1 d’ag. 2011

166 dies sense TV3 al País Valencià

QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...

tv3.cat 



11 DIES DE PROMESA



El PP rebutja que Franco deixi de ser alcalde honorífic de València

Els populars tomben la moció de Compromís al ple del consistori perquè consideren que 'ho va deixar de ser quan va morir' · El tinent d'alcalde Alfonso Grau creu que l'oposició viu obsessionada amb Franco

www.racocatala.cat
El ple de l'Ajuntament de València va rebutjar el darrer divendres retirar el títol d'alcalde honorífic de la ciutat al dictador Francisco Franco, títol que va ser-li concedit l'any 1939. El grup municipal de Compromís havia presentat una moció per retirar-li aquests honors que va comptar amb els vots de PSPV i EUPV, però el grup del PP, que compta amb majoria absoluta al consistori, ho va rebutjar. Segons el tinent d'alcalde Alfonso Grau va justificar la posició del PP assegurant que "no es pot retirar una cosa que ja no existeix" perquè amb la mort de Franco fa 35 anys i escaig "ja va deixar de ser alcalde honorífic", el mateix argument amb el qual el 2009 els populars ja van rebutjar una moció similar. El regidor popular va recordar que segons el Codi Civil "la personalitat civil s'extingeix per la mort de les persones" i per tant l'Ajuntament compleix amb la Llei de la Memòria Històrica. Compromís considera que la llei obliga el consistori valencià a retirar-li el títol, fet pel qual el seu portaveu municipal, Joan Ribó, va defensar que per sobre del Codi Penal, l'important és voler deixar clar que la ciutat i l'Ajuntament actual "no es corresponen" amb el plantejament que va motivar la concessió dels títols.


l'actor Sergi Mas a "Polònia"
TV3


Un dia abans que s'acabés el termini, el president dels Estats Units, Barack Obama, ha anuncia des de la Casa Blanca un acord per augmentar el sostre de despesa i evitar així que el país s'hagi de declarar en suspensió de pagaments. Demòcrates i republicans han pactat la reducció del dèficit d'uns 2,5 bilions de dòlars durant els pròxims deu anys. L'acord s'ha de sotmetre avui a la votació del Congrés i el Senat.





VilaWeb publica un número 0 gratuït de la nova revista mensual
www.vilaweb.cat

Es pot llegir a internet o descarregar-lo de forma lliure
Com us expliquem en aquest vídeo, VilaWeb va publicar divendres el número 0 de la seva revista mensual, que aplegarà cada trenta dies el millor del contingut publicat al diari i articles inèdits que ajudaran a entendre millor la realitat informativa del país i del món. La revista (.pdf) també es pot llegir en format digital des de la plataforma d'Issuu o en dispositius mòbils del tipus de l'iPad. Aquest número és gratuït i obert per a tothom. A partir del següent número, corresponent al mes de setembre i que apareixerà el primer d'octubre, la revista serà accessible només pels membres de +vilaweb.
La revista inclou una innovadora secció de periodisme de dades i dossiers sobre els grans temes d’actualitat com ara la dimissió del president Camps, les amenaces de l’extrema dreta després de l’atemptat de Noruega o les reflexions del món sobiranista, un any després del 10-J.  Molts articles són interactius i porten a arxius de vídeo o àudio. Per exemple un article de Xavier Montanyà sobre Jordi Vendrell està enllaçat al programa de L’Internauta dedicat a ell. O un fragment de l’entrevista amb la vídua de Pau Casals porta a un vídeo sobre el famòs concert a la Casa Blanca. 
La revista es pot llegir en versió online a través de la plataforma issuu o descarregant l’arxiu .pdf. També es pot llegir en aparells tipus tablet, en el cas de l’iPad carregant el .pdf a l’iBooks.A partir de l’edició de setembre la revista mensual de VilaWeb serà accessible només per als membres col·laboradors, parçoners o protectors de +vilaweb, la comunitat de lectors que dóna suport al diari.




edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir



QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...

 tv3.cat


10 DIES DE PROMESA




VOLEM PREMSA EN CATALÀ

Barcelona

La capçalera de l'històric diari "Avui" s'uneix a partir d'aquest diumenge amb la d"El Punt" i passa a dir-se "El Punt Avui"

Actualitzat a les 12:14 h   31/07/2011

"El Punt Avui" és la nova capçalera del grup Hermes, que ja està a la venda. La unió dels dos diaris s'ha fet per estalviar costos i no doblar esforços. L'estructura del diari serà similar a la de fins ara. La novetat arribarà a mitjans d'agost quan es posi a la venda de manera independent "El9", un diari esportiu que substituirà el suplement.


Foto: 3cat24.cat




Utoya (País Valencià)

29 juliol 2011 -   ANTONI RUBIO
www.linformatiu.com
La fúria, l’odi, la intolerància i la visceralitat es van barrejar de mala manera aquell dia, a la petita illa d’Utoya. El paradís escandinau, desenmascarat en els darrers anys a colps de novel·la negra i alts índexs de suïcidi, va perdre definitivament la màscara quan Anders Behring Breivik va decidir erigir-se en el salvador de la pàtria i de les essències europees amb bombes casolanes fetes amb fertilitzants i armes automàtiques per a matar adolescents indefensos. La sang i la fúria van omplir la petita illa noruega fins a vessar pels costats, caure al mar i estendre’s a la resta del Vell Continent i del món, que es despertaren corpresos i amerats d’un líquid roig i espés.
Utoya, però, no és només una petita i desconeguda illa noruega transformada en un cementeri etern per una tragèdia. Utoya és un lloc inconcret, sense forma ni coordenades geogràfiques definides, que apareix de tant en tant per un continent que no sap cap a on camina. Avui, Utoya està al llac Tyrifjorden i coincideix amb un illot noruec del mateix nom, però també hem patit moltes altres Utoyes en altres indrets que ens han deixat una llarga llista de víctimes de la mateixa fúria, del mateix odi: Guillem AgullóAitor ZabaletaCarlos Palomino,Lucrecia PérezAraceli Guillén

Avui, Utoya està al llac Tyrifjorden i coincideix amb un illot noruec del mateix nom, però també hem patit moltes altres Utoyes en altres indrets que ens han deixat una llarga llista de víctimes de la mateixa fúria, del mateix odi

Amb tot, en altres Utoyes no s’han donat les condicions d’una massacre massiva, però això no els lleva ni un bri de perillositat. Que no hi haja un braç executor suficientment hàbil i desequil·librat com per a dur a terme una matança, no vol dir que el rerefons del problema no siga real i que el perill que Utoya torne a aparéixer en qualsevol moment estiga ben present. El discurs integrista, xenòfob, violent i hipòcrita que hi ha darrere d’aquestes accions s’estén com una taca d’oli i deixa la porta oberta a més tragèdies.
Utoya podria ben bé ser una comarca més del País Valencià. Ací, com a la resta dels Països Catalans i de l’estat espanyol, engolim cada dia el brou violent en què s’alimenta la ideologia de l’odi. La ultradreta mediàtica –i, ací, que cadascú pensen en qui vulga, i de segur que a tots ens vénen al cap els mateixos noms- fa temps que engreixa les bèsties amb un discurs d’escassa validesa intel·lectual però d’ampla penetració social: l’odi a l’immigrant (culpable de l’augment de la delinquència, del col·lapse dels hospitals, del fracàs escolar, de la manca de serveis socials…), l’odi al diferent (als homosexuals, que perverteixen la societat; als indignats, que embruten places, molesten els comerços i demanen impossibles), l’odi als catalans i bascos (que imposen la seua llengua fins a fer desaparéixer el castellà, que retallen la llibertat pel seu nacionalisme, que només fan que xuclar del pot de l’estat...), l’odi a les esquerres (que volen –ai, las!- trencar Espanya!!!!!).
El discurs de l’odi qualla i, de tant en tant, la violència verbal es transforma en física. L’atac a la presentació del llibre de Vicent Flor fa unes quantes setmanes només és l’últim exemple d’una llarga llista d’agressions que els autors intel·lectuals ignoren o, fins i tot, condemnen amb boca petita i hipocresia gran. Que hi haja un salt qualitatiu i un dia tinguem un Utoya al costat de casa, només és qüestió de temps. I la solució no passa per lamentar-ho després, sinó combatre amb fermesa els discursos que porten a aquestes situacions extremes.
No per dur jaqueta, corbata, tindre la cartera farcida de bitllets i ser de dretes, hom està lliure de fer apologia del terrorisme… Utoya n’és la prova.







I DESPRÉS DE SOFRIR-LO, A PAGAR-LI LA SOPA BOBA DE PER VIDA...

CAMPS DEJARÁ DE SER DIPUTADO
I TENDRÁ UN CARGO VITALICIO

El expresidente de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, solicitó ayer el ingreso en el Consejo Jurídico Consultivo (CJC) de la Comunidad Valenciana, una opción que le ofrece el estatuto de los expresidentes del Consell y que no ha utilizado ninguno de sus antecesores.  www.elpais.com

      La noticia en otros webs

      Desde el momento en que se produjo su cese, Camps puede ostentar la condición de miembro permanente del CJC sin límite temporal y ejercer sus funciones con carácter vitalicio, con voz pero sin voto, y sin que se compute su asistencia a efectos del quórum de la institución. Al alcanzar esta condición debe renunciar al acta de diputado en las Cortes Valencianas y, por ello, perder el aforamiento. Esta situación no afectaría al proceso judicial en el que está inmerso Camps, el conocido caso de los trajes -en el que está imputado por cohecho pasivo impropio-, ya que otro de los acusados, Ricardo Costa, quien ayer hizo efectivo un aval bancario para la fianza del juicio, sigue siendo diputado.Camps ocupó el banco azul de las Cortes Valencianas por última vez este martes y el jueves se sentó en su nuevo escaño, en la tercera fila, entre las alcaldesas de Valencia y Alicante. Un sector del PP valenciano no era partidario de que permaneciera como diputado, ya que su presencia en medio de un proceso judicial era munición para la oposición. Ahora, según fuentes jurídicas, el CJC le prepara un despacho. Como expresidente tiene derecho a que la Generalitat ponga a su disposición una oficina de apoyo con dos empleados eventuales con funciones de asesoramiento y un coche oficial con conductor.  








      Revista EL TEMPS

      16 d'abril de 2011
      ELS DIES EN QUÈ EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
      18 de juny de 2011

      vilaweb.cat    

      Cap comentari:

      Publica un comentari a l'entrada