13 de set. 2011

209 dies sense TV3 al País Valencià

LA ILP ES TRAMITARÀ
LA PROPERA LEGISLATURA

VOLEM TV3 !


La ILP 'Televisió sense fronteres' es tramitarà al congrés espanyol la pròxima legislatura
www.vilaweb.cat

Tots els grups hi voten a favor, tret del PP, que s'absté, i d'UpyD i UPN

La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) 'Televisió sense fronteres', impulsada per ACPV, es tramitarà al congrés espanyol la pròxima legislatura, després de les eleccions del 20 de novembre. Avui tots els grups han votat a favor de l'admissió a tràmit, tret del PP, que finalment s'ha abstingut. Després d'haver estat vetada durant gairebé un any pel govern espanyol, el PSOE va decidir al juliol d'acceptar-ne la tramitació i també va anunciar que hi votaria positivament. El coordinador d'Acció Cultural, Toni Gisbert, ha valorat molt positivament que s'hagi pogut arribar fins aquí, sobretot tenint en compte l'esforç: 'S'han anat superant tots els obstacles perquè la fita era molt clara i ha permès de sumar moltes sensibilitats a la campanya.'

Tramitació amb majoria del PP al congrés?


Gisbert no es manifesta especialment preocupat perquè el debat i la votació de la proposició de llei es facin amb una possible majoria del PP al congrés, després de les eleccions. 'L'objectiu és que una qüestió relacionada amb els drets democràtics i el compliment d'una llei de rang europeu aprovada per unanimitat al congrés no depengui de les majories i minories parlamentàries... De fet, també hem tingut maldecaps i actituds hostils de governs socialistes.'Malgrat la llarga campanya i les moltes reunions per a aconseguir l'acceptació de la ILP, al congrés no hi ha assistit avui cap representant de l'entitat.
L'acceptació a tràmit de la ILP pot fer que a partir d'ara es desenvolupin les disposicions necessàries per a legalitzar l'intercanvi d'emissions dels mitjans de comunicació entre territoris de llengua catalana, èuscara i gallega, un intercanvi basat en el desenvolupament de la Carta europea de les llengües regionals o minoritàries (pdf) en l'àmbit de la comunicació. 

Campanya de recull de signatures.

La ILP va arribar al congrés després d'una llarga campanya d'Acció Cultural, en què es van aplegar 651.650 signatures. Després del vet inicial, ACPV es va reunir amb els grups parlamentaris del congrés, amb institucions i personalitats polítiques, econòmiques i el Ministeri de Presidència.




13  DE SETEMBRE
ADMISSIÓ AL PARLAMENT:
"ILP SENSE FRONTERES"
V O L E M    T V 3 !





QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...





54 DIES DE PROMESA




Madrid

Tots els partits del Congrés excepte el PP, UPN i UPyD donen suport a la immersió lingüística

www.324.cat   13/09/2011

Tots els grups parlamentaris, excepte el PP, UPN i UPyD, han donat suport al vigent model lingüístic en el sistema educatiu català. Ha estat a través d'una esmena transaccional, presentada per ERC. A l'escrit es manifestava el suport al model d'immersió lingüística "com a garantia de cohesió social i de la plena igualtat d'oportunitats, així com de la plena competència lingüística i aprofitament escolar de tot l'alumnat, tant en català com en castellà, oral i escrit, al final l'etapa educativa obligatòria (ESO), tal com demostren els estudis comparatius que avaluen la qualitat del sistema educatiu català".





Els grups parlamentaris han donat suport "al dret a rebre l'educació en català, d'acord amb el que disposa l'Estatut de Catalunya i les lleis, i que s'utilitzi normalment el català com a llengua vehicular i d'aprenentatge". De la mateixa manera, els grups parlamentaris que hi han votat a favor han reconegut el dret de l'alumnat català a no ser segregat en centres ni en grups diferents segons la llengua, d'acord amb el model lingüístic. També per a aquells alumnes, la llengua habitual dels quals sigui el castellà, i que s'incorporin tardanament al sistema educatiu, que, segons l'esmena, tenen dret a rebre el suport especial si així ho requereixen. El pacte ha estat qualificat d'"històric" pel promotor de la iniciativa i portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, que ha opinat que l'acord porta el suport del "conjunt del catalanisme".





edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir



Demà pot ser un dia clau...


651.650 persones humanes
van signar per veure TV3
al País Valencià i a les Illes




13  DE SETEMBRE
DEBAT AL PARLAMENT:
"ILP SENSE FRONTERES"
V O L E M    T V 3 !



QUÈ ENS HAN PROHIBITAVUI...
tv3.cat



53 DIES DE PROMESA




EL CONGRÉS ESPANYOL DEBAT I VOTA L’ENTRADA A TRÀMIT DE LA ILP DEMÀ DIMARTS 13 DE SETEMBRE
dilluns, 12 de setembre de 2011 - www.acpv.cat
Després que l’Oficina del Cens va validar les 651.650 signatures recollides per la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) “Televisió sense Fronteres” el juliol del 2010, la Ministra de la Presidència del Govern espanyol Fernández de la Vega va vetar l’entrada a tràmit del projecte de llei impulsat per aquestes signatures. Durant mesos, Acció Cultural va realitzar diverses gestions i reunions amb els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats, diferents institucions i personalitats del món de la política i de l’economia i del mateix Ministeri. Finalment, en una reunió formal, el passat 5 de juliol, el nou Ministre de la Presidència Ramón Jauregui ens confirmava que el Govern espanyol aixecava aquell veto.
Llegiu-ne més...



Concentració davant la Generalitat Valenciana per exigir les emissions de TV3 Foto:JOSEP CUELLAR
El Congrés debatrà aquesta setmana l'intercanvi d'emissions dels mitjans de comunicació en territoris que comparteixen llengua.       
Chacon demana al PP que no “continuï posant pals a les rodes” en matèria lingüística i audiovisual
12/09/11 16:22 POLÍTICA - BARCELONA  -  WWW.ELPUNTAVUI.CAT


El Congrés vota demà si pren en consideració la ILP per TV3 al País Valencià

El Congrés vota demà si pren en consideració la ILP per TV3 al País Valencià













El Congrés dels Diputats debatrà i votarà demà la presa en consideració de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió Sense Fronteres, que entres d'altres coses vol que es pugui veure TV3 al País Valencià.










Manifest i de Somescola.cat i adhesions.

Proposta de moció als ajuntaments a favor de la immersió lingüística i contra.

Les concentracions contra l'atac a la immersió lingüística omplen les places del Principat

Milers de ciutadans, convocats per la plataforma Somescola.cat, que agrupa Òmnium Cultural i més entitats de defensa de la llengua i sindicats de l'ensenyament, s'han aplegat davant les cases de la vila de molts municipis del Principat (vídeo de la concentració a Barcelona), a partir de les set de la vesprada. Protesten contra la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que imposa a la Generalitat que adopti mesures, d'ací a dos mesos, perquè el castellà també sigui llengua vehicular de l'escola. +






























Clam en defensa de la immersió lingüística

Milers de persones defensen arreu de Catalunya l'actual model lingüístic català

A Barcelona, centenars de mestres, pares i alumnes responen a la crida de la plataforma somescola


La plaça Sant Jaume s'ha omplert en defensa de la immersió lingüística Foto: ACN.

Milers de persones arreu de Catalunya han secundat la crida de la plataforma somescola de manifestar-se aquest dilluns a la tarda davant els ajuntaments de Catalunya en defensa del sistema d'immersió lingüística.
A la plaça de Sant Jaume de Barcelona han estat centenars les persones que han seguit la crida. Des de les set de la tarda s'han concentrat davant l'ajuntament, on el periodista Xavier Grasset ha presentat l'acte. Seguidament, una mestra, una alumna i un pare d'alumne han llegit el manifest de somescola en defensa de l'actual model educatiu català.
( Dilluns, 12 de setembre del 2011)  -  www.elpuntavui.cat






Revista EL TEMPS

16 d'abril de 2011
ELS DIES EN QUÈ EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
18 de juny de 2011

vilaweb.cat    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada