21 d’ag. 2011

186 dies sense TV3 al País Valencià

QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...
tv3.cat31 DIES DE PROMESA
El Consell Assessor de RTVE a Catalunya denuncia la manipulació d'imatges en l'agressió de Mourinho a Tito Vilanova

Demana que s'assumeixin responsabilitats · El Canal 24Horas va emetre una disculpa a quarts de cinc de la matinada
El Consell Assessor de RTVE a Catalunya ha considerat de greu error el tractament (vídeo) que el Canal 24Horas, de TVE, va fer de l'incidententre Jose Mourinho i Tito Vilanova durant la final de la Supercopa, dimecres passat. Diu que es tracta d'una 'manipulació de la informació, clarament intencionada, i que incompleix rotundament el criteri d'imparcialitat informativa que una televisió pública ha de complir de manera rigorosa'. Insisteix que el tractament de la notícia va ser 'clarament esbiaixat' i que responia a 'una voluntat partidista'. Per això, l'ens ha demanat que s'assumeixin responsabilitats i una rectificació pública de l'error.

RTVE va emetre unes disculpes l'endemà de l'emissió de la peça informativa a través del mateix Canal 24Horas, però ho va fer a quarts de cinc de la matinada, com es pot veure en aquest vídeo.


L'agressió de Mourinho a Vilanova, a qui li va ficar el dit a l'ull, va donarla volta al món en unes hores. Tot i que el FC Barcelona ha decidit no actuar i la Federació tampoc no sancionarà l'entrenador del Reial Madrid, alguns jugadors del Barça van tenir paraules molt dures contra l'actitud de Mourinho i imatge que aquest dóna del seu club. També hi ha qui va preferir prendre's el cas amb humor, i només van caldre unes hores perquè en fessin una samarreta.


DEMÀ 22 D'AGOST
100 anys d'Enric Valor
edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir

QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...
tv3.cat
30 DIES DE PROMESACompromís demanarà una investigació per la marginació d'un valencianoparlant en un jutjat d'Alzira

Un home de 86 anys va ser instat a utilitzar el castellà tot i les dificultats en el domini d'aquest idioma que presentava

El síndic del grup Compromís a les Corts, Enric Morera, ha anunciat que demanarà una investigació perquè “es depuren totes les responsabilitats per la repressió i marginació lingüística que ha patit un veí de 86 anys d'Alginet a l'hora de declarat als jutjats d'Alzira”.
Segons informa el diari Levante, un jutge va instar l'home –un valencianoparlant– que s'expressara en castellà, tot i les dificultats que tenia per utilitzar aquesta llengua.
“Cal evitar que persones que odien el valencià i els seus parlants treballen en l'administració pública i cobren dels diners que paguem tots amb els nostres impostos”, ha declarat Morera, que ha responsabilitzat el PP de “l'eliminació del valencià de la vida pública”.
El nacionalista ha recordat que si la llei de la funció pública valenciana recollira el requisit lingüístic com a condició per a convertir-se en funcionari s'hauria contribuït a evitar aquest tipus de “marginacions”.
“No podem oblidar que la llei aprovada per PP i PSOE en la legislatura passada, eliminava el requisit lingüístic, fet que demostra que per als dos grans partits centralistes el valencià és més un problema que no una llengua de futur i d'oportunitats”, ha criticat.


VOLEM TV3Revista EL TEMPS

16 d'abril de 2011
ELS DIES EN QUÈ EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
18 de juny de 2011

vilaweb.cat     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada