14 de set. 2011

210 dies sense TV3 al País Valencià

QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...






55 DIES DE PROMESA







Buenafuente torna a TV3
Buenafuente tornarà a TVC amb dos programes d'entrevista a Eduard Punset aquesta temporada. La televisió pública catalana estrena curs amb la voluntat de "ser al costat de la societat" en aquests moments difícils.

15:50
09.09.2011 - 23:09 - www.cronica.cat
El 'showman' Andreu Buenafuente torna a la seva casa televisiva. De moment, de forma fugaç: el proper novembre dirigirà dos programes d'entrevista amb el divulgador científic Eduard Punset. Buenafuente ho ha anunciat aquest migdia en la presentació de la nova temporada de TVC.
Un cop desplegats, el curs passat, els nous canals de la TDT, la televisió pública estrena aquesta temporada amb la voluntat de "ser al costat de la societat" en "moments difícils", ha indicat la seva directora, Mònica Terribas.
Les novetats en la programació es concentren en el camp de la ficció, amb dues sèries centrades en policies o investigadors, i una altra d'animació per a adults feta per Òscar Dalmau i Òscar Andreu.





La llengua com a polèmica,
com sempre
Sergi Durbà
13 setembre 2011   -     www.linformatiu.com  
Realment desencantat de les polítiques que fan ús i abús dels conflictes lingüístics presents en les nostres terres, potser ha arribat ja el moment d’adoptar una postura digna i allunyada, en bona mesura, de les declaracions i sentències pamfletàries dels respectius partits i tribunals que ens gestionen l’existència i la nostra capacitat de decidir el que volem o no volem parlar. Perquè no ens hem d’enganyar: els catalanoparlants estem sols i no ens ha d’ajudar ningú, ni els que fan campanya assegurant-nos la supervivència de la llengua al País Valencià, ni evidentment els antany terratinents transformats ara en mediocres governants d’extrema dreta.
La nostra lluita pel foment del català, del nostre valencià, és solitària. I reclama sacrificis, tot plegat assumir uns costos que no ens mereixem però que ens empenten a plantar-nos d’una vegada per totes
Ni els uns ni els altres. La nostra lluita pel foment del català, del nostre valencià, és solitària. I reclama sacrificis, tot plegat assumir uns costos que no ens mereixem però que ens empenten a plantar-nos d’una vegada per totes. Només amb coherència, sense a penes parpellejar, parlant i escrivint la nostra llengua amb naturalitat i correcció, des de la nostra llibertat individual. Només això. O dit amb altres paraules: ignorant totes i cadascuna de les polèmiques al voltant de la llengua que tant d’impacte mediàtic tenen en la nostra rutina com a ciutadans amb drets consolidats al llarg del temps. La nostra ha de ser una resposta contundent, una demostració de fidelitat lingüística plena que fregue fins i tot el que alguns anomenen desobediència als que ens volen fer veure que és normal i no ho és, és a dir, des del fet de demanar un simple café tallat en castellà en un poble com Sagunt fins al fet de presentar com a extraordinari que una persona reba un ensenyament públic en la llengua pròpia del seu país, o comunitat, o el que siga. Ens farem molt de mal a nosaltres mateixos si dimitim de la nostra llengua a les primeres de canvi o si intentem ser “educats” amb aquells que volen —no hem d’oblidar— esborrar-nos del mapa i convertir-nos, directament, en un patètic aparador turístic connectat a Madrid amb trens d’alta velocitat. Siguem coherents, deixem-los en evidència malgrat que parega impossible i malgrat que siguen més i, en aparença, més organitzats. No és veritat. A la nostra, i a per totes.







edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir


LA ILP ES TRAMITARÀ
LA PROPERA LEGISLATURA

VOLEM TV3 !


La ILP 'Televisió sense fronteres' es tramitarà al congrés espanyol la pròxima legislatura
www.vilaweb.cat

Tots els grups hi voten a favor, tret del PP, que s'absté, i d'UpyD i UPN

La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) 'Televisió sense fronteres', impulsada per ACPV, es tramitarà al congrés espanyol la pròxima legislatura, després de les eleccions del 20 de novembre. Avui tots els grups han votat a favor de l'admissió a tràmit, tret del PP, que finalment s'ha abstingut. Després d'haver estat vetada durant gairebé un any pel govern espanyol, el PSOE va decidir al juliol d'acceptar-ne la tramitació i també va anunciar que hi votaria positivament. El coordinador d'Acció Cultural, Toni Gisbert, ha valorat molt positivament que s'hagi pogut arribar fins aquí, sobretot tenint en compte l'esforç: 'S'han anat superant tots els obstacles perquè la fita era molt clara i ha permès de sumar moltes sensibilitats a la campanya.'

Tramitació amb majoria del PP al congrés?


Gisbert no es manifesta especialment preocupat perquè el debat i la votació de la proposició de llei es facin amb una possible majoria del PP al congrés, després de les eleccions. 'L'objectiu és que una qüestió relacionada amb els drets democràtics i el compliment d'una llei de rang europeu aprovada per unanimitat al congrés no depengui de les majories i minories parlamentàries... De fet, també hem tingut maldecaps i actituds hostils de governs socialistes.'Malgrat la llarga campanya i les moltes reunions per a aconseguir l'acceptació de la ILP, al congrés no hi ha assistit avui cap representant de l'entitat.
L'acceptació a tràmit de la ILP pot fer que a partir d'ara es desenvolupin les disposicions necessàries per a legalitzar l'intercanvi d'emissions dels mitjans de comunicació entre territoris de llengua catalana, èuscara i gallega, un intercanvi basat en el desenvolupament de la Carta europea de les llengües regionals o minoritàries (pdf) en l'àmbit de la comunicació. 

Campanya de recull de signatures.

La ILP va arribar al congrés després d'una llarga campanya d'Acció Cultural, en què es van aplegar 651.650 signatures. Després del vet inicial, ACPV es va reunir amb els grups parlamentaris del congrés, amb institucions i personalitats polítiques, econòmiques i el Ministeri de Presidència.




13  DE SETEMBRE
ADMISSIÓ AL PARLAMENT:
"ILP SENSE FRONTERES"
V O L E M    T V 3 !





QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...





54 DIES DE PROMESA




Madrid

Tots els partits del Congrés excepte el PP, UPN i UPyD donen suport a la immersió lingüística

www.324.cat   13/09/2011

Tots els grups parlamentaris, excepte el PP, UPN i UPyD, han donat suport al vigent model lingüístic en el sistema educatiu català. Ha estat a través d'una esmena transaccional, presentada per ERC. A l'escrit es manifestava el suport al model d'immersió lingüística "com a garantia de cohesió social i de la plena igualtat d'oportunitats, així com de la plena competència lingüística i aprofitament escolar de tot l'alumnat, tant en català com en castellà, oral i escrit, al final l'etapa educativa obligatòria (ESO), tal com demostren els estudis comparatius que avaluen la qualitat del sistema educatiu català".





Els grups parlamentaris han donat suport "al dret a rebre l'educació en català, d'acord amb el que disposa l'Estatut de Catalunya i les lleis, i que s'utilitzi normalment el català com a llengua vehicular i d'aprenentatge". De la mateixa manera, els grups parlamentaris que hi han votat a favor han reconegut el dret de l'alumnat català a no ser segregat en centres ni en grups diferents segons la llengua, d'acord amb el model lingüístic. També per a aquells alumnes, la llengua habitual dels quals sigui el castellà, i que s'incorporin tardanament al sistema educatiu, que, segons l'esmena, tenen dret a rebre el suport especial si així ho requereixen. El pacte ha estat qualificat d'"històric" pel promotor de la iniciativa i portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, que ha opinat que l'acord porta el suport del "conjunt del catalanisme".





Revista EL TEMPS

16 d'abril de 2011
ELS DIES EN QUÈ EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
18 de juny de 2011

vilaweb.cat    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada