22 de jul. 2011

156 dies sense TV3 al País Valencià

1 DIA DE LA PROMESA
COM A PRESIDENT


VOLEM TV3!


Alberto Fabra exhibeix un canvi de tarannà respecte de Camps
www.vilaweb.cat
Anuncia que farà públics els contractes de la trama Gürtel, que treballarà perquè es vegi TV3 i que rebrà les víctimes de l'accident del metro

El futur president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha volgut mostrar avui, només dos dies després de la dimissió de Camps, un tarannà prou diferent del seu predecessor; s'ha avingut a respondre totes les preguntes dels periodistes en un esmorzar informatiu, en què ha dit, entre més coses, que pensa fer públics tots els contractes entre la Generalitat i les empreses de la trama Gürtel i ha insistit que treballaria perquè TV3 es pugui veure al País Valencià i Canal 9 a Catalunya.

La situació de TV3
Fabra ha recordat el seu comentari a Facebook poc després de l'apagada de TV3 al País Valencià, en què deia que no entenia que no es pogués veure aquesta cadena. Avui ha reiterat que en aquell comentari va dir el que li semblava 'més sensat'. 'Es pot veure qualsevol televisió del món a l'ordinador i aquí no podem veure la televisió del costat', ha afegit l'encara batlle de Castelló. 'Jo crec que aquestes batalletes s'han d'acabar, hem de ser moderns, d'acord amb els temps en què som. Però, això sí, en igualtat de condicions', ha precisat, referint-se a la necessitat que el govern valencià pugui disposar del mateix nombre de canals que el català. 'Si per això s'ha de sol·licitar un múltiplex, que el doni el ministeri i no tinguin cap dubte que si el ministeri ens tracta igual que a Catalunya, aquí es veurà TV3 i a Catalunya, Canal9, perquè intentaré arribar a un acord amb el president de Catalunya', ha reblat. 
El model lingüístic
A Fabra també li han demanat per l'opinió sobre el projecte de model lingüístic criticat per la comunitat educativa perquè suposaria l'eliminació de les actuals línies en català. No ha aclarit si assumirà aquest model o no, i ha remarcat que el decret 's'ha d''explicar adequadament i ho anem a fer'.


eljueves.es




Alberto Fabra: «Lluitaré perquè TV-3 es pugui veure a València»

Divendres, 22 de juliol del 2011 -  www.elperiodico.cat  

El substitut Alberto Fabra, alcalde de Castelló i pròxim president valencià, dimecres.
Foto: Miguel Lorenzo - elperiodico.cat
ENTREVISTA TRADUÏDA PER "EL PERIÓDICO"-¿Quan i com va saber que serà el pròxim president de la Generalitat valenciana? 
-Va ser dimecres. Estava dinant amb la meva dona a Castelló i em va trucar Francisco Camps per comentar-m'ho. Va ser una sorpresa enorme, tot i que jo no volia que això es produís en unes circumstàncies així. La primera trucada telefònica que vaig fer va ser als meus pares per donar-los la notícia.
-La seva designació, ¿va sortir de Camps o de la direcció nacional del PP?
-El partit ha confiat en mi i li estic molt agraït. Pertanyo al PP des de jove i per a mi és un gran orgull representar el País Valencià.
-¿Tem que el recorregut judicial que encara li queda al cas Gürtel pugui solapar la seva gestió?
-Jo centraré la meva feina a aconseguir el millor per a la comunitat: reivindicar les grans infraestructures a fi de millorar la nostra competitivitat i intentar crear ocupació. Això serà el verdaderament important.
-¿Li passarà factura en les pròximes eleccions generals a Mariano Rajoy el suport inequívoc que ha brindat a Camps?
-Al contrari. A l'únic a qui li pot passar factura aquest assumpte és al PSOE, perquè malgrat els nombrosos casos que té oberts en l'actualitat, amb el Faisán, amb José Bono i amb els ERO d'Andalusia, ningú del PSOE ha dimitit. Camps ha sigut, i és, un gran polític i hem passat de veure com molts el criticaven a apreciar el gest que ha fet, renunciant al càrrec pel PP. Ha obtingut el millor resultat electoral i compta amb el recolzament de tots. El que ha fet el dignifica com a persona i com a polític.
-¿Segueix creient en la seva innocència?
-Segueixo creient en la seva innocència i li desitjo el millor. Tant a nivell personal com a nivell polític, perquè és una persona que ha pres una decisió molt difícil, que ha donat un clar exemple a tothom i que ha posat el llistó molt alt.
-¿Tem que es compliqui el panorama judicial i electoral per al PP valencià si segueix endavant el procés per finançament irregular?
-Com sempre, seguiré defensant que el PPCV té els comptes clars, auditats de forma interna i externa i presentats davant el Tribunal de Comptes i la Sindicatura.
-¿Farà algun canvi en el repartiment de carteres o mantindrà els mateixos consellers que en el seu moment va nomenar Camps?
-Crec que l'equip que va crear Camps és el millor equip, i per això cadascun dels consellers mantindrà la cartera que té assignada.
-¿Mantindrà la fermesa reivindicativa davant el Govern central que va mostrar el seu antecessor en parcel·les com l'AVE i el corredor mediterrani o serà més partidari d'evitar la confrontació?
-És clar que reivindicaré l'AVE, el corredor mediterrani i totes les infraestructures que considero que són fonamentals per al País Valencià. Vull una comunitat rica, desenvolupada, amb futur, on les persones visquin amb qualitat de vida i benestar social.
-¿Què pensa sobre la supressió de les emissions de TV-3 a València? ¿Té pensat fer alguna cosa per canviar la situació?
-Lluitaré perquè TV-3 es pugui veure al País Valencià i Canal 9 a Catalunya.





Cau Camps, la podridura continua
ANTONI RUBIO
22 juliol 2011  - www.linformatiu.com
La dimissió de Francisco Camps no és cap motiu d’alegria. Si la poma finalment ha caigut, no ha sigut perquè entre tots l’hem tombada, sinó perquè el nivell de podridura era de tal magnitud que ja no hi havia cap possibilitat de mantindre’s en la cistella sense contagiar-ne la resta. El mateix Camps, en un discurs d’acomiadament d’un perfil intel·lectual paupèrrim, ho va deixar caure: la seua eixida és el millor que li podia passar al PP. El partit s’estalvia el tràngol de tindre un president a la banqueta dels acusats o, pitjor encara, culpable d’un delicte de suborn i, a més a més, intentarà tancar la polèmica Gürtel, argumentant que Camps ja ha caigut.
Però la dimissió de Camps no és un punt i final, sinó un punt de partida. La caiguda del místic excap del Consell –algun fisonomista, psicòleg, psiquiatre o mèdium hauria d’interpretar i explicar el perquè del seu estrany somriure mentre dimitia- es convertirà en la bandera del PP per a dir que la corrupció ja no va amb ells. Però no és veritat. Ara, toca cridar als quatre vents que “el cas dels trages”, com eufemísticament ho titulava Canal 9, només és la punta de l’iceberg d’una trama corrupta que inclou el finançament il·legal del partit i el benefici particular amb diners públics d’una oligarquia de lladres de luxe. I, això, esquitxa tot el PP.
La primera cosa que cal recordar, de fet, és la campanya que el PPCV va encetar sota el lema “Todos con Camps”. Doncs bé, que siguen coherents i se’n vagen tots a sa casa ara mateix i que, quan condemnen Camps, l’acompanyen a Picassent
El nou president del País Valencià, per exemple, arriba ja empastifat al càrrec, tot i que la dreta mediàtica intentarà vendre’l com una mena d’albat, lliure de qualsevol pecat i totalment alié a les malifetes populars. Contra això, cal recordar que Alberto Fabra no és família de Carlos Fabra, imputat també per nombrosos delictes, però sí que ha crescut dins del PP de Castelló alletant-se de la seua mamella. Un pit flonjo i brut d’on sura una llet que corromp a qui la tasta.
Fabra, de qui ja circula una foto amb El Bigotes a l’esquena, ha arribat a la presidència de la Generalitat d’una forma ben poc democràtica i ja emprada anys enrere per Franco per a donar el poder a Joan Carles I, actual rei espanyol: va ser triat per 150 militants del PP, dins de la seu popular i a proposta del president dimissionari i pressumptament corrupte que, d’aquesta manera, ho deixa tot “atado y bien atado”. Cal pensar que, com el rei, Fabra deu haver jurat fidelitat a “los principios del Movimiento” i que tot continuarà com fins ara. A més, cal recordar que, a banda de ser proposat per Camps, entre els qui l’han triat hi ha gent com Ricardo Costa, imputat en totes les branques del cas Gürtel.
Així, doncs, res no canvia i tot continua fent olor de podrit a Dinamarca. O al carrer Quart i a la plaça de Manises. Manen els mateixos, amb els mateixos mètodes i amb l’ombra de Camps ben present. Per això, el cas Gürtel continua obert i el punt de mira no ha de deixar d’apuntar cap a una gent que està conduint al País Valencià a la ruïna pel camí del ridícul, el cinisme i la desvergonyiment.
La primera cosa que cal recordar, de fet, és la campanya que el PPCV va encetar sota el lema “Todos con Camps”. Doncs bé, que siguen coherents i se’n vagen tots a sa casa ara mateix i que, quan condemnen Camps, l’acompanyen a Picassent. Si no ho fan, l’obligació moral, política i social de la resta de valencians és recordar-los cada dia que són uns corruptes, que no els volem i que no pararem fins a fer-los fora de les institucions.




EDICIÓ D'AHIR EDICIÓ D'AHIR EDICIÓ D'AHIR EDICIÓ D'AHIR EDI



EL NOU PRESIDENT DE LA GENERALITAT RECLAMAVA EL DRET A VEURE TV3
NOMÉS FA QUATRE MESOS:
Alberto Fabra:
"Parece mentira que en el siglo XXI
se limite la posibilidad de que las personas
podamos elegir el medio de comunicación
que deseemos sintonizar..."

"Como los  políticos estamos para resolver absurdos y hacer que los ciudadanos tengan
una mejor calidad de vida y no les creemos problemas, pues la reflexión era: -oiga,
pongámonos a trabajar, lleguemos a acuerdos
y hagamos que la gente pueda ver la televisión que quiera."

ARA TINDRÀ OCASIÓ 
DE DEMOSTRAR SI TÉ PARAULA




QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...

tv3.cat

NO US PERDEU EL VÍDEO QUE HI HA EN FACEBOOK
ON XAVI CASTILLO, DES DE "POT DE PLOM" FA
UNA REVISIÓ DEL TRACTAMENT DE LA DIMISSIÓ 
DE CAMPS PER PART DE CANAL 9 RTVV



València

Camps deixa sense efecte la declaració de Campos i Betoret en no reconèixer la seva culpabilitat

Actualitzat a les 19:34 h   21/07/2011 - www.tv3.cat

Francisco Camps va optar per la dimissió, remarcant la seva innocència. No va acudir finalment al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) on s'esperava que es declarés innocent d'un delicte de suborn passiu pel cas dels vestits, relacionat amb la trama Gürtel. Tampoc no ho va fer Ricardo Costa. En canvi, els altres dos processats, l'exvicepresident del govern valencià, Víctor Campos, i l'actual cap de Protocol de la Diputació de València, Rafael Betoret, sí que van reconèixer la seva culpabilitat. En no fer-ho els altres dos processats la seva declaració queda invalidada. Tots quatre processats hauran d'anar a judici.




SOLIDARITAT AMB CA REVOLTA







AL TALL

"ROMANÇ CONTRA CAMPS"


Déu em done inspiració
per a poder explicar 
la vida d’un pecador 
que duu la ruina al poble
governant amb confusió.

Francisco Camps és la fitxa;
de la Generalitat
es repenja i encapritxa
i gastant sense trellat 
al país ha fet la guitza.

Du dins el pap una idea
Camps procura a poc a poc
soterrar la nostra llengua 
i penjar-la en la paret 
del museu de la indecència.

Amb ràbia i obstinació
va empentant una campanya
de brutal persecució
a Acció Cultural que sempre
per la llengua ha fet un front.

TV3 tan apreciada 
que durant 26 anys 
amb València connectava
Francisco Camps l’ha tancat, 
assolant un pont de guaita. 

Televisió en valencià
Canal Nou va retirant-se 
i el doblatge s’ha tallat 
vulnerant els estatuts 
què per això cèntims no hi ha.

Van per milers els infants
que volen entrar a escola 
estudiant en valencià, 
però Camps no crea places
Què per això cèntims no hi ha. 

Disculpeu Francisco Camps,
si sou gent de bona traça 
i al cor guardeu pietat, 
però fugiu de votar-lo 
què ens durà calamitats.

Mai no ha volgut escoltar
a les víctimes del metro, 
uns innocents ciutadans
que clamen per que assumisca
la responsabilitat

La seua veu és somorta,
diu que dos i dos són tres
i una més que ell en reporta
per atendre els seus amics
i ofrenar a Espanya glòria. 

Xoriços i presidiaris 
són amics que ell ha triat
mentre va resant rosaris
i entre tots han convertit 
esta terra en un calvari.

Ell somriu d’orella a orella, 
i mentre somriu es riu, 
quan se n’ix per la portella 
dels perills que alguns judicis
el condemnen a la rella.

Vergonya per a València, 
proposar un encausat
a ocupar la presidència 
de la Generalitat 
és un càrrec de consciència.

Entre l’America’s Cup, 
una visita del Papa 
o la ciutat de les Arts 
i amb la cursa d’automòbils, 
la butxaca ens ha escurat.

Escoles en barracons, 
la sanitat va ofegant-se 
per manca de previsió, 
els vells i aquells que no es valen 
oblidats en un racó.

I la Generalitat
deu mes diners que divisa, 
tant que no poden pagar 
les empreses que l’atenen 
van caient en un forat.

Verge dels Desemparats, 
dóna senderi en les urnes 
i als valencians unitat 
amb tots els pobles que tenen 
la llengua en comunitat. 

Valencians i valencianes,
no voteu Francisco Camps
que vos farà eixir per cames
de la llengua que parleu
i la llar dels vostres pares.

Al Tall

Revista EL TEMPS

16 d'abril de 2011
ELS DIES EN QUÈ EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
18 de juny de 2011

vilaweb.cat     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada