13 d’abr. 2011

55 dies sense TV3
Salvem Acció Cultural del País Valencià

Tal com deveu saber pels mitjans de comunicació, el govern de Francisco Camps ha aconseguit finalment, contra tota raó i amb legalitat més que dubtosa, tancar els repetidors de TV3 gestionats per Acció Cultural del País Valencià. Després de més de vint-i-cinc anys d’emissions, sempre plenes d’entrebancs, i després de quatre anys de persecució brutal, els valencians no poden veure TV3, simplement per l’obsessió malaltissa d’uns governants. No ha servit de res una Iniciativa Legislativa Popular, que resoldria defintivament el problema i que ha recollit més de 650.000 firmes. I no han servit de res les manifestacions i mobilitzacions en tants pobles i ciutats del País Valencià, on desenes de milers de ciutadans han expressat el seu desig i el seu dret a veure una televisió veïna i en la pròpia llengua. 

Però l’objectiu del PP i de Camps no és només el tancament de TV3, sinó un altre molt més sinistre i perillós: és enfonsar i destruir Acció Cultural del País Valencià, l’entitat cívica que al llarg de quaranta anys ha estat el centre promotor més important del redreçament nacional dels valencians. La brutalitat de les sancions imposades té aquesta finalitat, i no cap altra. Ara mateix ACPV, després d’haver pagat multes anteriors molt per damunt dels 100.000 euros, ha de fer front en pocs dies a noves multes acumulades que arriben a més de 800.000 euros, amb l’amenaça explícita de bloqueig econòmic complet, i embargament dels seus locals a València (Edifici Octubre) i en altres poblacions. 

La situació, doncs, és del tot desesperada, i només l’ajuda generosa de la més gran quantitat de persones podrà salvar in extremis la nostra supervivència. En tant que antic vicepresident i president d’ACPV, i com a membre de la directiva, m’he fet càrrec de demanar personalment a alguns amics i coneguts una aportació econòmica rigorosament necessària. Us ho demane directament, cordialment, i amb la convicció que sabreu entendre la urgència i la necessitat. Mai no havia fet una cosa així, però tampoc mai no ens havíem trobat en una situació equivalent. 

Amics i amigues, la meua demanda és molt directa i molt personal: feu la vostra aportació, si pot ser de 100 euros, o 200 o més, i potser que entre tots encara aconseguirem salvar-nos de la catàstrofe. Us demanaria de fer els ingressos, a nom d’Acció Cultural del País Valencià, a un dels comptes següents: 
La Caixa: 2100 0700 12 0200294927
Bancaixa: 2077 0001 27 3103581289 

Espere la vostra comprensió, i sobretot la vostra col·laboració, que és tan urgent i necessària com he intentat explicar-vos. 
Molt cordialment, 
Joan F. Mira 
Podeu consultar qualsevol dubte a Pilar Mollà: 96 315 77 99 extensió 209 /pilar@acpv.cat

Acció Cultural preveu que seran milers els castellonencs que aniran dissabte a la manifestació de València per TV3 
Hi ha organitzats autobusos des del Baix Maestrat, Els Ports, l'Alcalatén i l'interior de la Plana Baixa: La gent de les poblacions de la costa es desplaçarà en tren, tot i que alguns centres escolars de Castelló també han previst el seu desplaçament en autocars.
La delegació a Castelló d'Acció Cultural del País Valencià ha fet "una valoració molt positiva de la previsió d'assistència de gent de les comarques de Castelló a la gran manifestació en defensa de TV3 que tindrà lloc el proper dia 16 a València, a les 18 hores, des de les Torres de Quart, i amb l'actuació especial, en finalitzar, del cantant Lluís Llach, que torna després de cinc anys de silenci artístic per tal de donar suport a la nostra reivindicació de TV3 al País Valencià".

El Dijous Sant, Morella pregarà de nou per TV3
El Dijous Sant, és a dir, el proper 21 d’abril, Morella demanarà de nou veure TV3 a la comarca dels Ports en concret i arreu de la Comunitat Valenciana amb una concentració a la Placeta de l’Ajuntament a les vuit de la vesprada, una hora abans de la processó de la Confraria de Les Vestes.

La protesta, organitzada des de l’associació Els Ports En Moviment recupera l’esperit reivindicatiu a favor de la televisió autonòmica catalana, que durant més de 25 anys es va veure amb total llibertat a Morella i comarca i que, fa quasi un any i en ple auge de canals per l’arribada de la TDT, es va suprimir per ordre de la Generalitat Valenciana, qui defensa que són unes emissions il·legals i que no tenen espai a les ones per a continuar emitint.
Ja l’any passat es van fer dues concentracions en aquest mateix emblemàtic lloc de Morella, coincidint amb el tall a Morella -que arribava més de mig any abans de a la resta de la Comunitat-, però des d’aleshores no s’havia convocat cap altra protesta dins de les muralles.


Carlos Fabra pretén relaxar la vista amb el paisatge urbà de Morella
i es troba amb la pancarta que reivindica la senyal de TV3 (9/4/2011)
Polèmica a Gandia per la incorporació del GAV a les llistes municipals del PP
Xavi (09 abril de 2011) www.valencianisme.com

Segons revelava ahir el diari L-EMV, el candidat del Partit Popular a l'Alcaldia de Gandia, Arturo Torró, ha pactat la incorporació de l'organització d'extrema dreta anomenada Grup d'Acció Valencianista (GAV) dins de la candidatura amb què els populars concorreran a les pròximes eleccions municipals. Així, la presidenta local del col·lectiu ultraespanyolista, Lara Ramírez Pellicer, ocuparà el número 15 dins de les llistes.
D'acord amb les mateixes fonts, despús-ahir Torró i Ramírez van comparéixer junts davant dels mitjans de comunicació per a donar a conéixer l'acord. El dirigent popular, a més, va anunciar la incorporació de l'expresident d'Unió Valenciana a la Safor, Ximo Canet, mentre que sembla que de moment no hi ha un acord amb Coalició Valenciana perquè se sumen a la candidatura popular.

Per la seua banda, la presidenta del col·lectiu local del GAV va restar importància als incidents violents que ha protagonitzat l'organització ultraespanyolista a la capital de la Safor. Entre ells, destaquen els greus aldarulls durant el Correllengua de l'any 2008.
Eixa ocasió, durant el pas de la marxa cívica pels carrers del centre de Gandia un militant del GAV va llançar una pedra contra la regidora del BLOC a la població saforenca de l'Alqueria de la Comtessa Maite Peiró, cosa que li ha provocat una pèrdua parcial de visió en l'ull en què va rebre l'impacte.

Tot amb tot, Ramírez va recordar que malgrat que arran d'estos fets es van obrir diligències policials contra 12 militants d'esta organització d'extrema dreta espanyolista, cap d'ells no va ser condemnat per l'agressió.


Acció Cultural, els sindicats i les principals entitats cíviques valencianes convoquen la manifestació del dissabte 16 d’abril a València
S’espera una participació important en una manifestació que englobarà la reivindicació per TV3 i la llibertat d’expressió amb les lluites per la cultura, el territori, l’ensenyament públic i l’estat del benestar i el treball.

El mateix dissabte 16 pel matí tindrà lloc també un acte a Xàtiva, de commemoració del 25 d’Abril, davant el monument als maulets, que servirà també per convocar la manifestació de la vesprada. L’acte, convocat per la Comissió 25 d’Abril, integrada pel PSOE, EUPV i BLOC de la ciutat, comptarà amb el parlament d’un representant d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

D’altra banda, en passar la manifestació Acció Cultural haurà de continuar impulsant la campanya de recollida de diners per a fer front a la multa de 800.000 euros imposada pel Govern del Sr. Camps per les emissions de TV3, multa que de no pagar-se significaria l’embargament dels comptes i dels béns immobles i mobles de l’entitat, posant en perill el seu futur. És per això que l’entitat ha obert una campanya de recollida de diners amb bons d’ajut i comptes corrents on fer donacions. En el mateix sentit, els pintors Antoni Tàpies i Miquel Barceló i l’escultor Andreu Alfaro han fet una crida pública als artistes perquè donen obres d’art per a poder ser venudes amb l’objectiu d’ajudar a recollir fons per fer front a les multes.


TV3, la llengua i la transparència, clams de la marxa d'ACPV del 16 d'abril
Sindicats i entitats cíviques s'han sumat a la convocatòria · Lluís Llach actuarà al final de la manifestació
'Sí a TV3! Sí a la llengua! Sí a la transparència!' és el lema de la manifestació que recorrerà València dissabte, 16 d'abril, organitzada perAcció Cultural del País Valencià. La manifestació culminarà totes les mobilitzacions i actes fets a tot el país contra el cessament de les emissions de TV3 al País Valencià. ACPV va haver de tancar els repetidors assetjada per les multes de la Generalitat Valenciana.

La manifestació, que eixirà a les sis de la vesprada de les Torres de Quart, és part dels actes de la diada del 25 d'Abril, en record de la derrota de la batalla d'Almansa del 1707. També 'recull totes les inquietuds expressades per la situació econòmica, contra la corrupció, per l'ensenyament públic i el territori', com explica ACPV. D'aquí ve que s'hagin adherit a la convocatòria els sindicats CC OO, UGT i Intersindical Valenciana i entitats com Escola Valenciana, Ca Revolta, Salvem el Cabanyal, Col·lectiu contra la Corrupció...

Carles Santos dirigirà una banda de músics que obrirà la manifestació, i al final hi haurà l'actuació de Feliu Ventura, i l'actriu Pepa Lòpez llegirà el manifest. Tot seguit, hi haurà l'esperada actuació de Lluís Llach, que trenca, excepcionalment, la seva retirada, ara fa quatre anys. Llach ha precisat que el concert era una 'manera concreta de militar aquell dia en favor d'un dret fonamental' i que en cap cas no era un retorn a l'escenari: 'Abans de retirar-me havia manifestat que deixaria la porta oberta a tornar algun dia als escenaris. No és aquest el cas. En la defensa de quelcom que m'és tan essencial com la llibertat i la cultura, jo no torno d'enlloc perquè no m'he mogut mai del mateix lloc. Seré un més dels qui anireu a la manifestació, que en un moment determinat haurà de prendre la paraula.'

Quan s'acosta la data de la manifestació, ACPV fa saber que l'Ajuntament de València posa traves a l'organització del concert de Llach, al·legant dificultats tècniques. El portaveu de l'entitat, Toni Gisbert, ha insistit que no n'hi hauria d'haver: 'En qualsevol ciutat governada per un ajuntament amb un mínim sentit de la cultura hauria de ser un honor que Lluís Llach hi actuara gratuïtament, després de quatre anys d'haver-se retirat.'

Des d'Acció Cultural estem organitzant un autobús per anar el dia 16 a València, a la mani de TV3 i l'actuació de Llach, des de l'Alcora-Onda-Betxí, i un altre des de Sant Mateu-la Salzedella-les Coves. Les persones interessades han de trucar al 964242947

Agenda de mobilitzacions:
Divendres 15 d'abril
NOU 19:30h. Sabadell (Vallès Occidental) 
Concentració en favor de TV3 al País Valencià
 a la plaça de l'Ajuntament. Convoca Omnium Cultural, la CAL i la Plataforma per la Llengua.
20:00h. Corbera (La Ribera Baixa)Concentració contra el tancament de TV3 a la plaça de l'Ajuntament. Convoca: Casal d'ACPV de Cullera, l'AJRB i els col·lectius locals del PSPV i EUPV de Corbera.


ENQUESTA. VOTA!
Diari Levante www.levante-emv.com

FOTOGRAFIES 

Concentració a Oliva (2/4/2011)
València, FALLES, 10/03/2011. Foto: Prats i Camps

MÉS FOTOS A:

VÍDEOS


QUÈ PUC FER?

Ajudes als comptes: 2100-0700-12-0200294927 (i) 2077-0001-27-3103581289

Podeu presentar una queixa al Síndic de Greuges pel tancament de TV3:

Per a enviar la queixa heu d'anar a l’enllaç:
http://www.elsindic.com/va/presentar-una-queixa-sense-signatura-digital.html omplir les dades i adjuntar el següent document, ja que el text sencer no cap a l'espai de la queixa i de vegades dóna error.

Podeu recuperar una ràdio i televisió públiques i plurals

Podeu escriure als diputats
Aquests són els correus electrònics dels diputats al Congrés per Castelló, els tres primers del PP i els dos darrers del PSOE. Us proposem que els envieu un correu per demanar-los que scolten l'opinió majoritària dels castellonencs i donen el seu suport a la Iniciativa Legislativa Popular Televisió sense fronteres, per a que TV3 i la resta de canals de la Corporació Catalana es puguen tornar a veure a Castelló el més ràpidament possible.

Catalunya Nord vol la TDT catalana

TV3 per iPhone:


La Universitat de València per les emissions de TV3 http://acpv.cat/siatv3/arxius/UniversitatdeValencia.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada