28 de jul. 2011

162 dies sense TV3 al País Valencià

QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...

tv3.cat


7 DIES DE LA PRMESA...Núñez, condemnat a 6 anys de presó, 

pel "cas Hisenda"   WWW.3CAT24.CAT

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a sis anys de presó l'expresident del F. C. Barcelona i constructor Josep Lluís Núñez Clemente, així com també al seu fill. A més, hauran de pagar una multa de dos milions d'euros, segons consta a la sentència del "cas Hisenda". A més, l'excap de la Inspecció d'Hisenda a Catalunya Josep Maria Huguet ha estat condemnat a tretze anys i l'advocat Joan Josep Folchi a set anys i mig de presó i a pagar una multa de més de sis milions d'euros. Els jutges els han condemnat per suborn, prevaricació i falsedat documental, entre altres delictes. En canvi, l'empresari Javier de la Rosa i l'inspector d'hisenda Jorge Ollé han quedat absolts.

ara.cat


El Consell aprova el tancament de Ràdio i Televisió de Mallorca
El PP havia afegit a darrera hora un punt al ple per agilitar els tràmits
El Consell de Mallorca ha aprovat avui el procés de tancament de Ràdio i Televisió de Mallorca. Amb els dinou vots a favor dels consellers del PP i tretze en contra, els ddel PSIB i la coalició PSM-IV-EM, el ple ha donat el vist-i-plau a la proposta presentada a corre-cuita pel PP per declarar d'interès públic el començament dels tràmits per tancar Televisió de Mallorca i Ona Mallorca.

Aquesta suposarà la primera clausura d'una radiotelevisió pública al país, i deixarà al carrer 115 treballadors. El govern diu que el tancament de l'ens és una qüestió 'd'interès públic', i per aquest motiu el punt no ha passat per la comissió informativa. El conseller del PSM, Joan Font, ja va denunciar ahir aquest moviment i va dir que 'aquesta no és manera de fer les coses'.

La proposta d'acord afegida a l'ordre del dia incorporava un extens text que pretenia justificar el tancament. L'argument principal que esgrimeix és que es tanca la ràdio-televisió 'per evitar una duplicitat de serveis' ja que, segons el text, 'Mallorca disposa de dues ràdios i televisions públiques d'àmbit institucional: l'autonòmica, IB3, i la insular, RTVM'. L'altre argument és que el consell no pot assumir econòmicament l'ens, malgrat RTVM no tingui cap dèficit, fet que impossibilita que s'hi faci un ERO. El text fins i tot arriba a afirmar que RTV Mallorca té un ressò 'mínim'. En canvi, no diu res del cost que tindrà tancar l'ens comunicatiu. 

El PSIB ha xifrat el cost del tancament de Ràdio Televisió de Mallorca en 9 milions d'euros, mentre que el vicepresident de cultura de consell de Mallorca, Joan Rotger (PP) ha declarat que en valdrà 1,6 milions d'euros. Jaume Garau, conseller socialista, ha dit que el PP no està tenint en compte els costos de la rescissió dels contractes amb quaranta entitats amb les que treballava l'ens audiovisual, que provocarà que molta altra gent perdi la feina. Salom ha dit que el PP 'ha sigut valent' hal incloure aquesta proposta al seu programa electoral 'sense amagar-se'.

edició d'ahir eició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir

QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...
tv3.cat

6 DIES DE LA PROMESABONES NOTÍCIES...
www.vilaweb.cat
El govern espanyol aixeca el vet a la ILP Televisió Sense Fronteres
Entrarà al congrés en la sessió del 13 de setembre vinent

La ILP Televisió Sense Fronteres, avalada per 651.650 signatures, entrarà al congrés espanyol en la sessió del 13 de setembre vinent perquè se'n voti la presa en consideració. El govern espanyol ha aixecat definitivament el vet a la ILP (resolució del Ministeri de Presidència, en PDF) presentada per Acció Cultural del País Valencià, tal i com s'hi va comprometre a començament de mes el ministre Ramon Jáuregui.

La situació es va desblocar el 5 de juliol proppassat, després d'una reunió a Madrid entre Jáuregui i representants d'Acció Cultural, en què també van assistir Salvador Giner, president de l'Institut d'Estudis Catalans; Xosé Luis Méndez Ferrín, de la Real Academia Galega, i Xabier Kintana, d'Euskaltzaindia – Real Academia de la Lengua Vasca.


Aquesta ILP impulsa l'espai de comunicació de les llengües catalana, basca i gallega i té com a objectiu bàsic garantir la recepció directa de les emissions de ràdio i televisions autonòmiques fetes en les llengües incloses a l'àmbit de protecció de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries a les altres comunitats autònomes amb les quals es comparteix llengua. Això suposaria la reciprocitat total en les emissions de les televisions i ràdios públiques catalanes i valencianes.


161 dies sense 
TV3


             EL MINISTERI HAVIA POSAT COM A LÍMIT UN AUGMENT DEL 7,6%, 4 PUNTS PER SOBRE L'IPC
SERGIO MORENO.  
www.linformatiu.com
Ahir al matí, el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, veia eixa pujada -que es confirmà per la vesprada- “desitjable”. En un esmorzar amb periodistes, advertí també de la possible desaparició d'algunes carreres en el futur, com a conseqüència de l'aplicació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior, més conegut com a Pla Bolonya. Fins no fa molt, l'exrector Tomás negava que l'EEES comportara eixes conseqüències.


Revista EL TEMPS

16 d'abril de 2011
ELS DIES EN QUÈ EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
18 de juny de 2011

vilaweb.cat    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada