15 de jul. 2011

149 dies sense TV3 al País Valencià

EDICIÓ ESPECIAL... 
ANUNCI DE JUDICI A
FRANCISCO CAMPS 


 L'ÚNIC PRESIDENT AUTONÒMIC ACUSAT
QUE CONTINUA COM A CAP DE GOVERN !
València - www.3cat24cat

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, seurà al banc dels acusats pel "cas Gürtel"

Actualitzat a les 15:22 h   15/07/2011

El president de la Generalitat Valenciana serà jutjat pel "cas Gürtel" per un delicte de suborn. El jutge del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha decretat l'obertura del judici oral. Camps haurà de respondre pel suposat cas dels vestits que li van regalar. Sembla, doncs, que tot i que l'advocat del president de la Generalitat Valenciana ha admès que Camps havia rebut vestits com a president del PP de València, no ha servit per estalviar a Francisco Camps el tràngol de ser jutjat.


Francisco Camps serà el primer president autonòmic que serà jutjat mentre ostenta el càrrec. El judici, que serà previsiblement a l'octubre, és per un presumpte cas de suborn, en el cas dels vestits derivat del "cas Gürtel". 

A banda de Francisco Camps també es jutjarà l'exvicepresident del govern valencià Víctor Campos, l'exsecretari general del PP del País Valencià i actual membre de la direcció del grup popular a les Corts Ricardo Costa i l'excap del gabinet de la Conselleria de Turisme Rafael Betoret, segons dicta la resolució, que no admet recurs.La Fiscalia Anticorrupció demana a Campos, Costa i Batoret una multa de 41.250 euros. A Camps el Ministeri li reclama 35.000 euros. Per la seva banda, el PSPV, que exerceix d'acció popular, eleva la petició per a tots quatre a tres anys de presó i vuit d'inhabilitació. Després que el jutge del TSJPV hagi decidit que els acusats seguin al banc dels acusats, els testimonis, efectes, instruments del delicte i la resta de peces seran remeses al tribunal competent.El magistrat encarregat de presidir el tribunal serà Juan Climent, i comptarà amb un secretari i serà l'encarregat de fixar la data del judici. 

El president Camps serà jutjat pel cas Gürtel

El jutge troba indicis de delicte per haver rebut regals dels responsables de la trama corruptiva · La decisió ja no es pot recórrer, i el judici es farà previsiblement a la tardor - www.vilaweb.cat

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, serà jutjat per un delicte de suborn impropi en el conegut 'cas dels vestits'. El jutge instructor del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJV), José Flors, troba que hi ha indicis de delicte pel fet que Camps acceptés regals dels responsables de la trama corruptiva (interlocutòria, en pdf). A més de Camps, seuran al banc dels acusats l'ex-secretari general del PP valencià i diputat Ricardo Costa; l'ex-vice-president del Consell, Víctor Campos, i l'ex-cap de gabinet de la conselleria de Turisme i actual responsable de protocol de la Diputació de València, Rafael Betoret.

En la interlocutòria, Flors desestima els arguments del PP i afirma que hi ha indicis de la comissió del delicte de suborn. A més, exigeix el dipòsit d'una fiança de 53.000 euros, que és la suma de la multa que reclama la fiscalia anticorrupció més un terç d'aquesta quantitat.

Aquesta decisió ja no es pot recórrer i el judici es podria celebrar a la tardor. Camps és el primer president autonòmic que, exercint el càrrec, haurà de comparèixer davant un jutge.

La fiscalia anticorrupció demana una multa de 41.250 euros per al president valencià perquè considera provat un delicte de suborn passiu impropi, mentre que el PSPV sol·licita tres anys de presó i vuit d'inhabilitació perquè creu que el suborn no va ésser passiu. La defensa demana l'arxivament del cas perquè veu contradiccions en el procés i manté que Francisco Camps va pagar totes les peces de roba.   

lavozdeasturias.es

Camps s'asseurà en el banc dels acusats

Serà el primer president en el càrrec que serà jutjat per un delicte de suborn impropi.

El Tribunal Superior de Justícia valencià considera que no hi ha proves que mostren que va pagar-se els vestits. 


www.avui.cat  - 15/07/11 VALÈNCIA 
El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, s'asseurà en el banc dels acusats, imputat per un delicte de suborn impropi. El magistrat del TSJ valencià, José Flors, considera, després de l'audiència preliminar celebrada el passat dimarts 12 de juliol, que Camps no ha demostrat que va pagar els seus vestits valorats en poc més de 40.000 euros.
Camps es converteix així en el primer president de comunitat autònoma en el càrrec en passar per aquesta situació judicial.
Segons les investigacions, Camps i d'altres càrrecs del PP valencià haurien rebut de la trama de corrupció Gürtel unes peces de roba en qualitat de president del seu càrrec institucional barata favors institucionals.
L'acompanyaran en la banqueta la resta d'acusats: l'exsecretari general del PP, Ricardo Costa, l'exvicepresident del Consell, Víctor Camps i el cap de gabinet de la diputació de València, Rafael Betoret.
El juí, a la tardor
La interlocutòria del TSJ s'elevarà a la sala del civil i del penal, que ha d'elegir el president del jurat. Atenent l'ordre, li correspon al magistrat Juan Climent, assumir aquesta responsabilitat. Climent convocarà les parts personades en el procés perquè presenten les proves que s'han d'utilitzar en el juí, com a pas previ, per a emetre una interlocutòria de fets justificables i fixar la data del juí.

La selecció del jurat popular ha de produir-se 30 dies abans del juí. El judici podria celebrar-se a la tardor, ja que agost és un més inhàbil.
Contra la decisió del jutge Flors, no cap recurs en contra.


EL PRESIDENT DEL CONSELL ENCARA NO HA PRESENTAT LA DIMISSIÓ
Camps seurà en la banqueta dels acusats
L'INFORMATIU. 3 comentaris
Així ho ha dictaminat el jutge Flors en trobar en la causa suficients indicis per a acusar Francisco Camps i la resta d'alts càrrecs del PP d'haver pogut cometre el delicte de suborn impropi. Si Francisco Camps no dimitira del càrrec de president de la Generalitat, sotmetria els valencians a la vergonya de ser la primera autonomia el president de la qual seurà en actiu en el banc dels acusats per un cas de corrupció.

CAS GÜRTEL
El full de ruta del president etern per anar més lluny en el conflicte lingüístic L'alt creixement de l'ensenyament en valencià que proclamen els informes de la conselleria d'Educació contrasta amb la reforma anunciada per Font de Mora, que decideix acabar amb un dels tres models previstos al País Valencià. Les dades encara són més acusades si es té en compte que a les comarques castellanoparlants només hi ha l'opció del valencià com a assignatura. L'arribada al poder amb una fixació José Ramón Bauzá, el dia de la presa de possessió, va culminar una campanya que amb la llengua ha fet oblidar els casos de corrupció que van fer perdre el poder als seus antecessors.
Francisco Camps serà jutjat per un tribunal popular pel cas dels vestits
El president de la Generalitat valenciana està acusat de suborn impropi per rebre suposadament regals de la trama Gürtel

Camps no dimitirà

L'executiu del PP veu “bona part de component polític” en el procés a Camps, i insisteix a considerar que el resultat de les eleccions avala el president del País Valencià
Rita BarberáRita Barberá

Barberá: "Els mateixos que volen fer fora Camps són els que han deixat entrar Bildu a la política"

L'alcaldessa de València diu que "la cúpula d'Interior" manté una connivència "amb la banda terrorista"

El cas Gürtel i el cas dels vestits: guia ràpida

La instrucció de l'anomenada causa dels vestits s'ha allargat gairebé dos anys i ha esquitxat diversos càrrecs del PP valencià

POLITICA.ELPAIS

Camps se sentará en el banquillo por un delito de cohecho en la causa de los trajes

El juez instructor fija para el presidente valenciano una fianza de 55.000 euros

El PSOE pide ya a Mariano Rajoy que aclare si va a mantener a Camps en Valencia

elpais.com  - Foto: CARLES FRANCÉS


MARIA FABRA / IGNACIO ZAFRA
El presidente de la Generalitat valenciana y del PP regional, Francisco Camps, se sentará en el banquillo de los acusados, desde el que habrá de responder a la acusación de haber recibido regalos de la trama Gürtel. Así lo ha decidido el juez José Flors, que ha instruido en el Tribunal Superior de Justicia de Valencia la llamada “causa de los trajes”y que ha encontrado indicios de un delito de cohecho impropio en la actuación del dirigente popular. De cumplir su reiterada intención de no dimitir, Camps se convertirá en el segundo presidente autonómico que se sienta en el banquillo de los acusados.
La decisión no es recurrible, así que el único tiempo que le queda al presidente de la Generalitat valenciana es el que transcurra hasta la fecha para la que se fije el juicio que, al estar sometido al procedimiento del jurado, no se eternizará y probablemente será el próximo otoño.
El PSOE está pidiendo ya a Mariano Rajoy que aclare si va a mantener a Camps en la presidencia de la Comunidad Valenciana. Así lo ha reclamado el líder de los socialistas valencianos, Jorge Alarte, en declaraciones a la cadena SER. También el responsable de Política Autonómica del PSOE, Antonio Hernando, ha insistido en esa petición durante una rueda de prensa y ha asegurado que hoy "comienza el calvario judicial del señor Camps". "Un acusado tiene derecho a defenderse, pero desde el punto de vista político es impresentable", ha afirmado sobre la posibilidad de que Camps se siente en el banquillo y mantenga la presidencia. "Debe ser Rajoy quien valore si no perjudica los intereses de los valencianos", ha agregado.
La Fiscalía Anticorrupción pide la imposición de una multa y la acusación popular tres años de cárcel
Hernando ha aclarado también que la petición que hace el PSOE se refiere a los cargos públicos, no a las responsabilidades de partido. Ha sido su contestación, después de que un medio le preguntara si el partido también iba a aplicar la misma vara de medir al ex director general de la policía Víctor García Hidalgo, procesado en el caso Faisán. "Hace muchos meses que ya no está en el cargo", ha respondido Hernando.
En su auto, el juez sostiene que los elementos indiciarios de la comisión del delito de cohecho "no permite calificar de irrazonables ni de carentes de fundamento los escritos de conclusiones provisionales presentados por las partes acusadoras". Además, José Flors exige el depósito de una fianza de 55.000 euros (la suma de la multa que reclama la Fiscalía Anticorrupción, 41.250 euros, más un tercio de esta cantidad) para asegurar que harán frente a las penas que se les impongan en el caso de ser condenados.
Después de más de dos años de imputación y de instrucción, de que el juez ya encontrara, en una ocasión, indicios de delito, de que el Tribunal Superior de Justicia de la Comunidad Valenciana archivara el caso y que el Supremo lo reabriera, ha llegado el momento en el que Camps pasa a ser procesado. Durante todo este tiempo, el presidente valenciano ha negado haber recibido regalos de las empresas de la trama que lideraba Francisco Correa. Sin embargo, al final, en su última oportunidad antes de que el juez adoptara esta decisión,cambió su calificación y, en boca de su letrado, expuso la posibilidad de haberlos recibido, pero que las entregas habrían sido por su condición de presidente del PP regional y no por su cargo público. El juez, José Flors, no ha atendido esta posición, ya que considera ambos cargos indisolubles.
En el auto, el magistrado indica que "cuando una misma persona ejerce simultáneamente dos funciones de relevancia pública (...) no cabe excluir que los regalos que reciba de quienes tienen intereses económicos, no sólo con el partido sino también y sobre todo con la administración autonómica gobernada por ese partido, únicamente puedan influir en una faceta de su vida".
El juez ha entendido que existen suficientes indicios para encausar a Francisco Camps por la acusación de haber recibido regalos de la trama Gürtel: 25 prendas de vestir por valor de algo más de 14.000 euros. Para ello ha contado con un informe de la Agencia Tributaria, presentado tras analizar la contabilidad de las empresas de la trama, con el fin de desvelar si en ella aparecía el pago de las dádivas. También ha contado con la declaración de testigos, como el sastre que confeccionaba las prendas, que afirmaron que Camps nunca les pagó los trajes, así como documentos manuscritos y correos electrónicos en los que los integrantes de la red Gürtel hablaban de los regalos al presidente de la Generalitat.
Según la Fiscalía Anticorrupción, Camps recibió, entre finales de 2005 y septiembre de 2006, cinco trajes y tres americanas por importe de 5.600 euros; entre finales de 2006 y julio de 2007, cinco trajes y tres pares de zapatos por importe de 5.393,5 euros; a finales de 2007 recibió cuatro corbatas por importe de 348 euros y en 2008, otros dos trajes, una americana y dos pares de zapatos por importe de 2.680 euros. Por ello, lo considera autor de un delito de cohecho impropio continuado y solicita el pago de una multa de 41.250 euros.

Peticiones de pena

La fiscalía ha recordado que el presidente se beneficia de la irretroactividad de las leyes penales. Los hechos ocurrieron supuestamente entre 2005 y 2008. En 2010, PSOE y PP pactaron endurecer las penas por corrupción y el Código Penal castiga hoy ese mismo comportamiento con tres años de inhabilitación y de seis meses a un año de cárcel.
La petición de la acusación popular, que representa a los socialistas valencianos, es más grave, ya que reclama tres años de cárcel y ocho de inhabilitación, ya que considera que los regalos no son un caso de cohecho impropio (recibir dádivas en función de su cargo) sino de cohecho propio, ya que los recibió a cambio de adjudicar contratos.
Tanto la defensa de Camps como las de los otros tres imputados, Ricardo Costa, Víctor Campos y Rafael Betoret, pidieron el archivo de la causa.
Sin embargo, esta no es la única causa que afecta al PP de Camps. También en el TSJCV se instruye la parte más grave de la rama valenciana de la trama Gürtel, en la que están imputados varios miembros de la cúpula del PP valenciano por delito electoral (que incluye financiación irregular), falsificación mercantil, cohecho y prevaricación, una causa que podría acabar inculpando también al presidente de la Generalitat Valenciana.
22/04/2009.  LES CONVERSES ENTRE CAMPS I LA TRAMA CORRUPTA
L'ABRIL DE 2009 EL DIARI EL PAÍS VA PUBLICAR LES CONVERSES TELEFÒNIQUES ENTRE EL PRESIDENT CAMPS I EL CAP DE LA TRAMA GÜRTEL


 ELPAIS.COM          Lo que sigue es un amplio resumen de las grabaciones de dos conversaciones telefónicas entre el presidente valenciano y el jefe de la trama corrupta.

- 24 de diciembre de 2008, 21.43. "Amiguito del Alma".
Álvaro. Presidente.
Camps. Feliz Navidad, amiguito del alma.
Á. Oye... que te sigo queriendo mucho.
C. Y yo también... tenía que haberte llamado, te quería haber llamado, para contarte todo, cómo fue, para decirte que tienes un amigo maravilloso, Romero, y que el otro es un tipo excepcional, ¿eh?
Á. Vale, me alegro, pero me han ido informando puntualmente de todo.
C. Ya, ya lo sé, pero sobre todo para decirte que te quiero un huevo.
Á. Bueno, qué... contarás durante muchos años con mi lealtad, ¿vale?
C. Perdona, ¿durante muchos años? No, hijo de puta, durante toda tu vida. Ja, ja...
Á. Por eso, tío, es que espero que sean muchos.
C. Ya, pero bueno, no tienes que decir durante muchos, porque eso tiene un límite, una caducidad, durante toda tu vida...
Á. No, llevas razón, siempre me tienes que... ¿ves? Es la ventaja de estar todos los días delante de un micro.
C. Exacto.
Á. Tu caudal de palabras, tu facilidad de palabras... Te quiero mucho a ti y a tu familia. ¿Vale?
- 7 de enero de 2009, 22.38. "Es un detallito".
Á. ¿Has leído mi tarjetón? [la comunicación se interrumpe y continúa después].
C. Muchísimas gracias, ¿eh?
Á. Bueno, escucha, tu... ¿Has leído mi tarjetón?
C. Sí, sí, sí...
Á. Bueno, pues fíjate, fíjate si te debo...
C. No, no, nada.
Á. Sí, sí, sí.
C. Bueno, yo quiero que nos veamos con tranquilidad para hablar de lo nuestro... que es muy bonito.
Á. Cuando tú quieras, y te dejen, y puedas...
C. Un abrazo muy fuerte, te paso con Isa [se trata de la mujer de Francisco Camps].
Isabel. Álvaro
Álvaro. Hola.
Isabel. Con el mío te has pasado 20 pueblos.
Á. ¿Qué dices?
I. Que sí.
Á. Si es un... si es un detallito, hazme caso.
I. Un detallito, ja, ja, ja.
Á. Qué dices...
I. Bueno, no, eso lo tenemos que hablar, ¿eh?
Á. Bueno, vale, va. Lo hablamos cuando tú quieras.
I. Detenidamente... no en serio.
Á. Vale, vale. Oye, escucha, ¿le ha gustado a Isabel el suyo?
I. Bueno, de eso también tenemos que hablar, es que le está pequeño.
Á. ¿Le está pequeña?
I. Es que [es] tamaño de niña pequeña, y mi...
Á. Es que yo pensaba, que sería la muñequita como la tuya.
I. Mi niña... no.
Á. Ah... claro, es que he pensado en la muñeca de una chica muy joven, como tú.
I. Claro, claro, ja, ja, ja. Yo no me la he probado.
Á. No te preocupes que eso lo arreglamos. Pero... ¿Le ha gustado la medallita?
I. Sí, le ha gustado, le ha encantado.
Á. Vale, me alegro, vale, vale. Oye, pues entonces no te preocupes que yo mañana...
I. Y ahora hablamos, porque es que es muy fuerte, no en serio.
Á. ¿Quién está fuerte?
I. No, en serio, no me lo voy a quedar.
Á. ¿Quién está fuerte? Es que no te oigo bien, no te oigo nada.VOLEM TV3
i un govern valencià digne!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada