que ha afegit: 'Amb la confrontació directa no ho aconseguirem'.

Homs ha estat crític amb el govern espanyol, de qui ha dit que 'ha jugat un paper d'oposició', i ha dit que per a l'acord de reciprocitat cal la voluntat explícita del ministeri d'Indústria. 'La principal opositora del tercer múltiplex que cal al País Valencià ha estat l'ex-vicepresidenta Maria Teresa Fernandez de la Vega', ha reblat.

Homs ha qualificat de 'sense sentit' la decisió del govern valencià que ha acabat forçant el tancament de TV3, però ha afegit que aquesta qüestió 'no només és una dèria del PP sinó també del PSOE', recordant que el primer que va intentar tancar un repetidor de TV3 va ser un dirigent socialista l'any 1985. 'Tot plegat és força absurd', ha insistit.

El govern català demana al govern central que pose solucions per TV3 al País Valencià
Cataluña insta al Gobierno a que facilite la emisión de TV3
www.levante-emv.com
EFE/LEVATE-EMV

El portavoz catalán reclama al Ejecutivo central un tercer multiplex para la C.V. Mas se reunirá con Camps pero no pondrá "la pistola en el pecho a nadie".
fotografia de juny 2009 (gruponeva.es)
El portavoz del Gobierno catalán, Francesc Homs, ha instado hoy al Ejecutivo de José Luis Rodríguez Zapatero a poner todos los requerimientos "técnicos" para facilitar las emisiones de TV3 en la Comunitat Valenciana, con la concesión a este territorio de un tercer multiplex de frecuencias televisivas.

En su comparecencia ante la comisión de asuntos institucionales del Parlament, Homs ha introducido un matiz en la habitual denuncia por el cierre de repetidores de TV3 en la Comunitat Valenciana, al poner el énfasis en la escasa colaboración que muestra el Gobierno español para propiciar una solución a este tema.

El portavoz del Govern y secretario general de la Presidencia ha deplorado la actitud del Gobierno valenciano, "absolutamente contraria" a la visualización de la televisión pública catalana en territorio valenciano. Pero lejos de plantarse en esta crítica a la posición del president de la Generalitat, Francisco Camps, que ha vinculado a una estrategia "electoral" dada la proximidad de las elecciones del 22 de mayo, el portavoz ha ido más allá.

Homs ha destacado que el "acuerdo político" entre Cataluña y la Comunitat Valenciana, para permitir las emisiones recíprocas de TV3 y Canal 9 en ambos territorios, sería "más sencillo si previamente hubiese un acuerdo técnico, fundamentalmente en manos del Gobierno español". Según Homs, mano derecha de Artur Mas en el gobierno catalán, la actitud del Ejecutivo español hasta ahora "no ha sido positiva".

También ha afirmado que el PSOE ha "compartido" con el PP esta "beligerancia" contra las emisiones de TV3 en tierras valencianas y ha recordado que el primer intento de cerrar un repetidor de esta cadena se produjo en 1985, cuando "un dirigente socialista envió a la Guardia Civil" para precintarlo.
Ahora, el Gobierno central "ha tenido en sus manos poner solución técnica para favorecer la resolución del conflicto y no lo ha hecho" porque no ha atendido las peticiones del ejecutivo valenciano para concederle un tercer multiplex de frecuencias televisivas.

Homs ha justificado la reivindicación de este tercer multiplex: "Cataluña tiene tres, Valencia tiene dos. Si ellos también tienen dos lenguas oficiales, ¿por qué no pueden tener un tercero?", ha planteado. Ha revelado que se han iniciado contactos con el secretario de Estado de Telecomunicaciones, Bernardo Lorenzo, para solicitar al Ministerio de Industria que se implique para facilitar una solución "técnica" para hacer posible la "reciprocidad" entre TV3 y Canal 9. Homs ha apostado por el "diálogo" y por rehuir un "enfrentamiento" institucional que no ayudaría a resolver este conflicto.

Un conflicto que el presidente catalán, Artur Mas, tiene intención de poner sobre la mesa en su encuentro previsto con Francisco Camps el próximo 20 de abril, al que no acudirá con la idea de "poner la pistola en el pecho a nadie".

Eliseu Climent confia que la manifestació en favor de TV3 al País Valencià serà un clam
www.vilaweb.cat  06.04.2011

València (ACN).- El president d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Eliseu Climent, s'ha mostrat confiat que la manifestació del 16 d'abril per TV3 al País Valencià serà un clam "per la democràcia, encara hui, i per la llibertat". Climent ha dit durant la presentació en roda de premsa de la marxa que la convocatòria li recorda "a allò del dia de la ira que han fet els països nord-africans" i que es fa a través de les xarxes socials. Diverses entitats cíviques i sindicats valencians donen suport a una mobilització que, sota el lema "Sí a TV3! Sí a la llengua! Sí a la transparència!" vol reunir el descontent de la ciutadania per la situació de la cultura, el territori, el futur de la llengua i la corrupció.




Agenda de MOBILITZACIONS:
Dimecres 6 d'abril
19:30h. Girona (El Gironés). Concentració per TV3 a la Plaça del Vi. Convoca: Omnium Girona, ADAC i Casal Independentista El Forn.

Divendres 8 d'abril
20:00h. Dénia (Marina Alta). Concentració per TV3 a la Glorieta del País Valencià.
Dissabte 9 d'abril
12:00h. Pedreguer (Marina Alta) Manifestació per TV3 des de la Rodona del Sequier (Avda Constitució, cantonada C/Tirant lo Blanc). Convoca Casal Jaume I de Pedreguer.

NOU  
Divendres 15 d'abril
20:00h. Corbera (La Ribera Baixa)Concentració contra el tancament de TV3 a la plaça de l'Ajuntament. Convoca: Casal d'ACPV de Cullera, l'AJRB i els col·lectius locals del PSPV i EUPV de Corbera.


Crevillent
Llach. La revolta permanent
Dimarts 5 d'abril a les 19.00 h. al Casal ACPV de Crevillent. Projecció de Llach. La revolta permanent. 
El 3 de març de 1976 a Vitòria, en el transcurs d’una assamblea de treballadors, l’actuació policial va causar cinc morts i més de cent ferits de bala. Aquella mateixa nit, empès per la ràbia, Llach va composar la que seria una de les cançons més emblemàtiques d’aquells anys: “Campanades a morts”. Ara, trenta anys més tard, Lluís Llach torna a Vitòria per interpretar-la en un concert multitudinari en record de les víctimes del 3 de març. Un viatge en l’espai i en el temps conduit per la música i les paraules del propi Llach, on es creuen records autobiogràfics amb les imatges i els testimonis dels protagonistes d’aquells fets. Aquesta és la història d'una cançó, el retrat de la persona que la va escriure i la crònica dels fets que la van provocar. Un clam i una exigència de revolta permanent contra l’oblit

ENQUESTA. VOTA!
Diari Levante www.levante-emv.com

FOTOGRAFIES 
Concentració a Quartell (25/03/2011)
Concentració per TV3, Facultat Filologia de València
Pedreguer, 25/03/2010

Festes de la Magdalena 2011, Castelló

València, FALLES, 10/03/2011. Foto: Prats i Camps

MÉS FOTOS A:

VÍDEOS


QUÈ PUC FER?

Ajudes als comptes: 2100-0700-12-0200294927 (i) 2077-0001-27-3103581289

Podeu presentar una queixa al Síndic de Greuges pel tancament de TV3:

Per a enviar la queixa heu d'anar a l’enllaç:
http://www.elsindic.com/va/presentar-una-queixa-sense-signatura-digital.html omplir les dades i adjuntar el següent document, ja que el text sencer no cap a l'espai de la queixa i de vegades dóna error.

Podeu recuperar una ràdio i televisió públiques i plurals

Podeu escriure als diputats
Aquests són els correus electrònics dels diputats al Congrés per Castelló, els tres primers del PP i els dos darrers del PSOE. Us proposem que els envieu un correu per demanar-los que scolten l'opinió majoritària dels castellonencs i donen el seu suport a la Iniciativa Legislativa Popular Televisió sense fronteres, per a que TV3 i la resta de canals de la Corporació Catalana es puguen tornar a veure a Castelló el més ràpidament possible.

Catalunya Nord vol la TDT catalana



TV3 per iPhone:


La Universitat de València per les emissions de TV3 http://acpv.cat/siatv3/arxius/UniversitatdeValencia.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada