6 de jul. 2011

140 dies sense TV3 al País Valencià

LA NOTÍCIA DEL DIA ÉS BONA!!!
El Govern espanyol alçarà el veto
a la ILP Televisió sense fronteres

REUNIÓ AMB EL MINISTRE JÁUREGUI
Ahir dimarts 5 de juliol a les 10h es va celebrar una reunió a la Moncloa amb el ministre de la Presidència Ramón Jáuregui i el seu equip per sol·licitar que el Govern espanyol alce el veto a la tramitació de la Iniciativa Legislativa Popular “Televisió sense fronteres”imposat el passat mes de setembre.Aquesta ILP, signada per més de 650.000 persones, impulsa l'espai de comunicació de les llengües catalana, basca i gallega i té com a objectiu bàsic garantir la recepció directa de les emissions de ràdio i televisions autonòmiques realitzades en les llegües incloses en l'àmbit de protecció de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries en les altres comunitats autònomes amb les quals es comparteix llengua. En el nostre cas, açò suposaria la reciprocitat total en les emissions de les televisions i ràdios públiques catalanes i valencianes.
Llegiu-ne més


acpv.net

La ILP Televisió Sense Fronteres es debatrà finalment al congrés espanyol

El PSOE accedeix a aixecar el vet que hi mantenia fins ara.
La ILP Televisió Sense Fronteres, avalada per 651.650 signatures, es debatrà finalment al congrés espanyol. Després d'una reunió ahir a Madrid entre el ministre de la Presidència, Ramon Jáuregui, i representants d'Acció Cultural, el PSOE ha accedit a aixecar el vet que mantenia sobre la ILP i el setembre se sotmetrà a la votació de presa en consideració a la cambra baixa.A la reunió d'ahir amb Jáuregui, hi van assistir Mercè Teodoro, presidenta de la Comissió Promotora de la ILP, Eliseu Climent, president d'ACPV, i representats de les acadèmies de la llengua: Salvador Giner, de l'Institut d'Estudis Catalans, Xosé Luis Méndez Ferrín, de la Real Academia Galega, i Xabier Kintana, d'Euskaltzaindia – Real Academia de la Lengua Vasca.Un cop acabada, el ministre va dir que el govern espanyol alçaria el vet molt aviat i que a principi de setembre se sotmetria a la votació de presa en consideració al congrés. Si el resultat fos positiu, començaria el procés de tramitació de la ILP.

Aquesta ILP impulsa l'espai de comunicació de les llengües catalana, basca i gallega i té com a objectiu bàsic garantir la recepció directa de les emissions de ràdio i televisions autonòmiques realitzades en les llengües incloses en l'àmbit de protecció de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries a les altres comunitats autònomes amb les quals es comparteix llengua. Això suposaria la reciprocitat total en les emissions de les televisions i ràdios públiques catalanes i valencianes.







PUBLICAT EL DIA 1 DE JUNY DE 2010:

L'última serà la de l'entrenador del Barça, Pep Guardiola
La campanya d'Iniciativa Legislativa Popular (ILP) "Televisió sense Fronteres" porta ja recollides més de 500.000 signatures. L'objectiu és acabar la recollida el proper divendres 11 de juny, amb la intenció d'arribar a més de 550.000 signatures per tal de tenir un marge suficient per a garantir que s'arribe a la xifra de mig milió de signatures vàlides. La CUP ha presentat mocions de suport a la ILP en alguns ajuntaments catalans.
És per això que Acció Cultural del País Valencià, impulsora de la campanya, està fent una crida a fedataris i col·laboradors perquè ens facen arribar signatures que encara puguen tenir.La campanya ha comptat amb un important suport de nombroses persones individuals, associacions, sindicats i partits, i també de personalitats diverses dels àmbits de la cultura, la política o l'esport.  En aquest sentit, Josep Guardiola, entrenador del FC Barcelona, serà el darrer signant de la ILP. Guardiola tancarà una campanya que ha assolit un èxit de participació i ha complert satisfactòriament amb els objectius fixats.


PUBLICAT A "Llibertat i TV3", el març de 2010:
“Què passa amb la ILP -Iniciativa Legislativa del Poble- avalada per 651.650 signatures demanant les emissions de TV3 al País Valencià, -Televisió sense Fronteres- i que roman aturada en el Congrés de Diputats? Aixó és democràcia? A Europa o als Estats Units de Nord-Amèrica, per exemple, els ciutadans no tolelarien de cap manera aquest abús de poder.” http://blogs.elpunt.cat/enricfigueras






edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir



QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...

tv3.cat 


En perill l'etiquetatge únicament 
en català, per normativa europea

El Parlament Europeu podria aprovar aquest dimecres una reforma de les normes d'etiquetatge que, a la pràctica, podria significar la desaparició dels productes etiquetats únicament en català. La nova directiva obriria la porta als estats membres perquè obliguessin a etiquetar almenys en un dels idiomes oficials de la UE, entre els quals no hi ha el català. El text, proposat pel Consell Europeu, que es portarà a votació diu que "dins del seu territori, l'estat membre en el qual es ven el producte pot estipular que l'etiquetatge s'hagi de fer en una o més llengües, d'entre les oficials de la Unió". Els eurodiputats catalans Ramon Tremosa (CiU), Oriol Junqueras (ERC), Maria Badia i Raimon Obiols (PSC), Raül Romeva (ICV) i Santiago Fisas (PP) s'han unit i han presentat una esmena al text per tal d'evitar que Espanya pugui prohibir l'etiquetatge exclusiu en català. L'esmena demana que s'elimini el darrer tram de l'article i que simplement es precisi que s'ha d'etiquetar "en una o més llengües".

 
Ampolles de cervesa artesana de Montferri (elpunt.cat)
                                               
El diputat de CiU a Brussel·les, Ramon Tremosa, ha reivindicat "el dret dels ciutadans a ser informats en la seva pròpia llengua, fins i tot si aquesta llengua no és oficial a la UE". Tremosa, que ha recordat a l'eurocambra que a Catalunya "milers d'empreses utilitzen només el català per etiquetar els seus productes", ha demanat que s'aclareixi què implica exactament la directiva. Segons el polític nacionalista, la normativa permet que "alguns estats membres puguin prohibir" l'etiquetatge exclusiu en qualsevol llengua que no sigui oficial a la Unió.

L'eurodiputada socialista Maria Badia, que també ha signat l'esmena, és optimista respecte a les possibles reaccions del govern espanyol. Badia no creu que "l'estat espanyol vagi en contra de l'etiquetatge en català, euskera o gallec". Més desconfiat s'ha mostrat el republicàOriol Junqueras, que està esperançat que si s'aconsegueix "eliminar aquesta frase, l'Estat no tindrà cap facultat a l'hora de fer que les etiquetes siguin només en castellà".

Per la seva banda, l'ecosocialista Raül Romeva apunta que es tracta d'una "qüestió de principis" perquè "en un espai multilingüe com el de la UE no es pot permetre reduir l'etiquetatge a la condició de la Unió, sinó que s'han de fer servir les llengües que s'utilitzen".






Blasco se construyó dos chalés de 450 y 165 m2 y se reformó una casa tras entrar en Territorio

El Síndic del PP declara en las Corts un inmueble, otros dos "urbanos" y un campo valorados catastralmente en 178.576 ?

Hacienda del Síndic del PP en el término de Alzira. La de la izquierda es la mansión de más de 450 m2 y la derecha, la casa de campo rehabilitada.
Hacienda del Síndic del PP en el término de Alzira. La de la izquierda es la mansión de más de 450 m2 y la derecha, la casa de campo rehabilitada.  vicent m. pastor


SERGI PITARCH - VALÈNCIA 
La diferencia entre el valor de los bienes declarados por los diputados y la realidad es, en algunos casos, más que notable. El Síndic del PP en las Corts Valencianes, Rafael Blasco, declaró tres viviendas y una propiedad rústica sin especificar detalles y cifró su valor catastral en 178.576 euros. Frente a estos datos, el matrimonio que forman Blasco y la directora del Instituto Valenciano de Arte Moderno (IVAM), Consuelo Císcar, ha ido consolidando en la última década una verdadera hacienda en Alzira. Lo que era inicialmente una casa de campo en un naranjal es en la actualidad un conjunto de tres edificios en el que destaca la mansión del matrimonio. El complejo dispone de una piscina exterior, la pequeña vivienda de los caseros y un campo de tenis. Este paraje es conocido por las cumbres políticas que ha albergado.

En su declaración de bienesBlasco no desglosó, como sí hicieron muchos diputados, el valor de cada una de las propiedades. Estas omisiones han motivado la queja de la oposición, que ha reclamado más transparencia de cara a los ciudadanos. De hecho, el propio Síndic del PP ha instado a sus compañeros de grupo a presentar datos más específicos sobre su patrimonio.Según el Registro Mercantil, Rafael Blasco dispone de tres viviendas y varios campos de naranjos en Alzira. La mansión conyugal, construida entre 2004 y 2006, tiene una superficie de 220 metros cuadrados con un sótano, una planta baja y un primer piso, que sumarían más de 450 metros cuadrados. En la planta inferior del chalé, el matrimonio ha habilitado un espacioso salón con un piano de cola y varios sofás. Al lado, aparece una bodega climatizada de unos 25 metros cuadrados donde los Blasco-Císcar guardan vinos y cavas de de gran calidad. En el sótano también se encuentra la depuradora de la piscina, una biblioteca y una habitación donde el exconseller guarda libros y galardones que ha recibido durante su dilatada trayectoria política. También hay un "archivador" de obras de arte. Multitud de pinturas y esculturas invaden todas las estancias de la vivienda.En la planta baja se ubica una gran cocina, que dispone de una amplísima nevera, y el comedor, rematado con una valiosa lámpara de luces de diseño que preside la mesa principal. En el mismo nivel del chalé también se han habilitado un dormitorio, otro salón y el ascensor. En esta planta, los Blasco-Císcar disponen de una piscina cubierta, dotada de spa, que da al extenso porche que prácticamente rodea la casa. En el primer piso, se encuentra el despacho de trabajo y una terraza que incluye un pequeño jardín.
La segunda vivienda en importancia del complejo es, en realidad, la antigua casa de campo reformada en octubre 2006, cinco meses después de dejar la Conselleria de Territorio. Tiene una superficie de 148 metros cuadrados y en su rehabilitación se respetaron todos los elementos arquitectónicos y de decoración. De hecho, se han conservado varias puertas y ventanas de la vivienda anterior que podrían datar de principios del siglo XX. Además, su patio interior ha sido cubierto con una especie de bóveda translúcida.El tercer chalé mide 165 metros cuadrados y está un poco más alejado del resto. Fue construido hace unos tres años. Este edificio es el que utiliza el hijo de la pareja, el artista Rafael Blasco Císcar, conocido como Rablaci. Todas la viviendas están rodeadas de jardín y de decenas de hanegadas de naranjos. En total, una hacienda de 60.131, 46 metros cuadrados.Una finca utilizada para avalar seis préstamos por valor de 306.000 euros La hacienda del término municipal de Alzira le ha servido al Síndic del PP, Rafael Blasco, para avalar hasta seis préstamos que ha contraído desde 2004 y que acabará de pagar entre 2014 y 2016, según los datos del Registro de la Propiedad. En total, el exconseller ha solicitado a Ruralcaja y la CAM 306.114 euros a intereses variables según la intención de cada préstamo. Notarios de Valencia, Tavernes de la Valldigna y Sueca han sido los firmantes de estas obligaciones.Por su parte, la hacienda, que fue bautizada como "Consuelito", ha sido sede de numerosas cumbres políticas. De hecho, allí se han cocinado gran cantidad de pactos municipales en la Ribera, donde el Síndic del PP siempre ha tenido mucho recorrido e influencia.Pero su vinculación a esta zona residencial de Alzira va más allá de su persona y prácticamente todos sus hermanos tienen residencia en este pequeño valle de naranjos. Entre ellos su hermano, el exalcalde de Alzira Francisco Blasco, y su sobrino yerno, Sergio Blasco, director-gerente del Hospital General de Valencia. Cabe recordar que Sergio Blasco está casado con una hija de Consuelo Císcar. El matrimonio Blasco-Císcar reside habitualmente en un piso de Valencia pero acude regularmente a su finca de Alzira para descansar y reunirse con los suyos. En la zona tienen gran cantidad de amigos y conocidos.Los chalés se encuentran en una zona de suelo no urbanizable, como tantas otras decenas de casas de campo en la zona que se han consolidado con el paso de los años. 






Una delegació de la UE pren nota de les agressions del Consell a la llengua

Entitats com ACPV i Escola Valenciana denuncien el mal estat de la llengua davant d'un Comitè d'Experts que vigilen el compliment de la Carta Europea de les Llengües Regionals.

Entitats, sindicats i universitats valencianes s'han reunit amb el Comitè d'Experts de la Unió Europea que vigila l'aplicació i compliment de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries. Sobre la taula han exposat problemàtiques com el nou model d'ensenyament trilingüe que impulsa el govern valencià, el tancament de TV3, la manca de premsa en català o els dèficits en webs i organismes oficials.
Entre les entitats reunides hi havia Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Escola Valenciana, el Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV), el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València i l'associació El Tempir d'Elx. Han exposat les mancances de l'informe facilitat per l'estat, així com la manca d'una normativa pròpia que desenvolupi els drets lingüístics i el nul desplegament de la Llei d'Ús i Ensenyament en valencià.
ACPV ha dit que ha estat una bona ocasió per a informar extensament sobre els incompliments de la Carta Europea i per a evidenciar les mancances de l'informe facilitat per l'estat espanyol sobre la seva aplicació.





CLICA-HI

CLICA-HI







AL TALL

"ROMANÇ CONTRA CAMPS"


Déu em done inspiració
per a poder explicar 
la vida d’un pecador 
que duu la ruina al poble
governant amb confusió.

Francisco Camps és la fitxa;
de la Generalitat
es repenja i encapritxa
i gastant sense trellat 
al país ha fet la guitza.

Du dins el pap una idea
Camps procura a poc a poc
soterrar la nostra llengua 
i penjar-la en la paret 
del museu de la indecència.

Amb ràbia i obstinació
va empentant una campanya
de brutal persecució
a Acció Cultural que sempre
per la llengua ha fet un front.

TV3 tan apreciada 
que durant 26 anys 
amb València connectava
Francisco Camps l’ha tancat, 
assolant un pont de guaita. 

Televisió en valencià
Canal Nou va retirant-se 
i el doblatge s’ha tallat 
vulnerant els estatuts 
què per això cèntims no hi ha.

Van per milers els infants
que volen entrar a escola 
estudiant en valencià, 
però Camps no crea places
Què per això cèntims no hi ha. 

Disculpeu Francisco Camps,
si sou gent de bona traça 
i al cor guardeu pietat, 
però fugiu de votar-lo 
què ens durà calamitats.

Mai no ha volgut escoltar
a les víctimes del metro, 
uns innocents ciutadans
que clamen per que assumisca
la responsabilitat

La seua veu és somorta,
diu que dos i dos són tres
i una més que ell en reporta
per atendre els seus amics
i ofrenar a Espanya glòria. 

Xoriços i presidiaris 
són amics que ell ha triat
mentre va resant rosaris
i entre tots han convertit 
esta terra en un calvari.

Ell somriu d’orella a orella, 
i mentre somriu es riu, 
quan se n’ix per la portella 
dels perills que alguns judicis
el condemnen a la rella.

Vergonya per a València, 
proposar un encausat
a ocupar la presidència 
de la Generalitat 
és un càrrec de consciència.

Entre l’America’s Cup, 
una visita del Papa 
o la ciutat de les Arts 
i amb la cursa d’automòbils, 
la butxaca ens ha escurat.

Escoles en barracons, 
la sanitat va ofegant-se 
per manca de previsió, 
els vells i aquells que no es valen 
oblidats en un racó.

I la Generalitat
deu mes diners que divisa, 
tant que no poden pagar 
les empreses que l’atenen 
van caient en un forat.

Verge dels Desemparats, 
dóna senderi en les urnes 
i als valencians unitat 
amb tots els pobles que tenen 
la llengua en comunitat. 

Valencians i valencianes,
no voteu Francisco Camps
que vos farà eixir per cames
de la llengua que parleu
i la llar dels vostres pares.

Al Tall


Revista EL TEMPS

ELS DIES EN QUÈ EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
16 d'abril de 2011
18 de juny de 2011

vilaweb.cat  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada