3 d’ag. 2011

168 dies sense TV3 al País Valencià

QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...

tv3.cat

13 DIES DE PROMESA

FABRA negociarà segurament el tema TV3, però abans prepara el terreny i deixa contentes les televisions de la dreta espanyola. Els allarga la vida i els perdona l'incompliment legal per mínims de contingut valencià:

El Consell valida las 49 TDT hasta 2026 pese a que muchas incumplen la ley


SERGI PITARCH VALENCIA - www.levante-emv.com

El Diario Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) publicó ayer la transformación en licencia de las 47 concesiones de Televisión Digital Terrestre locales y 2 autonómicas y las 81emisoras de radio según marca la Ley 7/2010, de 31 de marzo, General de la Comunicación Audiovisual. El acuerdo del Consell no es más que un trámite administrativo para ajustarse a la norma estatal pero la realidad es que aumentará el tiempo de las licencias y permitirá a las concesionarias arrendar el espacio radioeléctrico pese a que muchas incumplen la ley del audiovisual valenciano.Esta transformación permitirá a las 49 TDT completar una licencia de 20 años y no de 10 como marcaba la antigua normativa.


Es decir, con esta validación por parte de la Generalitat, los 49 canales pasarán a tener 15 años más, a los que habría que sumar los cinco ya transcurridos desde 2005. El Consell ha validado estas licencias pese a que muchas incumplen la ley, ya que no se ajustan al mínimo de programación local y al 30 % de contenido en valenciano, entre otros requisitos por los que se les otorgó la primera concesión. No es el caso de Levante TV, de Editorial Prensa Valenciana, grupo editor de Levante-EMV, que cumple escrupulosamente el porcentaje de información local y en lengua autóctona.Al aplicar la Ley 7/2010, de 31 de marzo, General de la Comunicación Audiovisual los propietarios de las nuevas licencias, antes eran concesiones, podrían también arrendar o ceder el espacio radioeléctrico que tienen, eso sí, siempre con la autorización del Consell. De esta manera, las empresas concesionarias podrían hacer negocio con los canales que tienen en propiedad hasta el 2026, siempre que no se les retirara el permiso por incumplir la ley.
De esta manera, las dos únicas licencias autonómicas existentes seguirán perteneciendo a Televisión Popular del Mediterráneo (grupo al que pertenece la COPE) y a Las Provincias TV, de la empresa editora del periódico Las Provincias. También seguirán 15 años más las emisoras estatales Intereconomía TV (del exdiputado del PP Julio Ariza), Libertad Digital, impulsada por el periodista Federico Jiménez Losantos, y El Mundo TV a través de Unedisa. Entre las tres empresas disponen de 12 licencias de TDT local repartidas por el territorio.

TOT I L'ESPERIT DE LA CONSTITUCIÓ, PROHIBIT MANIFESTAR SENTIMENTS DE CAP LLOC QUE 
NO TINGA PER NOM
"ESPAÑA"
 


LA CAVERNA MEDIÀTICA
CORRE A JUSTIFICAR LA PROHIBICIÓ I
DEFINEIX LES AUTONOMIES COM A "CAOS"I DIUEN QUE LA DEMOCRÀCIA ESPANYOLA
HA MADURAT..., PERÒ HI HA UNA GRAN PART
QUE NOMÉS TENIM DRET A FRUITA VERDA.
QUANT ENS RESTA PER SUPORTAR
SI NO REACCIONEM !
edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahirQUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...

tv3.cat


12 DIES DE PROMESA
TV3 manté el liderat de programes al juliol amb 14,6% de quota

La cadena situa al juliol 20 programes en el rànquing dels 40 més vistos i lidera la quota del conjunt de l'any amb una mitjana anual del 14,6% de quota, després dels set primers mesos del 2011. A més, TV3 obté un notable de valoració qualitativa al panel de l'empresa GFK.


El Barça-Bayern lidera la jornada amb 603.000 espectadors de mitjana
La final de la Copa Audi entre el Barça i el Bayern Munich, el sisè programa més vist (foto: EFE)
TV3 manté el lideratge del rànquing dels 40 programes més vistos al juliol, amb un total de 20, i lidera també la mitjana anual d'audiència, després dels set primers mesos del 2011, amb el 14,6% de quota i més de dos punts d'avantatge. Pel que fa a l'audiència del juliol, un període de descans de les transmissions setmanals de futbol, TV3 ha quedat en segon lloc, després de deu mesos seguits de lideratge.Segons dades de Kantar-media, TV3 ha quedat al juliol en el segon lloc del rànquing d'audiència de cadenes, després de deu mesos seguits de lideratge, amb un 12,4% de quota, tres dècimes més que al juliol de l'any passat, període en què també va quedar en segon lloc, després de vuit mesos seguits de lideratge. La cadena generalista líder del juliol ha estat Tele 5, amb el 13,8%. En el tercer lloc se situa TVE, amb el 10,8%; en el quart, Antena 3, amb el 9,9%; en el cinquè, La Sexta, amb el 5,1%; i en el sisè, Cuatro, amb el 5%. Per la seva part, La 2 ha obtingut el 2,3%, i el 33, l'1,8%. Amb aquesta quota, el 33 iguala la màxima de l'any.
A més de TV3 i el 33, els canals temàtics de TVC ha obtingut al juliol: el canal infantil i juvenil Super3-3XL, l'1,6%; el canal de notícies 3/24, l'1,2% (percentatge que iguala la màxima de l'any), i el canal Esport3, el 0,6%.

Per grups empresarials, el lideratge és per al de Tele 5, Gestevisión, amb el 18,9% de quota. En el segon i tercer lloc s'igualen els de Televisió de Catalunya i de Televisió Espanyola, amb el 17,6%. El d'Antena 3 se situa en el quart lloc, amb el 16,1%; el de La Sexta, en el cinquè lloc, amb el 7,3%; i el de Sogecable en el sisè, amb el 5,7%. 

11 programes de TV3 entre els 15 primers del rànquing

Pel que fa al rànquing dels 40 programes més vistos al juliol, TV3 hi manté el lideratge, de manera destacada, amb 20. La segueixen: TVE, amb 11; Tele 5, amb 6; Antena 3, amb 2, i La Sexta, amb 1.
Dels 40 programes de TV3 del rànquing, 11 se situen entre els 15 primers, i cal destacar també que el "Telenotícies vespre" del dia 19 és líder absolut. Després d'aquesta edició del "Telenotícies vespre", 10 programes més de TV3 ocupen lloc entre les 15 primeres places d'aquest rànquing: la transmissió del Gran Premi d'Hongria de Fórmula, en el segon lloc; el "Telenotícies migdia", en el tercer lloc; la transmissió de la final de la Copa Audi de futbol entre el Barça i el Bayern Munic, en el sisè lloc; l'espai d'entrega de premis posterior a la transmissió del Gran Premi de la Bretanya de Fórmula 1, en el setè lloc; "APM?", en el vuitè lloc; el "Telenotícies cap de setmana vespre", en el novè lloc; "Disculpin les molèsties", en l'onzè lloc; el capítol de comiat de la temporada de la sèrie "La Riera", en el dotzè lloc; el reportatge "Més històries de la SGAE", del programa "30 minuts", en el catorzè lloc, i "Veterinaris", en el quinzè lloc. Els altres 9 programes de TV3 que s'han situat en el rànquing dels 40 més vistos han estat: el "Telenotícies cap de setmana migdia", en el lloc número 16; "Polònia", en el lloc número 19; el "Telenotícies comarques", en el lloc número 21; "APM? Extra", en el lloc número 22; la transmissió del partit amistós Hajduk Split-Barça, en el lloc número 28; l'especial "Com es fa 'La Riera'", emès després del capítol de comiat de la temporada de la sèrie, en el lloc número 32; la pel·lícula "Diari d'una mainadera", en el lloc número 34; "Zona zàping", en el lloc número 36; i la sèrie "Secrets de Xangai", en el lloc número 37.

Alta valoració qualitativa del panel de l'empresa GFK per a TV3

Finalment, en relació amb la valoració qualitativa de la programació en el panel de l'empresa GFK, TV3 ha tingut aquest juliol una valoració global de 7,92la més alta de les cadenes generalistes, i la tercera, en conjunt, després del 33, la cadena líder del panel, que treu un 8,27, i de La 2, que treu un 8,13. Les altres cadenes generalistes tenen la següent valoració: TVE, un 7,84; La Sexta, un 7,78; Antena 3, un 7,71; Cuatro, un 7,47; i Tele 5, un 7,01.
TV3 és vista com a cadena de qualitat pel 95,15%; i els seus informatius segueixen liderant els criteris de credibilitat i confiança, amb el 97%, mentre els seus criteris d'imparcialitat són valorats pel 94%.
Entre els programes més ben valorats de TV3 aquest juliol hi ha: "Espai Terra", 9,1; "Sense ficció", 8,9; "Planetari", 8,6; "APM?", "APM? Extra", "El gran dictat" i "Veterinaris", 8,5; "Polònia" i "Els matins", 8,4; "Bocamoll", la transmissió de la Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell i la connexió de primera hora del matí amb el canal de notícies 3/24, 8,3.
Per la seva part, entre els programes més ben valorats del 33 hi ha: "Thalassa", (9,0); "Afers exteriors", 8,8; "Cronos", 8,7; "Espai Terra", 8,6; "Astúries: la mirada del vent", 8,6, "El documental" i "La vida després dels humans", 8,4; i "Quèquicom", 8,3.
Mónica Oltra el dia dels avalots al Cabanyal. Foto:JOSÉ CUÉLLAR
Estima els recursos de la Fiscalia i l'Ajuntament de València contra l'arxivament decretat pel jutjat d'instrucció
Considera que el delicte no ha prescrit tal i com es va dictaminar el mes de març

www.elpuntavui.cat - 02/08/2011

ÉS EVIDENT: ELS JAPONESOS I EL GOVERN VALENCIÀ
NO TENEN ELS MATEIXOS GUSTOS MUSICALS


EL GRUP "OBRINT PAS" TRIOMFA
AL FESTIVAL DE ROCK ASIÀTIC
Mas avisa que hi haurà més retallades per evitar que Catalunya “caigui en el precipici”

El president de la Generalitat fa balanç dels set mesos de govern

Reitera que el ritme d'endeutament del govern tripartit portava el país “a la bancarrota”

Reclama màxim suport dels i “llibertat” dels partits catalans per reclamar el pacte fiscal a Madrid

El president Artur Mas en la roda de premsa abans de l'inici de vacances Foto: EFE.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha comparegut aquest dimarts després de la reunió del consell de govern i abans de les vacances per fer balanç dels set mesos al capdavant de l'executiu català, en què ja ha avançat que “la política d'austeritat i d'estalvi seguirà fins que el vaixell s'hagi estabilitzat i se situï en la línia de flotació”. Mas ha assegurat que a cap president li agrada retallar segons quins serveis sinó “fer inauguracions”, amb tot ha assegurat que “si no volem anar cap al precipici, no ens podem seguir endeutant al ritme que ho estàvem fent” quan CiU va arribar al govern. “Si haguéssim seguit a la deriva, Catalunya hagués anat al camí de la bancarrota”, ha insistit, tot i que després ha volgut llançar un missatge optimista assegurant: “Estic segur que en sortirem ben pagats”.
Mas ha recordat que fa temps va dir que els anys més dur serien aquest 2011 i el 2012. Amb tot, ha dit que “espero que a partir del 2013 hi haurà alegries més grans i podrem començar a tenir perspectives més bones”. A més, ha volgut deixar clar que encara “que hi hagi menys diners no és excusa per deixar de fer coses”.
En aquest sentit, Mas ha reiterat la importància de pactar un pacte fiscal, que ha recordat que caldrà tenir enllestit abans del 31 d'octubre.
En aquest punt, Mas ha reclamat “màxim suport” i “màxima llibertat” dels partits catalans a Madrid per a l'hora de reivindicar el pacte fiscal.
Sobre l'avançament electoral de les generals al 20 de novembre, Mas ha considerat que, en relació al pacte fiscal, com més aviat siguin les eleccions millor. “Ens apressa poder tenir més diners i més capacitat” per gestionar els ingressos. A més, ha avisat a PSC i PP que hi ha molts dels seus votants que estan d'acord amb el pacte fiscal i ha reclamat que ho tinguin en compte a l'hora de negociar-ho.


Els sindicats de RTVV insten el president Fabra a destituir els responsables de la fallida de l'ens

Assenyalen els directius i la Generalitat com a responsables del deute reconegut de 1.200 milions d'euros

S'apunta a l'aprovació d'un ERO per a acomiadar 800 de les 1.800 persones contractades

Els sindicats CCOO i CGT amb representació a Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) han instat el nou president de la Generalitat, Alberto Fabra, a destituir els responsables de la difícil situació econòmica de l'ens públic, que amb un deute reconegut de 1.200 milions d'euros, estudia presentar un ERO i acomiadar 800 treballadors dels 1.800 que hi ha contractats.
Els sindicats es fan ressò de l'“enorme inquietud, malestar i ràbia entre els possibles afectats per eixa mesura injusta”, de què s'informa hui en alguns mitjans de comunicació.
Els treballadors neguen qualsevol responsabilitat de la greu crisi financera que travessa l'ens i apunten una doble responsabilitat: en primer lloc, els directius del grup RTVV, actuals i anteriors, que han gestionat aquesta empresa “d'una manera tan demencial que l'han posat en un greu risc de supervivència”. Com a exemple “d'ineficàcia i corrupcions gerencials”, recorden , entre d'altres, els fiascos de la compravenda dels drets d'emissió del futbol o els drets de la Fórmula 1.
En segon lloc, apunten les responsabilitats polítiques. “La Generalitat ha convertit RTVV en un mitjà de propaganda política, gratis total, la factura del qual recau sobre les esquenes dels valencians. La Generalitat de Francisco Camps ha propiciat la fallida econòmica de RTVV”, expressen.
Revista EL TEMPS

16 d'abril de 2011
ELS DIES EN QUÈ EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
18 de juny de 2011

vilaweb.cat     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada