12 de set. 2011

208 dies sense TV3 al País Valencià

Demà pot ser un dia clau...


651.650 persones humanes
van signar per veure TV3
al País Valencià i a les Illes


13  DE SETEMBRE
DEBAT AL PARLAMENT:
"ILP SENSE FRONTERES"
V O L E M    T V 3 !


QUÈ ENS HAN PROHIBITAVUI...
tv3.cat
 53 DIES DE PROMESAEL CONGRÉS ESPANYOL DEBAT I VOTA L’ENTRADA A TRÀMIT DE LA ILP DEMÀ DIMARTS 13 DE SETEMBRE
dilluns, 12 de setembre de 2011 - www.acpv.cat
Després que l’Oficina del Cens va validar les 651.650 signatures recollides per la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) “Televisió sense Fronteres” el juliol del 2010, la Ministra de la Presidència del Govern espanyol Fernández de la Vega va vetar l’entrada a tràmit del projecte de llei impulsat per aquestes signatures. Durant mesos, Acció Cultural va realitzar diverses gestions i reunions amb els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats, diferents institucions i personalitats del món de la política i de l’economia i del mateix Ministeri. Finalment, en una reunió formal, el passat 5 de juliol, el nou Ministre de la Presidència Ramón Jauregui ens confirmava que el Govern espanyol aixecava aquell veto.
Llegiu-ne més...


Concentració davant la Generalitat Valenciana per exigir les emissions de TV3 Foto:JOSEP CUELLAR
El Congrés debatrà aquesta setmana l'intercanvi d'emissions dels mitjans de comunicació en territoris que comparteixen llengua.       
Chacon demana al PP que no “continuï posant pals a les rodes” en matèria lingüística i audiovisual
12/09/11 16:22 POLÍTICA - BARCELONA  -  www.elpuntavui.cat


El Congrés vota demà si pren en consideració la ILP per TV3 al País Valencià

El Congrés vota demà si pren en consideració la ILP per TV3 al País Valencià

El Congrés dels Diputats debatrà i votarà demà la presa en consideració de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió Sense Fronteres, que entres d'altres coses vol que es pugui veure TV3 al País Valencià.

Manifest i de Somescola.cat i adhesions.

Proposta de moció als ajuntaments a favor de la immersió lingüística i contra.

Les concentracions contra l'atac a la immersió lingüística omplen les places del Principat

Milers de ciutadans, convocats per la plataforma Somescola.cat, que agrupa Òmnium Cultural i més entitats de defensa de la llengua i sindicats de l'ensenyament, s'han aplegat davant les cases de la vila de molts municipis del Principat (vídeo de la concentració a Barcelona), a partir de les set de la vesprada. Protesten contra la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que imposa a la Generalitat que adopti mesures, d'ací a dos mesos, perquè el castellà també sigui llengua vehicular de l'escola. +
Clam en defensa de la immersió lingüística

Milers de persones defensen arreu de Catalunya l'actual model lingüístic català

A Barcelona, centenars de mestres, pares i alumnes responen a la crida de la plataforma somescola

La plaça Sant Jaume s'ha omplert en defensa de la immersió lingüística Foto: ACN.

Milers de persones arreu de Catalunya han secundat la crida de la plataforma somescola de manifestar-se aquest dilluns a la tarda davant els ajuntaments de Catalunya en defensa del sistema d'immersió lingüística.
A la plaça de Sant Jaume de Barcelona han estat centenars les persones que han seguit la crida. Des de les set de la tarda s'han concentrat davant l'ajuntament, on el periodista Xavier Grasset ha presentat l'acte. Seguidament, una mestra, una alumna i un pare d'alumne han llegit el manifest de somescola en defensa de l'actual model educatiu català.
( Dilluns, 12 de setembre del 2011)  -  www.elpuntavui.cat

edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir edició d'ahir

QUÈ ENS HAN PROHIBIT AVUI...

 tv3.cat
ESTRENA
52 DIES DE PROMESA

13  DE SETEMBRE
DEBAT AL PARLAMENT:
"ILP SENSE FRONTERES"
V O L E M    T V 3 !

Nova York

Nova York commemora el desè aniversari de l'11-S i inaugura el memorial a la "zona zero"

www.324.cat -  11/09/2011L'himne dels Estats Units interpretat pel cor juvenil de Brooklyn ha donat el punt de sortida a l'acte de commemoració del desè aniversari dels atemptats contra les Torres Bessones. Una cerimònia que, per primera vegada, s'ha portat a terme des de l'interior d'una "zona zero" que s'ha reinventatdesprés d'aquella tragèdia. Allà s'hi alça el memorial a les víctimes de la tragèdia, "Reflectint absència", dues piscines que ocupen exactament l'espai on hi havia els fonaments de les torres, amb els noms dels desapareguts inscrits a les parets ques'ha inaugurat coincidint amb els 10 anys dels atemptats.Silenci i lecturesA les 2 i 46 minuts, hora catalana, les 8 i 46 del matí a Nova York, un toc de campana ha deixat pas a un emotiu minut de silenci en record de l'hora exacta en què el primer avió s'estavellava contra la Torre Nord del World Trade Center (WTC). A aquell minut va seguir-hi una llarga hora i mitja, en què el món va contemplar, pràcticament en directe i amb estupefacció, com s'estavellava un altre avió contra la Torre Sud del WTC i un altre a prop del Pentàgon. Com les dues torres s'ensorraven i, encara més, com s'estavellava un altre avió a Pennsilvània. Conicidint amb els moments exactes dels impactes dels avions i l'ensorrament de les torres s'han fet minuts de silenci en un acte en què familiars dels desapareguts han anat llegint un per un els noms de les prop de 3.000 víctimes dels atemptats acompanyats per la música del violoncel de Yo-Yo Ma, les guitarres de James Taylor i Paul Simon o la flauta d'Emi Ferguson. L'alcalde de la Nova York, Michael Bloomberg, ha encetat la lectura amb la cita de Shakespeare "No mesurem la nostra tristesa pel seu valor, perquè llavors serà interminable", de l'obra Macbeth.
El president dels Estats Units, Barack Obama, i el seu antecessor, George W. Bush, juntament amb l'alcalde de la ciutat, han presidit l'acte en record de les víctimes. Obama ha llegit el salm 46 de la Bíblia i Bush ha pres la paraula amb la lectura d'una coneguda carta dirigida el 1864 pel president Abraham Lincoln a Lydia Bixby, que va perdre cinc fills durant la Guerra Civil nord-americana.Dissabte emotiuEls homenatges pels fets del fatídic 11-S ja van començar dissabte. Acompanyat de la seva dona, el president dels Estats Units es va apropar al cementiri d'Arlington, als afores de Washington. Davant de les tombes dels soldats, va voler recordar els més de 6.000 militars morts en combat a les guerres a l'Iraq i l'Afganistan.La vigília del desè aniversari de l'11-S, Obama va aprofitar per fer una nova crida a la unitat dels nord-americans i va assegurar que ara els Estats Units són més forts. El president es va adreçar al país amb un discurs de fortalesa i optimisme. Segons Obama, els Estats Units són ara un país més fort que, gràcies a l'esforç col·lectiu, no s'ha deixat enfonsar i ha debilitat Al-Qaida.Obama, en un missatge carregat d'emoció, va recordar que "fa deu anys, nord-americans comuns ens va mostrar el veritable significat del coratge quan es van precipitar corrent cap a aquelles escales, cap a les flames, a la cabina de l'avió. En aquesta dècada, una nova generació s'ha ofert per servir i per mantenir-nos fora de perill. En la seva memòria, en nom seu, mai flaquejarem".I amb la intenció que l'11-S continuï sent un dia nacional de servei i record, Obama va voler donar exemple i va participar en un acte en un centre d'assistència a Washington. Amb aquest gest, el president va tornar a instar els nord-americans a participar en actes de voluntariat per recordar l'esperit que es va viure al país després dels atacs. L'expresident Bush va assistir amb la seva dona a un acte al Pentàgon, allà on es va estavellar un dels avions. Bush, acompanyat de l'expresident Clinton i del vicepresident Joe Biden, també va anar a Pennsilvània a presidir la inauguració del memorial del vol 93. Ha estat un homenatge als passatgers de l'avió que es van estavellar a Pennsilvània.Record blindatLes mesures de seguretat s'han reforçat als punts estratègics de Nova York, com ara estacions de metro, davant l'amenaça creïble, segons les autoritats, que es produeixi un atemptat coincidint amb aquest desè aniversari.Els atemptats de l'11-S van canviar per sempre més la relació entre seguretat i llibertat a Occident.


Revista EL TEMPS

16 d'abril de 2011
ELS DIES EN QUÈ EL POBLE VALENCIÀ VA DIR PROU
18 de juny de 2011

vilaweb.cat    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada