19 de set. 2011

214 dies sense TV3 al País Valencià

QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...

 tv3.cat



59 DIES DE PROMESA







LA MESURA PODRIA INCREMENTAR LES DIFERÈNCIES ENTRE CENTRES
Educació insinua la introducció d'un sistema d'incentius que ja fracassa als EUA
JUAN E. TUR.   www.linformatiu.com
Millors notes, més recursos. Eixa és la idea bàsica que es desprenia de l'anunci realitzat fa uns quants dies pel Conseller d'Educació, José Ciscar per a, segons les seues paraules, disminuir en la nostra comunitat un fracàs escolar que situa els nostres joves a la cua d'Espanya en els últims lustres. Però el sistema, que s'assembla als que ja s'han desenvolupat a EUA o França, allí solament ha potenciat les diferències entre els centres privilegiats i l'educació que reben les classes treballadores.





El Xornal de Galícia anuncia el tancament també de l'edició digital

www.vilaweb.cat
Va néixer fa tretze anys com a mitjà exclusivament digital · Va tenir edició impresa durant tres anys fins que fa un mes i mig va anunciar que deixava d'imprimir
L'empresa editora del Xornal.com ha anunciat el tancament del diari després d'haver rescindit fa un mes i mig l'edició impresa. L'ERO presentat afecta trenta-vuit treballadors i comporta el tancament de l'edició original, la digital, després de tretze anys d'història.





edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir



QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...




58 DIES DE PROMESA




Les autonomies: l'origen

El programa ‘30 minuts' estrena curs amb un reportatge que analitza el que es coneix com a ‘café para todos' des d'un punt de vista històric


Gregorio Peces Barba Foto: TV3.
Inclou una entrevista a Terradellas molt poc coneguda del 1985, de l'arxiu de Poblet
30 minuts (TV3, 21.50 h) estrena temporada amb l'origen de la construcció autonòmica. A partir de la crisi, les autonomies han esdevingut el punt de mira i el programa de TV3 es pregunta com va començar tot això. Qui va demanar l'autonomia després de la mort de Franco? Per què es van crear disset autonomies? Per què es va generalitzar el café para todos?
30 minuts ha volgut anar més enllà de la polèmica actual i ha volgut tornar als orígens: al naixement de l'Estat de les autonomies, fa més de trenta anys. El reportatge, Història del cafè (para todos) incorpora algunes imatges d'arxiu pràcticament desconegudes. En una filmació, s'hi recull la crema d'una bandera espanyola a Castella. El reportatge inclou fragments d'una entrevista molt poc coneguda, del 1985, al president Josep Tarradellas, provinent de l'arxiu de Poblet. En l'entrevista, el 1985, Tarradellas reflexiona amb una sorprenent actualitat.
Testimonis
En el reportatge, hi participen personalitats clau en la configuració de l'estat autonòmic actual: Rodolfo Martín Villa, ministre de Governació de l'època; Salvador Sánchez Terán, exgovernador civil de Barcelona i enviat especial de Suárez per negociar el retorn de Tarradellas; Jaume Sobrequés, exsenador de l'Entesa dels Catalans i membre de la comissió redactora de l'Estatut del 1979; Jordi Pujol, José Manuel Otero Novas, ministre de Presidència amb Adolfo Suárez; Manuel Clavero Arévalo, ministre adjunt per a les Regions; Gregorio Peces Barba, ponent de la Constitució del PSOE; Joaquín Leguina, expresident de la Comunitad de Madrid; Rafael Escuredo, expresident de la Junta d'Andalusia i Miguel Ángel Revilla, fundador del Partit Regionalista de Cantàbria.

La crisi i la memòria històrica


La crisi econòmica ocuparà el primer tram de la tardor, amb diverses propostes. 30 minuts tractarà de la situació dels joves que no troben feina i l'opció de marxar a l'estranger. També s'acostarà als jubilats en el context de la crisi i es revisaran les solucions que va adoptar Islàndia, quan va entrar en bancarrota. També s'analitzaran qüestions relacionades amb la memòria històrica. Concretament, un equip del programa ha investigat el periple d'aquells que se'n vana anar clandestinament a l'exili, també se seguiran les rutes d'aquella fuga a l'Estat francès a partir dels sumaris trobats als soterranis del Palau de Justícia de Barcelona, i es parlarà amb les famílies.



La Mostra Interacional de Mim de Sueca fa el gest d'adéu

Últimes representacions i activitats de la 22a edició
www.vilaweb.cat
La Mostra Internacional de Mim de Sueca arriba avui a l'última jornada de l'edició 2011, i ho fa amb una sessió doble de la companyia local Maduixa Teatre, que a les dotze i a les set de la vesprada representa 'Consonant', un espectacle en què amb el referent de l’univers imaginari del poeta Joan Brossa, fa que la dansa, el teatre, les ombres, les arts plàstiques i les noves tecnologies transporten el públic a un món de poesia visual.
Una altra sessió doble (19.30 i 22.30 h) serà la de la companyia espanyola Yllana, amb 'Muu!2', una sàtira sobre la tauromàquia que el grup recupera per estrenar-la a la Mostra de Sueca amb una versió revisada amb una mirada viva, humorística i renovada. I a les set de la vesprada els valencians Jamelia mostraran un resum de 'Música per Buster Keaton', un homenatge a l'actor amb música en directe. L'espectacle sencer es podrà veure, com a cloenda de la Mostra, a les 20.30 h.
La vesprada es completa amb l'exposició 'Tast antològic 1989-2011', una col·leccio de materials com cartells, detalls d’escenografies i fotos dels espectacles i accions creats per l'artista José A. Portillo. Seu és tambe l'audiovisual 'Moi, j'attends' que mostra un mosaic d'imatges amb els diferents gestos trobats en 36 persones de Sueca mentres llegien un llibre.
En total, hauran esat cinc dies en què han conviscut muntatges com 'Dröppo', de Teatro del Velador, el 'Peccata minuta', recreat en els antics despatxos de l'Ateneu Sueco del Socorro, de Francachela-Teatre Íntim, o el Persèfone que Comediants ha rescatat de la mitologia grega. Hi ha hagut també temps per a la festa de carrer amb 'El dolçainer de Tales' amb Xarxa Teatre, o la presentació del llibre 'Al·legat sobre la producció escènica' de Manuel Jaqués i Robert Lisart.


VOLEM TV3



El Mercat de Música Viva de Vic tanca amb èxit de participació de professionals

Se n'hi han acreditat més de vuit-cents de tots els àmbits de la música · Els concerts de Joan Colomo i Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien, dos dels que han generat més expectació entre els programadors





Jordi Pujol insta aquest diumenge a Puigverd d'Agramunt Foto:XAVIER LOZANO / ACNJordi Pujol insta a defensar la llengua a l'escola

L'expresident de la Generalitat demana resistència davant “l'intent de l'Estat d'esbandir els catalans”
Celebra la reacció de tots els partits polítics excepte el Partit Popular
Articles relacionatsEl català, encara cosa de totsArticles relacionatsL'etiqueta per un Twitter en català, tema estel·lar del dia a l'Estat espanyol










Revista EL TEMPS

16 d'abril de 2011
ELS DIES EN QUÈ EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
18 de juny de 2011

vilaweb.cat     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada