7 de set. 2011

203 dies sense TV3 al País Valencià

QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...



"Sense ficció" emet un documental sobre l'11-S. Però el que fa que aquest documental sigui diferent dels altres que s'han fet sobre els atacs a les Torres Bessones és que "102 minuts que van canviar Amèrica" està fet a partir de les imatges de diversos testimonis que van presenciar uns dels atacs terroristes més mediàtics de la història. Tot l'arxiu visual ens arriba de la mà d'un centenar de persones que van viure en primera persona aquests fets esgarrifosos. 



47 DIES DE PROMESA



El Senat aprova definitivament la reforma constitucional
www.3cat24.cat - 07/09/2011

La reforma de la Constitució que ha de garantir l'estabilitat pressupostària de les Administracions Públiques ha quedat aprovada definitivament després de ser avalada pel Senat amb 233 vots a favor del PP, PSOE, PSC i UPN, tres en contra i sense que els senadors de CiU hagin participat en la votació. Els senadors catalans han mantingut en la votació la mateixa posició que van tenir els seus grups al Congrés.
La modificació de l'article 135 de la Carta Magna ha estat avalada pel ple de la Cambra Alta després d'haver rebutjat majoritàriament les esmenes que les minories d'esquerra i les formacions nacionalistes hi havien presentat, incloses les que reclamaven que la reforma fos sotmesa a referèndum popular.

Els tres vots emesos en contra procedeixen dels dos senadors de Coalició Canària i del representant de Fòrum Astúries. Els tres senadors d'ERC juntament amb els del BNG s'han absentat de l'hemicicle just abans de la votació, mentre que els nacionalistes de CiU, PNB, així com els dos parlamentaris d'ICV s'han quedat als seus escons però sense participar en la votació final del conjunt. Els senadors socialistes crítics amb aquesta modificació, Imanol Zubero i Roberto Lertxundi, no han anat a la sessió plenària.

Diputats i senadors tenen termini fins al dia 22 per demanar un referèndum
Una vegada que el Senat ha culminat la tramitació parlamentària de la reforma de la Constitució, els diputats i senadors tindran de termini fins al pròxim 22 de setembre per demanar un referèndum, que només es convocaria si així ho demanen 35 membres de la Cambra Baixa o 26 de l'Alta.

Segons recull el mateix text constitucional, el procediment seguit per incloure la modificació que fixarà el límit de dèficit de les administracions públiques, obre la possibilitat d'un referèndum. L'article 167 de la Constitució regula que, aprovada la reforma per les Corts Generals, serà sotmesa a referèndum per a la seva ratificació si així ho demanen, dins dels quinze dies següents a la seva aprovació, una dècima part dels membres de qualsevol de les Cambres .

És a dir, que fins al dia 22 de setembre podrà demanar la celebració de la consulta, que es duria a terme si ho demana la desena part dels 350 diputats (35) o dels 261 senadors (26). Unes xifres que els representants dels grups parlamentaris vaticinen que no s'aconseguiran.


www.acpv.cat

13  DE SETEMBRE
DEBAT AL PARLAMENT:
"ILP SENSE FRONTERES"
V O L E M    T V 3 !



edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir

 QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...

 tv3.cat




46 DIES DE PROMESA





Barcelona

Milers de persones surten al carrer per un referèndum sobre la reforma constitucional

www.3cat24.cat  06/09/2011

Organitzacions sindicals i socials han culminat aquest dimarts amb marxes a diverses ciutats les mobilitzacions que des del 31 d'agost s'han desenvolupat contra la reforma de la Constitució que limita el dèficit. A Barcelona, milers de persones -20.000 segons els organitzadors, 5.000 d'acord amb la Guàrdia Urbana- han participat a la manifestació amb el lema "Contra la reforma, #jovullvotar", que ha acabat finalment davant de la seu de Correus a la Via Laietana, i en què s'ha denunciat que la reforma s'ha fet d'esquena a la ciutadania. A Madrid, els manifestants han caminat darrere la frase "Contra la reforma de la Constitució, referèndum ara". Dos actors han llegit a a la Puerta del Sol un manifest que denuncia el canvi "antidemocràtic".









EL CONSELLER AFIRMA QUE EL DECRET NO ÉS INTOCABLE PERÒ SÍ LEGÍTIM
Císcar obri la porta al valencià però no la tanca al decret de Font de Mora
JÉSSICA MARTORELL.  WWW.LINFORMATIU.COM
La línia en valencià encara té possibilitats de sobreviure amb el PP. Eixa és la conclusió que Escola Valenciana ha tret després de reunir-se ahir amb el conseller d’Educació, José Ciscar, per debatre el polèmic decret plurilingüe impulsat per l’anterior conseller, Alejandro Font de Mora, que preveia eliminar l’ensenyament en valencià. No obstant això, Escola Valenciana espera amb cautela el canvi promès, ja que encara que Ciscar ha obert les portes del consens, també ha advertit que el decret està legitimat pels votants del PP.





Milers de ciutadans es manifesten a Barcelona, Palma i València contra la reforma

Un grup de manifestants ha provat de boicotar la capçalera de la marxa de Barcelona · No admeten que la constitució limiti el dèficit públic i demanen un referèndum
www.vilaweb.cat


Tres mobilitzacions han protestat avui contra la reforma de la constitució espanyola a Barcelona, Palma i València. A Barcelona, milers de ciutadans han recorregut la Via Laietana convocats per sindicats i entitats. A Palma s'ha fet una cadena humana des de la seu del PSOE a la del PP. I a València, una concentració davant de la delagació del govern espanyol.


La manifestació de Barcelona, sota el lema 'Contra la Reforma, jo vull votar', ha sortit de la plaça d'Urquinaona i s'ha acabat sobtadament al final de Via Laietana, on s'ha llegit un manifest. Un grup d'unes 25 persones, majoritàriament joves anticapitalistes, han provat sense èxit d'obstaculitzar la sortida de la manifestació d'unes 20.000 persones, segons els organitzadors, amb crits contra els sindicats majoritaris i contra la patronal. La pressió de la marxa ha fet començar la manifestació, mentre que el petit grup de joves s'ha situat al front de la manifestació mantenint els crits contra els sindicats, especialment dirigits contra CC OO i la UGT.

La concentració de València s'ha fet sota el lema 'No a la reforma de la constitució, Referèndum ara'. A Castelló i Alacant també hi ha hagut manifestacions, en aquest cas davant la sots-delegació del govern espanyol.

Les manifestacions d'avui volen denunciar que la reforma es faci al dictat dels mercats i del poder financer i contra la voluntat democràtica de la gent. Els convocants creuen que marcar el sostre del dèficit dins la constitució espanyola és polititzar-la en favor d'una opció neoliberal i dretana; i també que la reforma no ajudarà a reduir el dèficit públic actual, ans deteriorarà encara més el teixit econòmic i social del país.












Revista EL TEMPS

16 d'abril de 2011
ELS DIES EN QUÈ EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
18 de juny de 2011

vilaweb.cat     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada