23 d’ag. 2011

188 dies sense TV3 al País Valencià

QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...

 tv3.cat33 DIES DE PROMESA
El 33 estrenarà aquesta tardor "Òpera en texans"


Un nou espai amb vocació divulgativa i dirigit als coneixedors del gènere i a aquells que no han trepitjat mai el Liceu, presentat per Ramon Gener


Ramon Gener, presentador d'"Òpera en texans""Òpera en texans" és un programa pensat per als amants de l'òpera i els que creuen que no estan preparats, els que van sempre al Liceu i els que no hi han anat mai.

El presentador i ànima del programa és Ramon Gener, cantant d'òpera i pianista. Retirat dels escenaris, la passió per la música l'ha portat a començar una nova carrera com a conferenciant i divulgador de l'òpera. Durant els últims anys ha fet desenes de conferències on explica les òperes de la manera més entretinguda possible. Els seus coneixements musicals i pianístics fan que tot sembli més fàcil.

"Òpera en texans" –una producció de TVC i Brutal Media dirigida per Xavier Morral- no és un resum de l'òpera ni una classe de música. És un manual d'instruccions per poder entendre l'òpera, una guia de viatge il·lustrada. 

A cada capítol, de mitja hora de durada, es desmuntarà una òpera fins a trobar la manera de fer-la assequible. Com diu Ramon Gener, "volem donar les pistes per poder surfejar una immensa onada de quatre hores de música".

S'analitzaran títols coneguts i títols no tan coneguts: "Don Giovanni", "Carmen", "Tosca", "Il Trovatore", "Parsifal", "El barber de Sevilla", "Porgy and Bess", "Turandot", "El cavaller de la rosa", "Pagliacci", "La dama de piques"... 

I després de l'emissió, els espectadors podran continuar gaudint de l'òpera al web del programa, al blog i al Facebook de Ramon Gener, i a l'Spotify d'"Òpera en texans", amb els millors moments i totes les músiques de cada capítol.


valldalbaidi | ARTICLES | dimarts, 23 d'agost de 2011 | 18:20h
El compromís d'este històric activista es remunta als anys vint del segle passat junt a noms com Sanchis Guarner o Carles Salvador.


Cent un anys no es compleixen tots els dies. Més remarcable és encara la dada si aquell que supera el segle ha sigut i és un lluitador per les llibertats, en este cas per les valencianes. Es tracta de Josep Lluís Bausset que hui 19 d'agost, al seu municipi de l'Alcúdia, al cor de la Ribera Alta, celebra amb familiars i amics el seu aniversari.
Bausset va començar a treballar per les llibertats del poble valencià durant la dictadura de Primo de Rivera a finals dels any vint del segle passat. En aquells anys va participar de moviments com l'Agrupació Valencianista Republicana o el Centre d'Actuació Valencianista. Company de feines de Manuel Sanchis Guarner, Carles Salvador o Enric Soler i Godes, sempre va preferir estar a l'ombra. Va ser per això que un altre veí de la Ribera, en este cas, de la Baixa, el suecà, Joan Fuster, a més de considerar-lo "admirable" el va batejar com "l'home subterrani".
Josep Lluís Bausset, a qui no li agraden els reconeixements, ni les entrevistes, ha rebut entre d'altres, els premis Miquelet d'Honor de la Societat Coral el Micalet i Vicent Ventura de la Universitat de València. Institució l'última que, a l'igual que Acció Cultural, el va tornar a homenatjar l'any passat quan va complir cent anys.


VOLEM TV3 !
Revista EL TEMPS

16 d'abril de 2011
ELS DIES EN QUÈ EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
18 de juny de 2011

vilaweb.cat     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada