6 de set. 2011

202 dies sense TV3 al País Valencià

QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...

 tv3.cat
46 DIES DE PROMESA

Barcelona

Milers de persones surten al carrer per un referèndum sobre la reforma constitucional

www.3cat24.cat  06/09/2011

Organitzacions sindicals i socials han culminat aquest dimarts amb marxes a diverses ciutats les mobilitzacions que des del 31 d'agost s'han desenvolupat contra la reforma de la Constitució que limita el dèficit. A Barcelona, milers de persones -20.000 segons els organitzadors, 5.000 d'acord amb la Guàrdia Urbana- han participat a la manifestació amb el lema "Contra la reforma, #jovullvotar", que ha acabat finalment davant de la seu de Correus a la Via Laietana, i en què s'ha denunciat que la reforma s'ha fet d'esquena a la ciutadania. A Madrid, els manifestants han caminat darrere la frase "Contra la reforma de la Constitució, referèndum ara". Dos actors han llegit a a la Puerta del Sol un manifest que denuncia el canvi "antidemocràtic".

EL CONSELLER AFIRMA QUE EL DECRET NO ÉS INTOCABLE PERÒ SÍ LEGÍTIM
Císcar obri la porta al valencià però no la tanca al decret de Font de Mora
JÉSSICA MARTORELL.  www.linformatiu.com
La línia en valencià encara té possibilitats de sobreviure amb el PP. Eixa és la conclusió que Escola Valenciana ha tret després de reunir-se ahir amb el conseller d’Educació, José Ciscar, per debatre el polèmic decret plurilingüe impulsat per l’anterior conseller, Alejandro Font de Mora, que preveia eliminar l’ensenyament en valencià. No obstant això, Escola Valenciana espera amb cautela el canvi promès, ja que encara que Ciscar ha obert les portes del consens, també ha advertit que el decret està legitimat pels votants del PP.

Milers de ciutadans es manifesten a Barcelona, Palma i València contra la reforma

Un grup de manifestants ha provat de boicotar la capçalera de la marxa de Barcelona · No admeten que la constitució limiti el dèficit públic i demanen un referèndum
www.vilaweb.cat


Tres mobilitzacions han protestat avui contra la reforma de la constitució espanyola a Barcelona, Palma i València. A Barcelona, milers de ciutadans han recorregut la Via Laietana convocats per sindicats i entitats. A Palma s'ha fet una cadena humana des de la seu del PSOE a la del PP. I a València, una concentració davant de la delagació del govern espanyol.


La manifestació de Barcelona, sota el lema 'Contra la Reforma, jo vull votar', ha sortit de la plaça d'Urquinaona i s'ha acabat sobtadament al final de Via Laietana, on s'ha llegit un manifest. Un grup d'unes 25 persones, majoritàriament joves anticapitalistes, han provat sense èxit d'obstaculitzar la sortida de la manifestació d'unes 20.000 persones, segons els organitzadors, amb crits contra els sindicats majoritaris i contra la patronal. La pressió de la marxa ha fet començar la manifestació, mentre que el petit grup de joves s'ha situat al front de la manifestació mantenint els crits contra els sindicats, especialment dirigits contra CC OO i la UGT.

La concentració de València s'ha fet sota el lema 'No a la reforma de la constitució, Referèndum ara'. A Castelló i Alacant també hi ha hagut manifestacions, en aquest cas davant la sots-delegació del govern espanyol.

Les manifestacions d'avui volen denunciar que la reforma es faci al dictat dels mercats i del poder financer i contra la voluntat democràtica de la gent. Els convocants creuen que marcar el sostre del dèficit dins la constitució espanyola és polititzar-la en favor d'una opció neoliberal i dretana; i també que la reforma no ajudarà a reduir el dèficit públic actual, ans deteriorarà encara més el teixit econòmic i social del país.


edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahirQUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...


46 DIES DE PROMESASOBRE LA IMMERSIÓ...Cal parlar clar

VICENT PARTAL - 05.09.2011 - www.vilaweb.cat - director@vilaweb.cat

Un dels mals de la política del nostre país és que no tendim a parlar clar. Fem servir un codi ple de senyals poètics i de frases condicionals que a vegades no deixa entendre què volem. Als altres, no ho deixa entendre. I qui sap si ni a nosaltres tampoc. 

Hi ha qui opina que això és bo, que aconseguim més coses així que no essent rudes. Potser en el passat, i en alguna ocasió concreta. Avui no sé quin sentit té especular, vista l'aliança espanyolista del PP i del PSOE. Ens van demostrar prou la setmana passada a quin grau d'autisme podien arribar. Ni ens veuen ni ens consideren, i això no minvarà pas, ja ens hi podem posar com vulguem. 

Per tant, parlem clar. Diguem exactament per on passarem i què implicarà cada xoc. Ahir, diumenge, a darrera hora, el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i el ministre espanyol del ram van provar de rebaixar la importància de la interlocutòria contra la immersió lingüística, dient, de sobte, que únicament concernia quatre famílies o cinc. 

Tinc la seguretat que no haguessen dit res, sense l'enrenou i la contundència amb què la societat catalana va denunciar aquest atac. Des de les associacions de pares als diaris i des dels polítics als sindicats d'ensenyants. Això ha estat un clam, amplificat a més per la xarxa, que ha arribat a qui havia d'arribar. 

Hem parlat clar i hem de continuar parlant-hi. La immersió és intocable al Principat, igual que el decret Font de Mora era impossible d'acceptar al País Valencià. I qui vulga traspassar aquestes ratlles ha de saber que toparà amb una societat compacta disposada a no callar i disposada també a demostrar que, qui es creu que per la força guanya, per la raó ho pot perdre tot.


Jornada important per a l'ensenyament al PV
Escola Valenciana es reuneix amb el conseller d'Educació, al cap de setze anys

Exigirà a Císcar un compromís oficial i ferm d’abandonar el decret de Font de Mora
www.vilaweb.cat
Escola Valenciana es reunirà avui amb el conseller d'Educació, José Císcar, per confirmar-li que repudia frontalment el polèmic decret de l'ex-conseller Font de Mora, que volia incorporar l'anglès a l'escola en detriment del català i suprimir les línies en català.

José Ciscar (Conseller d'Educació PV)
La reunió es farà en un context especial: d'una banda, és la primera vegada en setze anys que un conseller d'educació rep l'entitat (la darrera fou el 1995, quan era conseller Fernando Villalonga); d'una altra, fa pocs dies el president Alberto Fabra va declarar que no pensava pas desenvolupar el decret i que repensaria la manera d'incorporar l'anglès a l'ensenyament.


Escola Valenciana: 'Frenant el decret contra el valencià no n'hi ha prou'
Escola Valenciana va manifestar, amb molta prudència sobre les paraules de Fabra, que exigiria un compromís ferm i públic a Císcar en la reunió d'avui (comunicat). Perquè frenant el decret no n'hi ha pas prou. Com explicava a VilaWeb el gerent d'Escola Valenciana, Àngel Martí, el govern ha aprovat una sèrie d'ordres i normes noves, fora del decret, que van contra l'ensenyament en català i per això és necessària una negociació clara amb tot el sector educatiu per tal que, a més del decret, també es retirin aquestes normes: 'Allò que volem és el compromís ferm de repudiar el decret i que el govern no aprofiti les altres ordres per anar anquilosant el sistema.'

Per exemple, no fa gaire s'han agrupat algunes línies de secundària en català amb línies en espanyol, i la preferència s'ha donat a l'espanyol, de manera que han desaparegut moltes de les poques línies en català de secundària existents.

Escola Valenciana també vol exigir al conseller que no hi hagi més obstacles a l'obertura de noves línies en català, atès que hi ha més demanda que no pas oferta --a banda que els entrebancs administratius no deixen créixer l'entitat, malgrat la intensa demanda social i educativa.

Recuperar la interlocució
Una altra cosa que Escola Valenciana vol demanar és de recuperar la interlocució amb el govern, perduda fa setze anys, i de mantenir reunions periòdiques amb el conseller, perquè vol ser tinguda en compte en tot debat educatiu. No debades les línies en català són les que millors resultats ofereixen en català, anglès, castellà i en les altres matèries, de tot el País Valencià. Per això, pensa a sol·licitar al conseller que faci públics els estudis de la Generalitat mateixa, d'aquests últims anys, que ho corroboren.


CAPDAVANTERS EN DEUTE, A LA CUA EN OCUPACIÓ
El personal es retalla, les grans despeses no
LAURA L. DAVID.  
www.linformatiu.com
La Generalitat comença a acomiadar treballadors de l’Administració, que se sumen a les vacants no ofertes en l’ensenyament públic. La Comunitat, que acumula un deute de 12.193 milions d’euros, és la tercera en nombre d’aturats de l’estat espanyol
Jaraba, reelegit director de RTVV

Els vots dels consellers del PP al Consell d'Administració li donen la majoria simple necessària per a ocupar el càrrec en segona convocatòria

Un conseller socialista no ha assistit a la votació

El consell d'Administració de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) ha reelegit José López Jaraba com a director general de l'ens públic.
El nomenament s'ha fet efectiu amb els vots a favor dels sis representants del PP i ha contat amb el vot en contra dels representants dels partits de l'oposició --PSPV, EUPV i Compromís--, quatre en aquesta ocasió en lloc de cinc al no assistir un dels consellers socialistes.
La reelecció de López Jaraba al capdavant de RTVV s'ha portat a terme aquest dijous després que dilluns passat PSPV, EUPV i Compromís rebutjaren la proposta del PP de mantenir-lo en el càrrec.
En aquell moment, el nomenament de Jaraba hauria d'haver obtingut la majoria de dos terços del Consell d'Administració i en no aconseguir-la es va decidir una segona convocatòria per a aquesta jornada en la qual només era necessària la majoria simple.NI CONTRACTES DE GÜRTEL, NI FI A LA MANIPULACIÓ A CANAL 9, NI REUNIÓ AMB L'AVM...
Fabra promet però no actua
JESSICA MARTORELL. WWW.LINFORMATIU.COM
"Aspire a aconseguir que es torne a parlar en positiu de la Comunitat”, foren les paraules de l’estrenat president dies després d’ocupar la cadira de la Generalitat. Quaranta dies després, Alberto Fabra sols s’ha obstinat en projectar amb el seu discurs una nova imatge de València: transparència, canvis a RTVV, diàleg amb l’oposició i altres grups oblidats per Camps. Però les seues promeses sols s’han quedat en paraules i a hores d’ara, encara amaga els papers en relació al cas Gürtel i la manipulació segueix intacta a la televisió pública. Res no ha canviat.

Quatre finalistes per al concurs Sons de la Mediterrània 
El 3 de novembre la Fira Mediterrània de Manresa acollirà la gran final


www.enderrock.cat
Riu, Naia, Katroi Ensemble i Borinots Tres Quar-trance són els quatre grups finalistes del IV Concurs Sons de la Mediterrània. Tots ells actuaran a la final, que se celebrarà d'aquí a dos mesos: serà el dijous 3 de novembre a la Fira Mediterrània de Manresa. Aquell dia se sabrà qui pren el relleu de Tazzuff, guanyadors de l'anterior edició del concurs.


A la final del 4t Concurs de Maquetes confluiran quatre camins musicals que tenen l’origen en la tradició musical mediterrània, però que prenen direccions diferents. Els santboians Riu combinen el repertori tradicional català amb estructures de la música celta; Naia és una banda amb integrants de diversos pobles valencians que es mou entre el folk i la cançó d’autor; Katroi Ensemble, de les comarques gironines, emparenten les tonades tradicionals amb els arranjaments jazzístics, mentre que Borinots Tres Quar-trance, de Mataró i Sants, duen la tradicional formació de la cobla de tres quartans a les sonoritats discotequeres.El jurat del Concurs Sons, format per representants de la Fira Mediterrània, el Centre Artesà Tradicionàrius, iCat fm, el Festacarrer d'Ondara i la revista Sons de la Mediterrània, ha escollit aquestes quatre propostes entre les 56 rebudes. El premi del concurs comprèn actuacions al Tradicionàrius, la Fira Mediterrània, el Circuit Folc, el FIMPT de Vilanova i la Geltrú, la Festcat de Llívia i el Festacarrer d’Ondara, a més de la gravació d’un disc i una campanya de promoció a la revista Sons de la Mediterrània i a l’emissora iCat fm.

Revista EL TEMPS

16 d'abril de 2011
ELS DIES EN QUÈ EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
18 de juny de 2011

vilaweb.cat     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada