20 d’ag. 2011

185 dies sense TV3 al País Valencià

QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...
tv3.cat
30 DIES DE PROMESA
Compromís demanarà una investigació per la marginació d'un valencianoparlant en un jutjat d'Alzira

Un home de 86 anys va ser instat a utilitzar el castellà tot i les dificultats en el domini d'aquest idioma que presentava

El síndic del grup Compromís a les Corts, Enric Morera, ha anunciat que demanarà una investigació perquè “es depuren totes les responsabilitats per la repressió i marginació lingüística que ha patit un veí de 86 anys d'Alginet a l'hora de declarat als jutjats d'Alzira”.
Segons informa el diari Levante, un jutge va instar l'home –un valencianoparlant– que s'expressara en castellà, tot i les dificultats que tenia per utilitzar aquesta llengua.
“Cal evitar que persones que odien el valencià i els seus parlants treballen en l'administració pública i cobren dels diners que paguem tots amb els nostres impostos”, ha declarat Morera, que ha responsabilitzat el PP de “l'eliminació del valencià de la vida pública”.
El nacionalista ha recordat que si la llei de la funció pública valenciana recollira el requisit lingüístic com a condició per a convertir-se en funcionari s'hauria contribuït a evitar aquest tipus de “marginacions”.
“No podem oblidar que la llei aprovada per PP i PSOE en la legislatura passada, eliminava el requisit lingüístic, fet que demostra que per als dos grans partits centralistes el valencià és més un problema que no una llengua de futur i d'oportunitats”, ha criticat.


VOLEM TV3


Revista EL TEMPS

16 d'abril de 2011
ELS DIES EN QUÈ EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
18 de juny de 2011

vilaweb.cat     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada