2 de jul. 2011

136 dies sense TV3 al País Valencià

CORRELLENGUA 2011QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...
tv3.cat


TV3, la més vista al juny per desè mes consecutiu
TV3 ha estat líder al juny per desè mes consecutiu, tot i que ha baixat 2,3 punts respecte al maig i ha obtingut la seva quota mensual més baixa des de l'agost passat. Amb un 13,8%, la cadena catalana avantatja només per 1,3 punts Tele 5 (12,5%), que puja dues dècimes. La diferència entre totes dues al maig era de 3,8 punts. Cal dir que el descens de TV3 ha estat sobretot en la segona quinzena: ha estat líder 10 dels primers 15 dies del mes i, en canvi, només ha estat la més vista 6 dels últims 15.
La tercera cadena més vista a Catalunya continua sent La 1, que puja dues dècimes fins un 11,4%, i la quarta, Antena 3, que remunta vuit dècimes fins un 9,6%. Cal destacar que La Sexta (5,6%) supera Cuatro (5,5%).
Pel que fa als canals temàtics de TVC, el Super3-3XL i el 33 han tingut un 1,5% (una dècima més que al maig); el 3/24, un 1,1% (una dècima menys), i l'Esport 3, un 0,8% (quatre dècimes menys).
A tot l'Estat, Tele 5 (15%) ha aconseguit treure el lideratge a La 1 (14,6%), que feia deu mesos que era la més vista.


L'Església edita una guia 'per deixar de ser gay'Sota el títol 'Homosexualitat i Esperança', el Bisbat d'Alcalá pretén que aquells homosexuals que ho desitgin transformin les seves vides. El llibre també va dirigit als pares de persones homosexuals.  

L'Església edita una guia 'per deixar de ser gay'
01.07.2011  - Països Catalans  -  www.cronica.cat
La pàgina web del Bisbal d’Alcalá, diòcesi encapçalada per Juan Antonio Reig Plà, ha recomanat el llibre “Homosexualitat i Esperanza”, una guia dirigida a persones homosexuals que desitgin “canviar la seva evolució” o informar-se sobre el tema.
En el llibre, però, es remarca que cal recordar les premisses de l’Església Catòlia, per les quals, “gais i lesbianes han de ser acollits amb respecte , compassió i delicadesa, evitant tot signe de discriminació injusta”.
Segons s’explica en el llibre, l’orientació sexual de les persones “pot canviar en el transcurs de la vida. I és per això que en aquest volum es recullen alguns textos bíblics per corregir el comportament d’aquelles persones que mantinguin relacions amb persones del seu mateix sexe.
A més a més, a la web del Bisbat també hi podem trobar un enllaç de la Universitat de Navarra en què s’exposen diverses teories de l’Associació Mèdica Catòlica, que afirmen, per exemple, que l’homosexualitat pot venir donada per haver tingut pares alcohòlics.


PERE QUART


COMENÇA EL "CORRELLENGUA" 2011   

Comença el Correllengua 2011
02.07.2011  - Països Catalans - www.cronica.cat
La iniciativa per la defensa de la llengua que cada any organitza la Coordinadora d'Assocacions per la Llengua (CAL) comença avui a Sant Llorenç Savall, el poble del Vallès on estiuejava el poeta i escriptor Joan Oliver, més conegut com Pere Quart, a qui aquest any es ret homenatge en commemoració del 25è aniversari de la seva mort.
El Correllengua passarà durant 4 mesos per quatre-cents municipis de Catalunya, les Illes, la Franja de Ponent, la Catalunya Nord i el País Valencià i està previst que acabi a principis de novembre a Perpinyà. El manifest d'aquest any "'Existència i consciència: hi som, i sabem que hi volem ser" és del cantant Cesk Freixasedició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahirL'ESPECTADOR DEL PAÍS VALENCIÀ
TÉ MONO DE TV3

CLICA-HI, SI TENS COMPTE DE FACEBOOKCLICA-HI

Raimon, Obrint Pas i Òscar Briz, guardonats amb els Premis Ovidi

Ahir es van lliurar al Teatre el Micalet els premis de la música valenciana

El Teatre el Micalet de València va acollir ahir la gala de lliurament dels sisens Premis Ovidi Montllor, els guardons de la música valenciana.Raimon es va endur el premi al millor disc de cançó per 'Rellotge d'emocions'. En pop, el millor disc va ser 'L'estiu', d'Òscar Briz i Obrint Pas va guanyar el premi al millor disc de rock per 'Coratge'. El disc d'Apa'Cants i cants' va merèixer el premi al millor disc de folk, i Orxata Sound System va rebre el premi al millor disc d'electrònica i hip-hop per '2.0'.
Òscar Briz també es va endur el premi a la millor cançó per 'Carolina dins d'un pou'. I la cançó 'Al país de l'olivera' de Xavi Sarrià (Obrint Pas), va rebre el premi a la millor lletra.
La resta de guardonats d'aquesta nit de la música valenciana forenArtaica, en la categoria d'arranjaments i orquestració, per 'Nits cosides'; Jordi Albinyana, pel disseny del disc 'Els ulls de Bob' de Carles Pastor; iAutòmats, pel videoclip de 'Pacte amb Peter Pan'. El grup Arrap va ser elegit grup revelació de l'any.
El Col·lectiu de Músics Ovidi Montllor també va aprofitar la gala per retre homenatge al grup de rock progressiu Cotó-en-pèl, guardonat amb el Premi Ovidi a la trajectòria artística. Finalment, es va lliurar el Premi Ovidi Montllor al suport a la música en valencià a la Societat Coral el Micalet, 'pel seu compromís des de la primera edició dels guardons i per la seua labor històrica en defensa i promoció de la cultura i la llengua dels valencians'. Botifarra pega el bot: ara també estarà a les prestatgeries a través de les pàgines -més de 350- de La veu de la memòria, el llibre d'Antoni Martínez Revert que aporta llum al fenòmen que esclatà fa a penes cinc anys però que portava darrere dues dècades de recerca, de curiositat i d'amor per tot aquell patrimoni intangible de gojos, cants, albades o versos que anaven a morir amb la desaparició física dels últims que els retenien a la memòria. El llibre, amb abundància de material gràfic a tot color, s'articula en tres grans blocs i va acompanyat d'un disc antològic que farà les delícies dels seguidors de Pep Gimeno. Se presenta el proper 15 d'abril a l'antic convent de Sant Domènec (20 hores).
Segons explica Martínez Revert (Xàtiva, 1946), el llibre "no és una biografia; és un recorregut per les diverses etapes que han fet possible el fenòmen Botifarra". Així, un primer bloc descriu els seus inicis, la importància del grup Sarau i de l'Escola de Danses, l'aproximació de Botifarra a les albades. El segon bloc "ve marcat per l'èxit, per eixe punt d'inflexió que són els concerts previs al seu primer disc, en 2006, i la successió d'espectacles, de premis, de concerts, de reconeixements", explica l'autor. 
AL TALL

"ROMANÇ CONTRA CAMPS"

Déu em done inspiració
per a poder explicar 
la vida d’un pecador 
que duu la ruina al poble
governant amb confusió.

Francisco Camps és la fitxa;
de la Generalitat
es repenja i encapritxa
i gastant sense trellat 
al país ha fet la guitza.

Du dins el pap una idea
Camps procura a poc a poc
soterrar la nostra llengua 
i penjar-la en la paret 
del museu de la indecència.

Amb ràbia i obstinació
va empentant una campanya
de brutal persecució
a Acció Cultural que sempre
per la llengua ha fet un front.

TV3 tan apreciada 
que durant 26 anys 
amb València connectava
Francisco Camps l’ha tancat, 
assolant un pont de guaita. 

Televisió en valencià
Canal Nou va retirant-se 
i el doblatge s’ha tallat 
vulnerant els estatuts 
què per això cèntims no hi ha.

Van per milers els infants
que volen entrar a escola 
estudiant en valencià, 
però Camps no crea places
Què per això cèntims no hi ha. 

Disculpeu Francisco Camps,
si sou gent de bona traça 
i al cor guardeu pietat, 
però fugiu de votar-lo 
què ens durà calamitats.

Mai no ha volgut escoltar
a les víctimes del metro, 
uns innocents ciutadans
que clamen per que assumisca
la responsabilitat

La seua veu és somorta,
diu que dos i dos són tres
i una més que ell en reporta
per atendre els seus amics
i ofrenar a Espanya glòria. 

Xoriços i presidiaris 
són amics que ell ha triat
mentre va resant rosaris
i entre tots han convertit 
esta terra en un calvari.

Ell somriu d’orella a orella, 
i mentre somriu es riu, 
quan se n’ix per la portella 
dels perills que alguns judicis
el condemnen a la rella.

Vergonya per a València, 
proposar un encausat
a ocupar la presidència 
de la Generalitat 
és un càrrec de consciència.

Entre l’America’s Cup, 
una visita del Papa 
o la ciutat de les Arts 
i amb la cursa d’automòbils, 
la butxaca ens ha escurat.

Escoles en barracons, 
la sanitat va ofegant-se 
per manca de previsió, 
els vells i aquells que no es valen 
oblidats en un racó.

I la Generalitat
deu mes diners que divisa, 
tant que no poden pagar 
les empreses que l’atenen 
van caient en un forat.

Verge dels Desemparats, 
dóna senderi en les urnes 
i als valencians unitat 
amb tots els pobles que tenen 
la llengua en comunitat. 

Valencians i valencianes,
no voteu Francisco Camps
que vos farà eixir per cames
de la llengua que parleu
i la llar dels vostres pares.

Al Tall


Revista EL TEMPS
vilaweb.cat

ELS DIES EN QUÈ EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
16 d'abril de 2011
18 de juny de 2011

vilaweb.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada